Agon

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Agon

  1. Jeg sad lige også læste på den glimrende tekst om arbejdsfysiologi der ligger her på sitet: http://www.motion-online.dk/diverse/arbejdsfysiologi/arbejdsfysiologi-oversigt/

    Og den bekræftede den sammenhæng jeg også havde forstået der var; nemlig at hjertets pumpeevne er den begrænsende faktor for konditallet. Det skyldes at blodet bliver så godt som fuldt iltmættet i lungekredsløbet (undtaget nogle få ekstremt veltrænede) og at musklernes evne til at optage ilt ligger langt over hjertets pumpekapacitet.

    Det betyder i praksis at det er minutvolumen der er den begrænsende faktor for konditallet - og det vil i praksis sige slagvolumen idet den maksimale hjertefrekvens ikke kan trænes (falder måske endda en anelse).

    Det jeg så ikke forstår, er denne klasiiske undersøgelse (se vedhæftning), der viser, at nogle utrænedes maksimale iltagelseshastighed forøges ved et nogenlunde ligeligt bidrag af øget minutvolumen og øget a-v difference (det vil sige iltekstraktion - altså at musklerne hiver mere ilt ud af blodet). Er det ikke i modstrid med den tidligere konklusion om at det er minutvolumen alene der er begrænsende?

    Er der et klogt hoved med forstand på arbejdsfysiologi der kan forklare mig det?

    Skærmbillede 2015-08-01 kl. 05.26.08.pdf

  2. Dette emne har jeg efterhånden diskuteret med mange. Det må efter min mening være helt ligegyldigt hvordan dine kropsdele bevæger sig i forhold til omgivelserne (altså at kroppen står ret stille mens det kun er benene og armene, der synes at bevæge sig). Du skal nemlig se bevægelserne i forhold til løbebåndet for det er gennem dit afsæt på løbebåndet at al din kraft skal udvikles. Så den eneste forskel på at løbe på løbebånd og i det fri må være vindmodstanden og så det at underlaget er helt jævnt, hvilket burde medføre, at de fleste kan løbe lidt hurtigere på løbebånd. Og derfor vælger mange da også at løbe med ½-1% stigning på løbebånd. At nogle synes, at de ikke kan løbe lige så hurtigt på løbebånd kan efter min mening skyldes to ting: at løbebåndet ikke er kalibreret ordentligt (ikke unormalt) eller at den psykologiske belastning ved at trampe afsted på et løbebånd kan være større end i naturen.

  3. Du må lige prøve at se om du ikke kan få krop og kost til at virke. Det er meget lærerigt at taste alt hvad man spiser ind. Jeg har lige tastet det du nævnte som en typisk dagskost ind og vedhæftet det som en billedfil. Er ny her - ved ikke om det virker.

    post-10739-1149620018_thumb.jpg

    Det giver i hvert fald 2541 kcal uden aftensmad!!. Hvis vedhæftningen virker kan du selv se hvad der er "dyrt" i regnskabet. Ex. bananer, proteinbar og ris. Det er måske lidt overraskende men man kan faktisk hurtigt bruge mange kalorier på for eksempel ris og pasta - for slet ikke at tale om lyst brød!!

    Jeg synes selv at noget af det som giver mig størst mæthed pr. energienhed er magert kød. Steg noget kyllingefilet eller kog en hamburgerryg og spis 200 g til frokost med 3 skiver rugbrød. Så får du også en masse protein. :4mewantfood:

  4. Hvis ikke jeg husker helt galt er det en lidelse som er velkendt hos cykelryttere. Der fremkommer den ved den belastning der er på håndroden når hånden hviler på styret. Kunne man forestille sig at det kunne komme af stangens vægt i for eksempel bænkpres eller kræver det længere tids belastning?

  5. Tjah... Jeg tror du skal se de to varianter jeg nævner som eneste alternativ til en længere pause, hvis ikke du vil ende med en skadestype som traditionelt er meget vanskelig at slippe af med igen.

    Hammercurls går jo mere i brachioradialis, så se det som en lille ekstragevinst :4thumbup: .

  6. Jeg har oplevet noget tilsvarende. Lige når jeg løsner grebet efter bicepscurl får jeg en brændende smerte langs med den mediale kant af albuebenet. Jeg er ret overbevist om at det er en begyndende overbelastning af muskeltilhæftningerne med risiko for at udvikle sig til en lægerevarende og ofte drilsk inflammationsskade.

    De muskler der bøjer i albueleddet hæfter ikke der, så jeg tror faktisk det er de muskler der bøjer i håndleddet og fingrene der er overbelastede (en muskel der hedder m. flexor digitorum profundus udspringer der, hvor jeg har ondt - det er altid lækkert at kunne vifte om sig med latinske betegnelser :superman: ). Det undrer mig godt nok at jeg ikke oplever det ved andre øvelser.

    Under alle omstændigheder så har jeg løst problemet ved at lave de fleste barbellcurls med overhåndsgreb - så gør det ikke ondt på mig. Det kunne du jo prøve. Hammercurls er også mindre belastende fordi de rammer håndleddet i en andet vinkel.