Rococo

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rococo

  1. Det er kun udtryk for at dine muskler bliver belastede eller skal bliver udsat for noget du ikke er vant til.

    Når jeg træner, er jeg konstant øm et eller andet sted, fordi jeg er i konstant progression. Det er bare at placere træningerne således at du får nok hvile imellem dem.

    Ved nye bevægelser er det sandt at kroppen kan have doms (delayed onset muscle soreness), fordi man arbejder med musklerne på en anden måde, end de er vant til. Men hvis man er vant til at lave nogle øvelser og stadig får doms, kunne det også tyde på, at man ikke får nok søvn/ernæring. At man er øm dagen efter, er ikke nødvendigvis et tegn på at man har haft et godt træningspas.

  2. Hey Simonsen!

    Som det allerede er blevet nævnt er det bare med at begynde at skovle mad indenbords :) Shakes kan være en god måde at få de ekstra kalorier, der er brug for. Jeg vil råde dig til at tælle hvor mange kalorier du får indenbords, da det er meget nemt at overvurdere hvor meget man spiser. Jeg vil tro, du skal op på omkring 3000 kcal for at begynde at ta på i vægt, men dette er bare et bud, det kan være der skal mere til. Husk også at få en ordentlig sammensætning af dine macroer (% af din kost i protein/kulhydrater/fedt).

    Jeg tror dog ikke din fedtprocent er nede omkring de 4. Det er simpelthen utrolig lavt, og folk der siger de har så lidt, tager som regel fejl (ved godt du ikke selv påstår det, men du har fået målt det). Det behøves dog ikke gøre resultatet korrekt. Den med 7% tror jeg lidt mere på.

    Go' lyst med træning og mad :)!

  3. Som allerede nævnt putter de mere stress på de muskelgrupper, de ønsker at træne (pectoralis/(brystmusklerne))

    Derudover fjerner de andre muskelgrupper fra at blive arbejdet. Når du når til den øverste del i bp fx kommer der flere muskler ind og hjælper - blandt andet triceps.

    Til sidst hjælper det også til med at beskytte deres led - de løfter trods alt rimelig tunge vægte :)

    Som nybegynder/øvet vil jeg holde mig til hele reps...

  4. Mht. om proteinpulver giver bumser, kan jeg dele ud af egen erfaring. Jeg fik VIRKELIG mange bumser da jeg startede med protein. Jeg prøvede mange forskellige mærker, men intet skete. Jeg havde fortsat min acne. Var meget ulykkelig grundet problemet, og søgte derfor læge. Fik nogle piller der hjalp "lidt". Men efter endt pillekur kom bumserne hårdt igen.

    Jeg begyndte så at se nærmere på min kostplan, for at finde frem til, hvorfor min hud var i sådan en "uro". Lavede mange forsøg, hvor jeg stoppede med at spise forskellige grupper af fødevare, og BINGO... Efter jeg stoppede med at drikke mælk (og cacao) - drak på det tidspunkt ca. 1 til 1½ L om dagen - forsvandt bumserne lynhurtigt.

    Den dag i dag (ca. 1 år siden) drikker jeg kun mælk til min havregryn om morgenen. Tager ca. 2 shakes dagligt uden problemer..

    Har "næsten" aldrig en bums mere, skønt :bigsmile:

    Måske dit problem også ligger der ?? Det er da et forsøg hver :bigsmile:

    Udover sorts pointer (kanongodt indlæg!) er der også det faktum at vand har en positiv effekt, når man gerne vil af med akne. Jeg går ud fra, at du har erstattet dit kakao/mælkforbrug med vand, hvilket også kunne være en forklaring på dine bumsers forsvinden.

    Jeg drikker selv et par liter kakao om dagen, og jeg har ingen problemer med bumser eller lignende. (Ved godt mælk er bedre end kakao, pga sukkerindhold i kakao, men lad nu det ligge).

    Edit: jeg drikker gerne 3-4 liter vand om dagen oven i det andet.

  5. Det er korrekt, at der har gået rygter om en 'lat tear' i hans venstre side, men han har selv benægtet dette rygte. Dette behøver dog ikke betyde, at han ikke har skaden. Hvis man kigger på billeder, kan man også se at der er asymmetri, hvor der ikke tidligere har været det.

  6. Jeg vil nu give ham ret. Der er mange ude i landet som træner BP - Langt flere end squat og dødløft.

    Ser sku da tit op i styrkecenteret folk som både ikke træner ben overhovedet (Disco-pumper) folk som træner BP og squat, men ikke har dødløft.

    Fordi dødløft kræver så meget øvelse og ikke noget man lige skal kastet sig ud i, er der også mange som vælger den fra.

    Så hvis du sætter det op.

    Discopumper (Dem ved vi der er mange af) - Så de har ingen ben og dødløft = meget BP

    Dem som frygter dødløft pga. skade - = Kun BP og squat.

    Også de fornuftigt som har alle 3 :)

    Han mener, at der procentvis er flere, der kommer til skade ved BP i forhold til de andre.

  7. wtf. hvor kører du post henne? du må godt få et par hundrede af mine husstande! hmm, og alligevel. jeg kan godt bruge pengene :laugh:

    her min "madplan"

    tomater spiser jeg mens jeg står og hiver brevene ned fra hylden om morgenen. ærterne spises mens jeg laver flytninger ect. efter endt tur.

    som skrevet før så tager jeg en rugbrødsmad eller æble ved hvert depot.

    post-8595-1149341122_thumb.jpg

    Jeg synes, din madplan ser fornuftig ud. Det burde holde den værste sult væk, og samtidig give en god del energi. Personligt vil nok foretrække lidt mere morgenmad, men tror det bliver opvejet af dine tomater :) Du skal også være opmærksom på, at energien ikke kommer lige så hurtigt som fra en energibar.

    fyi arbejder jeg i postområde VØ (kbh tror jeg) ~500-600 husstande (villaer) pr. rute - mere hvis der er opgange. Får også fast løn (ved ikke hvorfor), så det er bare en fordel at være hurtigt færdig :4thumbup:

  8. Så er arbejdsdagen overstået :4thumbup:

    Jeg tænkte over det ude på ruten, og jeg må indrømme, at en proteinshake/bar nok er det mest optimale. Det glider hurtigt ned.

    Så morgenmad kl 6., proteinshake på ruten også fyraftensfrokost kl. ~11.00. Det virkede perfekt i dag :4thumbup:

  9. Alt andet lige vil jeg anbefale hver anden dag, men det kommer selvfølgelig an på, hvilke øvelser du laver.

    Det allervigtigste for at opnå 'vaskebræt' er en lav fedt %. Næsten alle mennesker, der har en tilstrækkelig lav fedt %, vil også automatisk få fremhævede mavemuskler (vaskebræt).

  10. Jeg er også lørdagsafløser :D

    Jeg plejer at spise en ordentlig skål havregryn til morgenmad lige inden jeg tager afsted. På arbejdet har vi en kantine, hvor man kan købe sig et måltid (franskbrød m. pålæg) for 5,- . Der er mange, der lige går op og spiser, inden de tager ud på ruten. Det er måske noget du kan foreslå på dit arb? (tror i øvrigt priserne er anderledes på en hverdag, men det er jo ligemeget her).

    Jeg spiser kun havregryn, inden jeg tager hjemmefra og intet ude på ruten. Ruten løber jeg, så jeg er hurtig færdig (og ignorerer hvis jeg er sulten :) ). Når jeg er helt færdig plejer jeg at drøne forbi føtex delikatessen for at købe et kæmpemåltid, som jeg spiser derhjemme.

  11. Jeg er på banen igen med mine 1000ckl omdagen samt 10km løb 6gange om ugen....Som jeg har gjort i 6mrd + diætist,...

    Eksamen skal bare lige overståes så er banenerne samt brødet lagt væk igen(vhidt)

    Holder mig KUN til rugbrød:0))Selvom det hele handler om kcl....

    Hygge

    tak for jeres indlæg

    1000kcal om dagen! Det var godt nok ikke meget. Især ikke når man tager din betragtelige motionsmængde med i regnskabet. Umiddeltbart synes jeg, du skulle overveje at løbe noget mindre, så din krop har tid til at restituere. Måske gå ned til 4 gange om ugen + 2 dage hvor du bare går en lang tur.

    Kan du poste din diæt, så vi kan komme med noget forhåbentlig bedre kritik?

  12. Det ser egentlig ganske fornuftigt ud, men drop "kun 1. gear". Du kan sagtens få pulsen op, selvom du kører i et højere gear.

    Jeg vil i øvrigt også foreslå, at du tager en enkelt fridag, hvor du kan restituere ordentligt. Hvis du ikke vil det, så sørg for at væn din krop til den megen motion gradvist.

    Med så meget træning er det vigtigt at få sovet igennem!

    GL!

  13. Som så mange andre allerede har sagt, vil en lav BF% hjælpe.

    Ud fra min egen personlige erfaring hænger det også sammen med temperaturen. Hvis det er rigtigt koldt, kan jeg kun lige akkurat fornemme, at der er blodårer på oversiden af min hånd. Hvis det derimod er varmt, træder blodårerne frem over hele kroppen (desværre, synes det er enorm grimt :( )

  14. 4g? er det ikke lige voldsomt nok? både mht effekten af det, samt økonomien?

    Ved da godt at det sikkert er bedre med for meget end for lidt, men plejer man ikke at sige 1,5-2g, evt 3g pr kg kropsvægt.

    Jo, du har ret. Jeg tænkte på 2g / lb, hvilket omregnet vil give 4g / kg. My bad.

    Jeg synes, ikke det er så voldsomt med økonomien, men det er nok et spørgsmål om hvad man har lyst til at spise :4mewantfood:

  15. Lad mig være den første til at sige, at det program overhovedet ikke holder. Du får praktisk talt kun trænet bryst + biceps, samt en smule ryg og mave.

    Du siger du vil træne 3 gange om ugen, hvorfor jeg kan anbefale et fullbody.

    Lav et program bestående af basisøvelser (store øvelser, der rammer flere muskelgrupper af gangen), og suppler evt. med isolationsøvelser (øvelser der hovedsageligt rammer én muskel)

    Et udlæg kunne være som følger:

    Squat (ben)

    Dødløft (ryg)

    Bænkpres (bryst)

    Evt. skrå bænkpres (bryst)

    Chinups (ryg + biceps)

    Evt. en form for curls (biceps)

    Military (triceps + skuldrer)

    Dips (triceps)

    Mave (gerne med vægt)

    Lænd (nedre ryg)

    Og yes, det er rigtigt at muskelvækst sker bedst ved basisøvelser, og at maskiner derfor ikke er ideelle.

    Slå øvelses-navnene op, og spørg hvis der er mere.

    Jeg vil gerne tilslutte mig dette udsag.

    Derudover er det også utrolig vigtigt, at du spiser utroligt meget. Protein (som du får via maden - suppler evt med proteindrik) er også vigtigt - dette stimulerer muskelvækst. Gå efter 4g protein pr. kg. kropsvægt.

  16. Tanning hjælper også til med at skjule mærkerne :)

    Edit: har jeg i hvert fald hørt. Jeg kan ikke stå helt inde for det, men synes det lyder plausibelt.

  17. Hvis nu i alle ville læse det der bliver spurgt om, så undgik vi disse her ligegyldige ping pong diskussioner. Manden træner stadig badminton og har derfor ikke restitutionskapacitet til det program birch foreslår.

    Derudover vil jeg stadig mene at 5x5, med +80 % af 1 RM, 3-4 gange om ugen i dødløft og squat er rent overkill for selv en erfaren løfter.

    Jeg er helt enig med dette synspunkt. Med badmintontræning ved siden af har man ikke tid til at restituere nok.

    3-4 gange om ugen kunne være fint nok for en, der kun vægttræner, men det kræver, at man tager et par lette dage, hvor man ikke løfter så meget.