ssmadsen

Medlemmer
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ssmadsen

  1. Sundt fedt er jeg for øvrigt lidt i tvivl om, hvor jeg lettest får det fra? Har du mon en god idé? Det skal helst være nogenlunde simpelt!

    Der er sådan en tommelfingerregel omkring fedt: Jo mere flydende det er ved stuetemperatur, jo sundere er det. Det er nok lidt forsimplet, men det er altså det man siger. Så jeg plejer at holde mig til raps- og olivenolie (selvom rapsolien vist nok er den sundeste (men det er marginaler der tales om her)). Olivenolie synes jeg simpelthen får maden til at smage bedere, hvilket jo også giver en fornemmelse af bedre mæthed, end hvis man spiser noget der ikke smager af noget (synes jeg).

    Selvom videnskaben sikkert er splittet på området, så er der i hvert fald en stor del der mener raps- og olivenolie er de sundeste vegatabilske olier. Derudover er fiskeolie jo også en rigtig god ting, da det vist nok sætter sig i hjernen (uden det er noget du må hænge mig op på)...

    Ellers kan du se nedenstående link, hvis du vil vide lidt mere om forskellige former for fedt:

    http://www.netdoktor.dk/madogkrop/artikler/fedtopbygning.htm

  2. Nu ved jeg ikke hvor meget kalorieunderskud du har tænkt dig at køre... Et problem ved at køre stort kalorieunderskud er evt. vitaminmangel. Hvis du bare sørger for at spise varieret, så burde det ikke blive noget problem. Husk at fedt er vigtigt i denne sammenhæng. A, D, E og K-vitaminer optages ikke i kroppen uden fedt, så du kan evt. koge dine grøntsager med en spiseske oliven- eller rapsolie, eller bare svitse dem. Hvis du ikke har tænkt dig at spise varieret (eller bare ikke gør det), så er vitaminpillen jo også opfundet. Den skal bare helst indtages sammen med (helst efter) dages mest fedtholdige måltid pga. de fedtopløselige vitaminer. Grunden til man helst skal indtage den efter måltidet er, at de vandopløselige vitaminer ellers bare blive skyldet ud med urinen og ikke optages.

    Ellers kan du se mere her, hvis du vil finde ud af hvilke fødevarer der indeholder hvilke mineraler og vitaminer:

    http://www.netdoktor.dk/vitaminer/index.shtml

  3. Jeg vil heller ikke tro at du overtræder nogen lov, hvis du skriver sandheden - armamix antager åbenbart at du lyver i sin post (han mener åbenbart ikke det er ulovligt at påstå folk overtræder loven?!)

    Nu er det jo sådan man skal stå til ansvar for sine ytringer, medmindre man står i Folketingssalen. Dvs. at hvis Peter Gjeding så første indlæg, så kunne han rette en injuriesag mod Brilloz, hvis han mente det hun har skrevet ikke er rigtigt, og desuden sætter ham i en yderst dårlig position for at drive fremtidig forretning. Problemet er jo bl.a. at Brilloz så ikke har beviser eller vidner, hvilket hæmmer hendes eventuelle sag ganske kraftigt.

  4. Jeg hørte en forsker fra Dansk Fødevareinstitut der sagde, at der ikke er så meget tungmetal i tun på dåse, da denne tun hovedsagligt kommer fra mindre og yngre tun. Det er tunsteaks man nok bør intage med omtanke, da de som regel kommer fra de større tunfisk. Der skulle altså ikke være ophobet så meget tungmetal i de mindre tunfisk, som i de større tunfisk. Hvor stor forskellen i virkeligheden er, talte han dog ikke om, men det er på ingen måde noget der forhindrer mig i at knalde 2 - 3 dåser tun ned pr. uge.

  5. Nu følger jeg ikke selv med i Vendtegodt-sagen men som jeg ser det, så er det kun noget der har jonglerede i medierne inden for det sidste halve år og pigen, der skriver dette topic har oplevet denne hændelse for 1½år siden.

    Hov ja, min fejl. Så ikke lige det var 1½ år siden. My bad...

  6. Jeg har selv yderst god erfaring med bronzecirkler. Jeg om en af mine kammerater sluttede, i en periode, fredage af med 3 stk. bronzecirkler. Efter nogle måneder med sådanne var man i tip top militærform. Så var det bare konditionen der haltede lidt efter. Så jeg kan kun anbefale den som styrke-udholdenhedsprogram. Men du har jo selv prøvet den, så det ved du jo nok godt.

    Til gengæld så jeg i videoklippet "rygøvelse", at han ikke havde sine hæle samlet, hvilket jeg ved ergoterapeuter gerne vil have man har. Spørg mig ikke hvorfor...

  7. Ja du kan jo ikke få større muskler (øget vægt) af ingenting!

    Man kan nu godt forøge sin muskelmasse selvom man ikke er i kalorieoverskud, hvis man bare spiser det rigtige på de rigtige tidspunkter, synes jeg at erfare... Kan godt være det ikke er helt optimalt, men det kan lade sig gøre.

  8. M. transversus abdominus hæfter på fascia thoracolumbalis som yderligere har kontakt til mm. multifidii. Ved en kontraktion af MTA vil der derfor også ske en synagistisk aktivering af de små dybdeliggende rygstabilisatorer. Så hvis man kigger småt nok efter arbejder hele systemet jo sammen.

    Problemet med lændesmerter ved rygliggende benløft eller hvad folk nu kalder øvelsen er typisk et for svagt samarbejde mellem disse to muskler og derfor et stort eccentrisk arbejde for ryggen. Lav evt. samme øvelse med kortere vægtstangsarm ved fx at bøje i knæene og fokuser på at holde lænden i gulvet

    Det skal siges det også gør temmelig ondt ved normale mavebøjninger. Men skal de muskler du nævner "bare" gøres stærkere, for at smerten skal gå væk, eller hvad? Og det gøres ved mavebøjninger med kortere vægtstangsarm?

  9. Jeg har lidt samme problem, når jeg laver mavebøjninger eller vandrette benløft. Nemlig at jeg får snot hamrende ondt i ryggen, ikke lænden. Er der nogen der ved hvordan det undgås, og evt. hvorfor jeg får så ondt? Synes selv jeg udfører dem efter alle kunstens regler, og kan stadig ikke finde ud af hvorfor det skal gøre så ondt...

  10. Hej

    Hvilket "gear" skal man vælge når man træner cardio på cykel eller crosstrainer? Skal det være det hårde eller det mere lette?

    Hvad vil eventuelle fordele være i sammenhæng med valg af gear? Eller øger det blot pulsen at "gear´et" er højt?

    Gearingen er meget forskellig fra cykel til cykel. Ved kondicykler plejer jeg at ligge mellem 70 og 90 rpm, simpelthen fordi det er det mest behagelige. Så kan du jo bare tilpasse gearingen til du synes du får noget ud af træningen (dvs. får pulsen op). "Gear" på en kondcykel er blot et udtryk for en bestemt modstand, så ja, hvis du øger modstanden og holder samme antal rpm, så vil pulsen selvfølgelig stige (ellers er der noget galt :blink: )

    Crosstrainere ved jeg intet om...

  11. Den kan godt bekræftes, uden tvivl. Kender en del fysioterapeuter der står inde for den slags træning af mavemuskler.

    Og den virker ikke kun ved den slags øvelser artiklen beskriver der, den virker ved alle maveøvelser der laves lign. så længe man gør hvad der beskrives deri.

    Man suger maven ind så meget man kan og puster så meget luft ud man kan af lungerne, eksekverer øvelsen osv. Og om igen, igen, igen og igen. Det skulle have den effekt at det hindrer folk i at få den bulene, om end, veltrimmede mave folk nu får når de træner meget mave med vægte. Dvs. musklerne i princippet trækkes indad mod kroppen, om man vil, og dermed får et pænere "vaskebræt", så længe øvelsen udføres på denne måde.

    ("pænere vaskebræt" lidt afhængig af hvad man ni foretrækker). Det er ihvertfald min erfaring. Og dem jeg kender der læser fysioterapeut's anbefalinger på det område...

  12. eks. jeg har forbrændt 500Cal....og er det det samme som Kcal ???

    Hvor meget kan man sige det er ???? for at få en forståelse for det ???? (en hotdog, marsbar, kæmpe pizza...eller hvordan kan man sige det)

    :bigsmile:

    K = Kilo = 1000

    Hvis du så har forbrændt 500 Cal har du forbrændt 0,5 Kcal

    Og ja, se på varedeklarationerne, der plejer at stå hvad det indeholder af kalorier/joule. Så er det bare igang med at tælle ;-)