Hippocrates

Medlemmer
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Hippocrates

  1. Nedsætter kortisol ens immunforsvar?

    Ja det gør det. Cortisol og lignende steroidhormoner bruges jo i masser af sammenhænge som medicin for at dæmpe et inflammatorisk respons, fordi det er hensigtsmæssigt i mange sammenhænge. F.eks. til eksem, inflammatorisk tarmsygdom, ved organtransplantation og andre situationer, hvor et for aktivt immunforsvar ikke er hensigtsmæssigt, da det er en del af sygdommens patogenese. Man skal ikke have for meget for længe pga. bivirkninger (bl.a. infektionsrisiko, emotionel labilitet, forhøjet blodtryk m.fl.)

    I fysiologiske koncentrationer som det der frigives ved fysisk og normalt emotionelt stress er det ikke skadeligt. Tværtimod er det faktisk helt nødvendigt for at kunne modstå stress i bred forstand. Hvis man f.eks. har få fjernet binyren skal man substitueres med cortisol (prednisolon el. lign).

    Langvarigt stress og heraf følgende langvarigt forhøjede cortisolniveauer er under mistanke for at medvirke til udvikling af bl.a. hjertesygdom og depression.

  2. Hvornår på dagen burde man tage sine vitaminpiller? Jeg har hørt at det mest optimale er til aftensmaden.

    Nogle vitaminer (A, D, E og K) er jo fedtopløselige, så de optages bedre, hvis der er fedt i tarmen samtidig. Så sammen med et måltid er nok det bedste.

  3. Det ser fedt ud. Men dem som vil træne steder som disse er nogen, der træner 4-6 gange om ugen og bruger meget tid i centeret. Og så vil de ikke betale ligeså meget for at træne, som det koster i Fitnessdk/SATS. Set ud fra slid, tidsforbrug og hvor meget de "fylder" i centeret burde de betale mere. Det er derfor, at folk der banker centre op ikke satser på den slags her, men i stedet på den bløde mellemvare, hvor folk betaler prisen og træner mindre og i kortere tid.

    Det er jo også velkendt i branchen (arbejder selv i center) at de bedste medlemmer er dem som køber 6-12 måneders medlemskab i januar og så man dem ikke igen :wink:

  4. Det bliver, som nævnt i tråden, skrevet i Java. Det kan køre på alle platforme med Java 1.5. Jeg ved ikke med databsen.

    Ja det har jeg set, men jeg tænkte nu på henrikfs program. Han er åbenbart også ved at bikse noget sammen.

  5. Jeg er på udkig efter nogle oversigter eller tabeller med EMG-værdier for forskellige øvelser.

    Brug af de forskellige muskler i en øvelse er jo vist afhængig af træningstilstand, træthed m.fl. men jeg ville gerne have nogle tabeller med (standard)værdier for en række forskellige øvelser.

    Kender I et sted det kan findes?