Moskni

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Moskni

  1. Uden at forsøge sig som ekspert på området er idéen i frie vægte og øvelser med kroopsvægt vel at man får styrket en del "balance-muskler" som man ikke ville få brugt i en maskine.

    Hvis du finder det svært at fine alternativer til dine maskin-øvelser vil jeg foreslå et smut omkring ExRx, der har en glimrende database. Til sidst lige et par forslag på øvelser til muskelgrupper du selv nævner i din træning, som jeg sev har haft gode resultater med som begynder. Ikke dermed sagt det er begynderøvelser, men at jeg hurtigt fik synlige resultater med dem da jeg startede :superman:

    Bryst

    Benchpress

    Chestdip

    Triceps

    Triceps Extension

    "Skullcrusher"

    Bicpes

    Curl

    Ryg

    Chinup

  2. Jeg er ked af at der ikke er interesse for "hva andre har erfaringer med.."

    Men hvis der ikke er nogen med egne erfaringer i denne tråd som kan bidrage med indlæg,

    så er spild af tid! :crazy:

    Der er generelt stor interesse for hvad andre folk har af erfaringer på dette forum. Hvis du er interesseret i andres erfaringer kunne du prøve at starte et indlæg med at spørge om dem i stedet for at teste et program beregnet på store basisøvelser på mindre isolationsøvelser, for derefter at konkludere at det er noget bras. Jeg har kun gode erfaringer med 5x5 i squat, bænk og dødløft.

  3. Har læst den Max (i øvrigt en glimrende artikel), men som du selv nævner er mælk ikke berørt i den artikel, men for mig at se kunne det jo ligeså godt være fordi artiklen fokuserede på et helt andet felt, nemlig kreatins egentlig effekt samt bivirkninger.

    Kunne ikke se det chart du har linket til i artiklen, men der fremgår det jo noget bedre :wink: Så ingen problemer med at smide det i shaken, takker for svaret

    PS: Hvorfor er der 4 søjler for både stuetemperatur og under nedkøling, 2 med CC og CE i hver? Forskellige test går jeg ud fra, men hvad angiver forkortelserne helt præcist?

  4. Hmm med opløst mente jeg vel egentlig mere nedbrudt, i den forstand at kreatinet ikke vil have nogen effekt hvis det blandes i mælk. Undskyld hvis det ikke var helt klart, men spørgsmålet var mere rettet mod om der er nogen problemer med at blande kreatin i mælkeholdige produkter.

  5. Har læst en del gamle tråde og artikler på MOL omkring kreatin på de seneste, og den generelle opfattelse synes at være, at kreatin opløses i mælk. Er dette korrekt? Har ikke kunne finde noget entydigt svar, og ved at søge lidt på nettet foreslås det af en del at blande det op i mælk.

    Hvis ja, hvor hurtigt foregår denne process? Ville det være et problem at indtage kreatin med mælk

    (evt. i forbindelse med en prot. shake), der blandes og indtages med det samme?

  6. Kom over det

    Det ville være fedt, hvis der ikke altid var folk der skulle smide en smartass kommentar, når nye brugere, der forsøger at få lidt hjælp til træningen, ikke formulerer sig 100% efter den danske retskrivningsordbog. Det er efterhånden blevet nævnt et par gange, at strukturen af hans indlæg ikke er supernem at forstå, og hvis du mener det retfærdiggør den nedladende attitude du bringer til tråden, så er det vel dit valg. Du har dog hverken hjulpet knægten med hans træning, hans grammatik eller i øvrigt bidraget positivt til dette forum med dit indlæg... men vi kommer vel over det.

  7. er der nogen der ved om Spanien - Ukraine bliver broadcastet via nettet?? - vil temmelig gerne se den, men sidder på arbejde.

    Aner jeg ikke og sikkert også lidt ligemeget nu :)

    Men Spanien ser jo ud til at være en kandidat i år hvis de kan ryste forbandelsen af sig

  8. Det syndes jeg absolut ikke... italienerne er mester i skuespil og det havde dommeren gennemskuet, syndes faktisk det er trættende med kommentatorens evige brokken over dommerne, det er den samme plade der køre igen og igen.

    Dommerne har gjort et rigtigt flot indsats her til VM

    Måske, men ikke lige i Italien - Ghana kampen. Ghana kunne jo tackle med knopper forrest i hovedhøjde hvis de ville, dommeren så ingenting... og så blev de selv snydt for straffe.

  9. Jeg takker for svarene.

    Jeg må vist hellere bare holde mig til spinning og pump ;-)

    Jeg er ligesom Rommel nysgerrig efter hvordan du når en sådan konklusion. Du havde på tidspunktet fået 4 svar; 1 der spurgte om dine mål med trænningen, 2 der anbefalede styrketrænning og 1 der er vild med squat tøser :tongue:. Kan ikke lige se hvordan du får det til at være et argument for at forsætte udelukkende med pump og spinning.

  10. Tak for svarene begge to

    Jeg ville bytte om på milipress og rows.

    For at få lidt mere variation, altså både træk og presse øvelser i hver dag.

    Ved ikke om du har tænkt omvendt:

    dag 1: pres dag.

    dag 2: træk dag.

    Derudover vil jeg starte nr 2 med dødløft og nr 1 med squat.

    Helt rigtigt, planen var at adskille trække og presse øvelser, men jeg vil prøve at bytte rows og mili og se hvordan det tager sig ud.

    Mht. squat og dødløft først, er idéen her at få overstået de "største" øvelser først?

  11. Chinups kommer, træk til bryst er bare den første måned eller to da jeg knap kører et enkelt chinup set uden at kollapse (er lige startet efter 4 års pause) :wink:

    Dips var egentlig ment som chest-dips så det er skam meningen den skal gå i brystet. Var dog bare bekymret for om jeg skulle være obs på evt. almene skades- el. overtræningsproblemer da jeg før har kørt dips uden problemer men nu har store smerter under udførelsen af sidste sæt.

    Håber da jeg får de samme resultater med programmet som dig, 50% lyder jo ikke helt dårlig

    Edit: Mht. mave var det bare for at have 4 øvelser hver dag, synes godt den kunne bruge en omgang seriøs opstramning :tongue:

  12. Har striket et lille program sammen med inspiraton fra de svar jeg fik i Maksimal Muskelvækst forumet (tusind tak for dem forresten). Efter at have prøvet et fullbody program synes jeg simpelt hen der var for få sæt og for mange øvelser per gang, så jeg biksede et forslag op til et 5x5 split program der ser sådan ud:

    Program 1

    Bænk 5x5

    Squat 5x5

    Mili 5x5

    Dips 3x10

    Program 2

    Rows 5x5

    Dødløft 5x5

    Træk til bryst 3x10 (chinups er lidt hårde ved mig endnu :blush: )

    Mave 3x10

    Træner 3 gange om ugen og skifter bare mellem de to programmer hver gang. Jeg synes meget bedre om denne trænningsmodel efter at have prøvet den i dag, så jeg ville bare lige høre om det er en ok måde at træne på som begynder da den fokusere på at løfte noget tungere. Evt. rettelser/forslag er også helt velkomne.

    En anden ting jeg lige vil spørge om er i forbindelse med dips. Jeg har før kørt 3x15 med belastning uden problemer, men efter at jeg er startet med at træne igen er det ligsom om det trykker meget på brystkassen når jeg sænker mig. Det gør utrolig ondt efter et stykke tid og jeg har meget svært ved at tage en eneste rep i tredie sæt. så jeg overvejer kraftigt at skifte øvelsen ud. Er jeg bare i knalddårlig form eller er der noget jeg skal være obs på med dips?

  13. Tak for de gode råd

    Vil nok skifte Behind Neck Press med Military hvis skadespotentialet her er mindre og checke HST som model for antal reps. Chins lyder også som et populært valg, så vil overveje dem senere. Synes dog allerede nu programmet ser lidt overvældende ud men hvis jeg føler der mangler noget bliver det helt sikker næste valg. Ellers var det måske muligt at lade enkelte øverser erstatte hinanden fra gang til gang for lidt variation?

    Kigger også lidt på kost da jeg ikke før har givet det nogen speciel tanke, så evt. links til begynder info her er også meget velkomne. Hvis der findes deciderede "du vejer x og er y høj, spis f.eks. z af dit og w af dat om dagen" er det jo lige noget for en doven rad som mig, ellers må jeg til at spørge min pizzamand om han har fedtfattig ost!

  14. Tror sgu på Tyskland. Hjemmebanefordel og Klose der smækker kasser ind på stribe er i hvert fald ikke en dårlig start. Men lad os da håbe brasserne er med hele vejen, dem bliver man jo aldrig træt af.

  15. Siden jeg aftjente min værnepligt for godt 4 år siden og startede på universitet er det mildt sagt gået godt ned ad bakke med formen og figuren. Jeg har trænet lidt styketrænning i perioder, dog aldrig synderligt seriøst, og efter at have fulgt MOL's fora i et stykke tid virker det som et super sted at søge lidt hjælp/inspiration.

    Som sagt er formen ikke helt i top for tiden og jeg er absolut ingen motions- eller styrketrænningsekspert. Jeg er dog i stand til at flytte lidt vægte, og har endelig fået lidt tid til at træne igen (3 gange ugentligt), samt meldt mig ind i et center for et stykke tid siden. Efter at have skimmet tidligere forslag og artikler på MOL (eller links herfra) synes jeg et fullbody program ser ud som en nem løsning. Ikke nem i den forstand at jeg kommer sovende til resultater, men tanken om 6-7 større basis øvelser virker dejlig overskuelig for en glemsom og til tider forvir... ehm, stresset person som mig. Under min værnepligt (dengang 10 mån.) trænede jeg både squat, dødløft osv. så rent teknisk skulle jeg nok være i stand til at udføre dem med lidt genopfriskning fra en instruktør i centeret.

    Jeg har dog i den forbindelse lige et par spørgsmål:

    1. Er et fullbody program en dum løsning når man er forholdsvis utrænnet? Jeg spurgte naturligvis om hvad de ville foreslå mig i centeret, men de er meget glade for programmer med 3258723587235 forskellige øvelser, og uden at afvise fullbody programmer virkede det lidt på dem som om det var den bedste trænningsmetode. Der er næsten heller ingen der træner squat eller dødløft dernede, så jeg ville lige have andres mening og sikre mig det ikke bare var stilen på det pågældene sted.

    2. Hvordan skal jeg sammensætte mit program? Havde tænkt mig noget i stil af nedenstående:

    Bænk

    Squat

    Død

    Bent-over rows

    Behind neck press

    Dips

    Er der ting jeg burde tage ud/putte ind som nybeynder? Er der muskelgrupper jeg ikke rammer med disse øvelser? Hvor mange reps/sets burde jeg starte med? Progression?

    3. Jeg er fed!!! Næ, det er nu løgn, men jeg er en ret spinkel fyr med en begyndene ølmave, og uden at det er noget stort problem for mig ville de selvfølgelig være "federe" med et vaskebræt. Jeg kører lidt aggresivt skating af og til (ramper, gelændere og hvad der dertil hører) og selvom det er fin motion mens det varer er det alt for skiftende hvornår jeg kommer af sted og tydeligvis ikke nok til at trimme min figur. Er regelmæssig styrketrænning nok til at smide en smule overflødigt fedt, eller burde jeg smide noget cardio trænning ind et par gange om ugen? Ligeledes med opbyggelsen af mavemuskler, er et fullbody program nok til at skabe en strandløve ud af en opskyllet hval (svag overdrivelse), eller skal jeg overveje at medtage en el. flere specifikke maveøvelser?

    Al kritik og kommentarer er velkommen.

    På forhånd tak.

    Edit: På Jacs opfordring kommer lige et par hurtige tilføjelser til øvelseslisten :) Målet med trænningen er helt basalt på lang sigt at blive noget større og få muskler der kan ses. Lige pt. er det ikke et spørgsmål om at øge antal kilo på stangen men primært om at få dannet en grundform jeg kan arbejde ud fra og se fornuftig (pisselækker) ud i bar overkrop fra næste sommer og frem. Senere bliver det måske mere aktuelt at kunne øge maxtrænningen.