izzit

Medlemmer
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by izzit

  1. I forbindelse med noget research jeg selv lavede, da jeg også ville købe det via USA, faldt jeg over et enkelt svar herinde, som sagde at animalske produkter som blev importeret skulle gennemgå et veterinært tjek, og den betaler man selv for: 1280,- - lige oven i hatten.

    Om det passer eller ej, ved jeg ikke. Jeg har forsøgt at maile og gennemrode diverse ministeriehjemmesider (gudfader mig i skuret for nogle dårlige søgemaskiner de har der...). Af den grund gik jeg lidt væk fra det, men finder du ud af det, må du meget gerne give lyd fra dig.

  2. Hvor ofte har du tømmermænd, og hvor længe har du fulgt den pågældende motionsplan?

    Har du eventuelt prøvet at tage en dag ud, og skrive ned hvad du får præcist, for at taste det ind i en kalorie-beregner? Det kan give en et vældigt godt overblik om man får meget mere energi ind, end man når at forbrænde.

  3. Jeg har aldrig hørt om pandicular response. Og har svært ved at finde ud af hvad det skal være, hvis jeg ikke skal bruge den side + dens video som kilde.

    Ud fra min viden om nervesystemet, kan jeg ikke se hvordan det burde være muligt at reprogrammere kroppen til at aktivere sine muskler på en ny måde. Sandt, man kan ikke massere hele sin psoas-muskel, men filmen viser, i mine øjne, bare en blanding af stræk-og opvarmningsøvelser udført langsomt og kontrolleret.

    Jeg ville nok bare udføre den her; helt gratis

  4. Ja, 60% er et meget godt tal for gennemsnitspersonen.

    Er man overvægtig, vil det falde (så lavt som 45% hvis man giver den gas). Det engelske udtryk er Total Body Water - ved ikke om der er et dansk udtryk, men der har du hvertfald det medicinske term, så du kan google videre :)

    Mit bud er at din TBW ligger meget stabilt, da der ikke skal forsvinde meget væske fra kroppen, før man føler tørst

  5. Menneskets ernæring er ganske fin at starte med. Den bliver også brugt på nogle skoler for sundhed og ernæring (og vi har også brugt den lidt på medicin studiet). Det er et rigtig fint udgangspunkt, og får du blod på tanden til mere, tror jeg næsten du skal over i nogle engelske bøger, så som sports physiology / medical physiology.

  6. Hvis du spiser et stort måltid mad kan du godt regne med 1½ - 2 timer før du er ovre det. Spiser du noget småt, altså små mængder, burde du ikke kunne mærke det store. Jeg har selv en blanding af penautbutter og havregryn (+ rosiner og andet halløj) som jeg spiser nogle håndfulde af, lige inden løb, og det har ikke den store påvirkning :)

  7. Mikrobiologen har ret.

    Pastuerisering ødelægger rigtig MEGET i mælken. Ikke kun mælkesyre bakterier, men også ensymer, mineraler og vitmainer.

    Og så kan man spørge sig selv om hvad der er tilbage. Ikke meget desværre.

    vi har idag gjort en superfood som mælkeprodukter burde være og er i sin rå form, til en nærringsfattig fødevare.

    Vi skal have rå mælk tilbage i Danmark. At rå mælk er farligt er en myte og ikke en risiko så længe man har rene og sterile fremstillings metoder.

    Mvh

    Martin

    Sterile fremstillingsmetoder af mælk? Min tid på en gård har svært ved at se hvordan det skal forekomme :P

  8. Har selv haft samme problem, og grunden til at de røg ud hele tiden - hvertfald for mig - var fordi at ledningen hoppede hele tiden, og summa summarum blev de trukket nedad (hvis jeg drejede hovedet til den ene side, kunne jeg mærke at ledningen blev strammet op i den modsvarende side).

    Så jeg købte en rulle sportstape, og tapede ledningen fast til nakken, så der var lidt overskydende ledning. Det gør at jeg kan dreje hovedet til hver side, uden at ledningen bliver strammet op, og de bliver derfor siddende :)

    Håber det giver mening, ellers må jeg smide et billede op

  9. Uanset hvor god form du er i, så vil den umiddelbare frie energi der er til rådighed række til 2 minutters træning. Derefter kommer energiproduktionen i gang, og så skulle der ikke være noget problem.

    Såvidt jeg husker er det ATP (der er til nogle få sekunder) og efterfølgende glukosen i blodet der bliver brugt (de 2 minutter).

    Varmer du op med 5 minutters cardio, inden du træner?

  10. Det tager jeg jo også højde for, nu hvor jeg netop skriver det... :S

    Jeg nævnte det udelukkende i tilfælde af at hun om 1 år eller to stadig finder hendes ben for små (nu hvor hun jo ikke er tilfredse med dem)

    Og jeg vil ikke kalde dig noget som helst. Personlige angreb fører jo ikke nogen steder hen

  11. Jeg var lidt i tvivl om hvorvidt fibrene i en muskel bliver aktiveret. Jeg har spurgt mig lidt omkring, og de siger at hvis man aktiverer sin muskel, så skifter nerven i mellem de fibre der bliver aktiveret.

    Altså; du har 100 muskelfibre, nummeret 0 til 100. Din træningstilstand, gør at du aktiverer halvdelen. Så hver anden gang bliver de lige stimuleret, og hver anden gang bliver de ulige stimuleret. (man skal jo så have i mente, at man ved et løft måske stimulerer en muskel 20-50 gange i sekundet). Kan du så aktivere 80%, så er der selvfølgelig nogen der bliver stimuleret oftere.

    Så ud fra dette

    1. Det er sansynligt, du ved at lære at flytte en mus præcist. Aldrig har stærkeste motoriske enheder i brug.

    Der findes ikke stærke og svage motoriske enheder :)

    2. Selv hvis en muskel var istand til (vandt til), at aktivere alle fibre, nytter det ingenting, hvis det ikke foregår noget nær øjeblikkeligt.

    Selvfølgelig nytter det, at din muskel kontraherer sig maksimalt. Hvis du er i stand til at aktivere dem alle sammen, vil din nerve også fyre hurtigere.

    3. Endelig konklution: Styrke opnåes ved træning mod "øjeblikkelig" rekrutering af alle fibre, hvor vi modarbejder den graduering, der er genetisk tillært. Finmotorisk tilvending er dermed ikke gavligt for arbejde, der kræver stor acceleration.[/quoe]

    Hvis du ønsker acceleration og styrke så skal du undgå konditionsløb - mener at forsøg siger at man max på lave cardio 3 gange om ugen, ellers risikerer man at muskelvæksten går i stilstand. Jeg søgte lidt efter nogle artikler, og faldt over:

    Activation of motor units in a random order produces a roughly linear force increase with progressive recruitment, whereas recruitment of motor units in order of increasing force produces an approximately exponential force increase as the number of active motor units increases. The latter scheme allows fine control of weak movements and rapid production of powerful movements.

  12. Okay, så sagde vores underviser bare forkert. Så giver det også bedre mening

    Jeg siger ikke noget om særlige proteiner. Nogle folk med nefropati har færre proteiner i blodet, hvilket nedsætter det kolloidosmotiske tryk, hvilket giver ødemer i benene. Og samtidig kan det modsatte ske.

  13. Fedt giver ikke nogen mætningsfornemmelse :)

    Mht. de tynde ben, så er der nogen der har tynde ben (gazelle ben) fra naturens side (det har noget med at du har proteiner i dit blod, som trækker vand fra omgivelserne (i dette tilfælde benene) og ind i blodet)).

    Det er blot til at have i baghovedet, i tilfælde af du ikke synes benene vokser i takt med vægten.

  14. Kroppen bruger de optaget proteiner (fra tyndtarm til blod) til (muskel)proteinsyntesen. En meget lille andel bruges som substrat ved hvile/arbejde og resten af de overskudende proteiner omdannes til fedt.

    Blot af ren nysgerrighed. Hvordan omdannes de overskydende proteiner til fedt?

  15. Nu er det nok mig der er ved at gå sukkerkold, men føler ikke jeg fik besvaret dit spørgsmål :P

    Jeg siger antallet af muskelfibre som er aktive / rekrutteret, og du siger det er antallet af fibre der samtidig er aktive? Jeg tror ikke helt jeg forstår forskellen.

    *Jeg går lige ud og tager mig en makrelmad*

  16. Tværsnitsarealet siger sig selv, men jeg er sikker på det må være antallet af samtidige enheder, der aktiveres, der afgører styrken.

    Vi er jo, som mennesker, ikke istand til at opnå 100% rekrutering, netop pga. den evolutionære prioritering af finmotorik. Tag eks. Chimpanse. Den vil aldrig kunne betjene en mus, men er, trods sin ringe størrelse, mange gange stærkere, end selv althleter på topplan.

    Er jeg helt usynlig fra land her?

    Ja. Det har du ret i. Man kan sagtens sige at det er samtidige enheder der aktiveres. Men det afhænger også af hvor ofte de aktiveres (og desto mere man er trænet, desto flere fibre bliver aktiveret, og oftere)

    Image382.gif

    2. billede viser en muskel som bliver aktiveret af en nerve 10 gange i sekundet (cirka). Der er så kort afstand mellem stimulationerne at den kontraherer sig yderligere og dermed udvikler større kraft (tension).

  17. Mht. om det er genetisk, så mener jeg at hvis man har ben, som ikke er lige lange, er en af risikoene at bækkenet tilter.

    Men jeg tvivler på den her diskussion kommer videre, inden at trådstarteren kommer med nærmere beskrivelser / billeder af ryggen