Jon Rock

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Jon Rock

  1. Scenarie:

    Jeg er personlig træner i et fitness center og der kommer en dame, som gerne vil tabe sig (no shit, Dick Tracy!!) Hun nægter at lave reel cardiotræning. Hendes kost kan jeg pille minimalt ved.

    Hun er totalt uinteresseret i, at træningen skal være funktionel og muskelopbyggende (hun har ok muskelmasse under frakken), dermed er tæning med fokus på hypertrofi eller CNS ikke umiddelbart interessant.

    Mit tanke er nu hvordan jeg skal skrue et styrke program sammen til hende.

    Min ide er at give hende måske 20-25 gentagelser ved nogenlunde tilsvarende RM og fokusere træningen på de store muskelgrupper, samt at bygge programmet op som noget cirkeltræning.

    Rationalet er, at de mange gentagelser vil give hende en god metabolsk effekt. Sammenholdt med den kontinuerte træning af store muskelgrupper, vil formentligt, ud over lidt styrke, give hende noget skjult cardiotræning og dermed øget forbrænding...

    Hvad siger I?

  2. Grunden til at det er blevet sagt er, at der kan potentielt opstå for lavt [blodglukose] hvis man indtager det op til 45 min før. Grunden hertil er, især kulhydrat og til dels protein giver et insulinsvar. Går man så igang med HÅRD styrketræning vil GLUT-4 transportørerne bliver translokeret til cellemembranen og derved addere til transporten ind af glukose. Hård styrketræning kan sagtens kræve meget glykogen. Er ikke PT stødt på at der er lavet noget på styrketræning der viser nedsat hypertrofirespons grundet manglende tømning af muskelglykogenet, men vender tilbage senere idag hvor jeg gerne skulle vide det mere præcist.

    Jeg er helt enig med dig mht. evt. hypoglykæmi.

    Ser frem til dit svar senere...

  3. Jeg har en kammerat, som på sin fitnessuddannelse fik at vide, at han IKKE skulle indtage protein og/el. CHO umiddelbart før eller under styrketræning, idet det angiveligt skulle hæmme det ønskede hypertrofisvar.

    Jeg stiller mig totalt uforstående overfor dette og kan ikke være mere uenig.

    Hypertrofien skulle bl.a. angiveligt blive hæmmet af den manglende glykogentømning som følge af løbende CHO indtagelse. Mig bekendt sker der ikke nogen nævneværdig glykogentømning under almindelig styrketræning, hvorfor jeg ikke kan se, at den kan være relevant i denne sammenhæng...

    Hvad siger I til det?

    Jeg har ikke umiddelbart kunne finde nogen artikler, som behandler indtagelse UNDER styrketræningen, så hvis nogen har et link..

    Note, at der tales om UNDER træning!!

  4. Og forresten fungerer dine mavemuskler principielt som alle andre muskler i kroppen mht. træning og styrke/hypertrofi. Derfor skal de principielt trænes efter samme principper, hvis du vil have samme fremgang. Dette er dog ikke altid lige til, da det er svært at finde øvelser, som kan køres ekstremt tung og som kan køres sådan uden at udsætte kroppen for overhægenden livsfare (måske lige knapt, men du ved hvad jeg mener)... :superman:

  5. Kender ikke lige dragonflags af navn, men det lyder som en øvelse, som er hård for ryggen. Sørg for at holde spændet i maven hele tiden og undgå et ukontrolleret svaj i ryggen, når du sænker benene. Alternativt kan du sætte dig på kanten af et eller anden med fødderne låst fast og så kør sit-ups til under vandret evt. med en vægtskive på brystet. Her er det dog også sindsygt vigtigt at holde spændet konstant i transversus. (klem balderne sammen og vip bækkenet tilbage (dvs. frem med Elvis).

    Forsøg så vidt muligt at isolere mavemmusklerne, dvs. sørg for at bevægelsen kommer fra rygsøjlen og ikke fra hoften.

    Se på det og take it or leave it.