yan

Medlemmer
  • Posts

    162
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yan

  1. Efter jeg er begyndt at spise ordentligt har jeg taget 7-8 kilo på.

    ...

    ...

    mellemmåltid: to pizzabrød hvor der er følgende i : salat, kyllinge tern, skine i strimler og lidt majs

    Er jeg den eneste der studser lidt over de to tings sammenhæng?

    Min definition af pizzabrød er de der snaskede ting bestående af lyst brød med ost og dressing i. Hvis det er det, de består af så er det godt nok ikke ordentlig føde, skaf dig hellere noget salat og kød i en god blading i stedet ;-)

  2. Hej,

    Hvis tre personer skal på en ekspedition der varer 43 dage og de regner med et dagligt forbrug på 7.500 Kcal hver, hvilket svarer til 967.500 Kcal i alt - hvor mange kilo proviant skal da samlet have med?

    Findes der en Kcal - gram omregner hvis man går ud fra en varieret kost beregnet på sportsfolk?

    /Christian

    Det er temmelig svært at omregne kcal til gram i varieret kost. For præcis hvad er definitionen for varieret kost? Antager du at kosten er den samme hver dag? etc.

    Desuden, hvilken slags ekspedition skal de ud på, skal de bære alt kosten eller har de transportmidler til rådighed så som en bil/skib/etc.

  3. hej alle sammen

    jeg spiller en masse guitar samt træner jeg også. derfor vil jeg høre om der er nogen af jer der har fået skader i finger og håndled ved træning med høj belastning.

    desuden kunne jeg også godt tænke mig at få at vide, hvilke ting man kan gøre i øvelser som scaut, bænkpres og dødløft osv. for at undgå skader når man har høj belastning på.

    vil lige sige at jeg har trænet i 5 måneder og har ikke haft problemer med noget men som guitarrist vil jeg gerne være på den sikre side

    Jeg har aldrig hørt om folk der er kommet til skade med håndled eller fingre ved squat, bænkpres eller dødløft. Dit håndled er positioneret ret statisk i alle 3 øvelser, så der burde næppe være risiko for skader.

  4. Tilgiv mig hvis følgende blive en smule difust, det er tidlig morgen ;-)

    Generelt set kan man ikke belaste de forskellige 'sektioner' af rectus abdominis der er skilt af senestrøg. Men jeg husker at have læst et mindre studie(?) på et tidspunkt, hvor man konkluderede at ved, at udføre de øvelser du formentlig kender som 'candles' meget stringent og med helt ren stil, kan man belaste den nedre del lidt mere end de andre. Så er spørgsmålet jo bare om hvorvidt det rent faktisk har en praktisk nytteværdi.

  5. Temlig vild appetit alligevel.. Men det er vel ikke totalt umuligt at skubbe 10.000 kcal indenbords. Det handler vist mest om at finde mad med høj energidensitet og så selvfølgelig evnen til at ignorer signalerne der fortæller dig, at du er mæt.

  6. Nå, jeg var hos kiropraktoren igen i dag. Det er ikke væk nu. Så brugte han nåle og knækkede nogle flere steder. Så det gør pænt ondt nu, men det advarede han også om. Det skulle lette snart og føles meget bedre. Men skal derned igen mandag. Det kan sgu hurtigt blive en halvdyr affære - Jeg håber det er pengene værd......

    Alt behandling der hjælper er pengene værd ;-)

    Men husk nu at han kun retter op på det problem der er skabt, han løser ikke selve årsagen til at problemet er opstået. Så hvis du går tilbage og træner på samme måde igen, vil du formentlig opleve lignende igen.

    Prøv evt. at høre ham om forebyggende træning, selvom han formentlig henviser til en fysioterapeut.

  7. Som allerede nævnt, så find 3 rigtig gode øvelser der kræver at du skal bruge kroppen som en enhed, men samtidig hvor i begge er tekniske gode. Altså ingen halve løft eller tossestreger for at slå den anden. Det skal foregå så sikkert som muligt.

    Øvelser som kunne anvendes er:

    Squat (front/back)

    Dødløft

    Bænkpres (Ok, ikke lige frem en helkrops øvelse)

    Snatch (Træk)

    Clean (Frivend)

    Pullups (m. vægt)

    Dips (m. vægt)

    Kør så øvelserne med 3 forsøg hver, på skift og med ren teknik, den der fejler først har "tabt". Og husk at det er jeres relative styrke som er det i skal kigge på, hvis det er egentlig styrke og ikke maksimal styrke i vil teste.

    Maksimal styrke er hvem der løfter mest.

    Relativ styrke er det i løfter i forhold til jeres kropsvægt.

    Held og lykke med 'konkurrencen' ;-)

  8. Som sagt - Tag til kiropraktor.

    Jeg kan kun anbefale det. Istedet for at gå at døje med rygsmerter.

    Jeg synes efterhånden der er mange der får problemer med ryggen ifm dødløft. Hvorfor er den øvelse så vigtig ?

    Der er da et hav af andre øvelser man kan køre. Jeg har lidt på fornemmelsen at det er sejheds-værdien der tæller i den øvelse... det at køre max.

    Dødløft er selvfølgelig for nogen en 'sejheds faktor' ud fra "se hvor stærk jeg er". Men når det er sagt, så er dødløft udført med den korrekte teknik en af de bedste øvelser for ryggen som enhed.

    Desværre er der mange som blot 'læser' om øvelsens teknik og tænker 'det lyder let'. Så hopper de ned i centeret og begynder med en vægt der er alt for tung i forhold til deres tekniske kunnen. Dette resulterer så ofte i problemer da en tung vægt løftet med forkert teknik som bekendt er skadeligt.

    Men for at blive i tråden, så gør som folk anbefaler. Tag en tur til kiropraktor eller fysioterapeut. Det kan være du 'bare' har lavet en forkert bevægelse som stadig har sat sig spor, du kan også være uheldig at det er langt mere seriøst. Derfor få det afklaret.

  9. For lige at indlede denne post vil jeg bringe hvad jeg modtog i en mail

    På lørdag den 15. december kl. 10.00 lyder startskuddet til et af årets

    absolut sejeste Løb. Det finder sted på samme bane som septemberløbet

    tidligere i år, det vil sige ved Isterød højskole. Se evt. detaljer på

    www.evolutionrace.dk eller www.isteroed.dk

    Modellen for løbet bliver the old fashion way - altså uden chip og alt

    det andet fashionable stads. Til gengæld reduceres løbsgebyret til 150

    kr. (+ 20 kr. som går til en samlet pulje hvor winner takes all).

    Som udgangspunkt er der ingen officiel tilmelding mere, så er du ikke

    allerede tilmeldt, men vågner lørdag morgen med for meget energi, så

    tropper du bare op senest klokken 10.00 - husk dog at medbringe 170

    kroner.

    Alle jer rå atleter der allerede er tilmeldt, I skal løbe først og

    sætter standarden for dagen, hvorfor I altså bedes lande senest 09.30.

    Det giver os både tid til det praktiske samt mulighed for mindst 10 min

    opvarmning. I vil endvidere på dagen få refunderet differencen fra 250

    kr. til 170 kr.

    Til jeres information er 3 discipliner fjernet - balancebom, svømning og

    træstammeløb - ellers kender mange af jer parolen.

    Vi glæder os til at se en flok motiverede og møgbeskidte mandfolk -

    store som små, det med mandfolk har jo noget med viljestyrken at gøre...

    Kom og bliv en del af en subkultur med skarpe atleter og god stemning.

    If things seem to be under control - then you're not going fast enough,

    Team Evolutionrace

    Jeg deltog ved Evolution Race tidligere på året og vil gerne deltage igen, jeg har dog desværre ingen transport til Isterød. Er der nogle andre brave MOL'ere som skal derop og deltage? Og har I, i såfald mulighed for at medbringe en passager?

    Mvh.

  10. Som nævnt har dette udelukkende et princip på sig, energiunderskud. Dog er der selvfølgelig andre aspekter som der er værd at overveje for dig

    1) Hvilken intensitet løber du med, når du løber.

    2) 30 km lyder muligvis af meget, men set på uge basis er der tale om 5 km per dag. Alt efter hvilken intensitet dette løbes med er det begrænset hvor meget du rent faktisk forbrænder ekstra.

    3) Det er værd at overveje at kigge på din kost, mange som har opfattelsen af at 'de spiser ikke særligt mange kcal' indtager alligevel en del.

    Hvis din kost 'intet fejler', kan det være at du skal tage i perspektiv hvor længe du har været i gang med at tabe dig. Mange synes ofte at det 'går så langsomt', vej dig hellere en gang om ugen end en gang om dagen.

  11. Uden at vide det helt præcist, tror jeg ikke umiddelbart at 16 år skulle være alt for begrænsende en faktor. Det er jo ikke kun alder det kommer an på, det er bare en faktor. Det kommer jo også an på talent og hårdt arbejde, hvor lærenem du er, hvad din grundform er, har du en mentalitet der giver dig en fordel fra start osv.

    Så lad være med at gå så meget op i alderen når du ikke er ældre end du er. Du er ung, du skulle nok kunne 'nå' det.

  12. Der er ikke told eller nogen som helst andre afgifter ved forsendelse fra et andet EU-land. Har også selv købt rigtig mange ting fra UK fra div sider og aldrig oplevet andet end at jeg fik varerne. Derimod bliver man pålagt forskellige afgifter hvis man bestiller fra fx USA og tingene bliver fundet i tolden, hvilket de tit ikke gør.

    Ud over reglerne for told og skat, kan du få det firma du handler hos til at mærke forsendelsen som en gave. Der går ikke told og skatter på gaver. Bed dem evt. om at skrive "Gift" eller "Happy Birthday" uden på pakken. Har anvendt det et par gange når jeg har bestilt fra usa.

  13. For at godt en lang smøre kort. Din kæreste som du beskriver hende er 120% en sabotør over for alt andet end hende, lad være med at finde dig i det og skil dig af med hende i en fart, den slags helvedeshunner kan ikke komme hurtigt nok ud af døren.

    There are much better fish in the sea. Selv for en på 51.

  14. Jeg holder også lige uden for ringene.

    Det var også mest for at finde ud af om du holdt meget smalt, for det er også meget et spørgsmål om personlig preference, og hvad der passer bedst til din kropsstørrelse.

    Du skal være velkommen derude, men aftal det lige inden du dukker op, for har man ikke nøgle kommer man kun ind hvis der er nogen i forvejen. :smile:

    Jeg kan se du forstod hvad jeg mente, selvom det var lidt uklart.

    Når jeg siger armene er lodret, mener jeg selvfølgelig kun set fra siden. Med den grebsbredde vil det jo aldrig være lodret set forfra/bagfra.

    Mange tak, jeg skal nok lige sørge for at 'lægge billet' ind. Lukkede døre er så triste at stå foran ;-)

  15. Mit bedste bud umiddelbart:

    Manglende smidighed i understellet og teknik til at sidde relativt oprejst vil betyde at armene skal meget langt bagud for at være lodrette og dermed kunne bære stangens vægt.

    Det kan også ganske enkelt være fordi du holder for smalt?

    Video video :bigsmile: - eller kom ned i AK Thor, Kløvermarksvej 50, 2300 kbh S.

    Chris27, tjr og undertegnede kommer der jævnligt. Jeg er dernede fra ca 16.30 til 18 i dag.

    Efter lidt prøven fre mog tilbage må jeg nok give ret i den første del. Dog synes jeg at jeg holder temmelig bredt, på en Eliko stang har jeg pegefingrene på ydersiden af 'mærkerne / ringene'. Men jeg vil da give det nogle forsøg med endnu bredere greb.

    Mange tak for invitationen, jeg har desværre ikke lige tid her til eftermiddag. Men jeg vil bestemt tage imod tilbuddet og droppe forbi en dag efter arbejde! :4thumbup:

  16. Hey MOL'ere

    Jeg har den sidste månedstid 'leget' lidt rundt med snatch og overheadsquat, men har kæmpet lidt med nogle 'tekniske problemer' med dem. Derfor vil jeg høre om der eventuelt skulle være nogle folk med erfaring på dette område der kunne hjælpe mig. Forhistorie / nødvendig information er at jeg uden problemer kan (back)squatte og frontsquatte 'ass to the grass', så jeg har ikke nogen mobilitetes problemer i bentøjet.

    Mit problem er dog at når jeg udfører snatchet eller overhead squat er det som om jeg ikke har tilstrækkelig ROM i ryggen / skuldrene til at få brystet langt nok frem og stangen langt nok tilbage til, at kunne holde balance punktet over mig, når jeg går helt i bund (læs: Jeg ryger på røven hvis jeg går helt ned) så indtil videre har jeg været lidt begrænset, ved kun, at kunne gå ned til 90 grader eller lige under.

    Jeg vil derfor høre om der er nogen som kunne komme med nogle tekniske råd hvis de selv har haft kæmpet med problematikken eller hjulpet nogen over den, evt. om det kræver noget ekstra udstræk eller specifikke øvelser for det. Skulle der falde en invitation af til at kigge forbi et center i Københavns området, tager jeg også gerne imod dette ;-)

    Mvh.

  17. Som MadsSWIM skrev, så lyder det som en uhensigtsmæssug bekymring fra dine forældres side. I deres verden ser de formentlig de samme tegn som de gør hos din søster og er bange for at du udvikler anoreksi.

    Det lyder dog på ingen måde som om du er ved at udvikle anoreksi ud fra det du har skrevet. Det er meget flot at du lægger din livsstil om og gerne vil leve sundere. Jeg tror at du bør sætte dig ned med dine forældre og tage en snak om situationen og forklare dem hvad der er formålet med, at du gerne vil tabe dig.

    Mvh.

  18. Umiddelbart lyder det som en rigtig god idé, på en to-årig fitnessuddannelse kan der proppes rigtig, rigtig meget god viden ind hovederne på eleverne. Det kan desværre jo også give bagslag da jeg kunne forestille mig at en sådan uddannelse hurtigt kunne tiltrække 'evighedsstudenter' som bare vil have SU og lave så lidt som muligt.

    Men jeg tror nu ikke at kvaliteten af materialet og undervisningen kommer til at være problemet.

  19. Der er ikke noget "redskab" i et fitnesscenter der er bedst til den slags. Tricket hedder 'kalorieunderskud' dvs. du skal forbrænde mere end du indtager. Søg lidt rundt på foraet, der har været adskillige tråde angående netop dette emne hvor du formentlig vil kunne fidne svar på dine spørgsmål.