zetter

Medlemmer
  • Posts

    510
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by zetter

  1. Den tværgående mavemuskel stabiliserer rygsøjlen - google hvis du er i tvivl. Der ligger også nogle gode videoer på youtube. Søg et på "transversus abdominis exercises". Alle videoerne er ikke lige gode, men jeg synes absolut det er værd at se nærmere på. Hvis den tværgående mavemuskel (m. tranversus abdominis) ikke aktiveres vil andre muskler tage over, og det kan de ikke i samme omfang, hvorfor de bliver spændte. Mange har problemer med at sove ordentlig om natten fordi musklerne er overbelastede.

  2. Nu opretter jeg lige et emne igen igen, da jeg er ved at være ret frustreret over min situation.

    Som tidligere skrevet har jeg igennem 3-4 år haft problemer med ryggen, har desværre aldrig kunne identificere hvad det er kommet af. For ca to år siden fik jeg så konstateret facetledssyndrom hos min læge og var i den forbindelse hos en mackenzie fys, som jeg har gået til lige siden on/off. Problemet er bare at hvis ikke jeg nærmest kommer hos ham en gang om ugen, så bliver tingene nærmest værre igen med det samme.

    Jeg var begyndt at frygte at der var noget andet galt, så valgte så at tage til lægen igen idag og han lavede så nogle øvelser med min ryg, men er fortsat sikker på at det er et facetle den er galt med og hans kommentar var faktisk at jeg nok måtte lære at leve med det.

    Nu er problemet bare at det faktisk afholder mig fra nærmest al aktivitet og alligevel har jeg smerter. Men løb, cykling, styrketræning osv forværrer kun tingene. Men jeg nægter bare at lade stå til.

    Min fys vil gerne have mig til en Reumatolog, men syntes min læge åbenbart ikke :-S

    Så er der nogle der har ideer til specielle øvelser, behandlere eller andet der kan hjælpe mig??

    Jeg prøver så vidt muligt at træne en masse mave/ryg øvelser, så jeg ihvertfald kan få styrket ryggen så meget som muligt.

    Jeg ved ikke hvor meget jeg kan hjælpe, da jeg ikke ved om din ryg fejler helt det samme som min. Men jeg har haft god succes med at lave øvelser hvor jeg træner m. tranversus abdominis (og m. multifidi) (og jeg har faktisk droppet stort set alt træning af m. erector spinae og m. rectus abdominis). Det er jeg lige begyndt med, og det lader til at det går den rigtige vej. I det hele taget tror jeg det er en god idé at fokusere på at spænde op i transversus abdominis uden samtidig at spænde i rectus abdominis, under hverdagsaktiviteter.

  3. Som Brian Nygaard sagde i går: Hvis det fortsætter på den her måde kommer Cadel Evans tættere og tættere på den samlede sejr. De andre skal sætte ham i alperne - ellers vinder han!

  4. Få fat i en god lysmand og læs lidt om væskeudtømning, så er den hjemme. Jeg så Burhan G forleden og man kan på ingen måde se at han træner. Skinny og med hvad der faktisk lignede lidt "topmave".

    Det er vel irrelevant hvordan Burhan G ser ud på nuværende tidspunkt. På videoen er Burhan G jo hverken skinny eller har topmave. Det tager sgu lang tid at opnå en fysik som han har i videoen for de fleste. Nu ved jeg ikke hvad han vejer, men han har sgu lav fedtprocent og go masse i videoen.

  5. hej igen MOL! :D

    jeg sad og læste noget bioplogi her til aften, og faldt over at alle stoffer i kategorien "fibre" ikke kan nedbrydes af kroppen... hvorfor pokker skal man så spise dem ifl. kostanbefalinger?

    Fordi det er godt for fordøjelsessystemet/tarmene.

  6. Som nogen nok ved, er jeg ved at lave projekt om sport og sundhed...

    Dertil vil vi gerne spørge om nogen af jer ved, om lav fedtprocent kan være farligt

    Og om motion kan skade immunforsvaret?

    Hvis du er ved at lave et projekt i forbindelse med dit studie, er det bedst at du søger oplysninger i litteraturen, så du kan angive dine referencer.

  7. Hej

    Undrer mig hvilke muskler det er man primært bruger når man lægger arm?

    Jeg har ikke kunne finde en tråd om det her på sitet, men fandt en på bodyhouse. Det er vist ikke så simpelt, men underarmsmuskler, biceps, anterior deltoid, pectoralis major og ikke mindst subscapularis hvis jeg ikke tager fejl?

  8. Jeg flytter til Kbh. N i starten af august og skal finde mig en god volleyballklub at spille i, gerne med nogle gode spillere på/omkring min egen alder (21 år). Træning mindst 2 gange om ugen og de skal spille kampe. Jeg har også et krav til at de skal have en god træner, der tager det seriøst (dårligere erfaringer med dette fra min gamle klub).

    Der er masser af resultater på Google, men kunne jo være nice hvis nogle af jer havde erfaringer med nogle klubber =). Indtil videre har KSV fanget min interesse lidt (www.ksvolley.dk) da jeg jo skal studere.

    Det er nemmere at hjælpe dig hvis du fortæller hvad dit spillemæssige niveau er? Division? serie?

  9. Jeg synes jeg fangede noget med at vinden kunne være taget til i løbet af dagen.

    Tænker det er fair nok hvis 50km i modvind bider lidt på de sidste ryttere.

    Lige præcis - vinden! Det var vinden der gjorde at klassementsrytterne ikke klarede det så godt som forventet. Der gik bare utrolig lang tid inden tv2s Ritter og Rolf fangede dén.

  10. Det mener jeg er forkert. Når en mand i mange år har talt om værdighed, respekt, gentlemen og andre floskler, så har det haft en del større betydning end hvad han så lige mener på dagen. Han har sikkert fundet ud af tomheden i sin storytelling, men nu har pøblen køb den, så nu er det for sent.

    Du har ret i at Leth har talt om gentlemen, ridderlighed osv. Men man skal ikke overse at han også har talt om skurke, i de sætninger han har talt om helte. Leth har flere gange sagt at Touren netop er en kamp mellem helte og skurke. Jeg mener nærmere at "pøblen" har misforstået det metaforiske koncept Leth har anvendt.Om Lets metaforiske koncept er overforbrug af sprogglasur er en anden diskussion. Men jeg synes snarere at Leth dramatiserer, end romantiserer.

  11. Enig med Superhulkmachomanden!

    Det er noget Jørgen Leth-romantiseret-bavl, at Contador skal sidde og vente på Schleck, når han fucker sit gearskifte. Det er en personlig fejl, som selvfølgelig - i den gode sportsånd - skal straffes.

    Kan nogen i fuld alvor mene, at han skulle vente og i så fald i hvor lang tid... eller måske skulle han ligefrem køre hen og hjælpe med at sætte kæden på igen?

    Der må da være en grænse - selv i den pladderromantiserede cykelsport.

    Forestil jer den slags ævl "oversat" til andre sportsgrene som for eksempel Formel 1:

    Den førende i Grand Prix-serien, Lewis Hamilton, kører af banen, men nummer to, Jenson Button, holder straks ind til siden og venter på at Hamilton får sin racer ud på banen igen...

    Der tager du fuldstændig fejl af Jørgen Leth (og de fleste andre eksperter på dansk tv). Jørgen Leth er slet ikke romantiker på den måde. Han sagde jo netop at Contador ikke gjorde noget forkert. Jørgen Leth har netop forståelse for det drama der foregår under en episode som denne.Så det er forkert at sætte Leths navn i forbindelse med den slags.

  12. Wowww, det tegner til at blive en vild etape.

    For det første har de lagt ud et hårdt, hårdt tempo fra start. Puah.

    For det andet har vi en stærk, stærk og stor gruppe ude foran, hvoraf bedste mand kun er 5½ min efter den gule

    For det tredje har Vino lige stukket i et udbrud der ser ud til at være seriøst.

    Uha da.:eh: Det ser vildt ud i dag.:wootdance:

    til gengæld har det ikke været så vildt de sidste par timer!

  13. Jeg har desværre (!!!!!!) ikke rigtig haft mulighed for at se nogle af etaperne, men det virker for mig som om at Tour ledelsen har sat sikkerheden over styr for at få flere seere. Det kan man så mene om hvad man vil.

    Håber ikke jeg misser for mange etaper i år, har set alle TDF, undtagen 2006, siden 1996.

    Ja, det bestemt ikke ufarligt som det var i går. Men sætter de sikkerheden over styr ved at have en enkel brostensetape? Pisse ærgeligt for Frank, men det er ikke unormalt at en rytter styrter og udgår, det sker jo især på regnvåde nedkørsler. Jeg forstår umiddelbart godt f.eks. Jens Voigts frustration. Men mon ikke han er mere frustreret over at have mistet en super holdkammerat, end løbets beskaffenhed, når han efterrationaliserer? Touren er og bliver farlig. Men man kan vel ikke (som nogen) sige at der bliver leget med rytternes liv og førlighed?

  14. England er så ringe, at det næsten smerter et fodboldhjerte som mit. Kollaps, kollaps, kollaps.

    Tja, men fint de røg ud så. Nu er der snart kun gode hold tilbage:)

  15. Helt sikkert med meget stor usikkerhed:

    http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_most_played_sport_in_the_world

    Under alle omstændigheder er det kun organiserede udøvere, der indgår i opgørelsen, hvilket gør usikkerheden endnu større.

    Tak for linket. Jeg havde egentlig også regnet med at volleyball og basketball ville være over fodbold. Men hvis man fortæller til en dansker at der er flere volleyballspillere på verdensplan end fodboldspillere tror de jo nærmest ikke på hvad man siger. (fordi volleyball jo er en lille sport i Danmark især, hvad angår eksponering). Men hvis man talte alle de slum-børn som spiller fodbold med konservesdåser med, ville fodbold nok også ligge markant højere:)

  16. det her du måske ret i men normalt regner man jo med 90 grader da jeg jo ikke er bb, :)

    men mine benpres er i en rigtig 45 graders maskine med vægtskiver, så der er ikke noget af belastningen der forsivnder i kabelvændingerne.

    Regner man normalt med 90 grader? Jeg afviser ikke at du har ret, men jeg forstår ikke hvorfor. Det vel overordnet en fordel at træne musklen i hele sin længde? Så hvorfor kun til 90 grader?Så vidt jeg ved er der mindre belastning på knæleddet når det er fuldt flekteret, end der er når vinklen mellem lår ogunderben er 90 grader!