martinus

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by martinus

  1. Hvis du kun træner for masse så ville front-squat være et godt valg... der kan du ikke læne dig forover... eller jo det kan du godt men så taber du stangen :w00t: ... plus at frontsquat nok vil give dig en masse stabilitet der hvor du mangler det :wink:

    Det lyder for mig som om du har et tilfælde af "kort overkrop - lange lårbensknogler". Hvis du har en relativt kort overkrop, men har lange ben, med deraffølgende lange lårbensknogler, har du en decideret ulempe i squat øvelsen. For at holde balancen, når du går i dybden, bliver du nød til at læne overkroppen - og dermed din vægt - fremad. Det er et spørgsmål om simpel biomekanik. Med lange lårbensknogler vil dine hofter blive forskudt langt bagud ift. dine fødder, når du sænker dig i dybden. Dette forskyder dermed din vægt bagud, derfor er du nød til at kompensere for denne forskydning ved at læne dig fremad - ellers ville du sætte dig på røveren.

    Står du smalt? så vil du skulle bøje meget i knæene for at kunne holde overkroppen oppe. Hvis du skal kompensere bare en lille smule for dine kropsproportioner, er du nød til at stå breeeedt med fødderne. Så vil du kunne sænke dig mere lodret. Men helt godt bliver det nok ikke. De bedste squattere i styrkeløft, har relativt lange overkroppe og relativt korte lårbensknogler. Et godt eksempel er Ed Coan. Perfekte proportioner til squat.

    Du skal se på biomekanikken i dine løft først - inden du ser på svage punkter rent styrkemæssigt.

  2. Klart det mest åbenlyse, men problemet er jeg også kan få de samme smerter og rygproblemer selv om jeg ikke træner. Havde derfor tænkt at ryggen kunne bruge lidt ekstra styrke så jeg kunne holde disse problemer fra døren.

    Nå må bare prøve mig lidt frem. nu var det ikke kun øvelsen jeg eftersøgte viden om, men også rygproblemet.

    Kunne bare være andre af jer havde ligende erfaringer med denne øvelse eller rygproblemet generelt.

    Diskogene problemer? vielleicht, opleves disse symptomer i forbindelse med andre bevægelser, hvor du bøjer kroppen fremad? Hvis så, kan du evt. lave rygstrækn. på gulvet, eller droppe den helt, og istedet udføre stabiliserende øvl. som i f.eks. Kinetic Control, Pilates, Yoga el.lign.

    However, hvis disse dufter for meget af spandex har jeg faktisk oplevet motionister, som bedre kan udføre en korrekt squat eller dødløft, end de rygstrækninger du beskriver. Bevæge udslaget for ryggen er mindre, og du arbejder i sk. "closed chain" bevægelser, dvs. med fødderne fikseret mod gulvet, hvilket giver dig en unik chance for at involvere hofte muskler, samt at "brace" kroppen vha. mavemusklerne.

  3. og det har du da 100% ret i.... Hvordan fanden skulle jeg osse kunne se at han har små pupiller på nogen af de der flexe film, hvor han er tårnhøj. Det skulle have være store self... My bad.

    MArtinus, min fine ven. Selvfølgelig har du ret i at træningsbyrden skal afvejes i forhold til de restitutive ressourcer og så er vi inde at snakke om hvad den optimale træningsdosering egentlig er, hvilket er en meget spændende og meget kompliceret diskussion. Der er dog nogle rimeligt gode pointer der skulle være til at forholde sig til

    1) Den træningsinducerede proteinsyntese er kun forhøjet i HØJST 72 timer efter træning, hvorfor, i et hypertrofi træningsregime, det er "spild" at træne de forskellige kropsdele mindre frekvent end hver 3.-4. dag.

    2) Stort set alle studier som sammenligner en given arbejdsbyrde i et træningspas med den samme træningsbyrde fordelt over flere træningspas viser bedre resultater ved fordelt arbejdsbyrde.

    3) Selve betragtningen om at man kræver 10 dages pause efter en hård træning pga. de restitutive krav er egentlig ret generel. Hvordan kan de så være at ALLE elitesportsfolk træner hårdt mange timer hver dag og slipper afsted med det. Kan det virkeligt passe at de alle sammen tager fejl og Jones/Mentzer har ret?

    Touché mon frére! Det er svært at argumentere med empiri. MEN, MEN, MEN, vi er jo ikke alle top atleter, med overlegne genetiske anlæg hvad angår restitutionsevner. Vi har jo heller ikke altid mulighed for at tilpasse vores dagligdag til vores træningsliv. Vi skal jo passe et job, børn, hus, have and what not. Desuden kan du ikke sammenligne alle sportsfolk med hinanden uden hensyntagen til, hvori træningen består. Styrketræning er styrketræning og som sådan langt mere intenst, end konditionstræning. Uanset hvor hurtigt du løber ift. max, kan du altid løbe i længere tid, end det tager at udføre f.eks. en 3 rep. max i squat. Alt andet lige: når intensiteten stiger, bør restitutionstiden også forlænges.

  4. hvordan kan man vokse ved at lave et sæt for en muskelgruppe hver 9'ene dag

    Prøv at fokusere på restitutions aspektet i Mentzers teori omkring "The one set workout". Det handler grundlæggende om, at du ikke kan vokse, hverken i styrke eller muskelmasse, hvis du ikke tillader dig selv at restituere dig imellem dine træningspas.

    Baseret på stress forskeren Hans Selyes research, har Mentzer en valid pointe i sin reviderede Heavy Duty teori.

    Stress er stress. Dvs. alle former for stress gør indhug i dine ressourcer. Stress som er induceret via tung vægttræning, gør et stort indhug i dine ressourcer, og kræver relativt lang tids restitution før du igen er frisk. Alle som har prøvet at være nybegynder i styrketræningsverdenen ved hvor meget energi man lægger i træningen i starten. Jeg har ofte talt med rookies som træner f.eks. 20 sæt biceps - flat out, hver 3-4 dage, og ikke kan forstå de ikke bliver stærkere - for "det stod der jo i FLEX, at man skulle", come on!

    Hvis du lader være med at fokusere på om det er ét eller 10 sæt du skal udføre, og istedet fokuserer på at du skal sørge for at du tillader din krop at restituere sig - og derefter tid til at kroppen overkompenserer (hvilket kroppen kun vil gøre, hvis du har udfordret den til max - den skal tvinges). Så vil du kunne mærke at du bliver stærkere, IMELLEM HVERT ENESTE TRÆNINGSPAS!

    Helt firkantet kan man derfor sige: du kan lave ét sæt eller 100 sæt - bare du sørger for at restituere og overkompensere efter hver workout.

    Hvis dette holder vand, er det mest logisk at starte med ét sæt, og se hvor lang tid det tager at restituere og overkompensere efter sådan et træningspas. Og så bygge videre på træningen derfra. Martinus

  5. Amfetamin giver da ikke små pupiller - tværtimod.

    Tak for responsen. Det jeg er interesseret i, er Mentzers Heavy Duty teori/filosofi. HIT interesserer mig ikke, men Mentzers videreudvikling af Arthur Jones´lav-volume/høj intensitet koncept, appellerer til mig på flere niveauer. Jeg blander mig ikke i debatten omkring Mentzers misbrug af forskellige stoffer - ej heller i om der var tale om et rip-off ved Mr.O i 1980. Men jeg synes det lyder som om Mentzer har fat i noget rigtigt mht. Heavy Duty konceptet.

    Martinus

  6. Søg på google: Mike Mentzers <-- og du finder en masse.. har lige prøvet.

    Sorry "mat88"! Har prøvet Mentzers hjemmeside. Der kræves et Visa, Mastercard eller American Express Card. Har ikke nogen af dem. Ville høre om nogen kendte til et sted, hvor man evt. kunne betale med et ganske alm. Dankort. Ellers tak for indsatsen.

    Martinus