Surfaholic

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Surfaholic

  1. Synes også, at det lød mærkeligt, men han havde ihvertfald fået overbevist sig selv om, at det var sådan (eller også havde han så bare en dårlig undskyldning for altid at træne med bælte).

    Anyway, hvis der er nogen, der ligger inde med en lidt længere forklaring eller måske bare et link, ville det være rart, hvis I gad smide det her...

  2. Hej Alle

    Jeg har et spørgsmål, som jeg har gået og tænkt lidt over. En af mine træningskammerater siger, at maveskindet kan udvide sig ved længere tids tung træning (f.eks. squat) uden bælte. Grunden til dette skulle eftersigende være, at man ikke har andet en maveskindet at presse imod med bugmusklerne og det skulle det eftersigende give lidt efter for efterhånden. Bæltet har jo netop den funktion, at bugmusklerne har noget at skubbe imod og derfor skulle man udgå dette ved at bruge bælte. Jeg har aldrig selv læst noget, der kan be- eller afkræfte ovenstående, så vil da meget gerne høre fra en af jer, hvis I har en endegyldigt svar.

    Det skal lige siges, at jeg har trænet i længere perioder med bælte, men det sidste halve år, har jeg kun trænet raw løft for at skabe et stærkere fundament i kroppen...og det er lykkedes :4thumbup:

  3. Hej...

    Jeg ved at man skal være i kalorieoverskud, hvis man skal opbygge muskler, men jeg er desværre meget fedtforskrækket.

    Så vil høre jer, hvordan man så vidt så muligt undgår at gaine for meget fedt? Vil gerne have nogle bud på nogle af jer

    hvor det er lykkes ikke at gaine så meget fedt igen, samtidig med at I har gainet en vis portion god masse...

    Har en kæreste, og ved at hun ikke er så vild med, hvis jeg lige pludselig tog en helt masse på.. Man kan så vælge at sige

    om hun så er det værd, men så firkantet kan man vel heller ikke altid se på det...

    Frem med jeres ideer og tanker omkring mit spørgsmål :4thumbup:!

    OG VIL IKKE HØRE, AT MAN IKKE KAN UNDGÅ AT GAINE EN SMULE FEDT!! Det er ikke det svar jeg leder efter.. Er skam godt klar over, at det er umuligt ikke at gaine en smule, men hvis det er det svar, nogle af jer vil komme med, så bedes

    I venlig lade vær med at skrive en post :bigsmile:

    Koordinér din kost således, at du kun indtager ca. 250-500 Kcal mere dagligt end du forbrænder (altså dit lilgevægtsindtag + 250-500 Kcal), så du på den måde kommer i et beskedent, men alt rigeligt energioverskud.

    På den måde kommer du til at tage på i muskelmasse (hvis du vel og mærke træner fornuftigt) og kun minimalt fedt vil ophobe sig.

  4. Interessant læsning (har dog kun læst de to første artikler indtil videre)!

    Hmm, hvad skal man sige til den slags. Det kan jo være svært at argumentere imod en mand af hans kaliber, men alligevel synes jeg måske, at der er nogle ting, der er værd at diskutere lidt.

    Nu ved jeg ikke om du har haft fornøjelsen at læse Anthony Ricciutos "The top 25 ways to pack on serious mass" (http://www.bodybuilding.com/fun/anthony1.htm), men som han skriver i #16 (part 2) klar det være meget svært at give et korrekt bud på, hvordan måltiderne skal sættes sammen, hvis man ser på makronutrienterne alene. Mennesker er forskellige og det der virker på en måde på et individ, kan sagtens virker anderledes på et andet. Som han skriver så kan de skyldes følgende:

    "Each person's metabolic rate, energy expenditure, insulin resistance and insulin sensitivity level are different, just to name a few variables. These all play a major role in designing a customized nutritional plan that is right for you. I can give one athlete a specific ratio of macronutrients and he will get ripped by following it. Yet another individual that I give the exact same plan to will cause an increase in his body fat level.".

    Grundet denne individualitet valgte jeg at foreslå, at man bevarede makronæringsstofferne nogenlunde ens over hvert måltid (altså velafbalancerede måltider som Anthony Ricciuto kalder det), da det kan være meget svært at sige, hvad de virker på den enkelte med så sparsomme oplysninger, som er tilgængelige i dette tilfælde.

    Dermed ikke sagt, at det er den korrekte løsning for alle. Jeg synes Dr. John M Berardis artikel var meget interessant, men den er bare svær at anbefale noget ud fra, da den jo netop også tager udgangspunkt i, at vi er forskellige.

  5. Forklar hvorfor DU mener at sammensætningen af protein kulhydrat og fedt bør være så ens som mulig i hvert måltid? Jeg er langt fra enig med dig i det.

    Det kan man vel heller næppe sige om John berardi, forfatteren bag "Massive Eating"

    Du må komme med nogle begrundelser når du kommer med påstande som er udokumenterede. Hvorfor bør makronutrient fordelingen være den samme i alle 6 måltider?

    Jeg må erkender, at jeg ikke har læst John Berardis "Massive Eating", men det skal jeg nok lige få rettet op på. Gider du smide et link eller måske bare ridse hans synspunkter op?

    Men jeg kan da godt komme en begrundelse for, hvorfor jeg mener det, jeg skriver. Efter min overbevisning bør hver enkelt måltid, der indtages på en given dag indeholde en nogenlunde ens makronutrientfordeling, fordi man på den måde tilfører kroppen en jævn strøm af af de næringsstoffer den har brug for, når formålet er at opbygge en bedre fysik. Ved en nogenlunde "konstant" tilførsel af protein, kulhydrater (gode selvfølgelig) og sundt fedt, vil man foruden en bedre præstationsevne også kunne opretholde energi og muskelmasse på det højest mulige niveau.

  6. ok... jeg vidste ikke der var en egentlig "korrekt" definition...

    Jeg ved godt at der er nogen, som mener at bulking er ensbetydende med voldstort energi overskud, men er det den rigtige definition? :cool:

    I min verden er det at bulke, når man spiser/træner for at tage på (lige meget om det er et dagligt overskud på 300 eller 1000 kcal) og cutting, når man spiser/træner for at smide fedt...

    Hvis nu jeg tager fejl, hvad hedder det så når man kun har et lille overskud, men formålet stadig er at tage på? :cool:

    Hehe, tja, det lyder til, at vi har lidt forskellige opfattelser af ordets betydning. En helt korrekt definition er måske svær at finde en kilde på, men jeg mener, at du har meget godt fat i, at det handler om et voldsomt stort energioverskud, der kun har til opgave at få kropsmassen til at stige uden skelen til kvaliteten af den optagede masse.

    Det mindre overskud vil jeg kalde fornuft :laugh:

  7. udfra trådstarterens definition af at bulke er det jo i sagens natur en nødvendighed at bulke.

    Størrelsen på overskuddet er selvfølgelig en helt anden snak.

    Det er også rigtigt, men den definition er så ikke helt korrekt. :wink:

  8. Det er teoretisk rigtigt.. dog er problemet tit det at det er timingen af overskuddet.. så derfor siger man et 300-500 kcal overskud vil være passende, således man kan være i overskud hele dagen... Husk dette! -Nemlig vigtigt at du ikk bare lige æder de sidste 1000 kcal du mangler om aftenen, hvis du så har været i kcal underskud om eftermiddagen.. Pionten er at skidtet skal fordeles.. :wink:

    Jep, det er selvfølgelig også rigtigt, men uddybede det ikke videre. Hvert måltid bør selvfølgelig være omtrent lige stort (energimæssigt) og bør også indeholde samme makronutrientsammensætning osv.

    Dvs. hvis man er kommet frem til, at man skal indtage ca. 3600 Kcal for at være i et passede energioverskud, bør hver måltid (hvis man spiser 6 på en dag) indholde ca. 600 Kcal og sammensætningen af protein, kulhydrat og fedt bør være så ens som muligt i hvert måltid.

    Bon Appetit :4mewantfood:

  9. Hvorfor overhovedet bulke? Med mindre du er professionel bodybuilder og kun ønsker at fremvise topform et par gange årligt, så er metoden ikke specielt anvendelig.

    Hvis dit ønsker er at tage muskelmasse på og stadig bevare fedtprocenten på et rimeligt niveau, er der andre metoder, der er klart at foretrække.

    Koordinér din kost således, at du kun indtager ca. 300 Kcal mere dagligt end du forbrænder (altså dit lilgevægtsindtag + 300 Kcal), så du på den måde kommer i et beskedent, men alt rigeligt energioverskud. På den måde kommer du til at tage på i muskelmasse (hvis du vel og mærke træner fornuftigt) og kun minimalt fedt vil ophobe sig.

    :4thumbup: