madsen87

Medlemmer
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by madsen87

  1. Hej,

    Oppe i vores styrketræningscenter har vi nogle af de der liggeunderlag man kan ligge på for at træne mave. Hedder de liggeunderlag eller har de et andet navn? Liggeunderlag er nemlig noget, jeg forbinder med soveposer altså til at sove på.

    Sagen er den, at jeg ikke har noget gulvtæppe derhjemme, men jeg synes det er behageligt at ligge på hårdt underlag ½ times tid mens jeg læser eller ser tv. Dog er det en anelse for hårdt at ligge direkte på trægulvet, så jeg tænkte på at anskaffe mig en måtte af en slags.

    Derfor tænkte jeg på de liggeunderlag, vi har i vores styrketræningscenter. Er der nogen, som ved, hvor man kan købe dem?

    I den forbindelse har jeg set, at de i Føtex sælger en yogamåtte til 69kr. Er det samme koncept som et liggeunderlag, eller hvordan og hvorledes?

    Håber nogen vil give lidt input.

    Takker.

    Hvis du besøger føtex, så vil du helt sikkert få svaret mere præcist end et svar andre kan gi' dig :bigsmile: hvis det er det samme, så er det jo perfekt, hvis det er anderledes kan det jo ske det ligeledes er perfekt :blink:

  2. Kan desuden godt lide at lave noget indenfor sundhed og velvære!

    Glemte at skrive det med på listen... andre forslag til uddannelser ? eller hvilken vil passe bedst, indenfor MINE interesser :) tak !

    Måske du kunne finde noget nyttigt at læse andre steder på nettet, fx en side som uddannelsesguiden, www.ug.dk

    Og synes da at der har været mange interessante forslag, og de punkter du har skrevet er vel sundhed og velvære når det hele går op i en højere enhed :)

  3. som blackice skriver kan du sagtens køre 3 set i de store øvelser.

    bent over rows er fint du kan evt tage dem med underhåndsgreb (yates row) det går mere i biceps.

    Til blackice - syns dips er en super øvelse. der indgår ingen triceps øvelser i hans program derfor vil den være passende.

    Uden at have den helt store forstand på det, så mener jeg da at triceps alligevel bliver ramt ret meget af bænkpres og militærpres? Kan godt ske det ikke er nok, men hvad ved jeg :blink: Men ihvertfald tak for svarene

  4. syns du skal køre 2 set i alle øvelserne.

    hvilken slags rowing er det du vil køre?

    jeg ville nok ditche skrå bænk og smide dips ind istedet.

    hvis du tager træk til bryst med underhåndsgreb går den mere i biceps.

    og i de sidst uger kan du evt. skifte til chin ups.

    ellers er det nogle gode øvelser det ska nok gi pote med en ordenlig kost oveni.

    Tak, kan godt se det nok vil være bedre med to sæt i alle øvelserne. Det er bent over rows, ok? :) Nu vil jeg stille og roligt begynde at teste hhv 15, 10 og 5 RM og derefter prøve programmet.

    Og lige til sidst, er jeg den eneste som synes at 15reps(med hver ben), er temmeligt voldsomt for en øvelse som step-ups?

  5. Jeg ville nok vælge lidt færre øvelser. 1 øvelse pr. muskelgruppe vil være fint. 2 set på de store muskelgrupper (quadriceps, bryst, ryg og eventuelt haser), samt 1 set til de mindre muskelgrupper (biceps, triceps, skulder og læg). Du kan eventuelt øge til henholdsvis 3 og 2 set i 5 reps ugerne. :smile:

    Tak for de gode svar!

    Jeg har nu prøvet at fjerne nogle øvelser.

    Squat / Benpres, 2

    Bænkpres, 2

    Rowing, 2

    Skrå bænkpres, 1

    Træk til bryst, 2

    Step ups, 2

    Militærpres, 1

    Biceps-curls, 1

    Decline mavebøjninger, 2

    Ser det fornuftigt ud? Er der nogle muskelgrupper jeg ikke får ramt?

    Madsen

  6. Hvor mange sæt vil i anbefale i de forskellige øvelser i et HST program(tre træningspas pr. uge) med følgende øvelser:

    Squat / Benpres, 2

    Bænkpres, 2

    Rowing, 2

    Skrå bænkpres, 1

    Træk til bryst, 1

    Step ups, 2

    Militærpres, 1

    Biceps-curls, 1

    UprightRow, 2

    Mavebøjninger, 2

    Hyper extensions, 1

    Mave, sidebøjninger, 1

    Det skal siges jeg er nybegynder, og at min erfaring med styrketræning er minimal. Men jeg har angivet mine egne bud.

    Er ca 178, vejer godt og vel 75kg, min fedtprocent vil jeg uden at vide det sætte til lige over 10, og er vel hvad jeg vil kalde "relativt atletisk bygget"(spiller fodbold).

    På forhånd tak.

    Madsen

  7. Tja, baglåret aktiveres i højgrad under stepups og løb så der vil da uden tvivl være mulighed for at overføre det til løbet.

    Puh... det ved jeg ikke lige mht. reps/set, men jeg vil da helt klart mene at det er en god idé at træne dem eksplosivt hvis du primært søger overførsel til sprint.

    Musklerne aktiveres, ligesom i andre basisøvelser, meget godt. Jeg vil ikke mene at der er et specielt stort skadesrisiko i stepups såfremt du kører dem med korrekt udførsel.

    Mange tak for det hurtige svar. Mht skadesrisiko mente jeg heller ikke selv umiddelbart at det var noget problem, men selvfølgelig med at passe på uanset hvad.

    En som har et specielt kendskab til hurtighedstræning, herunder specielt step-ups, som vil anbefale en bestemt kombination af gentagelser/sæt? Er det en god ide både at træne tungt samt eksplosivt?

    Madsen

  8. Hej

    Nu har jeg prøvet at søge her på forummet efter noget info om step-ups, men har haft noget svært ved at finde noget nyttigt.

    Har hørt at øvelsen er god som hurtighedstræning.

    A. Er det noget i det?

    og

    B. Hvordan og hvorledes ska antal gentagelser/sæt så være? Samt om det skal udføres eksplosivt

    +

    C. I hvor høj grad aktiveres musklerne? Stor skadesrisiko?

    Det var alt for nu, håber i kan hjælpe mig med lidt af det, på forhånd tak.

    Madsen

  9. Nu er dødløft jo ikke ligefrem uundværlig, men jeg vil give dig ret i at én benøvelse og 11 til resten nok er lige i underkanten for balanceret træning.

    Ud over det er dit forslag ganske fornuftigt, jeg er bare ikke vild med rækkefølgen.

    Med sådan en flok basisøvelser er det min erfaring at man yder markant bedre ved at sørge for at squat og dødløft ikke ligger lige op af hinanden og få blandet presse- og trækkeøvelser noget mere

    Et forslag kunne være:

    Squat

    Bænkpres

    evt. Pullups

    Dødløft

    Military

    Bent over Row

    Incline Bænkpres

    biceps

    Dips

    Mave

    Lægge

    Først og fremmest tak for svaret. Og ja, der er en grund til jeg ikke træner dødløft, men det ser jeg ikke nogen grund til at komme ind på(igen).

    Mht benene er grunden til at jeg kun har den ene øvelse at jeg spiller fodbold, måske dårlig undskyldning, men jeg foretrækker at de ikke er tømt for energi mere end nødvendigt.

    Mht Bent over row, er der den store forskel på om den trænes med håndvægte eller almindelig vægtstand? Jeg foretrækker klart at bruge håndvægte.

  10. Hej. Hvordan synes i kroppen er dækket ind med følgende øvelser i et HST program.

    Squat / Benpres

    Bænkpres

    Rowing, håndvægt

    Håndvægtspres skrå

    Træk til bryst

    Militærpres

    Dips

    Biceps-curls

    UprightRow

    Mavebøjninger

    Hyper extensions

    Mave, sidebøjninger

    På forhånd tak.

  11. Ja okay, hvis det er en banan ka jeg godt se der ikke er meget at gøre andet end :4mewantfood:

    men må jo passe på med hvilke øvelser jeg kører og prøve at minimere belastningen af håndleddene, tak for svarene allesammen

  12. Har os haft problemer med mit håndled. En af grundene var at jeg trænede biceps curls forkert og kørte upright rows og fransk pres. Erstatte biceps curls med hammer curls, fjern upright rows og træn dips istedet for fransk pres. Og så hjælper det med nogen wrist curls med en barbell med let vægt, samt at holde 2x 10 kilo skiver med fingrene i så lang tid som muligt.

    Okay, tak for svaret. Jeg glemte godt nok at skrive jeg ikke styrketræner udover det nævnte, men min fejl. Men vil forsøge mig med nogle lette wrist curls og det med skiverne, lyder ganske fornuftigt :) og igen, tak :4thumbup:

  13. Hej.

    Situationen er den at jeg får ømme håndled(tiltider smerte under øvelser) ved en arms armstrækninger og håndstand(eller forsøg derpå :blush: ).

    Jeg går ud fra det er pga. mine håndled er for svage?

    Nogle forslag til hvad jeg kan gøre ved det?

    Har tidligere haft brækket håndleddet, men smerten forekommer næsten ligeså ofte i det modsatte håndled.

    På forhånd tak

    -Madsen

  14. Hvilket er soleklart, da du bærer mere af din kropsvægt på armene jo mere vandret du befinder dig, samt mere på benene jo mere lodret du befinder dig. Tag benene op på en stol og se belastningen på dine arme stige - stil dig på hænder og se vægten stige :wink:

    ]- og tak til min guardian angel, da jeg så denne tråd og lavede verdens største brainfart :wink:

    Nu var klokken alt for mange hehe :) Men ja, har da en anelse om hvad den ville sige hvis jeg står på hænden, hvis jeg ellers kunne i mere end 2sek :superman: Og ja, det er egentlig klart :smile:

  15. Lidt sjovt mht hvor meget vægt man rent faktisk presser i en armstrækning, kunne ikk lige lade være med at finde vægten frem :)

    Med strakte arme viste vægten 45kg, men derimod hvis jeg bøjede armene(næsten helt ned), så viste vægten 55kg. Jeg vejer lige over 75kg, så 'MaxPowers' teori med at belastningen er på ca 2/3 af en kropsvægt er ikke meget gal, men det kommer så an på 'hvor i armstrækningen man befinder sig'.

    Totalt unyttig information, men jeg kan ikke sove hehe, så i må bære over med mig :)

  16. Hvor træner du? Hvad har du til rådighed?

    Træner ikke, men det vil blive i et center, så det er ihvertfald det mest nødvendige..

    Overvejer at begynde efter ferien, og vil derfor gerne starte ud optimalt!

    Ved godt man siger at man skal starte ud med lav belastning, men er det virkeligt nødvendigt? Altså ikke at man starter ud med at løfte maksimalt, men sådan en relativ stor belastning.

    Jeg har trænet sådan i ny og næ, dog aldrig noget seriøst, men kan vel alligevel bænke omkring 85, og vel squatte lidt mere(men døjer desværre med knæerne), og har altid været vant til at bruge kroppen til diverse aktiviteter.

  17. Hej alle i kloge hoveder :bigsmile:

    Var lidt i tvivl om hvor jeg skulle placere denne tråd, men det blev altså her..

    Jeg vil gerne høre hvordan i vil foretrække en begynder(med meget lidt erfaring) at træne, for at starte optimalt. Eftersom i har en masse erfaring, hvordan ville i så gribe tingene an?(alle har jo startet et sted :wink: ) mht (antal) øvelser, sæt og gentagelser, belastning osv.

    På forhånd tak :4thumbup:

  18. Armstrækkere rammer dine forreste skuldermuskler rigtigt fint, især når du har fødderne på en stol. De laterale skuldermuskler har dog ikke meget at se til, så du kan overveje at inkludere nogle lateral raises.

    Du nævner du arbejder med relativt høje gentagelser. Hvis du kommer over 12 reps vil jeg mene at du spilder din tid, så vær lige opmærmsom på det.

    Lav nogle pistols til benene, eventuelt også nogle one-legged calf raises. Chin-ups er endnu en fin øvelse. Du vil være fint dækket ind hvis du inkluderer disse øvelser jeg har nævnt.

    Husk dog også noget naturligt progression, samt ordenligt mam, ellers sker der ikke meget.

    Peter :superman:

    Tak for de gode råd..

    og ja, du har ret i at over 12 er spildt i forhold til muskelmasse. men det er jo heller ikk et og alt, ikk for mig ihvertfald :) er nødt til at ligge oppe omkring 20, for at jeg føler jeg får noget ud af det :) mht ben, så er grunden til jeg ikk rører dem at jeg løber, og føler at det er en hindring.. men tak.. over and out :4thumbup:

  19. Hej alle. Jeg er begyndt at træne lidt, ikke det vilde, men bare for at lave et eller andet her i ferien.

    Har sådan set ikke nogle bemærkelsesværdige erfaringer med styrketræning, så er vel hvad man kalder 'utrænet', men nok om det.

    Jeg laver nogle simple øvelser her hjemme, og arbejder med relativt høje antal gentagelser.

    Men mit spørgsmål er om jeg får trænet skuldrene?

    Laver følgende øvelser:

    triceps+bryst:Armstrækkere + armstrækkere, fødder på stol

    mave: alm mavebøjninger + side bends

    ryg: "ryghævninger"(lænden) + rows(har en enkelt håndvægt åp ca 12-14kg)

    kan det gi bare lidt? rammer armstrækkerne skuldrene?

    ved godt det er langt fra optimalt, men tror på at det kan give lidt, selvom jeg i forvejen er relativt atletisk bygget..

    på forhånd tak :)

  20. Det tror jeg ikke han mener. Han mener nok at når man træner ved lavere intensitet er en større andel af energien der bruges fra fedt, mens højere intensitet hovedsageligt bruger kulhydrater. Dette er skam et faktum, og er grunden til at idéen om fedtforbrændingszonen er opstået. Idéen er dog alt for simplistisk, som sådan nogle så ofte er.

    Peter :smile:

    Lyder som om du har styr på det, er det den såkaldte R-kvotient som kommer på tale?

    Som dog ikke holder i længden som du siger?

  21. Hej

    jeg skal selv op til idræts eksamen, og vi skal også lave et styrkeprogram.

    Men fordi at der også er et par stykker i vores gruppe som ikke ved hvad styrketræning er, har vi bare lavet det som et Cirkel-Program.

    Det har vores lære fortalt er fint, så er man sikker på at få hele gruppen med.

    Nu går jeg ud fra du mener et cirkelprogram med armstrækkere, mavebøjninger og hvad der nu normalt hører sig til. Det er jo mere udholdenhed der trænes på den måde. For at det bliver styrketræning ska du jo helst op omkring 90-95% af max.

    Men det er ikke sikkert at det er helt samme område vi har valgt?

    Vi har valgt grundtræning med fokus på styrke

  22. Uden spot? Bænkpres.

    Mit estimat ville nok være, at de fleste motionister i fitnesscentre landet over er kommet mest til skade ved forkert udført bænkpres(skulder skader).

    Det lyder meget fornuftigt, men noget andet er, at der så nok er op i mod ti gange så mange som træner bænkpres som fx dødsløft :bigsmile:

    Men tak for de mange svar, vi vil tage spørgsmålet op til overvejelse :bigsmile: