Denne artikel er en del af vores store guide omkring bedste proteinpulver.

At svare på om en given fødevare er sund eller usund, giver sjældent mening. Da det afhænger af hvor stor en mængde fødevaren bliver indtaget i og personens helbredsmæssige udgangspunkt. Det samme gælder selvfølgelig når man stiller spørgsmålet – Er proteinpulver sundt

Er proteinpulver sundt?

Proteinpulver er hverken sundt eller usundt. Som med alle andre fødevare handler det om mængden. Proteinpulver kan dog gøre det nemt for dig at indtage mere protein. Rigtig mange der ønsker at tage på i muskler indtager proteinpulver, da det er nem måde at få mere protein på.

I takt med at flere og flere danskere er begyndt at styrketræne, er der de seneste år kommet enormt stort fokus på kosttilskud. Dog bliver der ofte fremført som en nødvendighed, i stedet for det som rent faktisk er, et tilskud.

Jeg har træner selv og bruger også selv proteinpulver. Men det er ikke fordi det er sundt, det er fordi det giver mig muligheden for at indtage omkring 200 g protein om dagen. Hvilket kan bliver ret voldsomt at spise. 

Samtidig skal man også have i mente at nogle proteinrige fødevare også indeholder, i fedt eller kulhydrat. Hvilket kan være et problem hvis man ikke ønsker at stige i vægt. 

Få dine proteiner gennem sund og varieret kost

Som udgangspunkt anbefaler jeg altid folk at få så meget protein så muligt fra kost. Men der er de 2 fordele som proteinpulver har er:

  1. Det nemt at optage og have med på farten.
  2. Der er ofte et lavt indhold af kcal, samtidig med have et højt indhold protein.

Som du kan fornemme kan det være svært at forklare om proteinpulver er sundt eller usundt. Det kommer desværre an på mange ting.

Jeg anbefaler at du bruger proteinpulver hvis du ikke finder det muligt at indtage ved din daglige kost. Det er intet usundt ved proteinpulver, så længe du køber proteinpulver af en fornuftig kvalitet.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *