Denne artikel er en del af vores store guide omkring bedste proteinpulver.

Mange danskere tror fejlagtigt at proteinpulver, er et syntetisk pulver som potentielt kan være skadeligt at indtage. Dog handler det handle dette som mange andre kostmyter, om misinformation.

Er proteinpulver skadeligt?

Der findes ingen videnskabelige studier som beviser at proteinpulver er skadeligt. Dog mener nogle at det kan være sundhedsskadeligt at indtage for høje mængder protein. Dette er dog kun en teoretisk bekymring.

Proteinpulver fremstilles af naturlige råvare

Som nævnt, så tror mange der er tale om et syntetisk stof. Men dette passer ikke, den mest solgte form for proteinpulver er lavet af mælk. Det er den proteinpulver du kender som Whey proteinpulver. 

Der findes dog også andre former for proteinpulver, som f.eks. Soja proteinpulver, Ris proteinpulver, hamp proteinpulver m.m.

Whey proteinpulver som med længder er den mest solgte verden over, gennemgår en process hvor det meste af mælkefedtet og kaseinet bliver skilt fra. Efterfølgende bliver den tilbageværende masse så filteret for at adskille valleproteinet. Hvorefter det gennemgår endnu flere processer for at blive til det tørre slutprodukt.

Så det du ender med, er en form for koncentreret mælk i pulverform. 

Du skal ikke leve af proteinpulver

Ligesom med alle andre fødevare anbefaler jeg aldrig at du går amok og kun indtager dette. Det er dog de færreste der har lyst til at leve af proteinpulver, da hurtigt kan blive en kedelig kost. 

Så konklusionen er at det på ingen måde er fagligt at benytte sig af proteinpulver. Jeg kan selv bruge over 100 gram proteinpulver om dagen. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *