dr flex

Medlemmer
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dr flex

  1. Da du har skrevet dit indlæg i max. muskel vækst går jeg ud fra at det er dit træningsmål. :bigsmile: Proteinpulver er beregnet som supplement til almindelig kost og er meget praktisk som post trænings næring, hvor kroppen hungrer efter carbs og prot. De fleste studier viser at man har en gavlig effekt mht. hypertrofi ved at indtag op til 1,6-2,2 gram protein pr. kg kropsvægt pr. dag. DVS får du cirkus 150 gram protein om dagen, så er du godt dækket ind (da du vejer 70 kg). Men jeg syntes du skal begrænse dit indtag af proteinpulver til det du spiser som shake post workout, da protein ikke indeholder alle de andre mikronutrienter som du finder i f.eks. kød (vitaminer, jern, kreatin mm). Så summa summarum - tæl sammen (vej og kig på varedeklerationerne) hvor meget protein du får gennem kosten dagligt og suppler så med proteinpulver til du når ca. 150 gram pr. dag (husk proteinindholdet i proteinpulver overstiger sjældent 80-90%)

    Håber du kunne bruge det :bigsmile:

  2. Betegnelsen kommer af latin dexter(højre) og lævus (venstre). Det er en gammel betegnelse som mest bruges i biokemi. Mange anvender istedet R(rectus) og S(sinister). Det er egentligt mærkeligt fordi anatomerne bruger dexter og sinister, men anyway, sådan er det.

    Grunden til at kroppen kun kan optage den ene slags er fordi der er tale om to geometrisk forskellige molekyler som ikke begge "passer" til kroppens receptorer, transportører mm. De er spejlbilleder af hinanden, men godt nok med den samme molekylformel selvfølgelig.

  3. Nej ibuprofen er ikke på nogen måde nedbrydende for kroppen - faktisk lige omvendt - det inflammatoriske respons i forbindelser med skader o.lign er som regel ikke gavnligt - ofte forsinker det helingsprocessen.

    Man kan da godt sige det er naturligt med en inflammatorisk reaktion efter skade - men for mig at se er det lige så naturligt som allergi der også er en kropslig autoimmun proces.

    Umiddelbart er de største problemer med ibuprofen at COX-hæmmere også hæmmer dannelsen af prostaglandin E2 - disse fremmer secerneringen af mucus i mavesækken og kan derfor give mavesårslignende symptomer.

    NSAID kan i nogle tilfælde hæmme helingsprocessen (dermed ikke sagt at de er nedbrydende)

    http://www.bionyt.dk/ejabon/2605FM_ART01.asp

    Dette kan selvfølgelig ikke overføres direkte til den aktuelle situation, men vil bare frem til at det ikke altid er smart at hæmme eicosanoidsyntesen, da den har så mange andre funktioner, som f.eks. aktivering af stamceller og vækstfaktorer.

  4. Tja, hvad er godt at indtage af mad/drikke hvis man ønsker at få en go mængde L-arginin.

    Er der nogen, der kan udrede forskellen på L-arginin og arginin, hvis der er nogen?

    Hvorfor ønsker du en diæt med specielt denne aminosyre? :blink:

    L-arginin og D-arginin er to forskllige isomere af det samme molekyle og begge molekyler kan derfor kaldes arginin. Naturligt arginin forekommer i L formen.

  5. Tusinde tak for alle svarene :4thumbup:

    - tror jeg vil fortsætte med BP men med let nedsat ROM og så køre de alternative bryst øvelser (DB pres og incline BP mm.) med fuld ROM så jeg ikke bliver helt immobil.

    Men som jeg forstår det, er vejen frem vist at få lært at lave et ordentligt opspænd :blush:

    Tak for hjælpen allesammen

  6. Hej Mol´boere

    Jeg har det sidste årstid gået og bøvlet lidt med en skulderskade og har derfor flere gange været til fys. Smertene kom primært ved BP. Jeg er næsten kommet helt over skaden nu, men BP kan stadig give problemer engang imellem. Sammen med fyssen fik jeg fundet de øvelser i mit program der kunne undlades, som belastede skulderen unødigt (bl.a.cable rear pulldown og DB flyers og BB behind neck pres) Han foreslog mig også at jeg holdt op med at køre bænkpres helt ned til sternum, men istedet stoppe ca en knytnævebredde over brystet. Det er jo umiddelbart modsat alt jeg har lært med hensyn til at optimerer ROM o.s.v. MEN så begyndte jeg at lægge mærke til at mange af dem der bænker rigtigt meget og samtidig også er pænt kæmpe store også laver det nummer. Selvfølgelig løfter de flere kilo når når de nedsætter deres ROM, men de vokser sgu alligevel. Er det noget som generelt anvendes indenfor BB men p.g.a. regler og hvad ved jeg, undlades indenfor Styrkeløft - eller er det den helt forkerte måde at gribe problemet an på. Som jeg lige umiddelbart ser det kan det vel ikke være sundt at køre det svageste led i kroppen ud i yderposition med 75 kilos belastning på hver skulder.

    Jeg synts at jeg har rimeligt styr på teknikken ellers (men det har jeg jo åbentlyst ikke). Jeg har fundet ud af det der med at trække skulderbladene ned og samle dem og har forsøgt mig lidt med arching, men det er jeg gået lidt væk fra igen.

    Det skal lige siges at jeg også køre rotatorcuff og roboideums øvelser, og generelt træner lige så meget ryg som bryst.

    Håber i kan hjælpe mig - der lader til at være mange herinde der har rigtig godt styr på teknikken

    Dr. flex

    STATS:

    22år

    190cm

    93 kg

    Erfaring: 3 år seriøst (2 mindre seriøst)

    BP 1 RM 155 kg

  7. Måske har du fået en nerve i klemme (n. ulnaris) som du irriterer ved forskellige bevægelser - det svarer i hvert fald til den stikkende smerte som stråler ud i lillefingeren. Jeg har dog ikke meget forstand på den slags. Gå til din egen læge og få det kontrolleret..

  8. Som tidligere sagt omdannes ethanol til acetaldehyd af alkoholdehydrogenase og acetaldehyd omdannes til acetat/eddikesyre af aldehyddehydrogenase. Dette sker stort set udelukkende i leveren. Ved hver af de to reaktioner omdannes NAD+ til NADH. Disse reduktionsækvavilenter (NADH) kan anvendes af elektrontransportkæden og derved bidrage til oxidativ fosforylering (ADP til ATP). Enzymer i leveren der varetager dannelsen af glukose til blodbanen (glyconeogensen) og betaoxidationen af fedtsyrer inhiberes af de øgede mængder NADH, hvorfor der opstår lavt blodsukker(hypoglycæmi) og ved længere tids forbrug også fedtlever, da fedtsyrene ikke oxideres.

    Acetat bliver dannet kontinuert i leveren og vil typisk give en konstant blod-acetat-koncentration på ca. 1-2mM, da leveren slet ikke er i stand til at omdanne det (TCA er inhiberet af NADH og der dannes ikke nok GTP til at omdanne acetat til acetylcoA (succinylcoa syntetase)). Acetat afgives til blodet pga ophobningen. Acetat er en ultrakortkædet fed syre og kan forbrændes af stort set alle celler med mitochondrier, herunder altså også lipocytter og myocytter. Cellerne "sparer" på deres eget energilager (glycogen og fedtsyrer). Alkohol omdannes altså ikke til fedt, men "feder" med en værdi af 7kcal/gram som der også siges, da fedt og kulhydrater ikke forbrændes, nå der er alternative energikilder.

    Her er en glimrende artikel der beskriver det udemærket:

    http://www.biokemi.org/biozoom/2004_1/bz_0104b.htm

    Håber at det var svar nok. Hvis det første er helt uforståeligt så er det ikke så væsentligt - det vigtige er at kroppen sparer på fedtet fordi der er andre energikilder til stede, nemlig acetat :bigsmile:

  9. Hejsa fly!

    Jeg har anvendt sådan en "gammeldags" logbog i næsten fire år nu. Det virker meget motiverende for mig. Man kan let se fremgangen (øget rep/kg) over bare få måneder. Samtidig holder det mig igang, så jeg ikke lige kommer til at holde en ekstra fridag engang imellem. Det behøver ikke tage så lang tid - anvend f.eks. forkortelser - det er jo alligevel kun dig der skal kunne "tyde" det du har skrevet. Jeg er ikke så meget for online logs - får aldrig taget mig sammen til at få det opdateret dagligt.

    God træning mester... :4thumbup:

  10. Hej Thorhauge

    Tak for dit indlæg. Jeg har læst den artikel du henviste til, men den har desværre ikke ændret min holdning tværtimod:

    Læs eventuelt denne artikel fra T-Nation og overvej så om du skulle køre fullbody i stedet! :smile:

    Fullbody vs Split

    Der er også en masse god viden i artiklen.

    Syntes ikke at det virker som særlig pålidelig viden der fremlægges i artiklen. Det er skrevet ud fra hans egne holdninger og opfattelser af de forskllige træningsprogrammer.

    Han har ret i at man udløser et større humoralt respons ved fullbody træning, men tilgengæld vil det ikke være muligt at træne mere en højest 3 dage ugentligt. Han siger ordret at der er meget kort halveringstid for de anabolske hormoner, hvorfor man jo bør træne oftere :blink:

    "Taxing a large amount of muscle mass in a given session results in a greater acute increase in plasma anabolic hormone concentrations. Because this increase is so short lived, it's been debated as to whether or not it has any real impact on the muscle growth process".

    Han siger at man ved fullbody øger fedtforbrændingen i forhold til split træning. Det kan han måske have ret i over et træningspas, men i og med at der bliver halvt så mange ugentlige træningspas vil det slet ikke have nogen effekt, tværtimod. Jeg tror det er fornuftigt at køre fullbody hvis man ønsker hypertrofi ved minimal træningsindsats (2 til 3 gange ugentligt).

    Som jeg skriver tidligere belaster jeg jo ikke kun muskelgrupperne én gang pr. cyklus, da jeg f.eks.:

    - ved bryst og skuldertræning for m.deltoidea anterior med

    - ved biceps og rygtræning får m. biceps brachii med

    - ved triceps og bryst træning får m.triceps brachii og mm. pectorales med.

    - ved ryg og skuldertræning får m.deltoidea post med

    Jeg rammer ikke muskelgrupperne helt optimalt når de ikke indgår som prime mover, det er jeg klar over, men jeg sikre mig at der ikke når at ske atrofi mellem træningspassene.

    Jeg tror som sagt at fullbody har sine fordele til en vis grænse, men jeg vil personligt hellere satse på et split program.

  11. Takfor dit svar Jac - troede faktisk at indlægget var helt dødt :unhappy:

    Jeg kan godt se at jeg kommer op på rigtig stor volumen på de enkelte muskelgrupper med relativ lav hyppighed, og som du også skriver er det nok derfor jeg ikke havde gavn af en restitutionstid på blot et par dage. Jeg vil overveje at genoptage mit 3-split program igen men med væsentligt lavere volumen på hver muskelgruppe. Tusinde tak for dit svar.

    Jeg træner i motion og trivsel.

    M.V.H. Dr. flex

  12. Tak for dit svar, men ved ikke hvad m. brachioradialis, rotatormanchetten profylaktisk er for noget ? :blink::unhappy: .. Mit formål med træningen er at blive større + få mere styrke. Men primært kosmetiske grunde.

    Chins er jo en øvelse som både rammer ryg men tildeles også biceps. Men ja, et alternativ er helt klart hammercurls.

    m. brachioradialis ses her http://www.exrx.net/Muscles/Brachioradialis.html den er ligesom m.brachialis og m.biceps brachii en albue flexor. Den giver en lidt bredere (skipper skræk) underarm.

    Rotator manchetten består af fire små muskler rundt om skulderleddet, som udgør en stor del af skulderens stabilitet. Ved meget få øvelser (ca. 10 min om ugen) får du en langt stærkere skulder og slipper for perioder med manglende progression pga skulderskade. Skulderen er en af kroppens aller svageste led. Jeg er nok bare ikke helt objektiv mht rotatormanchetøvelser, da jeg selv tidligere har haft en del skulderproblemer, som helt er forsvundet efter jeg er begyndt at træne rotatormanchet regelmæssigt. Men det er jo meget op til ens temperament hvor meget man vil skadesforebygge, - de fleste skadesforbyggende øvelser fører jo ikke (direkte) til en stor muskuløs krop. Her er to øvelser som jeg kan anbefale for rotatorcuff.

    http://www.exrx.net/WeightExercises/Infras...alRotation.html

    http://www.exrx.net/WeightExercises/Subsca...alRotation.html

  13. Syntes det ser rimeligt ud... Chin-up er vel egentlig ikke en biceps øvelse, men for latissimus dorsi. Hammer curl kunne måske være et alternativ, så får du også lidt kød på m. brachioradialis. Af bitter erfaring syntes jeg det kan betale sig at køre et par øvelser for rotatormanchetten profylaktisk. Du har mange isolationsøvelser, men træner ikke mave isoleret - det er der vel heller intet i vejen for at lade være med. Det fremgår at du træner styrketræning, men syntes mere det ligner et BB program. Håber at du kan bruge det til noget.....

  14. Tak for dit svar Jac!

    Det lyder fornuftigt det du siger. Har du nogen gode forslag til basis øvelser der giver stor aktivering af triceps eller biceps, som jeg ikke kører - je kan ikke rigtigt hitte nogen, men de er der jo nok et sted. :blink:

    Højere frekvens?! Sidste forår kørte jeg stort set det samme program som 3 dages split med en dags pause, dvs to gange igennem pr uge ca. dag 1: Biceps ryg, mave. Dag 2: triceps bryst. Dag 3: Skulder, len, ben. Jeg kørte programmet i 5 måneder og havde negativ progression i stort set alle øvelser :unhappy:

    Jeg opfattede det derfor somom jeg overtrænede muskelgrupperne, - ex bliver forside skulder trænet 4 gange ugentligt -både på skulder dagen og på bryst dagen, hvor den aktiveres meget under bænkpres.

  15. Tak for dit indlæg Le Cerveau!

    Med hensyn til dødløft tror jeg det skyldes at jeg flere steder har læst at øvelsen belaster lennen meget. Min bror har også flere gange advaret mig mod den - han fik meget ondt i ryggen i urimeligt lang tid efter han havde lavet den. Jeg laver stif legged istedet for, så kan jeg ikke løfte så meget og så bilder jeg mig ind at det så skåner ryggen lidt, selvom øvelsen bliver endnu mere unaturlig.

    Træning af benmuskulaturen har aldrig rigtigt fanget mig i forhold til at pumpe overkrop, men jeg har alligevel inført et par øvelser i programmet for ikke at ende helt som en stork.

  16. Hej alle i kloge MOLér!! :bigsmile:

    Jeg har kørt dette program i et års tid nu (har trænet i ca. 3 år nogenlunde seriøst) og ville derfor lige høre jeres mening om det. Jeg har en rimelig progression syntes jeg, -men den kan sikkert sagtens gøres bedre. Har overvejet meget at skifte antal reps i de forskellige uger med stigende belastning og faldende antal reps. Måske i cykler på 4 uger. Mit primære mål med træningen er masse, men i øvelser som bænkpres kan jeg ikke lade være med at gå lidt efter styrke også :tongue:

    Jeg har specielt et problem med træning af stængerne (benene), kan ikke rigtigt motivere mig til at træne dem så meget. Det ses tydeligt på mængden af muskelgrupper i dag 2.

    Belastningerne som er angivet er som det ser ud lige nu, men det stiger heldigvis løbende :4thumbup: :4thumbup:

    Håber at i gider kigge det igennem og smide en kommentar.

    På forhånd mange tak

    Dag 1

    Ryg, Erector Spinae

    Cable-Seated row; 8 @ 100kg, 2x6@110kg

    Cable – close grip pulldown; 8@120kg, 2x7@ 132kg

    Cable – rear pulldown; 3x7@ 120kg

    (tilbagelænet pulldown); 8@80kg,2x7@85kg

    Dumbbell – bent over row; 3x7@45kg

    Lever – seated row; 2x7@55kg, 6@60kg

    Hyperextension; 3x8@25kg

    Barbell - Stiff-legged deadlift ; 3x8@40kg (er skide bange for dødløft generelt) :unhappy:

    Dag 2

    Skulder, Lår, Leg, Balder

    Dumbbell - lateral raise; 2x8@16kg, 6@18kg

    Smith – behind the neck press; 2x7@60kg, 6@65kg

    Dumbbell – front raise; 3x7@16kg

    Lever – Seated lateral raise; 3x7@??

    Cable – lateral raise; 3x6@15kg

    Cable – lying rear lateral raise; 3x7@15kg

    Lever – seated rear lateral raise 3x7@??

    Barbell - squat; 8@80kg, 2x7@90kg

    Lever – leg extension; 3x7@45kg

    Lever- seated calf raise; 3x7@50kg

    Dag 3

    Triceps, Rotatormanchet

    Barbell – lying triceps extension; 7@55kg, 2x6@60kg

    Dumbbell – one arm triceps extension; 3x7@23kg

    Cable – pushdown; 8@30kg, 7@35kg, 6@40kg

    Cable – bent over triceps extension; 3x7@45kg

    Cable – one arm reverse pushdown; 2x7@17,5kg, 6@20kg

    Cable - standing external rotations; 3x8@7,5kg

    Cable – standing internal rotations; 3x8@12,5kg

    Dag 4

    Biceps, Mave

    Dumbbell – incline curl; 3x7@28kg

    Dumbbell –incline hammer curl; 2x6@28kg

    Barbell – preacher curl; 7@55kg, 2x6@60kg

    Lever – curl; 3x7@150pound

    Barbell –standing hammer curl; 3x7@45kg

    Hanging leg hip raise; 3x12@body waight

    Dragon flies; 3x8@body waight

    Cable – kneeling crunch; 3x8@60kg

    Weighted crunch; 3x8@28kg

    Dag 5

    Bryst

    Barbell – bench press 10@100kg, 8@110kg, 6@120kg, 4@130kg, 2@140kg, 1@150kg (Jeg kører kun 140 og 150kg ca hver 3. gang)

    Barbell – incline bench press; 3x6@90kg

    Lever – seated fly; 3x7@120kg

    Cabel – incline fly; 3x7@35kg

    Cable – standing fly; 3x7@50kg

  17. Det lyder som endnu et af de der "aminosyre på pilleform produkter", hvor man betaler en forfærdentlig masse penge for aminosyre som er indkapslet. Arginine er en aminosyre og alfaketoglutarat er resten af en anden aminosyre (glutamat) efter den er blevet deamineret (= NH3 gruppen fjernet). Arginine indgår i kroppens proteinsyntese som alle andre aminosyre og i ureacyklus samt andre metaboliske processer. Alfaketogluterat indgår i citronsyrecyklus/krebscyklus og forbrændes, eller kan omdannes til glutamat igen og anvendes til proteinsyntese. Efter hvad jeg har lært er det vist bedre at bruge pengene på noget kvalitets proteinpulver, - det er billigere..... Men hvis man føler et "pump" ved at spise det ville det da være dumt at stoppe igen, kan bare ikke lige se den fysiologiske/biokemiske grund til at anvende det istedet for almindelig proteinpulver.