Avenue

Medlemmer
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Avenue

  1. Hejsa

    Jeg har trænet styrketræning nu i mange år med dertil dvs. pauser. Jeg har altid haft et lille bryst i forhold til resten af kroppen. Jeg fik en skade i skulderen for nogle år siden, så har helt fravalgt bænkpress.

    Jeg har tænkte mig at træne følgende øvelser:

    - Dumbbell Decline Bench Press

    - Dumbbell Bench Press

    - Dumbbell Pullover

    - Dumbbell Fly

    - Military press - siddende på skråbænk - denne øvelse er jeg bange for går for meget i min skulder, men den rammer jo det øverste del af mit bryst.

    Hvad synes I om sammensætningen med ekstra fokus på den øverste del af brystet???

  2. Det lyder som det samme problem, som jeg har.

    Jeg er næsten 90% sikker på at jeg har kompartment syndrom. Jeg har spillet fodbold i mange år og kan ligesom dig heller ikke mærke det når jeg spiller fodbold, medmindre jeg under opvarmning skal løbe rundt om banen et par gange - altså vedvarende løb.

    Kompartment syndrom kræver en operation, så jeg har fulgt en del råd, som også har hjulpet mig til at undgå operation, bl.a. ved intens udstrækning hver dag af læggen og bag låret samt massage har gjort at jeg ikke kan mærke det når jeg løber. Dog er det kommet tilbage igen her den sidste mdr. tid, men jeg har heller ikke været flittig med udstrækning og massage.

    Du kan jo prøve at søge på Kompartment syndrom på nettet, og se om du har de samme symptomer.

  3. Jeg har fået lavet en UL scanning på en privatklinik for at se, om der var betændelse i nogle slimsække, hvilket ikke kunne ses på UL scanningen. Blokade-overlægen var dog sikker på, at det var betændelse i nogle slimsække (eller hvad de hedder) ved senerne.

    Jeg skulle nok overveje en MR-scanning - hvem kan henvise mig til sådan én?

    Sort. - træning af cuff vil det give et positivt resultat eller vil det bare forværre skaden? Til jer andre, så har jeg kun brugt de øvelser til cuff, som findes her på siden – med negativ reslutat.

    Hvis vi nu siger, at min skade er kronisk betændelse i slimsækkene ved senen - hvad så!? Er det så den store operation med smerte og genoptræning??

    overlægen med spec. I ortopædisk kirugi forklarede mig, at den "klikken" jeg mærkede når jeg kørte skulderen rundt kunne være en sene, som ikke kunne glide frit i skulderen, derfor hælder jeg mest til, at det er en sene i min skulder som er "fuck up".

    Vil gerne benytte lejligheden til at sige tak for den store interesse i denne tråd - håber det kan hjælpe andre til at træffe den rigtige beslutning!

  4. For nu 2 år siden trænede jeg bænkpres og vågnede op næste dag med ondt i skulderen. Jeg trænede desværre videre på smerten i et par uger med det synspunkt – ”hvad der kommer af sig selv, går væk af sig selv”.

    Jeg holdt efterfølgende pause i 6 mdr. uden styrketræning, men skaden gik ikke væk. Jeg gik så til fysioterapeut og fik noget behandling uden resultat. Jeg fik efterfølgende en henvisning til en overlæge i Kbh., som er specialist i at lægge blokader med binyrebarkhormon de helt rigtige steder.

    Inden jeg gik til overlægen havde jeg smerter når jeg kørte bil (dreje på rattet), lukker døren med armen bagud, tage en jakke på mm. Altså ved småting i hverdagen kunne jeg mærke irritationerne.

    Jeg har nok fået samlet 6-12 blokader i venstre skulder lagt forskellige steder. Da jeg startede hos overlægen kunne jeg ikke rigtig beskrive for ham, hvor det gjorde ondt i skulderen, det var ligesom smerten bevægede så rundt derinde.

    Efter de behandlinger med binyrebarkhormon, som jeg startede på 10 mdr. efter skaden har faktisk hjulpet mig en del med de daglige smerter, som beskrevet foroven.

    I dag har jeg så smerter ved at tage ombøjninger og stor set samtlige brystøvelser. Jeg får som sagt et klik på forreste, øvre del af skulderen, ligesom en sene ”smutter”, og det er også i det område jeg har ondt under træning. Får også ondt ved O´Brians testen.

    Jeg har for nylig været til samtale på riget hos en overlæge med spec. I ortopædisk kirugi og han sagde, at en operation muligvis ikke ville hjælpe på det, jeg skulle i stedet se tiden an, og derefter få en operation hvis det blev værre, men han mente at sådanne en operation på en sene ved cuff tit ikke gav et positivt resultat – øvv…!!!

    Ligeledes har jeg prøvet at træne cuff men synes ikke rigtigt jeg kan mærke forbedringer.

    Har nogen fået sådanne en operation, vil jeg gerne høre fra dig.

  5. Hej.

    Jeg har snart gået med en skade i 2 år pga. betændt sene i skulderen ved rotator cuff. Når jeg bevæger skulderen kommer der et klik, og det er også ved dette klik jeg mærker smerte/stræk fornemmelse når jeg tager armbøjninger eller træner bryst (stor set alle brystøvelser gør ondt).

    Jeg har fået lagt ca. 8-10 blokader i det område, hvor senen er skadet, og det har faktisk hjulpet lidt på det, men ikke nok.

    Jeg har hørt både godt og dårligt om en operation i skulderen af en seneskade, så ville bare høre, om nogen herinde er blevet opereret for de samme symptomer som mig? Og hvad jeres konklusion er?

  6. Jeg har hørt en lille fugl synge om, at nogle fysioterapeutstuderende i Hvidovre skulle give massage for få penge. Nogen, som har prøvet det, som evt. har et telefonnummer mm.? Eller bare en anden god massør til at løsne lægmuskler op? Jeg bor i Rødovre, så det skal helst ikke være for langt væk.

    På forhånd tak...

  7. Hej Avenue.

    Hvis du stadig efterlyser en specialist i skulderskader, kan jeg anbefale dig at snakke med speciel-læge

    Claus Tovborg Jensen

    Jægerbuen 18, st.

    2635 Ishøj

    Telefon: 43543322

    Han har behandlet MANGE folk for skulderskader.

    Med hensyn til at fremprovokere smerten i skulder, kunne han i mit tilfælde nøjagtig

    få smerten frem som det passede ham. Han har rimeligt godt styr på det. (min erfaring), andre har måske en anden.

    Få eventuelt en henvisning fra egen læge da det så ikke koster dig noget.

    Håber du kan bruge det til noget.

    Mvh :

    Tak! Kunne være jeg skulle prøve ham!

    Jeg er i øjeblikket under behandling hos overlæge, Erik Martin Jensen - en mand med over 40 års erfaring i skulderskader. Han har lagt nogle blokader, som til dels har hjulpet lidt, men smerten/irritationen er der stadig ved stræk bagud med armen.

    Jeg var til UV scanning på sygehuset. Det var åbenbart en ny scanning metode, som de var begyndt at bruge. Faktisk den samme når de skal se fosteret hos en gravid. Denne overlæge kunne ikke se nogen former for betændelse, skader i mine sener osv. Men som de sagde, det var en ny metode som de skulle afprøve, så ved ikke om jeg stoler 100 % på den scanning for jeg kan mærke der er et eller andet galt.

  8. Går også med skulderskade, har prøvet ALT, fys, kiropraktiker, cuff øvelser og hvile, har stået på et halvt år, fik nok af det for en mdr. siden og tog på et privathospital og blev undersøgt af en sportskirug, hun sagde hun ofte så den slags skade jeg har på BB'er, noget med når man træner sine brystmuskler trækker det skuldrene frem, og man får en dårlig kropsholdning, hendes råd, øvelser for at få skulderbladene ind og i det heletaget i dagligdagen tænke over min kropsholdning, skuldrene tilbage, brystet op og næsen næsten i sky.

    Jeg det har jeg også fået at vide engang før, ved sgu ikke hvor meget det har at sige. Har du så trænet med næsen i sky? Og hvor før det ondt på dig??? Er det begge skuldre??

  9. Nu har jeg gået med en skulderskade i et års tid og nu kan jeg simpelthen ikke holde det ud længere, idet det går ud over mit job, hvor jeg er nødt til at bruge min skulder!

    Problemet er min vestre skulder ved Rotatorcuffen og det inderste del ind mod brystet.

    Jeg har svært ved præcist at beskrive hvor henne smerter er. Når jeg har været til fysio og specialist i skulderskader har de ikke kunne fremprovokere min smerte. Jeg kan selv fremprovokere min smerte, hvis jeg får skulderen ud i nogle bestemte vinkle, ved at tage armen bagud, ligeledes ved armbøjninger samt bænkpres. Specialisten mente, at det var betændelse i en sene i skulderen, men jeg tror snart ikke på det mere. Noget er helt galt i hvert fald.

    Jeg har fået 2-3 blokader i skulderen af en specialist i kbh. som tildeles også har hjulpet, men lige så snart der kommer vægt på, så får jeg ondt igen. Jeg synes snart jeg har prøvet alt, og er ved at blive deprimeret over ikke at kunne finde ud af hvad det er.

    Skaden er opstået via bænkpres, hvor jeg vågnede op næste morgen med store smerter i skulderen.

    Nogen herinde, som kender en super specialist i skulderskader???

    Hilsen en fortabt mand!

  10. Det er en sandhed med modifikationer... Du skal ligge så lang tid så muligt så tæt på max puls så muligt. Indenfor denne tommelfinger regel kan du så tilrette din træning - om det er intervaller eller kontnuerligt arbejde er underordnet.

    Det vil belaste kredsløbet (primært) hjertet, hvilket vil øge din iltoptagelse, der generelt er den begrænsende faktor under udholdenhedsidræt.

    Du kan evt. kigge på denne artikel, der er ret enkel og yderst fornuftig træning...

    http://www.motion-online.dk/konditionstrae...en_nemme_maade/

    Alternativt vil jeg anbefale dig, at gøre dig dine egne erfaringer, da ens evne til arbejde ved høj puls er meget individuel

    @Yetti

    Takker....!!!

    Ja, jeg må bare ud og prøve mig frem med nogle intervaller, så jeg kommer så tæt på min maxpuls som muligt. Vil du anbefale de 70 % imellem intervallerne? Vil min maxpuls også ændre sig ligesom min hvilepuls vil når jeg kommer i bedre form???

    Har I forstand på pulsuret af mrk. Polar????

  11. Ja, ud fra min hvilepuls på 49 er jeg i god form, men jeg løber 2400 meter på 10.45 så det er over 1 min. langsommere end når jeg er i form, og når jeg er i form så løber jeg den på 9.05 og det er ikke engang specielt hurtigt.

    Det må da være svært at komme helt op på de 90-95% ved de første intervaller, ellers ender det med man løber intervaller på flere kilometer. Intervaller skal vel kun være på 300-500 meter....

  12. Hej

    Hjælp til pulstræning!!!!!

    Jeg har investeret i et pulsur da jeg gerne vil flytte min syregrænse (udholdenhed) en del. Jeg har længe haft problem med at, jeg hurtigt når min syregrænse. Og det er både i muskler samt min vejtrækning, som går totalt i baglås. Jeg har også svært ved at "æde" mig selv når jeg er i gang med spinning eller løbetræning, så kommer min hjerne med dårlige undskyldninger som fx. "ahhh, skal jeg lade som om jeg blev skadet, så jeg kan gå den sidste vej" eller andre dumme undskyldninger bare fordi det gør ondt og jeg er presset.

    Jeg måler 180 cm. Og vejer ca. 74 kg., så jeg ser ikke min vægt som et problem.

    Min hvilepuls er ca. 49 mens min maxpuls er på ca. 195.

    Jeg ønsker at træne intervaltræning, men hvad skal min puls lige på når jeg kører intervallerne for at få mest ud af træningen. Jeg har kigget meget rundt på nettet uden dog at finde noget intervalprogram. Nogen, som kan hjælpe??????

  13. Hej

    Jeg har længe haft problem med at, jeg hurtigt når min syregrænse. Og det er både i muskler samt min vejtrækning, som går totalt i baglås. Jeg har også svært ved at "æde" mig selv når jeg er i gang med spinning eller løbetræning, så kommer min hjerne med dårlige undskyldninger som fx. "ahhh, skal jeg lade som om jeg blev skadet så jeg kan gå den sidste vej" eller skal jeg lade som om, at min sadel på cyklen ikke sidder ordentligt og andre dumme undskyldninger bare fordi det gør ondt og jeg er presset.

    Jeg måler 180 cm. Og vejer ca. 74 kg., så jeg ser ikke min vægt som et problem.

    Jeg skal derfor i gang med at flytte min syregrænse markant men hvad er den bedste måde at gøre det på??? Spinning eller interval-løbetræning eller begge dele?