Brickie

Medlemmer
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Brickie

  1. Jeg synes at du skal tage dette MEGET alvorligt. Kan informere dig om at jeg for næsten 10 år siden stod i din situation og ikke tog det alvorligt. I dag er det umuligt for mig at foretage regulær løbetræning.

    Der er nogle ting jeg har lært undervejs som jeg vil give videre til dig;

    Felden-gel og binyrebarkhormoninsprøjtninger er SYMPTOMBEHANDLING! Det retter ikke det egentlige problem som ofte vil bestå af enten forkert fodstilling eller løbestil, eller begge. Danske læger har desværre en tendens til at tro at man kan behandle denne type problem ved at tilføre kroppen diverse stoffer, istedet for at fokusere på årsagen til problemet. Derimod kan disse behandlinger benyttes sideløbende for at afhjælpe den akutte inflammation.

    Noget der har dæmpet mine symptomer er brugen af indlæg mod overpronation (platfodethed) samt simpelthen at stoppe med regulært løb. Istedet benytter jeg mig af bakkeløb (rammer på forfoden her) samt sport hvor jeg ofte skifter retning (fodbold, håndbold, basket etc) Jeg har ladet mig fortælle at styrkelse af Tibialis Anterior musklen også kan bidrage til at nedsætte risikoen for skinnebensbetændelse, det er dog ikke noget jeg selv har nogle erfaringer med.

    Du må insistere på at blive behandlet ordentligt selvom du er i trøjen. Hvis det var mig der skulle vælge imellem at fortsætte løbet med ovennævnte konsekvenser til følge, eller at tage en eller anden form for disciplinær straf ville jeg vælge det sidste til hver en tid.

    Held og lykke

  2. BUMP

    Jeg har selv undersøgt sagen yderligere og kan fortælle at problemer i SI-leddet ofte (ikke altid) kan skyldes et såkaldt "Anterior Pelvic Tilt - APT", altså en ubalance der får bækkenet til at tilte forover. Dette skulle kunne afhjælpes ved:

    Udstrækning af hoftebøjerne

    Styrkelse af glutes

    Styrkelse af maveregionen

    Hvis der er andre der har yderligere info/egne erfaringer eller henvisninger til litteratur eller andet så kom endelig på banen :tongue:

  3. Som tillæg kan det nævnes at øvelsen udført i tillæg til "planken" ved 3:00 bl.a. kaldes for Scap Pushups og er en øvelse der styrker Serratus Anterior. En muskel der ifølge Cressey & Robertson ofte er svag og forårsager en række problemer i skulder-regionen.

  4. Jeg har selv problemer med SI-leddet. Hvis du vil afhælpe den "knibende" fornemmelse har jeg med succes benyttet mig af følgende øvelser:

    1.

    - Læg dig fladt på ryggen

    - Bøj benene mens du holder fodsålen i gulvet

    - Sæt begge hænder på knæet i den side hvor smerten er (altså venstre for dig)

    - Forsøg at føre dit knæ mod din brystkasse mens du stemmer imod med armene, stem gerne imod med højre fod mod gulvet samtidig

    2.

    - Læg dig fladt på ryggen

    - Bøj lårene op mod maven med benene let bøjet

    - Placer én eller to knytnæver mellem knæene

    - Tryk sammen med benene

    3.

    - Læg dig fladt på ryggen

    - Bøj modsatte ben af hvor irrationen sidder (altså højre ben for dig)

    - Forsøg at holde skulderen i gulvet mens du ved at rotere i bækkenet forsøger at få dit højre knæ til at røre gulvet til venstre for dig (du kan sandsynligvis ikke nå hele vejen over)

    - Forsøg at slappe helt af i musklerne ved at tage nogle dybe indåndinger mens du ligger i denne stilling

    Nogle gange hører du et lille klik ved udførelsen, det skulle gerne være leddet der "sætter sig på plads", ihf delvist.

    Disse ting virker rigtig godt for mig. Jeg vil gerne efterlyse om der er nogen der har nogle øvelser til at styrke muskulaturen i området for at stabilisere leddet?

  5. Jeg har en kammerat der havde samme problem. Han havde altid haft problemer med sin venstre skulder og som et resultat deraf kørte han, på trods af gentagne irettesættelser, div. øvelser med en let skævhed. Vi prøvede løbende at rette hans stil ud men hans krop var stædig. Pludselig en dag viste han mig at hans højre pat var større end den venstre, det havde han aldrig lagt mærke til før, altså må det være et resultat af træningen.

    Pointen på denne tirade er altså at du måske skulle undersøge om dine løft bliver udført med "skæve" bevægelser, få en med forstand på det til at kigge på dig under udførsel af træningen og prøv at rette det.

    Bare et forslag herfra...

  6. Øhm, plyometrisk er eksplosivitetstræning.

    Fx, hvor man hopper fra en stol til gulvet og direkte sætter af op på en anden.

    Isometrisk er statisk træning.

    - hvor du forsøger at flytte en genstand, der ikke er flytbar-agtig :tongue:

    Tak for hjælpen dhestbech :4thumbup:

    Ingen der tør give sig i kast med at definere calisthenics?...

  7. Ja som overskriften siger; hvad er "calisthenics" helt præcist? Ifølge ordbogen.com er det:

    calisthenics substantiv, callisthenics

    Oversættelser

    [idræt](engelsk damegymnastik) calisthenics - Hun går til calisthenics hver tirsdag aften

    Hvilket jo ikke ligefrem gør mig klogere på hvad den tekniske definition er i forhold til eksempelvis "konditionstræning" eller "styrketræning".

    Sidespørgsmål:

    Nogle der kan kaste lidt lys på begreberne plyometrisk og isometrisk?

    Mange tak for hjælpen :4thumbup:

  8. MT kæmpere kan ikke meget andet end lowkick, skubspark og cirkelspark.

    Tvivler på at du ville kunne nogle teknikker overhovedet efter at have taget imod et lowkick fra en erfaren MT-kæmper.... :4thumbup:

    Nåja, og så glemte du lige:

    Knæ!, albuer, og så selvfølgelig "alm" boksning....

  9. Hej alle.

    Mange tak for de gode svar. :4thumbup: Jeg vil overveje situationen og måske kigge rundt de forskellige steder. Det er sgu bare lidt svært at finde de rigtige jernhuler da de jo ikke søger den samme eksponering som de kommercielle kæder.

    @Prehn

    Jeg kan forsikre dig om at jeg er dopingfri, min interesse går ikke i den retning. Træner for min fornøjelses skyld og ikke for at leve op til et eller andet kosmetisk ideal. Tak for inputtet. Er det "kun" muligt at træne i HSF hvis man træner styrkeløft? Det er nemlig ikke min primære interesse. Har I en motionsafdeling for os dødelige? :innocent:

  10. Hey Fredrik, mange tak for dit gode indlæg :4thumbup:

    Det er altid rart at vide hvor man i hvert fald ikke behøver at tage hen. Jeg må indrømme at jeg havde håbet på at der lå noget lidt tættere på, hvis jeg alligevel skal ud med det offentlige så tror jeg muligvis jeg vil kigge på den der "The Gym", det ser cool nok ud. Det er sgu ærgerligt at der ikke ligger en trænings-grotte lige i nabolaget....

    Hvis der er andre der har gode forslag så kom glad :beerchug:

  11. Kære alle, god jul og godt nytår og alt det der høflighedsræs (selvom jeg mener det)

    Jeg står og skal flytte inden for det næste halve år og skal derfor finde mig et übercool, oldschool gym ikke alt for langt fra hvor jeg bor. Jeg flytter ind i nærheden af Lindevang Metrostation på Frederiksberg, så mit spørgsmål lyder:

    Er der nogle af jer der kender et fedt sted med masser af safety racks, store dumbell´s og nogle ordentlige, olympic-style stænger hvor man kan fornøje sig til en ikke alt for høj pris? Selvfølgelig gerne i nærheden af undertegnedes nye domicil :-)

    Som et brugbart alternativ er jeg villig til at træne i en af de større fitness-kæder :crazy: forudsat at de har noget ordenligt udstyr. Jeg ved allerede nu at den Fitness-World der ligger derude nok ikke er noget for mig, den er for pop, så er det på plads.

    Mange tak for jeres hjælp :4thumbup:

  12. Du kunne jo gøre dig ulejligheden og blot markere med fed i abstractet det du mener understreger din pointe.

    Eller du kunne gøre dig ulejligheden og blot markere med fed i abstractet det du mener understreger dit postulat om at overskriften er misvisende?

    Nuvel:

    "We conclude that GH administration to endurance-trained male athletes has a net anabolic effect on whole body protein metabolism at rest and during and after exercise."

    De sidste linjer altså, samt overskriften, samt hele brødteksten der forklarer hvordan forsøget samt opsamling af data er foregået...

  13. Forsøget siger ikke noget om øgning af muskelmasse, hvis det er hvad du tror! Titlen på studiet er tildels misvisende.

    Ja de der tosser inde på pubmed de ved overhovedet ikke hvad de snakker om... De RIGTIGE medicinske eksperter huserer kun på MOL!

  14. Jeg udviklet mest masse på ben/røv da jeg kørte 5x5 rep med en vægt jeg lige kunne løfte 5 gange.

    At træne Squat tungt, kræver god teknik, derfor er det fornuftigt at lave øvelsen med lette vægte i starten så teknikken kommer helt på plads inde man begynder at løfte tungt.

    Brug 2-3 md. Med 10-12 rep. få evt. en til at tjekke din teknik, inde du kaster dig ud i tunge sæt.

    lige et par fif:

    Dybe squat (ass to the grund) giver ekstra masse på røven.

    Squat med bred fod stilling giver masse på indersiden af låret.

    Squat med smal fod stilling, giver mest masse på forsiden af låret.

    1-4 rep. = styrke

    5-8 rep. = masse

    10+ rep. = udholdenhed

    Hvad sker der hvis man laver 9 reps?? :blink:

  15. Nu udtaler du dig om noge8underfirstået hos rasket som du ikke har forstand på. Hvis du siger at HGH har en bemærkelsesværdi fremgang i muskelmassen (underforstået at det er hos raske), har du slet ikke sat dig ind i emnet. Der er en voldsom synergi effekt hvis det kombineres med et steroid, men ikke før.

    Jeg synes det er foruroligende at du mener at du kan rådgive om den slags.

    Jeg er ikke modstander af at folk som er "motionister" vælger at bruge doping. Synes det er en helt privat sag, men man bør sgu efterforsker det ordentligt hvis man vil give sig i kast med det.

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1460275...Pubmed_RVDocSum

    Ahaaa :4thumbup:

  16. Nåja, han syntes vel at hans forbund er det bedste?

    I Europa har vi endnu ikke noget problem med mange forbund, i USA har de mange forbund dog "fortyndet" markedet.

    Jeg er ret overbevist om at Andy godt ved hans løft ikke direkte kan sammenlignes med IPF løft, lige som IPF løft ikke kan sammenlignes med et "gym løft" uden udstyr.

    Ja det har du selvfølgelig ret i. Sad lige og blev sommer-arrig!! :tongue:

    Men synes nu alligevel det er lidt pseudo styrkeløft det der.

    Ved du om der er nogle forbund som kun tillader fuldstændig raw løft? Synes et eller andet sted at det er mere fascinerende end med udstyr. Gerne hjemmesider eller nogle tal for rekorderne hvis du ved det?

  17. Hmm, det er sgu da lidt sørgeligt at sådan en flok ikke kan indordne sig. Så stjæler de jo opmærksomheden fra de rigtige styrkeløftere og sætter rekorder som reelt ikke er rekorder. Jeg mener, et squat er sguda ikke et squat hvis dybden ikke er god nok. Så det dødløft Andy havde lavet, nu er jeg ingen ekspert, men de knæ var da ikke en gang tæt på at være låste. Sørgeligt hvis penge igen skal korrumpere en ellers fantastisk sport...

  18. Det er WPO. Vi har ikke WPO i Danmark.

    Det ved jeg godt, men nu var det ikke det jeg spurgte om :innocent:

    MaxPower:

    Det squat er da ikke dybt nok ift danske regler eller hvad? Skulle pausen i bænken have været længere mener du? Bær over med mig, har først lige fået øjnene op for styrkeløft... :nonono:

  19. Sjovt at folk er så hurtigt ude med riven efter bodyhouse.dk, men der sidder de i det mindste ikke og giver rådgivning om krudt til 16-årige drenge :nonono:

    Samedke: Hvad jeg kan læse mig til er det der Clen (Clenbuterol) ikke noget man leger med, er det det værd for at blive mere markeret? Hvis du ikke har styr på din kost inden du går i gang så tager du jo alligevel det hele på igen bagefter, tænk dig GRUNDIGT om inden du udsætter din krop for unødvendige medikamenter....

  20. Som jeg hidtil har forstået, vil salt binde væske i kroppen. Dette går jeg ud fra at der er bred enighed om?

    Her forleden snakkede jeg dog med en gut, som påstod at salt OGSÅ bandt fedt i kroppen? Altså at en øget indtagelse af salt bandt fedtet i kroppen og derved gjorde det sværere at smide det. Men som jeg har forstået det er det ene og alene et spørgsmål om matematik : indtag vs forbrug

    Min egen lomme teori går på at han simpelthen har misforstået det; under madlavning vil salt binde det flydende fedt til kødet under stegning, og derved øge indtagelsen af salt.

    Nogle der kan kaste lidt lys over emnet?

    :4mewantfood: