mrfunch

Medlemmer
  • Posts

    144
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mrfunch

  1. Du skal spise mere. Før du begynder på proteinpulver og kreatin, så få det mest basale på plads!

    For at tage muskelmasse på, skal du ligge i kalorieoverskud, hvilket det alt andet lige tyder på, at du ikke har gjort med den lave fedtprocent. Du kan i teorien drikke alt det protein, og indtage så meget kreatin du vil uden at få nogen nævneværdig effekt, hvis ikke du ligger i kalorieoverskud.

    Tjah, tror egentlig bare han begynder at få en anderledes farve tis og måske tage nogle kg på i fedt og vand ;)

    Men korrekt, spis mere generelt og flere måltider. Du skal huske at protein og kreatin kun er til at støtte din daglige kost.

    Prøv at sigt efter 1.5-2 g protein pr. kg. kropsvægt, og hvis du har problemer med det kun ved basis kost, så støt med proteinpulver efter træning fx.

  2. Den kost han spiser (+ det eksempel der bliver givet) ser jo rimelig fornuftig ud, og kagen til kaffen - det hører til.

    Så skal han bare begynde at løfte tunge ting. Så skal det nok komme.

    Det er jeg nu ikke helt enig i. Han skal da ikke begynde at løfte tunge vægte og regne med, at han så tager på? Synes jeg er temmelig misvisende. Det eksempel han giver kan ingen af os sige super meget ud fra, da vi ikke kender mængderne. Men synes stadig jeg kan sige, at han bør spise mere og hyppigere. Her tænker jeg at nødder kan være et rigtig nemt mellemmåltid samt nogle shakes/smoothies. Er helt enig med salt, det er et godt alternativ til en bedre frokost!

  3. Hvorfor ikke weight gainer?

    En ret ny på kostmrådet, så jeg mangler nok stadig en del svar.. :)

    Jeg siger det fordi du skal forstå din grundlæggende kost først.

    Kort sagt er weightgainer en kombination af protein og kulhydrat. Ved at indtage det forøger du din daglige kalorieindtagelse. Men weightgainer i sig selv, er ikke vejen til det rigtige kalorieoverskud. Du skal vide hvad dit daglige forbrug er, og ud fra det spise 3-500 kcal i overskud. Jeg ville foretrække at blande mit weightgainer selv, hermed mener jeg fx en proteinshaker/smoothie tilsat ekstra kulhydrater.

    Ideen i at jeg fraråder dig weightgainer er, at jeg ikke tror det vil ændre din situation særlig meget. Det bliver hurtigt spild af penge og du mister måske dit drive. Prøv at vend kroppen til at spise hyppigere og mere, så vil du se resultater løbende :)

  4. Er helt enig med salt.

    Drop tanken om weightgainer, du kan godt overveje proteinpulver, men synes stadig du skal have styr på din "almindelige" kost først.

    Prøv at spis flere end 3 gange dagligt, gå ikke sulten i seng. Spis eventuelt nogle flere nødder hvis du har problemer med store mellemmåltider.

    Kagen til aftenkaffen er altså ikke nødvendigvis fyfy i og med du gerne vil tage på. Det er dog ikke nødvendigvis den bedste fedt, du kan måske ændre den til en smoothie med proteinpulver og sundt fedt fedt. Nødder fx.

  5. Hej MOL'ere

    Min mormor lider af store rygsmerter, og hun beskriver det allermest af alt, som noget der niver omkring rygraden.

    Alle fysioterapeuter har givet op, lægerne aner ikke hvad det kan være.

    Faldt over en kvinde med navnet Gunvor Juul (eller Juhl). Som efter sigende skulle kunne nogle ting. Kan nogle hjælpe mig med at finde kontaktoplysninger, for jeg har virkelig svært ved at finde nogle.

    Håber i kan hjælpe ;)

  6. Ville være rart at vide hvor gammel du er og hvor meget du vejer.

    Bagefter kan du notere en gennemsnitlig kost.

    Jeg er selv af din type, men det er højst sandsynligt noget sludder du ikke kan tage på. Det er desuden noget lort at råde dig til at spise en masse usundt, junk osv. Hvad skal det gavne? Din krop kan da ikke leve på dårlig ernæring, og hvis du vil vokse skal den specielt bruge noget rigtig mad.

    Du bliver nødt til at holde et energioverskud på måske 500kcal og derover. Tænk over hvor meget din krop egentlig har brug for og så spis derefter. Det ville klart være at anbefalde du begyndte at træne, da du på den måde ikke bare tager fedt på men samtidig har gode muligheder for at opbygge noget muskelmasse og dermed få en bedre holdning. Som det lader til du kunne bruge ud fra din beskrivelse :)

    Tror det var alt for nu, så skriv lidt mere info, og prøv nogle af de ting jeg siger. Btw weightgainer gør jo ikke alt arbejdet, du skal spise godt derudover, det er et kosttilskud du ikke nødvendigvis har brug for....

  7. Så jeg køber ikke pulveret i første omgang.. Nu kører jeg bare med bananer i en måneds tid, også må jeg se hvad det giver af resultater.

    Men skal ellers lige spørge om noget.. Jeg har planlagt at tage proteinpulver om morgen, de dage hvor jeg træner.. Altså KUN de dage hvor jeg træner.. Er det klogt? eller burde jeg tage det hver dag?

    God idé at vente og se hvordan din krop reagere på "normal"-kost istedet for pulver-kost.

    Det er vigtigt du sørger for at have et kalorieoverskud da du vil vokse. Og herunder ligger også at du skal sørge for musklerne har noget at bygge på, dvs. proteiner. Som nævnt plejer man at sige at ca 2g pr kg kropsvægt pr dag når du styrketræner. Eneste du skal passe på er at du ikke får for meget og at det derfor sætter sig som fedt og naturligvis heller ikke så meget at nyren giver problemer. Men sidstnævnte er vist ret ekstreme doseringer for de fleste, før dette vil ske.

    Så altså vil indtagelse af protein være hver dag og ikke kun de dage du træner. Når din krop restituerer vil den også have brug for energi til gendannelsen..

  8. Hvis man vil have store overarme er det så ikke mindst ligeså vigtigt at få bagsiden med? Altså triceps. Som jeg har forstået det udgør den jo også en større del af overarmen, og medmindre man direkte går efter store biceps så bør trcieps da også være en stor del af trådstarters overarms-projekt.

    Jeg ville foreslå en form for dips hvis du kan finde 2 ordentlige stole og så benene frem så du hænger frit i armene. Ellers er sandsække og andet frivægt godt at have til hjemmetræning.

  9. Men ville det være en bedre ide at blande Carbs i shaken i stedet for at spise 2 bananer? Eller svarer det nogenlunde til det samme?

    Jeg er i hvert fald fortaler for at man bør prøve så vidt muligt at spise mad og ikke pulver. Det kan desværre ikke altid lade sig gøre, spiser endda selv pulver.

    Jeg ved ikke hvilket der ville blive optaget hurtigst i kroppen, men tror pulveret vil.

    Hvis du regner med en banan vejer ca 150g (et gæt), og en banan indeholder ca 20-25 gram carbs pr 100g, så vil ligge på omkring 70g carbs ved 2 bananer. Men lyder lidt voldsomt så tror min beregning er med store bananer :P

  10. Træn armene hver dag, så skal de nok blive store

    Træn dem så meget at du bliver øm i dem dagen efter, det er ømheden der gør at de vokser

    Haha

    Til trådstarter:

    Du har brug for restitution for at vokse (dvs træn ca hver anden dag), og det hænger vist ikke sammen at man SKAL være øm for at vokse :)

  11. Jeg har også svaret på din anden tråd mht kost og træning. regnestykket med kun 16g protein må være forkert - det er korrekt at protein skal indtages med kulhydrater, men ikke i den mængde når man nedbryder muskelmasse!

    Det lyder lidt forkert i mine øre - man plejer at sige 0,25g når man ikke træner....derimod 1,5 til 2g når man udøver hård træning dagligt.

    Ja dagligt, der er forskel på dagligt og efter træning. Du skal fordele dit forbrug på hele dagen og ikke kun lige efter træning.

    Ja en banan eller 2 og noget prot er ikke dårlig efter træning. Men det er stadig carbs og ikke prot du har større behov for efter træning.

  12. Hvad anbefaler andre?

    Altså skal jeg bare indtage 40gram proteinpulver+2bananer? Eller vil det give en større effekt, hvis jeg indtog 40gram proteinpulver+60gram Carbs?

    Mener man plejer at sige man bør indtage 0,25g pr kg kropsvægt protein og 1g carbs efter en træning. (ret mig hvis jeg tager fejl). Så medmindre du vejer 160kg så vil jeg tro det er lige i overkanten. Medmindre du er inde i en hård bulking periode hvor det ikke gør noget du tager en del fedt på også, så vil jeg mene du skal skrue lidt ned på forbruget. Evt starte lavere med 0,25g pr kg og se hvad der sker. Men vigtigst af alt sørg for carbs efter træning.

    Desuden er din shake efter træning meningsløs hvis ikke resten af kosten hænger sammen. Du skal have et kalorieoverskud for at tage på.

  13. Du laver 13-15 sæt til brystet hvilke er overkill, da brystet er en forholds lille muskel

    Du laver ikke meget mere en 5 – 6 sæt til ryggen, ryggens areal er ca. 10 gange større end brystet.

    Du kan evt øge antallet af (underhånds) chin-ups dermed rammer du også biceps effektivt samtidigt med at vingerne også trænes.

    Full-body program kunne se sådan ud:

    5x5

    Squat

    Dødløft

    Bendt-over row

    Chin-ups 5xmax

    Bænkpres

    Dips

    Militærpress

    Ser ikk tosset ud, ville du så ikke lave nogen specifikke maveøvelser? og bliver bryst trænet godt nok med dips + bænk? (går jeg næsten ud fra det må blive).

    Synes også ovenstående træning godt kan tage lang tid, men gør det noget? (undskylder for et lille sidespring i tråden)

  14. Ok fair nok, synes du ansigtsvaske så ofte hjælper? Har vichy mærkene hjulpet, indholder de noget som kan irritere din hud. Fordi noget er åhh så godt ifølge en reklame er det ikke sikkert det er det.

    Jeg giver dig bare nogle spørgsmål du kan stille dig selv. Være lidt kritisk over for det du prøver. Hvis der er noget der ikke virker så lave om på det.

    Får du sol feks. For meget, for lidt?

    Anyway, måske er det nogle små ting du skal lave om på :smile: er ikke sikker på jeg har mere at tilbyde. Du kan jo se om noget virker.

    Jeg kan mærker at det begynder at boble op i underhuden hvis jeg ikke bruger nogle af de stærkere ting som basiron eller vichy natcreme. Jeg kan tydligt se på min hud om dagen hvis jeg ikke har brugt dagcreme for så bliver den super fedtet og skinner helt vildt. Jeg kan måske godt prøve at vaske mindre, og derved bruge mindre creme, men ved ikke rigtig, tvivler meget på det. Men er frisk på at prøve.

    Min plan var at jeg her i sommerperioden skulle få noget mere sol, men de sidste par år har det dog ikk hjulpe noget.

  15. Men de fleste ting du spørger om står i starten. Men fordi du giver så gode inputs så får du dem lige leveret her igen :)

    Jeg er 20. Bruger kun creme der er særligt beregnet til urenhud i ansigtet. Jeg bruger vichy ansigtsvask, derefter basiron og noget vichy fugtighedscreme. I øjeblikket bruger jeg kun basiron om aftenen uden fugtighedscreme og om dagen kun ansigtscremen. Men vasker mit ansigt hver morgen og aften. Synes ikke jeg bruger meget, men sådan et lag så det tører hurtigt efter, gnider det ikke ind i huden men stille og roligt sorterer det rundt.

  16. Jeg har skam også selv altid været af den overbevisning at kosten skulle gøre noget, også for huden.

    Men synes det er meget meget få gange jeg har kunnet se huden ændrer sig i dannelsen af acne. Det er meget sjældent jeg overhovedet spiser usundt, så måske derfor. Mit immunforsvar er vist ret godt, har ca 1 uges sygdom pr år, hvor det ligger i samme uge. Og ellers ingenting.

    Prøver at drikke meget vand og spise meget sundt, men giver mig ikke de store ændringer. Jeg bruger dog creme og anssigsvaske hver dag, men ved ikke rigtig om jeg tør holde op. Synes jeg har en meget fedtet hud også selvom jeg vasker og bruger creme. Kan næsten altid tører fedt af fra næsen og hagen omkring 15.00.. Lyder måske ulækkert, er ikke såå slemt, men den skinner og man kan se stor forskel efter jeg har tørt det af.

    Ved virkelig ikke hvad jeg kan gøre her. Overvejer virkelig om accutin er min eneste udvej medmindre jeg vil vente og se tiden an, men det kan i vist godt mærke jeg har svært ved. Men accutin virker dog også som om det skal være virkelig slem acne?

  17. Det er forkert hvad lægen siger, det er uden tvivl en kombination. Kost kan godt ha noget at sige hvad angår bumser. For og imod. :nonono:

    Men er det blevet bevist at kost har noget at sige her? Det lyder kun normalt i mine ører hvis det er sandt at det har betydning, men har bare altid fået fortalt at der ingen videnskabelige kilder er på dette? Så kan det selvf godt være personlige erfaringer siger noget andet...

  18. Rigtig gode svar!

    Tror bare ikke mit er slemt nok til at være på Accutin niveau? Er der nogen grænse for det?

    Jeg har mest af alt hudorme ved næsen, og urenheder med bumser i panden, hagen + siderne. Men det er ikke vildt voldsomt det er bare mega belastende at det ikk gider gå væk eller blive dæmpet. Og det er altså noget man ser, så lidt er det heller ikke.

    Jeg her som sagt aldrig været til hudlæge fordi min læge ikke mente jeg skulle på a-vitamin kur endnu i hvert fald. Kan være han ændrer mening når jeg stadig ikk ser nogen forskel.

    Kan meget godt lide at det rent faktisk går ind og ændrer det indefra istedet for at blive ved og ved og ved med at prøve at holde det nede og ligeså snart man prøver at lade en smule være, så står det op som padehatte.

    Men måske jeg skulle presse igennem og se hvad en hudlæge siger til lige netop mit problem. Tror ikke min læge har nok indsigt i huden som speciale.

  19. Jeg har aldrig været til en hudlæge for min egen læge mener han selv er dygtig nok. Han har i hvert fald aldrig sendt mig videre, med den begrundelse at de næste skridt ville være for meget i forhold til mig. Og derfor kan han gøre det samme som en hudlæge siger han.

  20. Jeg var også på pillerne over et halvt år, og synes det hjalp en smule, men det var ikke noget særlig da jeg stoppede.. Så havde det bedre med at lade være da ændringer var meget minimale.

    Glemte også helt at sige jeg bruger sæbe hver morgen og aften, før cremene. Noget vichy rense gele.

    Jeg bruger heller ikke clindoxyl mere, da jeg synes dette virker ligeså fint som basiron. Og så er basiron meget billigere. Men er måske blevet lidt i tvivl her.

    Lagde mig syg her forleden og der gik huden bare amok, højst sandsynligt pga lavt immunforsvar.

  21. Hej MOL'er

    Ved godt emnet har været diskuteret før, men synes bare ikke jeg kunne finde noget ordentligt. Og det meste var meget gammelt, eller handlede om bumser i forb. med proteinindtag.

    Først og fremmest, ja, jeg har været til lægen. Og ville nok egentlig mest af alt også hører jeres erfaringer og holdninger til de forskellige preperater.

    Har prøvet følgende:

    - Tetracyklin (nogle tabletter)

    - Clindoxyl

    - Basion 5%

    - Vichy natcreme

    - Vichy dagcreme

    Jeg har ikke spist pillerne længe, synes ikke rigtig de havde nogen effekt. Jeg smører mig ind i basiron hver aften (følger acne.org). Hver morgen smøger jeg mig ind i basiron + dagcreme. Skifter i øjeblikket lidt mellem vichy til natten og basiron.

    Det gør forholdsvis ondt efter påsmørrelse af bisiron og natcremen, så man får en følelse af en effekt. Og bliver meget rød i hovedet af den hvilket er meget belastende om dagen når folk tror man har været på ferie eller noget.

    Jeg savner nogle råd, tips. Ville i gå skridtet videre og tage nogle mere effektive piller?

    Forresten så er jeg 20 år .. men har godt nok ingen i min vennekreds som har samme problem, og ej heller folk der er meget yngre.

    Håber på lidt hjælp her.

  22. Hej!

    Jeg har ikke så meget at sige, ville ikke mene du skulle op og kører 12 reps hvis du vil øge din volume. Der ville jeg holde mig til 8-10.

    Faldt lige over din opfindelse - PNAMSA .. haha :w00t:

    Er det en form for triceps extensions du mener? (

    ) .. kan godt være det mig der fuldstændig misforstår :tongue:

    Edit:

    Så lige du kørte 10 sæt på dag 3 med 4 reps.. Er dit mål at øge din volume eller at øge din styrke? Vil igen mene at med den opbygning, du bygger mere styrke end volume. Måske du vil kigge på HST hvis du er ude efter volume. Eller bare bruge elementer fra det. Så kør en let cyclus med 15 reps 2 sæt, 10 reps 3-4 sæt (lidt hårdere cyclus) og så den tunge cyclus evt med excentrisk afsluttende cyclus hvor du har 5 reps med 3-4-5 sæt..