Linepigen1983

Medlemmer
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Linepigen1983

  1. Hejsa :-)

    Jeg har lige et par spørgsmål til styrketræning, som jeg håber, I vil være mig behjælpelig med. :-)

    Jeg træner i fitnessdk 5-6 gange om ugen, som består af 3-5 gange spinning og 2-3 gange pump. Pump har jeg ikke dyrket regelmæssigt, men i denne uge har det været 3 gange, og for fremtiden vil jeg gå til det minimum 2 gange om ugen og resten af tiden spinning.

    Men så kommer spørgsmålet, om det mon vil være mere optimalt for mig at styrketræne?

    Jeg er 22 år, 170 cm og vejer 53-54 kilo. Jeg er ikke interesseret i at tabe mig, men bestemt heller ikke i at tage på. Dog har jeg da lidt fedt på maven, som man naturligvis gerne vil af med, men det bliver vist ikke til det helt store ;-)

    Men som jeg ser det, får jeg vel ikke en pænere figur af spinning og pump? Og der skal vel styrketræning til?

    Ja, jeg kom vel egentlig ikke med et konkret spørgsmål som sådan, men håber I alligevel kan lede mig lidt på vej :-)

    /Line

  2. Jeg ved ikke, om det er det rigtige sted at bringe emnet op - men sagen er den, at jeg simpelthen godt kunne tænke mig en træningsmakker. Jeg ved ikke lige, om det her er et sted, hvor man direkte kan "søge" det, men jeg synes bare, det kunne være fedt at have en at følges med til træning af og til osv.

    Jeg er en pige på 22-år, og jeg træner 5-6 gange om ugen - 4-5 gange om ugen er det Spinning, 1-2 gange om ugen Pump.

    Så hvis nogen er friske på at træne lidt med mig, så skriv endelig tilbage, da det kunne være super ;-)

    Mvh Line

  3. Hej Linepigen,

    Jeg kan anbefale Instruktørskolens spinning uddannelse. Dér blev jeg uddannet for ca 3 år siden (jeg underviser i fitness.dk på Frederiksberg). Jeg kan også se at den bliver anbefalet i et andet indlæg her på siden.

    http://www.fitness-danmark.dk/ins/

    Mvh Mads K

    Hej Mads,

    Jeg læste lige lidt på siden, og det ser jo super ud. Desuden er det billigere end alle andre steder, jeg har set - er der mon en mening med dette ? ;-)

    Jeg træner også selv i fitnessdk og kan se, at man kan få uddannelsen i Viby her ved Århus, så det passer jo ok.

    /Line

  4. Jeg tror ikke jeg ville hive fat i centret, men i stedet spørge nogen af de bedre instruktører, da de enkelte kæder/centre ofte bare henviser til deres egen uddannelse, som jo i kraft af den er deres må være den bedste på markedet . De dygtigste instruktører har formentlig bedre fingeren på pulsen. Sørg dog for at få fleres mening! :smile:

    Jeg takker for svaret. Det lyder rigtigt fornuftigt.

  5. Jeg har i noget tid gået med tanken om gerne at ville være spinningsinstruktør, og nu skal det altså snart til at være.

    Er der nogen, der kan sige mig, hvor jeg kan få den uddannelse - eller i så fald, hvor er det eventuelt bedst at tage uddannelsen? Og er det over et par uger, man kan tage den?

    Mvh Line

  6. Hej Jan,

    Jeg takker mange gange for svaret :-)

    Jeg har dog også en pause i dag, da jeg var taget tre dage lige i streg. Og af og til kan jeg da også mærke, at mine ben er ret sløve til spinning på 3. dagen, og jeg kan bedre give den ordentligt gas, når jeg har holdt en dags pause.

    Desværre gider jeg dog ikke dyrke styrketræning, da jeg finder det alt for kedeligt, så pt. står den kun på spinning. Men jeg synes nu, det fungerer fint :-)

    /Line

    Hej Line

    Det kan narturligvis lade sig gøre et spinne 3 dage i træk. Det er der formentlig mange der gør og det giver da også en høj forbrænding. Samme idræt 3 dage er 3 dage med høj belastning på de samme muskler (spinning er umiddelbar med meget høj intensitet).

    Musklerne (og for den sags skyld kroppen) har behov for hvile og at genopbygge musklerne inden næste træning. Kun herved kan man blive bedre. Træner man hårdt på ikke fuldt udhvilede ben (restitution) vil man ikke kunne træne så intensivt. Ved at gentage dette 3 dage i træk nedbrydes formen/musklerne mere end de opbygges. Man kan derfor risikere at formen forringes i stedet for at blive forbedret.

    Det er en grundregel ved idrætstræning at der max. bør trænes meget hårdt 3 dage pr. uge (eller alternativt hver 2 dag). Ved 3 ens spinningtimer 3 dage i træk er disse kriterier ikke opfyldt med mindre man da tager meget let på 2. dagens træning. Man kan ellers godt som øvet motionist træne i prncippet hver dag, men så skal træningen nogle dage være let/evt. middelhård. Generelt anbefales det derfor at nuancere sin træning i mængde og intensitet når man er nået længere end blot 3 træningsdage pr. uge (som ellers er den normale startanbefaling for en konditionskrævende idræt).

    Man kan dog omgå reglen om 3 dag ved motionsopstart ved at kombinere med flere forskellige typer af idræt, der belaster forskellige muskelgrupper fx. spinning og styrketræning. Hermed kan man opnå en større samlet forbrænding pr. uge ift. ens vægttabsprojekt. Samtidig sikrer man sig at der ikke sker et muskeltab (tværtimod) under vægttabet. Dette ændrer dog ikke på at kroppen også generelt har brug for restitution, så reglen med 3 max.-dage gælder fortsat.

    Ift. spinning er det hel klart en smader god træningsform. Ulempen er dog i denne forbindelse, at det er organiseret all out princippet og der derfor i konceptet ikke er noget der hedder mellemhård træning eller restitutionstræning, hvilket gør det ufordelagtigt med 3 gange spinning i rap på ugeprogrammet. Man kan selvfølgelig selv graduere lidt på intensiteten, men det er der ikke mange der gør i praksis.

  7. Ja selvfølgelig kan man træne for meget. Øger man pludselig træningsmængden meget kan man på sigt risikere at få overtræningssymdron som sætter kroppen helt ud af balance. For megen træning indebære også risikoen for skader, som er lidt af en nedtur når målet er vægttab. Også selv om man ikke får overtræningssymdron kan for megen træning give nedsat præstationsniveau (og manglede psykisk overskud til at gennemføre vægttabet), hvis kroppen ikke får lov til at genopbygge efter hvert træningspas.

    Man kan dog med fordel kombinere forskellige træningsformer (forskellige muskelgrupper), så man kan træne mange dage hver uge. Derimod er fx. løb (eller spinning) hver dag en rigtig dårlig ide og giver kun begrænset succes (både hvad angår vægttab og formudvikling).

    Start derfor altid gradvist og byg træningsmængden langsomt op. Et hurtigt vægttab er da også en vægt der hurtigt ryger på igen, så det er bedre at fastholde en langsomt vægttab over lang tid end en lynkur.

    Din ide med skift imellem 3 motionsformer er udmærket, men husk kun at træne hårdt 2-3 dage pr. uge i starten.

    Hej Jan,

    Og undskyld, at jeg blander mig i den her tråd! :-)

    Men jeg vil lige høre dig, hvorfor det ikke er en god idé at dyrke spinning hver dag?

    Altså, jeg gør det ikke hver dag, men 4-5 gange om ugen - og af og til 3 dage i træk. Det er måske ikke godt?

    Jeg håber, du gider smide et svar til mig :-)

    /Line

  8. Det er meget muligt men man kan altså også pådrage sig "racermave" fra at have samlet bakterier/virus op alle mulige andre steder....

    Det at du stadigvæk har problemer med almindelig mad tyder på at der er noget andet på spil!

    Normalt hvis man ikke spiser noget kan man tåle er det hurtigt ude af systemet og så er det det, men hvis der er baktierier indblandet tager det som regel en lille uge at komme over :smile:

    Det lyder godt nok ikke godt :-)

  9. Jeg synes mere det lyder som en form for madforgigtning end lige præcis noget med proteinbaren at gøre... specielt hvis du fortsætter med at have problemer med normal mad!

    Ok, men det kan kun være de proteinbarer - den er helt sikker.

  10. Hej Linepigen

    Jeg tror, at jeg også har haft og nok stadig har samme problemer med proteinbarer/pulver som dig. Min mave går nemlig bare helt omvendt i stå i flere dage og jeg bliver oppustet, får feber og en masse gas :crazy: og så en dag kommer det pludseligt= Ikke spor rart.

    Jeg vil simpelthen råde dig til at holde op med "kunstigt pulver" og begynde at spise fødevarer i stedet. Jeg har i hvert fald ikke ture at eksperimentere med hvilke stoffer jeg kan og ikke kan tåle.

    God bedring :4thumbup:

    Nej, man bliver sgu afskrækket ;-)

    Jeg syntes sådan set også, det gik meget bedre her i formiddag, men det er så kun indtil, jeg får noget at spise - så er alt kaos igen.

    Så proteinbarer og -pulver er jeg ligesom færdig med. Sikke en ferie ;-)

  11. Hvorfor er i så vilde med at hun skal gå til lægen?

    De fleste proteinbarer er jo højkoncentrerede fødevarer der indeholder masser af tilsætningsstoffer og i det hele taget er noget syntetisk skrammel. Linepigen får ondt i maven hvis hun spiser en proteinbar og får ikke ondt i maven hvis hun ikke spiser en proteinbar.

    Jeg kan godt gætte hvad lægen siger.

    Nemlig!

  12. Det kunne du måske blive undersøgt for!

    Ok, jeg forstod det bare som om du ville undgå ALLE barer i fremtiden, hvilket da ville være synd, da der findes så mange gode af slagsen :wink:

    Men nej, det er ikke sjovt at skulle sidde fastklistret på tordentønden.

    Ja, du har ret - det er nok værd at få undersøgt.

    Det undrer mig bare, at det ikke snart forsvinder - jeg indtog sidst en i går formiddags, og i dag gik det da nogenlunde, indtil jeg spiste noget mad - så var alt bare kaos igen. Sikke et drama.

  13. Er du sikker på du ikke er allergisk overfor en af ingre.?? Det kan jo ikke passe andet, skulle man mene!! Jeg har selv spist en bar derfra uden prob., og det ville da være synd, hvis du opgiver at spise alle former for barer i fremtiden.

    Det kan godt ske, jeg er det - har virkelig ingen anelse om det :-)

    Jeg ved bare, at jeg har fået det frygteligt forfærdigeligt af dem. Og det har jeg aldrig fået af andre proteinbarer.

  14. Det er ellers de bedste proteinbarer på markedet mht smagen :4thumbup: Gal, det er det rene slik, men synes bare de er for dyre i forhold til der er under 20gr protein i pr bar.

    Lige i starten da jeg skiftede producent af mit proteinpulver havde jeg også de syge mavekramper hvor jeg bare måtte ligge på sengen og kunne intet lave. Kom og gik. Troede det var mavesår, for det havde samme symptoner, men gik så til lægen der afkræftede det var det. Vi blev enige om jeg skulle stoppe med proteinshakes i en periode for at se hvor det ville føre hen. Det gjorde jeg så og derefter havde jeg ingen maveproblemer.

    Så trappede jeg op igen og har ikke oplevet det siden, selvom det er det samme pulver som fra dengang jeg fik mavekramper.

    Okay.

    Jeg tror bare helt, jeg holder mig fra den slags. Jeg kan intet spise, uden det ryger ud igen. Ikke engang vand kan jeg drikke. Og det er sgu ved at være rimelig irriterende :-)

  15. Er der nogle sødestoffer i? F.eks. aspartam?

    Mit proteinpulver, hvor der er aspartam i, kan også godt give mig mavekramper, og ja, det gør ondt.

    Her er ingredienserne:

    Ingredienser: Protein blend (soja- og mælkeprotein), mælkechokolade (sukker, kakaosmør, mælkepulver, kakaomasse, emulgator: lecithin, aromastoffer), kostfibre (polydextrose), invertsukker sirup, glucose sirup, sojagranulat, stivelse (tapioca), majsmel, rismel, affedtet kakao, palmefedt, aromaer, hvedemel, salt, sukker, hvedemalt, barleymalt, emulgator: lecithin.