wichmann

Medlemmer
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by wichmann

  1. det er blevet meget nemmere for nu ved jeg ca hvad der er i min mad og hvor meget jeg spiser og da jeg ikke spiser kød (nyligt udråbt vegetar) ja så giver det mange kcal at lege med da kød vejer tungt i regnskabet hihi

    Husk at få protein fra en anden kilde end kød, så. Bælgfrugter, fedtfattige mælkeprodukter og fisk (hvis du da stadig spiser det), f.eks.

  2. Bare sørg for PROTEIN, 25g hver time vil hjælpe dig meget til at opbygge muskler, som igen vil hjælpe dig til at forbrænde mere!! Det er det som mellemmåltidernes funktion er.. hele tiden holde kroppens proteindepoter fyldte.

    Du mener vel ikke alvorligt, at man bør indtage 600g protein om dagen? :blink:

  3. MEN det er ikke helt muligt, at specifikt tabe sig ved lårerne, man taber sig generelt. Men du kan ved at fokusere på de steder du vil tabe dig, tabe mere fedt der end andre steder.

    Kan du bestemme dig?

    Det korrekte svar er dog det første.

  4. Rugbrød med et tyndt lag smør + roastbeef, remu og ristede løg. nam-nam.

    Og så lige lidt revet peberrod... Det gør heller ikke noget hvis man selv gør sig ulejligheden med at lave remouladen. Ammenam (men nok ikke supersundt, hehe)

    Til daglig bliver det mest til røget filet eller Minimum rejesalat for mit vedkommende. Makrel i tomat er også en eviggyldig vinder! Eller røget laks med dilddressing og lidt rucola under.

  5. Du skal vælge den motionsform du selv synes bedst om. Så er der nemlig meget mindre chance for at du kører død i det og opgiver det efter en måned. Men da du som du selv skriver har et rimeligt aktivt arbejde er jeg da enig i at et checkup på maden nok er en god ide: det er trods alt der, det er nemmest at opnå et vægttab.

    Bortset fra det ville det være rart med lidt flere data, som hvor meget du vejer/hvor meget ønsker du at tabe dig/højde. Er du meget overvægtig eller er det bare et par uheldige kg?

  6. Jeg troede, at det var meget almindelig videnskabelig praksis, at krediterer den viden, man bruger i sin opgaver til forskeren, der har fundet ud af det!? Iøvrigt, hvis man fremstiller nogle ting, der ikke er den gængse holdning i feltet, skal man vel kunne underbygge det med observationer (forskningsresultater)!! Ellers er det da ikke videnskabeligt baseret længere?

    Det kommer vel i høj grad an på hvilket niveau/detaljegrad referencen er på. Hvis man refererer til noget fagligt basalt vil det sjældent være relevant (som fysiker ville jeg f.eks. ikke referere til noget blot fordi jeg opskriver en Schrödingerligning), mens der ved et mere specialiseret resultat/kompleks påstand i højere grad vil forventes en kildeangivelse.

  7. Jeg har selv været ude for samme problem og spurgte min læge om det ved samme lejlighed. Han mente der snarere var tale om ændringer i bakteriefloraen på huden (jeg var lige startet med at træne regelmæssigt) og det gik væk efter en måned eller halvanden (hvor jeg ikke ændrede synderligt i min kost). Så jeg er ikke sikker på man umiddelbart bare kan konkludere der forbrændes proteiner i større stil.

  8. Jeg har fået udleveret lykkepiller men prøver at klare mig uden dem, så har ikke rørt dem endnu.

    Det lyder da som en skidt ide! Hvorfor tager du ikke den medicin du har fået ordineret?

  9. jeg spiser det blandet, sådan så havregrynene ik er så kedelige.. ellers prøv med mandler i havregrynene, spiser jeg tit, gør det lidt lækrere :)...

    Fromage Frais/cheasy yoghurt med havregryn, rosiner og mandler er en af mine favoritting at spise til morgenmad

  10. Pesto i pizzasovs???

    Anyway ville jeg de fleste af gangene bare bruge tomatpure: i forhold til hvor nemt det er smager det helt fint. Men hvis jeg har god tid kan jeg godt finde på at koge min egen sovs baseret på hakkede tomater (fra dåse eller friske), løg, hvidløg, salt, peber og krydderurter efter smag (timian eller rosmarin i de fleste tilfælde). Tomatpure kan så bruges til at runde af med til sidst. Det er ikke sværere end det. Man skal bare huske at koge sovsen ind, så den ikke er for våd. Ellers bliver pizzaen slatten.

  11. Jeg og min træningsmakker har kun været i gang med at træne et par måneder, men er blevet rigtig glade for det. Vi er imidlertid lidt i tvivl om et aspekt ved bænkpres: hvor langt ned skal man tage stangen? Vores træningsvejleder har fortalt os at man ikke skal tage den længere ned end til at overarmen er parallel med kroppen for ikke at skade skuldrene, men de fleste vi ser lave øvelsen sænker den noget længere ned, nogle gange helt til stangen rører brystkassen. Hvad er folks holdning til dette?

  12. Mc Donalds oplyser om næringsindholdet i dens produkter. Jeg er lige ved at tro, at de har små skemaer over dette liggende på flere af deres restauranter.

    Vend det stykke papir der altid ligger på bakken ved servering. Der er et skema med indhold af kalorier, makronutrientfordeling, andel af mættet fedt, eventuelle allergener etc. etc. for alle deres varer. Om transfedtsyrer er nævnt eksplicit husker jeg ikke. McD er måske ikke det sundeste mad i hele verden, men det er i hvert fald nemt at finde ud af præcis hvor meget man har syndet, når man er der :wink:

  13. Måske er dit problem at du faktisk spiser for lidt og samler måltiderne for meget. Det er selvfølgeligt bare en idé da jeg ikke aner om du er god til at sprede dine måltider over dagen.

    Det gør som udgangspunkt ingen forskel hvor mange gange om dagen man spiser ifht. vægttab. Udelukkende det samlede kalorieindtag tæller. At det så i visse tilfælde kan være hensigtsmæssigt at fordele energien over mange små måltider er en anden snak.

  14. Hvis jeg har forstået myten rigtigt, så synes jeg også den kommer i konflikt med (en af) termodynamikkens hovedsætning, nemlig at energi ikke opstår eller forsvinder...

    Nu er mennesker jo ikke lukkede systemer, hvorfor der ikke nødvendigvis er nogle konflikter med første hovedsætning.

    Mht. sellerien: det lyder lidt fishy, men på den anden side påstår snopes.com (som jeg normalt har ret stor tiltro til) at myten er sand!

    http://www.snopes.com/food/ingredient/celery.asp