Triple T

Medlemmer
  • Posts

    371
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Triple T

  1. Hej Triple T, jeg er interesseret i enter the kettlebell-bogen. Nogle af de andre vil jeg lige google og se lidt mere om, kender dem ikke rigtig..

    Går ud fra du kan sende?? Bor i hovedstadsområdet.

    Mvh

    Junker

    Jeg kan vel godt sende bogen/bøgerne, men fragten må du selv betale :innocent:. Jeg kan kun anbefale at søge lidt om bøgerne, da mange af dem er værd at få læst.

    -TTT

  2. Hey jeg ligger inde med en masse bøger omkring træning, som jeg egentlig ikke bruger. Jeg synes det er lidt synd, for det er gode bøger, hvor der står en masse information vedrørende træning/livsstil af forskellig art. Bøgerne er:

    -Enter the kettlebell! af Pavel Tsatsouline (engelsk bog om kettlebelltræning for begynder til øvet)

    -Bullet-proof ABS, 2nd edition of beyond crunches af Pavel Tsatsouline (engelsk bog om træning mave og "core'en")

    -Strength ball training, full range of stability and medicine ball exercises af Lorne Goldenberg og Peter Twist (BOGEN om stort set alle tænkelige øvelser der indebærer brug af træningsbold/medicinbolde, funktionel træning, engelsk, CD tilhører - jeg har dog aldrig fået cd'en til at virke:P)

    -Build Muscle, lose fat, look great af Stuart McRobert (engelsk træningsbog, der indeholder stort set al nødvendig viden for den begyndende styrketrænings-/fitnessperson)

    -Awesome ABS! af Paul Chek (bog om mavetræning, den bedste jeg nogensinde har læst, engelsk)

    -The Cheat to lose diet af Joel Marion (engelsk vægttabsbog, der gør brug af ny videnskab)

    -Politikens fitnessbog af Terje Nordberg, Mads Andreasen og Janne Risbjerg Nielsen (træningsbog for den begyndende person inde for træningsverdenen, dansk)

    Dette var bøgerne, og de koster hver for sig 50kr. Alle bøgerne er i god stand. skriv hvis du er interesseret!

  3. For alle dem som læser artikler på nettet, og især på t-nation, er det helt store fiskeolie. Jeg ved de reklamerer meget for fiskeolien og dens mirakuløse enskaber ( :cool: ), fordi firmaet som står bag sitet producerer et fiskeolie-produkt.

    Jeg ved, at man ikke må henvise til forhandlere/producenter af fiskeolie, men jeg er temmelig "lost" når det kommer til, hvad der er godt, og hvad der er skidt. Kan nogle forklare mig nogenlunde, hvad det er man skal lede efter når det kommer til fiskeolie, og hvilken DHA/EPA-ratio olien skal have.

    MVH Triple T

  4. Vægten skal jo være tungere end din 5RM, så du er nødt til at snyde på en eller anden måde for at lave dine reps.

    I nogle øvelser kunne det betyde at du laver den koncentriske med cheat (f.eks. cheat curl eller pushpress i military), eller hvis det er i chinups, så kan du bare hoppe/træde op til stangen og helt undvære den koncentriske del. Anyway works.

    Den eccentriske fase er vigtig for muskelvækst, og negativer er en måde at forlænge progressionen på. På HST-hjemmesiden står mere inkl diverse referencer.

    Ok tak for informationen :4thumbup: .

    MVH TripleT

  5. Hej alle

    Jeg er i gang med sidste uge i mit HST-program, og jeg prøver så vidt muligt at lave "negatives" på egen hånd med de øvelser, hvor det kan lade sig gøre. Jeg er lidt i tvivl om de negatives: skal man kun køre negatives'ne, og så snyde ved den koncentriske fase uden modstand?

    Er der i øvrigt nogle som ved, hvad de negatives gør? Efter at have læst samtlige artikler om løfte-/sænkefasen i øvelser, er jeg begyndt at tro mere på, at gentagelserne skal foretages så hurtigt som muligt med god form, da dette vil generere mest kraft, og dermed mere spænding.

    Uanset hvad gennemfører jeg programmet som Bryan Haycock har lavet. Så må jeg bare køre hurtige gentagelser i de andre øvelser.

    MVH TripleT

  6. Jeg vil ikke tage stilling til om HST er optimalt i forhold til hypertrofi, det er en helt anden diskussion. :smile:

    Morten Z har for et par år siden skrevet en lille artikel om vækstfaktorer på en muskel . Kigger vi på dem er der en hel række der ikke bliver opfyldt optimalt. Den indledende 15-rep runde i HST fokuserer på de metaboliske og hormonelle faktorer da man arbejder tæt til failure. Ved Waterburys design skal man jo stoppe længe før, og man vil derfor ikke opnå det samme metaboliske pres på muskulaturen i forhold til metabolitter som vækstfaktor. Det som reelt er tilbage er det formentlig ganske anselige calciumrelease fra det sarcoplasmatiske reticulum. Det mest effektive må jo være at angribe muskelvækst af så mange forskellige signalveje som muligt, og her synes jeg netop den glipper.

    I forhold til CW's artikel skal det som tidligere nævnt i tråden pointeres, at der ikke ukritisk kan sættes lighedstegn mellem den neurale aktivering af de individuelle muskler og ”effektivitet”. Man ønsker netop ikke alene at aktivere samtlige motorunits som CW pointerer, men man ønsker også størst mulig mekanisk spænding over de involverede fibre. Som nævnt i artiklen ser man den største neurale aktivering ved hurtige kontraktionshastigheder, hvilket jo er den pointe CW slår på. Hvad han ikke i artiklen forholder sig til er kraften over musklen. Selvfølgelig er ideen Newtons klassiske F = m x a, og når den lave masse accellereres maksimalt vil kraften også være maksimal. Desværre er muskler bare ikke i stand til at levere samme kraft ved høje kontraktionshastigheder som ved lave (jf. Force-velocity relationen).

    post-6991-1184659765.jpg

    Således er intensitet ikke nødvendigvis ligefrem proportional med den neuromuskulære aktivering om end der er en hvis sammenhæng. Dette er primært et neurologisk fænomen og det vil i sagens natur ikke være muligt at træne med maksimal intensitet med mindre de involverede muskler er maksimalt aktiveret. Der vil selvfølgelig potentielt kunne være en stor ekcentrisk komponent i bunden af hvert løft når vægten skal "vendes", spørgsmålet er dog bare om den samlede TUT ved denne spænding ikke er for kort til at det for alvor betyder noget. Lad os for eksemplets skyld sige at den høje spænding er der 1/3 af den tid en gentagelse tager og sættet sluttes efter 10-15 sek når glykolysen begynder at blive primær energikilde og der udføres 5 sæt pr muskelgruppe. Så vil den samlede tid med høj muskelspænding være i omegnen af 15-25 sek pr muskelgruppe pr. træningspas. :blush:

    Som sagt tror jeg kun vi har set en side af en større sandhed. I hver af hans artikler giver han faktisk flere spørgsmål og kritikpunkter end svar. Han har helt sikkert mere at sige...

    Desuden synes jeg konceptet lyder fornuftigt. Der mangler bare noget der sætter volumen eller noget i den stil op.

    MVH TripleT

  7. Med mindre han har væsentligt ekstra at tilføje synes jeg vores forskellige forslag gav betydeligt mere mening i forhold til hypertrofi...

    Med lette vægte er vi jo næsten ovre i noget der minder om kettlebell swings og snatches som jo bestemt ikke er det bedste redskab i værktøjskassen i forhold til at smide kød på kadaveret. :blink:

    Det passer alligvel ikke helt. I HST starter du også med høje reps og slutter med få, men du vokser gennem hele programmet. Jeg synes Waterburys princip her minder om HST, bare højere gentagelser i starten, og fokus på hurtigt løfte-/sænketempo samt valg af kun tre øvelser.

    MVH TripleT

  8. Hey alle sammen

    Jeg kiggede lidt på nettet, og faldt over Pavel Tsatsoulines "nye" styrke-/muskelbog. Ligner noget, som jeg kunne finde på at købe, men er der andre på sitet, som kender bogen og indholdet?

    Personligt er jeg mest efter hypertrofi-delen, men jeg ved med Pavels programmer, at han aldrig forsømmer styrke, og det er jo heller ikke det ringeste.

    MVH TripleT

  9. >Torben

    Min pointe var, at såfremt du køber dit produkt hos en af de store anerkendte producenter af kosttilskud kan du være 100% sikkker på hvad du får. Det eneste sted hvor jeg måske kunne være lidt skeptisk er ved webshops som sælger produkter i eget navn.

    Skal lige sige, at hjemmesiden på det mærke jeg tænker på, er en af de mest anerkendte mærker i verden, og det forstår jeg godt.

    MVH TripleT

  10. Da jeg af forskellige årsager vil prøve at undgå lactose i en periode, så skal jeg have mig noget whey isolat protein. I den forbindelse skimmede jeg nogle gamle tråde og det blev nævnt at man ikke altid kunne vide sig sikker på, at der rent faktisk er overenstemmelse med mærkaten og indholdet.

    Det må være utroligt let og fristende for et firma der sælger protein at hælde noget billigt whey i en spand hvor der står whey isolat og så sælge det til det dobbelte. Når man ved hvor kolde i røven nogle folk er i restaurationsbranchen med fødevarer, ser jeg ingen grund til at der ikke også skulle kunne være brodne kar i "proteinpulver branchen".

    Det fører mig frem til mine spørgsmål:

    - Bliver disse produkter nogensinde testet for om indholdets rigtighed ift. pakningen?

    - Kan man selv på nogen måde afgøre det?

    - Andre input?

    Mvh

    Torben F.

    Jeg kender en hjemmeside der har fået lavet uafhængige tests om mængden af protein pr. 100g af flere pulvere, men hjemmesiden har også sit eget pulver, så det er nok ikke så god en ide at linke her.

    MVH TripleT

  11. For at spare på energien er jeg begyndt at drikke vodka og cola light, når jeg er på druk istedet for øl og andet likør sprut. Jeg bruger også cola light i hverdagen for at tage den værste sliksult, desværre ødelægger det tænderne. Er der nogen, der kende produkter, der tager sliksulten uden at indeholde formeget energi og uden at ødelægge tænderne?

    Kød :4mewantfood:

  12. Hej,

    Når man siger, at for mange æg ikke er så godt for kolesteroltallet, er det så pga kolesterolindholdet i æg, eller er det pga indholdet af mættet fedt?

    Fra http://www.foodcomp.dk/fvdb_details.asp?FoodId=0340

    Per 100g:

    Mættet fedt: 3.05g

    Kolesterol: 548mg

    Sagt med andre ord, optages kolesterolen fra ægget i kroppen, eller bevirker det mættede fedt, at kroppens egen kolesterolproduktion forøges?

    Jeg går ud fra, at der er tale om en forøgelse af LDL fremfor HDL, der er tale om. Ellers ville man vel ikke snakke om det.

    Det er sjældent ægget alene der er usundt. Personligt kan jeg nogle dage spise 2-3æg, men så spiser jeg noget andet helt naturligt andre dage, men jeg har det fantastisk og min form er super og det er min vægt/fedt% også. Som sagt: Spis alt med måde (eller som jeg siger spis hvad du har lyst til). Men det er en langt overdrevet myte, at æg er farlige og bør undgåes. Der findes langt værre fødevarer, som man efter min mening byrde forbyde.

    MVH TripleT

  13. Til dem der har sendt mig PMs, da de ikke kan se linket, så er det nok fordi, at de ikke har de nyeste opdateringer til Explorer. Jeg prøver dog igen og håber, at alle kan klikke og se følgende link til artiklen:

    Arh crap :dry:

    Kan ikke læse den. Står der noget om, hvornår artiklen vil blive frigivet?

    PS: Mange tak for det ekstra forsøg :4thumbup:

    MVH TripleT

  14. Hej

    Jeg kan se, at jeg vil misse et enkelt træningspas i mit HST-program, næsten i starten af 3. cyklus, hvor der for mig køres 5 gentagelser. Det vil nok ikke betyde det helt store, at jeg "misser" denne træning, men skal jeg så køre træning to dage i træk, eller skal jeg bare glemme den. HST-programmet ligger sådan:

    Mandag:fri

    Tirsdag:HST

    Onsdag:fri

    Torsdag:fri

    Fredag:HST

    Lørdag:fri

    Søndag: HST

    jeg kan sandsynligvis ikke nå søndagstræningen.

    MVH TripleT

  15. Chad Waterbury har nu udgivet en midlertidig version af sin nye artikel, som kan læses og kommenteres på, inden den langeres på T-nation.

    Jeg vil sige, at det nok er den mest revolutionerende artikel, som jeg nogensinde har læst, også i og med at den er solidt videnskabeligt velunderbygget. Den vil med sikkerhed have stor indflydelse og ændre på ALLE træningsprogrammer fremover.

    Artiklen kan læses på følgende link:

    Du må linke artiklen så hurtigt som muligt. Nu har man bare mere lyst til at finde ud af hvad han vil frem til. Kan ikke finde artiklen!

    MVH TripleT

  16. det er rigtigt at jeg oprettede en om springtræning.

    men dette emne har ikke noget med det at gøre overhoevedet???

    dette emne handler om baglår, så hvorofr er dte så sjovt?

    Og jeg er da ikke arrogant der bliver bare spurgt flere gange om hvad dte er jeg vil og så svarer jeg STORE bogstaver så de misforstår det-..

    Ok måske er det din tur til at lytte lidt, ok :cool: .

    Du kan som sagt træne alle dine muskler på kroppen, som f.eks. dine baglår, men en person som ville have større baglår ville ikke træne sine ben på samme måde, som en der eksempelvis gerne ville have større springstyrke. Derfor er det essensielt at vide, hvad du vil have ud af træningen. Og desuden bliver du nødt til at ramme andre muskler end biceps femoris og de andre baglårsmuskler, især hvis du kun kan træne helkropsøvelser.

    MVH TripleT