Stephan Bak

Medlemmer
  • Posts

    124
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Stephan Bak

  1. Jeg ser din skinnebensbetændelse som dit klart største problem - selv om den meget korte periode også er problematisk i sig selv. Jeg har prøvet at have skinnebensbetændelse på et tidspunkt hvor jeg skulle lave march træning. Den kombination er rigtig dårlig!

    Der er i tråden rigtig mange gode råd som jeg ikke skal gentage. Men her et andet lille tip - som måske ikke harmonerer med din skinnebensbetændelse, men det er der jo ingen træning der gør.

    Et problem ved marchtræning er at det tager så lang tid. Det kan man ikke slippe helt for men ved hjælp af interval march kan man reducere tidsforbruget meget. Man kan dog ikke helt undgå de lange ture.

    Princippet er at man efter opvarmning går 2 minutter ilmarch (så hurtigt som man overhovedet kan), herefter 1 minut luntetrav, så 2 minutters ilmarch, 1 min luntetrav, osv.

    NB. NB. Denne træningsform er meget krævende og man bør ikke starte ud med en hel time første gang selv om man er i nogenlunde form. Bemærk at det minut med langsomt løb er den afslappede del, så der skal virkelig tempo på i ilmarchen. Selv skal jeg op omkring 8½-9km/t.

    Træningen bør naturligvis gennemføres i de støvler som du skal gå i!

    Interval march kan ikke helt erstatte de lange marcher - og fødderne som Incognito omtaler, trænes kun lidt på denne måde

  2. Enig i at du bør melde dig ind i en klub. Det er billigt og så får du lært alt det grundlæggende fra starten. Og der er meget andet at lære end at rulle (grønlændervendinger)

    Men du skulle måske starte med at finde ud af hvad det er for en slags kajak du vil ro. når man dykker ned i det er der rigtigt mange forskellige afarter af kajakker, kapkajak, turkajak, fosskajak, surfkajakker .... det er fx slet ikke alle typer der kan rulles i (=grønlændervendinger). Meget vil også kunne afhænge af hvor du skal ro.

    Prøv dette link der fortæller lidt om de forskellige typer og så er google jo altid en ven :cool:

    Mere om havkajakker på http://www.havkajakbogen.dk

  3. ...

    Jeg gider bare ikke spilde hverken min eller lægens tid med noget unødvendigt.

    ...

    Hjerte problemer er ikke at spilde lægens tid - heller ikke hvis det er stress relateret!

    Som Caine også siger så bør du holde fast i hvad lægerne siger og ikke tilfældige råd på en hjemmeside. Når lægerne har ladet dig gå efter EKG mv, så har de utvivlsomt vurderet at at du ikke er i overhængende fare og det kan du så prøve at berolige dig selv med når dine symptomer forværres.

    Det er tænkeligt at din forståelige utrykhed ved den høje og bankende puls gør dig yderligere nervøs og presser puls og vejtrækning op. Du er jo garanteret meget omærksom på din puls og tæller den ofte, hvor det sikkert ville være bedre hvis du bare kunne slappe af. Når du er så opmærksom og meget nervøs så kan du herved kan du komme til at hyperventilere - altså trække vejret langt mere end du har behov for, og dette kan godt give svimmelhed og en fornemmelse af ikke at få luft nok. Nu specificerer du ikke hvad du mener med vejtræknings problemer, men i fald der er tale om hyperventilation så kan du godt trække vejret - men har blot en forenmmelse af at der ikke er ilt nok i den. I så fald er virkeligheden at du får for meget ilt - et middel til at reducere tilstanden er at ånde ned i en plastic-pose og altså indånde en del af den luft du lige har udåndet.

    Ovenstående er helt sikkert ikke årsagen til din oprindeligt forhøjede puls, men kan være en del af forklaringen på den forværring du fornemmer.

  4. Jeg tror at du skal dele din udfordring op i de 2 dele som den består af:

    1. Fjerne lugten fra skoene

    2. Holde skoene fri for lugt fremover.

    Ad. 1 - så er der flere måder, som du også selv nævner. Jeg har med succes anvendt en opløsning af rodalon - jvf brugsanvisningen så skal de have 90 minutter i en passende tynd opløsning.

    Ad. 2 Skoene bliver væde når man kampsveder. Jeg skyller dem umiddelbart efter brug - often med anvendelse af den håndsæbe der alligevel er til rådighed. Men skoen skal tørre hurtigts muligt. Derfor skal sålerne ud hver gang - også selv om du evt springer et eller flere trin af resningen over fordi du har travlt den dag. Jeg propper så nogle papir servietter i mens jeg selv klæder om, og fjerner dem så. Nu er jeg så heldig at jeg kan efterlade skoene på stedet og de kan derfor stilles til tørre straks, i stedet for at blive glemt i en sportstaske. :mad:

    Det er nok muligt at jeg på et tidspunkt skal have dem med hjem til en gang rodalon - men foreløbigt har det da virket i over et år, og jeg har prøvet det med lugtende sko, da jeg begyndte at spinne og ikke var opmærksom på problemstillingen i begyndelsen.

  5. Hvis din cykel både skal anvendes som mtb og til daglig transport - herunder at stå parkeret ved en station, så skal du passe på at den ikke er alt for god = dyr for så er den pludselig pist væk! En god brugt ville måske endda være at foretrække.

  6. 80-90 % af tilfæøldene fikses problemet ved at lave udstrækning af hoftebøjerne og lidt goblet squats.

    Min er faring siger: hoftebøjere og ankel mobilitet er nummer 1, adductorer er nummer 2. Nummer tre er specifik mobilitetstræning.

    Hvor kommer udstrækning af hoftebøjerne ind i billedet? Hoftebøjerne er så vidt jeg kan bedømme ikke udstrakte, men er forkortede når man er i nederste position.

    Ankel mobilitet kan jeg sagtens mærke er noget jeg bør arbejde med.

  7. Oh, så hold dog mund. Overdrivelse fremmer forståelsen og jeg skrev, som det er tydeligt at spotte, ud fra egen holdning.

    Skriftlig fremstilling kan vist ikke være din stærke side hvis du er af den opfattelse at det tydeligt fremgik at det blot var noget du troede.

    Du skriver:

    Jeg ved at 80% af dem i hvert fald har proppet et eller andet lort i kroppen....

    Er det noget du tror eller noget du ved?

    Hvis det er noget du ved eller mener at vide så er det interessant hvis du kan underbygge det lidt - altså sansynliggøre det. Er det derimod blot noget du tror uden at have noget at holde det op på, så er det indeligt uinteressant! Fuldstændig lige så uinteressant som hvis jeg postulerede at alle rytterne er dopede eller at ingen af de resterende er det.

    Nå pyt...du forstår det nok alligevel ikke

  8. Jeg tror ikke at dit problem er så stort som det umiddelbart kunne synes. Tænk på at du set over hele døgnet ikke er i energi underskud.

    Personligt tror jeg at jeg ville sikre mig et godt måltid - med protein - umiddelbart før solen står op.

    Desuden ville jeg ligge min træning så sent som muligt...og så selvfølgeligt nyde det når solen endelig går ned :smile:

  9. Der er allerede tidligere i tråden givet en del gode bud på hvorfor eliteidrætsudøvere vælger at dope sig. Jeg tror at der kan være forskellige grunde fra person til person, men lad mig tilføje endnu et aspekt i den sammenhæng.

    For at nå noget der bare ligner et elite niveau så kræver det et enormt focus og mange afsavn. Elite idræts folk prøver hele tiden at optimere hvor de kan. Kigger vi på de der er nået til TDF feltet så har de løbende optimeret på træningen så den hele tiden er blevet mere og mere intensiv, dvs så de presser sig selv mest mulig. Udstyret er tilsvarende blevet optimeret stump for stump. I feltet er det ganske vist holdejeren der stiller cykler til rådighed, men undervejs i karrieren har det løbende kostet "knapper2 at optimere her.

    De optimerer på deres kost - hvis de mener at torskelevertran er vejen frem, så lærer de at tage det selv om det smager ad h... til. Fedtprocenten trimmes hele tiden. Restitutionen optimeres med trille ture, massage og efterhånden en nål til drop med ekstra vædske og energi. Nogle lærer at sove i vakuum kamre for at få samme effekt som ophold i højderne. Der må løbende fravælges fester, gode middage, lange ferier etc.

    Pointen er at de hele tiden presser deres grænser - fysisk, psykisk og sikkert også moralsk. Det er en del af elite idrættens væsen! Når det er det daglige univers 24-7-365, så tror jeg at skridtet til lige at få læge ordineret astma medicin ( som er lovligt) og evt. videre til noget mindre lovligt bliver meget lille.

  10. Ja, om du tilsætter vand eller fjerner vand påvirker ikke det samlede energiindhold. Jeg vil også mene at det gælder når du fjerner vand ved bagning af kartoflerne (uden olie eller andre tilsætninger).

    Godt at høre at tricket virker for dig.

  11. Der er også nogen, der siger at man bliver ikke langsom af at løbe langsomt

    - men man bliver langsom af ikke at løbe hurtig.

    Med andre ord så skal der jo ikke skrues ned for den dedikerede håndbold træning bare fordi mig-stef gerne vil prøve at løbe lidt længere end sædvanligt

  12. He he. Gør det selv mekanikere med værktøj i den prisklasse plejer vist også at bruge hurtig bespændinger (quick releases). Når der er quick releases på, så er akslen hul, og den lange tynde aksen på værktøjet til højre passer så ind i den hule aksel og er med til at stabilisere værktøjet. Der findes også simple og billigere modeller uden den "pind" - typisk skal man så bruge en fast- eller skifte nøgle (svensknøgle) til den.... Det er sådan en slags bolt man stikker ind.

    Jeg var faktisk lige oppe på loftet for at se om ikke jeg havde sådan en liggende, men fandt den desværre ikke, ellers kunne du godt have lånt den.

    Tanken er, at du med værktøjet (med kæde stumpen) kan holde kasetten/kransen fast og så skrue med det andet værktøj (krans-aftageren). Der sidder en låsering, der er skruet ind i kasetten og det er denne du skal have af.

    Du skal under alle omstændigheder have fat i en krans-aftager uden den tynde aksel. Der findes flere typer til hhv. shimano og campagnolo, der ikke nødvendigvis er kompatible.

    Håber det hjalp (lidt)

  13. "Vand

    At drikke vand om morgenen kan sætte fut i fedtforbrændingen, viser et tysk studie. Forsøgspersonerne drak en halv liter vand på tom mave, og i løbet af 10 minutter blev stofskiftet øget med 30 pct., og fordøjelsen holdt sig jævn i halvanden time. "

    Jeg fandt en side hvor det stod...

    Klik her

    Med al respekt - der står altså temmelig meget sludder i den artikkel. Eksempelvis "Mælk indeholder meget kalcium, som mindsker fedtoptaget i tarmen". Mælk både indeholder kalcium og er sundt - men at kalcium forhindrer fedtoptag så det i stedet havne i tønden -Det er simpelt hen sludder og vrøvl! Tilsvarende er det glimrende at drikke vand, men vand er bare ikke noget mirakelmiddel og øger ikke forbrændingen!

  14. Du vil kunne bruge det samme princip til at finde dit VMax niveau for hhv cross-trainer og løbebånd. Men du kan ikke umiddelbart sammenligne niveauerne hvis diciplinerne er forskelige. Sammenlign cykelresultater med cykelresultater og løberesultater med løberesultater. Det er eksempelvis heller ikke usædvanligt at have forskellig maxpuls i forskellige dicipliner.

  15. Diti: Du kan overhovedet ikke bruge tabellen på den måde som du gør. Det er at blande begreberne sammen. Tabellen sammenligner på hastighed og spørgsmålet og dit svar går på en sammenligning i forhold til pulsværdier - det hænger bare slet ikke sammen. Elvirus har ret i at pulsen kan relateres til iltforbrug og dermed energiforbrug!

    Når man siger at løb belaster kroppen meget så handler det ikke om energiforbrug, men derimod om risiko for belastnings skader

  16. Så mange var der nu heller ikke der havde læst det.... det er jo ikke sådan at enhver der læser det nødvendigvis har noget at sige om emnet.

    Svarene på dine spørgsmål kommer an på flere ting. For eksempel hvor vant du er til at træne, hvor hårdt du træner og hvad du træner, så der er ikke bare eet rigtigt svar, men jeg kan da prøve at komme med lidt principper og tommelfingerregler.

    Du bør ikke træne styrketræning 2 dage i træk fordi musklerne skal have tid til at restituere. Det er ikke når du træner at du bliver stærkere, det er i tidsrummet mellem du træner at musklen udvikler sig på grundlag at det stimuli som sidste træning gav. Selve træningen nedbryder så derfor kan du ikke bare træne løs. Hold en dags pause efter hver træning. 3 gange om ugen hvor du træner hele kroppen er passende at starte op med.

    Hvor ofte du kan træne konditionstræning kommer bl.a an på hvor hård du træner. Træner du rigtigt intensivt, så gør det sig igen gældende at du som udgangspunkt ikke kan have 2 hårde dage efter hinanden. Intensiv træning er fx hårde intervaller. Dette gælder uanset om det er løb, cykling eller noget andet. Cykler du fx. derimod en tur i et moderat friskt tempo, så kan du godt måske efter lidt tilvænning cykle hver dag - mange cykler jo på arbejde 5 dage om ugen. Løb er rigtigt hårdt for kroppen, så det kan du ikke træne hver dag. 3 gange om ugen er passende at starte med - og langsomt øge distancerne

    Du skal tænke på at hvis kroppen ikke er vant til at træne så er bare 3 gange om ugen en ganske stor omvæltning som man lige skal vænne sig til. Gå evt en rask tur i stedet de dage hvor du ikke træner. Er du ikke vant ti lat træne så kan du ikke bare starte ud med at træne 5-6 gange om ugen!

    Det at starte alt for hård ud er en af de mest almindelige fejl, som de flsste af os herinde sikkert har prøvet på et tidspunkt. Det fører til skader, så selv om det er svært når der nu bare skal ske noget så start langsom og øg så træningsmængden hen ad vejen.

    Ovenstående er ikke den fulde og eneste sandhed omkring dine spørgsmål, men bliver du bidt din træning så kan du jo lære mere hen ad vejen.

    God fornøjelse :4thumbup:

  17. Hvis du er sikker på at du tæller rigtigt, så synes jeg, at du skal give det lige lidt mere tid og så, som der bliver foreslået, måle dig- så du kan se om der sker noget nogen steder. Sidder dit tøj ikke bare lidt anderledes nu? Du kan også prøve at følge din fedt % i centeret, men min erfaring er at resultatet af målingen godt kan sving lidt, selv om der ikke er belæg for det, så tag det med et gran salt.

    Dit program med 3 forskellige serier for maven lyder galt! Drop de 2 af den og lav noget andet så du bedre kommer hele kroppen igennem. De 3 gange mave øverser lyder som om din såkaldte træner tror at mave øvelser fjerne mere fedt fra maven end andre øvelser for andre dele af kroppen. Sådan er det ikke - fedt forsvinder når man bruger mere energi end man spiser.

    Bold eller ikke bold - til dit brug er det nok en smags sag. Men dit program bør tage sigte på at komme hele kroppen igennem nu du er igang.

    God fornøjelse

  18. Nej, det er en "dims" til træning af den muskulatur, der har betydning for din vejrtrækning. Ideen er som de skriver at også disse muskler kan trænes ved kortvarrigt at gøre vejrtrækningen vanskelig ved at der er modstand i "dimsen". Jeg har også set dem i butikker herhjemme, men jeg har absolut ingen ide om de virker overhovedet.

    Hvis du er ude efter noget til at måle lungekapacitet så skal du nok snarere kigge efter et Peakflow-meter, der kan fåes på apoteket. Det bruges bl. af astma patienter. se her

  19. Du må opdele dine tiltag i 2 dele: behandling og forebyggelse.

    Du er nødt til at slippe helt af med lugten før det nytter noget at forebygge den. De ovenævnte råd er udemærkede, lidt afhængigt af hvor hårhændet du vil være bekendt at gå til værks overfor dine spiningsko, så kan clorin også anvendes (men det bleger og nedsætter levetiden) Skoene kan også puttes i en plastpose og fryses (egne erfaringer er lidt blandede men 12 timer ikke er nok) - eller de kan koges...hvis du tør. Der findes en del info på nettet om behandling af sure sko, herunder også forskelleige blandinger til forebyggelse

    Hvad forebyggelse angår så har jeg haft rimelig succes med umiddelbart efter spinning kort at skylle skoene - mine sko kan jo alligevel stort set ikke blive mere våde end de allerede er. Evt skyllles/vaskes de lidt i hånden med sæbe. Herefter udtagning af indesålerne så skoene kan tørre hurtigst og bedst muligt. Min erfaring siger, at det at indersålerne fjernes har en væsentlig effekt! Tiden efter spinning hvor skoene er fugtige skal være så kort som overhovedet mulig.

    held og lykke.

  20. *LOL* Har ikke orket at læse lange tråde herinde i laang tid, men denne var simpelthen for morsom - Dysp rules! Han har større underholdningsværdi end Bean...

    He he. Jeg havde også DOMS i hele mave regionen efter at vi havde forsøgt at hjælpe med at få JBlogviewer til at fungere for ham Klap1.gif