pfit

Medlemmer
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by pfit

  1. Jeg har et stort ønske om at uddanne mig som personlig træner, men syntes det er meget svært at gennemskue hvilken uddannelse man skal vælge.

    Er der nogle,der har nogle bud på dette? Og jeg vil rigtig gerne høre, hvis nogle herinde er uddannet pt, hvilken uddannelse I har valgt og hvorfor.

    På forhånd tak

    Ha en god dag

    KH

    Sivle

    Hey, Sivle jeg stod i samme dilemma dengang jeg ville læse personlig træner, der er så mange som påpeger deres er den bedste uddannelse. Men det er jo individuelt, hvis du vil ha en hurtig uddannelse skal du tage en fra et center, men tænk på hvordan du skal bruge det og i hvad tilknytning.

    Nogen center giver jo rabat på uddannelsen hvis du samtidigt arbejder for dem, jeg har valgt at være freelance, og kræver hvis ikke du har dit eget center, at du kan få en god aftale med et center. Jeg samarbejder med 3 fitness centre, så har rimelig gode muligheder for at vælge hvor jeg vil træne mine kunder, da jeg også arbejder for de 3 centre. Men husk hvis du bliver uvenner med centret mister du jo din base.

    Det kræver meget selvdisciplin og en god forretningssans, at kører selv og virkelig sælge sig selv, for det at være personlig træner er ligeså meget det at være "på".

    Jeg valgte SATS i sin tid, og fortryder ikke, syntes kvaliteten kontra tiden var fint.

    Men det bedste er helt klart du selv har en masse træningserfaring, inden du starter på sådan en uddannelse og sat dig lidt ind i tingene.

    Når du har valgt uddanelsen og fået dit certifikat, skal du jo også igang med at hverve kunder, det er en tung og stor process, hvis du ikke er "heldig", at få nogle gode kunder fra start af. De bedste kunder er reference kunder, altså kunder som anbefaler dig til andre.

    Pas på ikke at sælge dig for billigt, for der er omkostninger forbundet med forberedelse, forsikringer osv..

    Håber det kan hjælpe dig lidt.

    B.

  2. Hej det var en rigtig god pointe priserne er følgende 8-)

    Powerball 250 HZ blå og orange har 4 stk tilbage de koster 95 Kr. stykket.

    Powerball neon blå koster 130 kr. 1 stk tilbage.

    Powerball screamer 130 kr. stykket 2 stk tilbage

    Powerball 250HZ pro blå og orange 10 stk tilbage koster 160 kr. stykket

    Powerball Screamer Pro. 2 stk tilbage 175 kr. stykket

    Powerball techno 1 stik. tilbage 175 kr.

    Powerball neonpro i rød og blå 10 stk. tilbage koster 190 kr. stykket.

    Powerball signature 1 stk. tilbage 225 kr. stykket

    Desuden er der en håndledssnor til 25 kr. med pr. powerball.

    Kan afhentes eller sendes med post, enten pakke eller med frimærker, men selvfølelig på egen risiko.

    Husk de kan tjekkes på www.powerball.dk

  3. Skal lige påpege det her er et privatsalg, jeg var så smart at prøve en powerball sidste jul og de var så fede så tænkte dem kan jeg sagtens smide af til venner og bekendte, så købte en hel kasse, det kunne jeg så ikke..

    Derfor har jeg stadig en del, de er helt nye og ikke brugte, sælger dem til den pris (læs indkøbspris), jeg gav, så smid en privat besked hvis i er interreseret har stadig en del blandet tilbage.

    B.

    POWERBALL.JPG

  4. "Iøvrigt er det jo fitnessens egen brancheorganisation der har efterlyst denne smiley, så vidt jeg ved... Så det hele bunder nok i at pfit ikke kan gennemskue at de unge mænd som vælger at bruge krudt, ikke er repræsentative for udøvere af fitness idræt som sådan og i praksis uønskede i de fleste kommercielle motionscentre"

    Jeg kan sagtens gennemskue tingene har været mange år i fitness branchen, jeg kan bare ikke gennemskue at man skal presse centre som ikke vil være medlem til at havde en sur smiley. Jeg syntes det er godt der bliver gjort tiltag mod doping.

    Men at tving centre ind i et medlemskab, det er helt usmageligt.

    JEg er i flere centre som ikke bruger ADD, og som er de fineste familie centre, med hr og fru Danmark.

    Mit spørgsmål er bare hvem der i bund og grund, står bag ADD og administere de penge de får og har interesser i ADD.

    Så lad være med at komme med fordomme om jeg ikke kan gennemskue ting, jeg syntes bare ikke man skal TVINGE nogen, hvis det ellers virker fint uden et ADD medlemskab.

    Mit spørgsmål er jo også mere hvem som har interesser i foretagende, IKKE at jeg er imod ideen, men er imod man skal TVINGE nogen til noget, hvis det skal være en udgift.

  5. Hvad æder i for at skabe mæthed?

    og hvordan har i det med rugbrød? Jeg er næsten nød til at tilføje rugbrød da det er min nemmeste måde at få tilbehør på som ikke er af værste skuffe (jeg har ikke tid til at lave store kolonariske oplevelser med grøntsager der hjemme)

    Tillykke med din kropsændring, rugbrød er efter min mening godt og gerne noget godt fuldkorns rugbrød, der er også godt med energi i rugbrød, så kan være det hjælper på din sult.

    Du kan jo starte med at sætte din grønsagsration op med 100%, og se om det ikke hjælper, der er jo hundred at måder at få mere ikke så energirigt mad ind i kroppen.

    Bv.

  6. De gange jeg har været på diæt i kcal underskud, har jeg rent styrkemæssigt gået mærkbart ned i styrke når det drejede sig om tung styrketræning, men omvendt har jeg ikke til mine spinner timer mærket besynderlig noget til mit kcal underskud, målt på totalt kcal forbrug på mit puls ur, og på aflæst gennemsnits puls. på trods af at jeg har kørt det samme spinner program og presser mig mest muligt.

    B.

  7. overvejer også at købe noget ibuprofen

    Nu det en smagssag, men tror nu du nok hurtigt skal komme dig uden brug af medicin!!! :4thumbup:

    Har engang spurgt en læge om ibuprofen ødelægger muskel op bygningen, men kunne hun ikke svare på...

    Og der er vist lidt blandet konklusion på det.

    Link

  8. Jeg har op til flere gange i de 12 år jeg har trænet været ude for at havde fået en tennisalbue, men det er gået i sig selv efter et stykke tid, hvor jeg har holdt en pause og/eller kørt lidt andre øvelser som ikke har haft belastet albuen så meget.

    Har en bog derhjemme om træningsskader for hele kroppen, men kan ikke huske hvad der lige i din situation foreslåes, men nok lidt ro og evt. trykke på en af de der skumgummi bolde...

    Men tror nu nok det skal gå i sig selv igen, jeg har sjældent haft problemer med det i mere end 7-14 dage, og så er det væk....

    Så kan du jo også restituere lidt 8-()

  9. Hej du

    Jamen jeg ved det godt. Jeg er bare lidt en spade til de forskellige øvelser med håndvægte. Min kammerat har prøvet at lære mig det mange gange, men min motorik er åbenbart for ringe. Der ligger os lidt psykisk i det. Hvis der ligger et par håndvægte ovre i hjørnet, så er de lette at overse - altså hoppe træning over. Står der sådan en maskine, så indbyder den jo nærmest til at man smækker den én på skallen.

    Ja men så har du jo også svaret på hvorfor du skal træne med håndvægte, du skal da ha forbedret din motorik, samtidigt med du får en god funktionel træning.

    Der findes masser af gode sider på nettet med animeret billeder af håndvægts øvelser, og du skal nok komme efter det.

    Men omvendt vil du ha en maskine, er det jo det du må gøre, men det kan være surt brugte penge hvis du bliver træt af maskinen, og sådan en klods er dårligt som tørrestativ, og tror ikke man træner mere af den grund...

    God træning :superman:

  10. Inden du kaster dig ud i den store investering, hvorfor så ikke starte med at købe nogle rigtig gode håndvægte og nogle gode skiver, med håndvægte kan du træne hele kroppe og så en bænk evt.

    Og er det, det store hit så kan du jo bruge pengene på en multi maskine, men jeg syntes det er lidt spild af penge, nogle gode håndvægte med skiver og en vægtstang, evt. et pullup stativ du selv bikser sammen, så er du rigtig godt på vej..

    Maskiner er ikke rigtig in, men min mening.

    god træning :superman:

  11. Vi er meget enige i, at man ikke skal være uddannet fys for at undervise i en spinning time. Vi er også enige om at en god instruktør kan underholde, men i min verden er det vanvittigt vigtigt at instruktøren har 100% styr på sit ”værktøj” inden han/hun begynder at underholde. For i min verden er medlemmernes ve og vel helt afgjort dit ansvar som instruktør!!!

    Ikke forstået på den måde at du skal agere fysioterapeut eller læge for dem.

    Men du har alle muligheder for at skade dem. Hvis du ikke er opmærksom på om deres cykel er indstillet rigtigt, at du opbygger din time med fornuftige øvelser, at de sidder/står pænt på cyklen osv. så kan du være helt sikker på at de på et tidspunkt vil begynde at døje med knæ, ryg eller andet.

    Det ansvar har du ikke bare på en intro time – det har du på ALLE dine timer. Vi er enige om at du har bedre tid til at rette på disse ting på en intro time end på en time på højt niveau, men så er der tid til at tage fat i medlemmerne efter timen og få dem guidet ind på en time, hvor der er tid til at rette helt op på deres fejl, og det værste er der ALTID tid til på ALLE hold – hvad skal du ellers bruge tiden på i løbet af timen???

    Jeg mener at instruktøren er der for medlemmerne – ikke omvendt.

    Når instruktøren har lavet et fornuftigt program er hans/hendes vigtigste opgave at holde øje med sit hold – UANSET NIVEAUET PÅ HOLDET – og INSTRUERE holdet i hvordan de kører timen rigtigt – herunder også at rette på de fejl de laver. Instruktøren skal udvikle medlemmerne, så de bliver bedre spinnere.

    Og netop evnen OG VILJEN til at rette på medlemmerne – det viser i mine øjne at vi at gøre med en dygtig instruktør. Hvis instruktøren ikke kan spotte fejlene og ikke kan rette dem, så udvikler medlemmerne sig ikke.

    Kan instruktøren meste dette og samtidig underholde – ja, hvad mere kan vi så forlange???

    Men ja, du har ret. Underholdning sælger billetter. Derfor ser man også masser af instruktører der underholder og glemmer at instruere. Når jeg kigger på vores eget center, så lægger jeg væsentligt mere vægt på at instruktørerne er opmærksomme og nærværende for medlemmerne og at de ikke skader vores medlemmer end jeg kigger på hvor meget de underholder.

    Du kan underholde aldrig så meget og sælge vanvittigt mange billetter, men hvis du gør det ved at gå på kompromis med opmærksomheden til det enkelte medlem og det enkelte medlems sikkerhed, så mener jeg ikke at du hører hjemme på en instruktør cykel.

    Ja, det kan godt være medlemmerne nogen steder skriver under på at de selv er ansvarlige for deres eget ve og vel når de træner, men det fratager på ingen måde instruktøren fra sit ansvar. Og nej, man må ikke gå ud fra at deltagerne på de ”svære” hold har styr på egen teknik. Medlemmerne betaler for at centeret stiller dygtige kompetente instruktører til rådighed, der holder øje med at medlemmerne ikke skader sig selv på deres timer og som hjælper med at udvikle dem.

    Hvis alle instruktører bare går ud fra at medlemmerne har styr på det – hvordan finder medlemmerne så ud af at de ikke har????

    Nu syntes jeg du skulle tage og læse mit indlæg ordentligt igennem så har du også svarerne på de ting du skriver i din lange tråd..

    Skal tidligt op og orker ikke at svare tilbage, for du kan finde det hele i mit første indlæg i denne tråd.

    For skriver ikke man skal gå på kompromis med medlemmernes ve og vel, læs tråden igen.

    Benjamin :4thumbup:

  12. Som erfaren spinningentusiast vil jeg gerne befries fra at en halvkåd, 21-årig tøs, der har gennemført 10 timers undervisning i anatomi skal tage ansvaret for mig - ellers tak.

    Det er et grundlæggende problem ved overfladisk uddannelse af ikke-specialister. Hvis instruktøren gør sig al for klog ift. det reelle videnniveau og erfaring pågældende har, så risikerer man forkert vejledning om skader, genoptræning osv.

    Nu skal du jo selv tage ansvaret når du træner i et fitness center, skrev du jo under på da du meldte dig ind....

    Som instruktør kan man træne raske mennesker uden kompliceret skader eller brug for genoptræning, så du kan jo på ingen måde sammenligne de to ting.

    Hvis man skulle være uddannet fys, for at undervise i en spinner time kan det jo godt være det kommer til at koste en del flere penge at træne i lille DK.

    Man kan da diskutere de forskellige uddannelser som instruktør, men fælles for dem alle er at det ikke er en eneste af dem, (efter min viden), som er statsanderkendt, og derfor må man jo selv føle sig lidt frem med hvad andre syntes om de forskellige steder.

    Jeg har læst til Fitness instruktør og PT i SATS, men er uddannet i et lokalt center i Spinning, har selv undervist i over 2 år, og har kørt både i store centre og mindre lokale centre.

    Fælles for dem alle er det, at ja man skal da have en grund viden, men ligesom man ikke skal være uddannet pilot for at styre et fjernstyret fly, skal man heller ikke været overuddannet for at køre et spinning hold.

    En god instruktør har det i sin personlighed, har mødt mange forskellige intruktører og dem som har succes er dem som kan underholde og få hele holdet med.

    Og så er det op til instruktøren samtidigt at holde øje med sit hold hvis det er en begynder spinning, jeg mener at hvis folk melder sig til hårdere spinning hold, må man gå ud fra de har tjek på deres egen teknik, og at instruktøren derfor stadig skal holde øje, men i meget mindre grad, og så evt. give udtryk for det inden timen starter.

    Erfaring og lyst til at ville det er de nøgle ord, som man skal bruge og så finde en "uddannelse" som andre har været tilfreds med.

    En dygtig instruktør vil altid kunne få arbejde i andre kæder alt andet er noget fis, en instruktør som kan underholde og fylde holdene er gode penge i kassen, og når alt kommer til alt i dagens danmark er det bundlinjen som tæller.

    Men selvfølgelig vil et kendt certifikat fra en stor kæde, give lidt mere opmærksomhed end tante odas fitness center, og kvaliteten kan være bedre, men man skal passe på.

    Har set lokale centre som har fitness instruktør uddannelse, på over et år, står jo ikke mål med virkeligheden og lønnen, hvis man vil leve af det fuldtid.

    Og et godt råd Linepigen, kør med så mange instruktører som overhovedet muligt og stjæl med arme og ben, det er den eneste måde at blive en god instruktør på, nemlig erfaring og at bygge din egen stil af de ting du prøver hos andre. :superman:

  13. Er der nogen der ved hvilken type kulhydrat der er mest optimal lige efter træning? jeg spiser pt. et par stykker frugt sammen med min proteinshake. Men er i tvivl om det er fint nok, eller om man evt. skulle blande lettere optageligt kulhydrat i shaken? Håber i har gode råd!

    Du har jo selv svaret, et par stykker frugt er alt rigeligt, hvis du aligevel ikke har noget hårdt cardio træning på programmet, så spar på kulhydraterne hvis du vil tabe dig lidt, hvis ikke, så er det stadig fint nok med lidt frugt!!!

  14. Asfalt = ensformig belastning der ikke giver efter = dårligt for led

    Løbebånd = ensformig belastning der giver efter = mere skånsomt

    Græs/grus = ujævn belastning der giver efter = mest skånsomt

    På et løbebånd, bevæger jorden(båndet) sig i forhold til dig!!

    Og på asfalt er det dig som bevæger dig i forhold til jorden, :chopper:

    Så belastningen er jo ikke den samme eller er den? :dry:

  15. Ja det skal være en livsstilsændring, men må stadig ikke blive sådan at man ikke kan gå ud at spise en dag engang imellem, men selvfølgelig ikke hver uge. Men så må man jo bare træne ekstra. Og det er det sværerste her i starten.
    Sådan bliver det heller ikke, men her i starten hvor man skal være i energi underskud, for at tabe sig er det en del mindre mad man skal spise, eller hvis du er smart hælder du bare en ekstra røvfuld grøntsager op på tallerkenen sammen med det andet.

    Og hørte engang en sige, "man træner for ikke at forsage det man spiser", selvfølgelig kan man gå ud og spise, en livsstilsændring er ikke et liv på salat blade, som så mange desværre tror, slet ikke.

    Det er god kvalitets mad, og meget mindre fabriks mad.

    Tak. Ja har brug for en fridag indimellem, i hvert fald her i starten, da kroppen lige skal vende sig til at træne hver dag.

    Jeg er egentlig ligeglad med vægten, men alligevel rart at have noget at gå efter. Men bliver det i stedet noget af det lavet om til muskler, så er det da heller ikke af vejen. Men fridagen blev i dag, da jeg nøjedes med en times fodbold.

    Alle har brug for fridage, også selv om man har trænet længe, så nyd dem :cool:

    Grunden til jeg sagde du skulle huske lidt styrketræning, men meget mere fokus på konditiones træning, er netop at du IKKE kommer til at bygge specielt meget muskelmasse op, hvis du ligger i energi underskud, men til gengæld skal man jo prøve at bibeholde så meget som muligt.

    Men når du har tabt dig det du skal, så kan du begynde at styrketræne endnu mere, og skære lidt ned på din konditions træning, hvis du ender som "endorfin" junkie, og slet ikk kan stoppe med at træne, rigtig meget igen.

    Ja så skal du jo bare spise det ekstra, lidt en omvendt verden ikke. :smile:

    Good luck.

  16. I morgen bliver det kl. 10 ca, da jeg har fri allerede kl. 9.15. Torsdag bliver en fridag, da jeg først er hjemme kl. 21, så gider jeg nok ikke, men kan jo være jeg gør det alligevel

    Men ellers bliver søndag en fridag i hvert fald

    Godt du er bevidst om også at holde dig nogle fridage ind imellem, for det er rigtigt vigtigt.

    Dine mål med at smide 1 kg om ugen, er godt nok. Men pas på ikke at presse dig selv for hårdt og så komme på vægten og se at der ingenting er sket.

    I starten vil det gå lidt træg, netop fordi du skal ha bygget din grundform op, og så vil du senere hen tabe dig hurtigere.

    Jeg har selv smidt over 25 kg, og lagt mig liv fuldstændig om, men det er ikke noget man gør på en dag.

    Det tager tid både fysisk og psykisk, at vende sig til sit nye jeg.

    Er du til hold sport, vil jeg råde dig til at prøve nogle forskellige hold, for at finde noget som du virkelig syntes om.

    Jeg fandt spinning, og sværger personlig til det, nok resten af mit liv.

    Men mere fordi det kan blive rigtig hyggeligt socialt, at se de samme hoveder :crazy: , når man træner på hold.

    Men også fordi det at havde en god og underholdende instruktør, giver også et ekstra kick de dage hvor man er nede.

    Tro på det og behold din vilje, så skal du nok nå det, og husk kosten er meget meget meget meget vigtig.

    Trænings mæssigt, ville jeg selvfølgelig styrketræne som du gør nu, men vægte konditions træningen højest.

    Og evt. styrketræn hele kroppen en enkelt dag eller to om ugen, og så bruge din tid på konditions træning.

    Også så du ikke skal bruge tid på begge dele, du skal tænke på, at du skal ha mest muligt(kacl) for den tid, du er i centret, så du kan komme afsted igen.

    Både for at holde motivationen oppe, og for at du ikke går træt i det.

    Men selvfølgelig der er mange måder at komme til at tabe sig på.

    Og husk at spise mange mindre måltider, og ikke kun 3 om dagen, det er også en vanesag.

    Og tænk det ikke som en slankekur, men som en livsstilsændring, som vil være en fornøjelse at leve resten af livet, og i sidste ende er det måske rigtig mange år vi snakker om. :4thumbup:

    PS. Brug målebånd, hvis ikke det allerede er skrevet, ud over hvis du evt. vil veje dig.

  17. Nu ved jo godt du skrev "ikke skriv vand", men da jeg for nok ca. 4 år siden stoppede med at drikke sodavand, skiftede jeg til Danskvand med citrus, og faktisk ikke haft problemer med at undvære det søde stads siden.

    Til gengæld får jeg en drink i byen med sodavand, når jeg en sjælden gang er i byen, bliver det hurtigt kvalmende.

    Men selvfølgelig ved godt kan være lidt af en kold tyrker, at skulle prøve at skifte, men der er brus i!!!! :cool: