Aesthetic

Medlemmer
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Aesthetic

  1. Du sagde den var hård for lænden... - den bør ikke være hård for lænden

    Jeg vil gerne understrege, at jeg *ikke* laver dragonflags, og ikke har gjort det udover en lille 'prøve', så diskussionen om denne øvelse er vist ikke helt relevant ift. mig :-D

    I stedet laver jeg ab-wheels roll-out, som ikke går i lænden, efter jeg lige har set et par videoer og været opmærksom på min teknik.

    EDIT: Mht. dragonflags, så har jeg været vældig glad for øvelsen for år tilbage, hvor jeg dog var væsentlig større og ikke mindst stærkere, end jeg er i dag. Når jeg på et tidspunkt er stærk nok (igen), så vil jeg nok kaste mig over øvelsen. :-)

  2. Ja, spørgsmålet er forholdsvist simpelt:

    Jeg hører ofte, at leg raises er en glimrende maveøvelse. Jeg har været inde og undersøge hvordan den skal udføres, og der skal torsoen holdes ret, mens man løfter benene. Men hvis man nøjes med blot at løfte benene uden at flekse torsoen, går øvelsen så ikke primært i hoftebøjerne i stedet for abdominis?

    Eller har jeg misforstået noget..

  3. Hehe, den har det ganske glimrende, især efter, at jeg har fået rettet min teknik i dødløft for nylig. Det skal dog siges, at jeg ikke squatter særlig tungt, og husk, at min clean & press er med kettlebells - en arm ad gangen. Derfor er vægten her ikke særlig høj. Det havde nok været noget andet, hvis det havde været barbell c&p - her ville vægten være betydelig højere og derfor væsentlig hårdere for lænden. Jeg tænker lidt på, at jeg med kettlebell c&p også rammer obliques, der skal stabilisere, når jeg jo kun har vægt i en side. Men jeg overvejer, om jeg skal udskifte øvelsen med noget isolation - fx curls, military press of nogle sidebends?

  4. Jeg skal til at cutte nu, og mit spørgsmål er, hvordan jeg skal tilrettelægge mit program.

    Under bulk har jeg kørt følgende fullbody 3 gange om ugen, med progression, selvfølgelig:

    4x6 dødløft

    4x6 squat

    3x10 bænk

    4x6 weighted chinups

    4x6 weighted dips

    4x8 kettlebell clean & press

    3x10 cable crunches

    + nogle lette stabilseringsøvelser til skuldre/bryst på ringe, planken til transversus osv.

    Skal der laves noget nævneværdigt om, når jeg nu skal cutte?

    Og et bonusspørgsmål: Post workout meal - under bulk har jeg bare sørget for at indtage en shake med hurtigoptagelse kulhydrater og proteiner. Skal det laves om under cut? (Jeg er selvfølgelig klar over, at mit totale kcal-indtag skal sænkes i forhold til bulk-perioden).

    På forhånd tak! :-)

  5. Flere af jer er nok faldet over den nye diskussion om, hvorvidt vitaminpiller skal på recept. Ideen er bragt op af flere eksperter, efter at en gennemgang af en række undersøgelser har vist, at vitaminpiller medfører en overdødelighed på 4 procent.

    Eks: http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/Udsendelser/2012/03/26/092015.htm

    Det ser især ud til, at det er vitaminerne A, E og betacaroten, som er synderne.

    Jeg har altid taget 1-2 vitaminpiller om dagen, da jeg har været af den overbevisning, at ADT var for lavt, og at der alligevel var langt op til forgiftningsdoser, så man i bund og grund ikke kunne få for meget. Dette bliver imidlertid anfægtet nu.

    Så spørgsmålet er vel så: Skal man droppe den daglige multivitamin-pille og i stedet købe separate doser af særlige nyttige vitaminer/mineraler - fx vitamin C og Zink - eller er nogen, som har anfægtet den nye forskning endnu?

    Medierne er jo ofte temmelig ensidige, men jeg synes, at det er en spændende konklusion, man er nået frem til. Det vender jo op og ned på lang tids 'viden'.

    Kort og godt er mit spørgsmål: Hvad nu?

  6. Jeg elsker at tage en omgang sauna efter træning. Gerne 15 minutter ved 95 grader, derefter kolde bade og hvile i 10 minutter, og så endnu 15 minutter i saunaen. Efterfølgende kan jeg stå under den helt kolde bruser i flere minutter, tage en pause, gentage det kolde bad, og så gentage hele processen flere gange. Alligevel går der 2 minutter og jeg er igen badet i sved, og jeg bliver ved med at svede i mindst 20 minutter. Jeg har også prøvet at være så længe under den kolde bruser, at jeg til sidst rystede af kulde, men alligevel gik der ikke mere end et par minutter efter jeg havde tørret mig, før jeg igen begyndte at svede som et svin. Jeg har læst, at indtag af kold væske i varme omgivelser kan sætte svedproduktionen i vejret, så jeg har prøvet med varmt/lunkent vand, men det har heller ikke hjulpet.

    Er der nogen, der kan nogle tips/trix?

  7. Antioxidanter reducerer signalproteinet erk1/2 som bliver aktiveret under træning, og derved nedsætter antioxidanterne den hypertrofiske respons.

    Mit spørgsmål er derfor, i hvor høj grad, hypertrofien bliver påvirket. Jeg har nogle kapsler med frysetørret acai-pulver, som jeg tager seks af om dagen. De skulle indeholde en ordentlig røvfuld antioxidanter. Spørgsmålet er, om indtagelsen af disse synligt vil påvirke mine resultater? Og hvor hurtigt bliver de udskilt fra kroppen - altså, hvis jeg bare sørger for ikke at indtage dem umiddelbart før og efter træning, kan jeg så undgå størstedelen af påvirkningen?

  8. Jeg går ud fra at du bruger cykelbukser ?? Hvis ikke så se at at købe dem og de skal bruges uden underbeklædning ....

    Når mange cyklister oplever at blive følelses løse i de ædlere dele skyldes det ofte at man sidder på blodforsyningen til penis. ( Stor set området mellem rectum og roden af penis ) Der kan arbejdes meget med ens stilling således at dette undgåes. Sidder man for langt fremme på sadlen er man i sær udsat. Så hvis det er muligt så prøv at flytte sadlen fremad. Det er min erfaring at den på mange spinningcykler sidder for tilbage pga cyklernes grundlæggende konstruktion. Der bliver nogen kompromier når de skal kunne tilpasses til alle højder.

    Det hjælper uden tvivl at tage flere stående intervaller eller simpelthen bare rejse sig når man mærker den mindste tendens til en sovende fornemmelse i skridtet. Lav evt selv en regl om at rejse dig hver 5 min i 30 sekunder.

    Det er en meget almindelig begynder skavank men ved fornuftig indstilling af cyklen kan det ofte stort set undgåes. Der er dog nogen der er nødsaget til at bruge sadler med hul i midten netop for at undgå presset på dette område i skridtet.

    Jeg tror ikke at det hjælper på dette problem at smøre sig men man kan købe noget specielt creme til at smøre sig i skridtet med der modvirker siddesår. Dette burde dog ikke være noget problem medmindre du kører meget lange ture.

    God post! Jeg bruger ikke cyklebukser, faktisk bare nogle shorts. Hvad gør cyklebukser? Hvis følelsesløsheden går i sig selv, efter at jeg implementerer dine forslag (stående intervaller, indstilling af saddel + stilling), er bukserne så nødvendige?

  9. Okay, jeg har spekuleret lidt over om jeg skulle oprette denne tråd eller ej. Men nu gør jeg det, og så håber jeg, at folk ikke er sarte.

    Som en del efterhånden nok har fundet ud af (jeg har jo trodsalt plaget med en del spørgsmål efterhånden :tongue:) så er jeg begyndt at spinne. Da jeg var i bad efter min første omgang spinning, fik jeg mig et lille chock. Jeg havde simpelthen ingen følelse i penis! :cry: Kun på overfladen. Jeg blev en smule bange, men heldigvis kom min kæreste en halv time senere, og jeg fik (til min store lettelse) bekræftet, at den stadig virkede. Selvom det føltes lidt sjovt (I bliver sparet for detaljer). Anyways, det tog omkring 24 timer før jeg havde fået følelsen tilbage. Jeg håbede, at det var en éngangs-ting. Desværre har jeg fået en følelsesløs (indsæt hvad I nu vil her) hver gang jeg har spinnet. Er der nogen der har oplevet noget lignende? For jeg overvejer at skifte til løb/romaskine i stedet, men ville gerne blive ved med at spinne...

  10. Tak for alle svarene so far!

    Jeg har endnu et spørgsmål:

    Giver det samme 'forbedringer'/resultater hvis man splitter sin træning op, i stedet for at køre det i træk?

    Fx:

    Hvis jeg træner 60 minutter med med en gennemsnitspuls på 160.

    - Vil det komme ud på det samme, at træne 30 minutter på en gennemsnitspuls på 160 om eftermiddagen + 30 minutter med en gennemsnitspuls på 160 om aftenen?

  11. Jeg skulle måske have sagt at jeg ikke er ude på at blive en bedre løber. Jo, jeg vil gerne i form, men jeg løber mest for at tabe nogle kilo. Er det så stadig den samme fremgangsmåde?

    Øh.

    Jo bedre og længere og intensivt du løber, jo mere kan du forbrænde. Det vil sige, at jo dygtigere og jo mere erfaren du bliver, jo større mængder kcal vil du være i stand til at forbrænde.

    Jeg startede med at spinne for lidt over en uge siden. De første dage var det et helvede bare at gennemføre 30 minutter.

    Nu har jeg intet problem med at tage en time mere intensivt, end jeg kunne klare 30 minutter på før. Og det siger jo sig selv, at man forbrænder mere på 60 min end på 30 min (med samme intensitet).

  12. Til lykke med din nye form...

    Som garvet spinninginstruktør må jeg lige huske dig på, at det er vigtigt at varme grundigt op. Start med at køre de første 10 min som opvarmning - det er ikke her du skal nå din max-puls. Start let ud, og øg så belastning og intensitet i løbet af de 10 minutter. Har du brug for forslag til opvarmning, så sig bare til...

    Når du sidst på turen forhåbentlig har været helt oppe og toppe, så stop ikke for brat. Rul langsomt af. Hvis du stopper brat efter hård træning, som vil der ligge en masse "skidt" i dine muskler, der ikke når at komme ud. Så kør af over et par minutter, hvor intensitet og belastning langsom falder - og husk så lige at strække grundigt ud. Så skulle kroppen have bedre betingelser for restitution.

    God træning...

    Godt at vide. Jeg kunne godt bruge et forslag til opvarmning, ja. :)

    Og tak for at alle, der har bidraget med information! :)