faetteren

Medlemmer
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by faetteren

  1. Tak for svaret :bigsmile:

    Jeg kan ikke køre squat pga mit knæ :unhappy:

    Damn :-/ håber dit knæ kommer tilbage i squat form ASAP :-)

    Bicepstræning, det kan da godt være der er lidt for meget af det :unsure:

    Du kan jo altid prøve dig lidt frem, jeg syntes det virker som om at mine biceps (og underarme, tror det mest er upright rows der "rammer" dem, men jeg er ikke helt sikker..) for en god omgang tæsk når jeg kører mit program igennem, så jeg laver sjældent curls mere én maksimum 2 dage om ugen. Måske er to curl øvelser overkill, måske ikke :-)

    Et fullbodyprogram har det problem i den her sammenhæng, at jeg så vil kom til at køre det 2 dage i træk, og altså ramme de samme muskler med kort mellemrum. Det synes jeg ikke umiddelbart er hensigtsmæssig. :wink:

    heheh, det giver god mening :-P men altså, jeg havde ikke fanget at det nogle gange ville være nødvendigt for dig at 2 dage i træk (troede mere det var en slag valg, grundet du kører et split program :-))

    I øvrigt glemte jeg at skrive goodmornings på som jeg umiddelbart vil placere dag 2 :smile: .

    lyder fornuftigt :D meeen, jeg syntes altså stadigvæk du skulle bytte den der triceps kabel øvelse ud med nogle dips. Selv om jeg har armene ind til kroppen, og "lige ryg" (altså prøver at målrette dipsene til at ramme triceps) kan det altså stadig mærkes i både brystet, skulderne og den nedre del af mine traps. Det er en super øvelse, og jeg hader mig selv for kun at have brugt dem et lille halvt år.

    og jeg syntes absolut også du skulle prøve at give chin-ups en chance, hvis du altså ikke allerede har prøvet dem. Jeg ved godt træk til nakke burde træne mere eller mindre de samme muskler, men jeg fortrækker nu alligevel chins.

    god fornøjelse med programmet :D og igen, håber dit knæ bliver ok igen snart.

  2. Jeg syntes det ser meget fornuftigt ud, og det vigtigste er vel om du kan lide øvelserne og om det virker for dig.

    Personligt ville jeg nok forsøge at bytte pull downs ud med chins, og tilføje dips til programmet også. Og jeg kan også bedre lide upright rows end lat. raises (men igen, det er vel i sidste ende personlige preferencer). Der udover ville jeg nok også vælge et fullbody program, de virker som om de har bedre effekt på mig (men det behøver jo ikke være tilfældet for dig).

    Hvorfor kan du ikke køre squats? Og hvorfor så meget biceps træning? :-)

  3. Jeg prøver løbene at holde regnskab med hvor meget protein, kulhydrat og fedt jeg indtager iløbet af dagen, så jeg kan regne ud hvor meget af den energi jeg optager kommer fra de overståene kilder.

    Jeg har dog et mindre problem, jeg elsker kylling, men jeg har tildens til at marinere kyllingen i en oliven-olie+krydderi marinade. Og jeg har absolut ingen anelse om hvor meget at olien der optages i kyllingen.

    Hvad er jeres gæt? Hvis man marinere 250-300 gram kyllinge kød (skåret i strimler), hvor meget olie vil i da regne med bliver optaget i kødet?

  4. Tja, så fører jeg spørgsmålet videre - hvorfor laver du så så mange maveøvelser? Mavemusklerne er jo ikke anderledes end alle andre muskelgrupper - træner du dem med samme frekvens?

    som jeg skrev i mit oprindelige indlæg, simpelthen fordi det virker "bedre" på mig. men altså, jeg kan da godt uddybe det lidt.. Da jeg startede med at træne, kørte jeg med "medium" høje reps, og blev anbefalet, herinde at skifte over til færrere reps med vægt.. og det gjorde jeg så.. Og det fungerede da også meget godt, men det var som on at de øverste fire mavemuskler blev ret "pumpede" iforhold til de nedereste to.. som så væsentligt mindre ud.. altså , det var rimelig asymetrisk.

    Så læste jeg et interview med ryan reynolds, hvor han nævnte han lavede 1000 mavebøjninger som opvarming til hans rutine. Og jeg tænkte jeg ville give et førsøg med mange reps igen. Og efter ca. 6 mdr. tid var der væsentlig forskel, de øverste muskler er blevet lidt mindre "pumpet" i forhold til de nederste og det hele ser meget mere symetrisk ud nu. og de må meget gerne blive som de er nu.. hverken størrere eller mindre :D

  5. Takker for alle svarene, jeg kan sku ikke helt finde ud af hvordan jeg skal skrue det hele sammen hvis jeg skal være helt ærlig.. men fred være med det, jeg skal nok få bikset et eller andet sammen :D

    faetteren ---> Hvad er egentlig ideen bag at lave 100-150 rygbøjninger? Altså hvad er formålet?

    Når jeg nu engang laver en del maveøvelser, er det vel ikke helt hen i vejret at lave en masse rygbøjninger også?

    Få dig en hobby :laugh:

    Så bliver der sku' da først ballede!! :tongue: Jeg skal allerede stå model til en del brok over jeg bruger for meget tid i træningscenteret :blink:

  6. IMO er det ikke smart (hjernedødt) at opvarme med 100-150 rygbøjninger før et fullbody program.

    Du har brug for friske muskler dødløft, squat m.v.

    det kunne der så "måske" være noget om..

    Hvad syntes du så er smartest, at lave dem efter FB programmet eller sammen med mave øvelserne? grunden til jeg gerne vil have dem på samme dag som FB, er netop pga. Dødløft og diverse andre øvelser river lidt i den nedre del af ryggen, så jeg syntes umildbart det ville give mening at tage dem samme dag. Måske noget alá rygbøjninger til failure efter programmet?

  7. Hver sine lyster :tongue:

    Det er ikke underligt du kan mærke dine mavemuskler har arbejdet under dødløft og lignende, hvor der er et stort krav til stabilisering, ikke mindst hvis maven kun er vant til så mange reps og lav intensitet. Det er selvfølgelig også helt umuligt at svare på om kombinationen af den tunge træning og din udholdenhedstræning for maven vil være for meget restitutionsmæssigt. Hvis ømheden tager til er det formentlig for meget og med den frekvens ville jeg forvente at ømheden aftog efter en tilvænningsperiode.

    Har du overvejet de potentielle problemer det kan give af træne forsiden så meget mere end bagsiden?

    Hej Max, og tak for svaret :D

    Jeg fik vist formuleret mig lidt snørklet, jeg mente ikke at jeg blev øm i musklerne under dødløft osv, jeg mente blot at jeg kunne mærke dem, altså at de var på arbejde. Jeg tror bare at jeg giver det en chance og ser hvordan kroppen reagere på det :P

    sidenote: jeg laver også rygbøjninger, dem har jeg dog tænkt mig at lave sammen med fulbody programet (som opvarming), tager normal imellem 100 og 150 så, selv om maven bliver trænet mere er det da ikke fuld kommen skævt er det (eller bør jeg træne den nedre ryg endnu mere?)

  8. Hejsa,

    jeg har i et godt stykke tid kørt med et HST inspireret 2-split program, og har lidt dekonditionering i næste uge. Når jeg så starter op igen, har jeg tænkt mig at gå tilbage til et full body HST program.

    Mit spørgsmål er så, jeg er lettere besat af mavetræning, og jeg har tænkt mig at lave dette på hvile så jeg vil kørere en cyklus ala:

    FB - mave - FB - mave - FB - mave - fri (svømning)

    dette er simplethen for at skære ned på træningstiden, jeg bruger noget der ligner 30 minutter alene på at træne mave. Og jeg ved godt at maven burde skulle trænes ligesom alle andre muskler, men altså, jeg har haft meget bedre resultater ved at køre en masse reps uden belastning, end jeg havde da jeg lavede cable crunches, weighted crunches og lignene. mit mave program består af noget alá det her, jeg rotere dog lidt i øvelserne (250 crunches på bold, 100 leg raises, 100 situps med twist, 100 sidebøjninger på bold, 100 "vindues viskere")

    men tilbage til mit spørgsmål, jeg syntes både bent over rows, stivbenet dødsløft og "normale" dødsløft kan mærkes lidt i de skrå mavemuskler. Bliver de belastet nok under disse øvelser til at det vil give "problemer" med restitutionen (svært ord :P) når jeg træner mave dagen efter?

  9. Ja det er forkert, det kan du også se på det link du selv henviser til. rear lateral raises går ikke vingen (jeg går ud fra at du mener latissimus dorsi, når du snakker om vinger) Latissimus dorsi ekstenderer og indadroterer humerus.

    hejsa,

    jeg vil bare lige sige at jeg tror der er tale om en misforståelse, jeg tror grunden til at møllermanden er blevet anbelfalet at lægge lat raises på samme dag som der trænes ryg (og derved latissimus dorsi) er at latissimus dorsi er en såkaldt "antagonist" (aner ikke hvad det hedder på dansk :D) til deltoids.. Og nogle syntes det giver god mening at træne muskler i de par de naturligt arbejder i. Se eventuelt dette link:

    http://www.ifafitness.com/book1/kinesiology.htm

    Om det så giver bedre resultater skal jeg ikke kunne sige, men personlig gør jeg det også selv. Så jeg ville nok også vælge at køre skuldere og ryg samme dag, og rykke triceps øvelsen til samme dag som biceps øvelsen.

    og til møller vedr. manglen på træning af baglåret... SPECIELT siden du spiller fodbold virker det mindre smart at få uligevægt imellem styrkeforholdet forlået og baglåret, du risikere skader på den konto.

  10. 3/uge eller hver anden dag gør ikke den store forskel. Gør hvad der passer bedst ind i din hverdag, og har du muligheden for at træne uafhængigt af ugedag, så giver hveranden jo lidt højere frekvens.

    Mange øvelser kan laves eccentrisk, hvis man er en smule kreativ eller bare har en spotter. Har man alligevel ikke mulighed og lyst er det normale at du fortsætter med 5'ere et par uger mere, med let øget vægt om muligt, evt med et sæt mere hist og her og lidt dropsæt. Føler du dig udbrændt allerede inden eller efter den første ekstrauge, så gå på SD.

    tak for svaret :nissecool:

    nu når du ligevel er igang, kunne du så ikke lige nappe et hurtigt spørgsmål mere..

    er der noget jeg har misforstået, eller er det meningen at man skal holde de 2sæt i samtlige uger før den eccentriske del? Så går man ski da ned i volumen som ugerne skrider frem :blink: det troede jeg var.. skidt eller noget? :crazy:

  11. Hejsa, jeg overvejer at prøve at skifte mit nuværene 2split program med et HST program og jeg har lige et par enkelt spørgsmål

    På motion-onlines side om emnet, lægges der op til man træner fast hver anden dag, på den "officielle" hst side, lægger de op til man træner 3 gange ugenligt. Hvad vil i anbefale?

    Derudover, har jeg ikke mulighed for at træne eccentrisk i de sidste to uger(da jeg træner alene, der hjemme), hvad er da planen? skal jeg forsætte med 5reps og bare øgevægten lidt?

    neways, jeg overvejer følgene program, eventuelt med skift imellem lounges og dødløft hveranden gang (jeg her det ikke såå godt med tanken om at skulle lave både squats og dødløft hvergang)

    Opvarming:

    Reverse incline crunches

    Hængene bænhævninger (mavemuskler)

    Ryg/lend øvelse 1 (ligger på en swizzball med mavsen nedaf, og hæver overkroppen)

    Ryg/lend øvelse 2 (ligger på en swizzball med mavsen nedaf, og hæver benene)

    Ben:

    2sæt Squat

    2sæt lounges

    Bryst:

    2sæt Bænkpres (DB)

    2sæt incl. bænkpres (DB)

    Ryg:

    2sæt Chinups

    2sæt Yates rows

    Trapazoids:

    2sæt shrugs

    skuldere:

    2sæt skulderpres (m/håndvægte)

    1sæt laterals

    1sæt upright rows

    Biceps:

    2sæt DB Curls

    Triceps:

    2sæt Liggene tricep extensions

    Læg:

    1 sæt ståene læg løft

    Mave:

    2sæt hyperextended crunch (m/vægt)

    2sæt sideløft

    kommentare? :)

  12. Tjaeh, men det er ikke noget der bør have den helt store effekt IMO... Kan ikke helt se logikken i det må jeg indrømme. Det er jo, alt andet lige, yderst begrænset hvor meget hvor meget forskel den metode kan gøre. Brystmuskulaturens form er jo genetisk bestemt og udspring og hæftninger kan ikke ændres som vi ved...

    haløj :)

    tak for svaret (til både dig og squatfather)..

    altså, jeg er ikke helt overbevist om at de er deformitet der er problemet :D jeg mener, der er absolut sket fremgang siden jeg startede med at træne og altså, det ser ikke ud som om musklerne sidder forkert eller noget..

    Det er bare som om at den muskel der sidder foroven, vokser noget langsommere end den nederste del.. hvis det giver mening.. :D

  13. ...nu da der alligevel tales bryst træning i den her tråd, vil jeg lige prøve at snige et spørgsmål ind af bagdøren (og spare forumet for en ny tråd :P)

    Jeg har lidt problemer med at få mit øvre bryst ordenligt med, det virker somom at den nederste del af brystet reagere væsenlig bedre på træningen end den øverste. Og altså, det ser sku en smule spøjst ud når man spænder bryst muskulaturen :D

    Jeg træner et 2-split program, og træner bryst 2 gange ugenligt. Med bænkpres og incline bænkpres. Kunne det måske være en ide at kun træne incline bp i en periode (den giver vel også noget i nedre bryst, det føles ihvertfald sådan) og på den måde forsøge at få den øvreste del af brystet ordentligt med?

  14. hejsa, jeg trænkte på om der var nogle herinde der kunne give mig et par tips til gode kilder af energi/kalorier?

    I følge energi beregneren her på siden skal jeg have noget i stil med 3100kcal om dagen, og det er jo sådenset rimelig overkommeligt.. Det eneste problem er at jeg tror jeg æder forkert.. Hvis jeg skal over 3100 om dagen via. de fødevarere jeg normalt indtager (primært oksekød, kylling, tun, rugbrød, yogourt, mælk, havregryn og kartofler) skal der indtages en pæn mængde mad.. og altså, min sæk bliver temmelig over-fyldt at se på henover slutningen af dagen og det spiller altså ikke..

    Så har i nogle tips til nogle energitætte fødevare som kan nedsætte den samlede mænge mad man skal indtage lidt, så mavsen bliver mindre overfyldt at se på?

    De sidste par dage har jeg nappet omkr. 100g nødder om dagen, som er god for ca. 700kcal, men altså, også omkring 64gr fedt.. så det er vel heller ikke supersmart?

  15. Endnu et spørgsmål fra en nybegynder her (i kan lide det kan i :innocent: )

    altså vedr. progression.. jeg så dette link i en anden tråd..

    http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=1286261

    og manden ligger jo op til at man skal stige konstant, måske er det bare mig der der er en max svagspisser (flabede svar frabedes :tongue: ) men altså det syntes jeg lyder helt vildt :blink:

    personligt gør jeg det at jeg kører 3 sæt med 8-12 gentagelser (går efter at lave flere hver gang hvis jeg af en eller anden årsag laver færrere reps i en session end den forrige, tilføjer jeg et sæt) , når jeg så når 3x13 , går jeg op i vægt.. Er det helt skudt forbi eller hva`?

    En helt anden ting(kan lige så godt tage den med det samme så i slipper for at glo på flere tråde started af mig her til aften), hvor længe skal man entelig have trænet før man begynder at køre "tungt".. altså noget i stil med at man skifter til 5x5-8 reps istedet med højere vægt?

  16. Jeg træner fire gange om ugen, og laver cardio to dage om ugen.. men altså, det er syyygt kedeligt at rende rundt og stene på landevejen eller svømme frem og tilbage i en eller anden tilfældig pool..

    Så igår tænkte jeg at jeg ville prøve noget interval træning på en 100meter bane istedet, to 8xfuld sprint med jog tilbage (min kondi lugter, så altså, man må starte et sted ikk').. neways, mine læg-muskler har været MAX smadret idag.. så spørgsmål.. er interval træning entelig muskelopbyggene eller hva?

    Hvis det er tilfældet, er det da entelig ikke et ret godt supplement til styrketræning hvis man ønsker at forbedre sin kondi lidt også?

  17. Efter at have smug kikket i en del indlæg her i "kost og kosttilskud" sektionen, har jeg et par spørgsmål jeg gerne lige vil ud med..

    Der bliver talt utrolig meget om bulking, som jeg forstår som at man skal æde til man begynder at få fedt på kroppen som så kan bruges til opbygning af muskler. Og når man så har opnået den ønskede stigning i muskelmasse, kan man begynde at cutte det uønskede fedt væk igen. Man får nærmest opfattelsen af at det er umuligt at blive størrere hvis man ikke har et ordentligt overskud af fedt? Er det en misforståelse fra min side eller hvordan? Jeg forstår det sku ikke rigtigt, jeg mener, hvis man træner og løbene går op i vægt i de forskellige øvelser, MÅ der da alt andet lige ske fremgang med mullerne eller hvordan? :blink:

    Hvis man som udgangspunkt ikke træner for at blive en bøf, med en fysik der vil gøre batman misundelig, er det virkelig da nødvendigt? Findes der ikke en eller anden gylden mellemvej for folk der bare ønsker at blive tonet? Jeg må indrømme at jeg virkelig ikke syntes om ideen om at skulle rende rundt med et bildæk om sækken som så kan dække over den defination jeg langt om længe har mavemullerne :nonono:

  18. hvad er entelig "bedst"? er det en smagssag eller hvad? Jeg er begyndt at skifte lidt imellem de to, bare sådan for at få lidt variation. Jeg har lidt svært ved at finde ud af om der entelig er forkel, måske er det indbildning men jeg syntes yates rammer liiidt mindre skulderene og mere i ryggen(måske er det bare pga. dårlig stil på bendovers dunno).

  19. Jeg kører p.t følgene program

    mandag:

    * bænkpres

    * incline bp

    * bendover rows

    * mili-pres

    * upright rows

    * shugs

    tirsdag:

    * squat

    * lounges

    * straith-leg straith back dødsløft

    * crunches (med vægt på skrå bænk)

    * reverse crunches (på skrå bænk)

    * ståene "sidebøjninger" med håndvægt (til de skrå mavemuskler)

    * håndvægt curls

    * liggene triceps.. ting.. (ligger på ryggen med en vægt i hver hånd, u get da idea no? :p)

    onsdag er pause dag, også gentager jeg de to "sæt" torsdag og fredag med den lille ændring at jeg laver dødsløft istedet for squat og jeg laver barbel curls istedet for håndvægt curls. lørdag tager jeg en lille (omkr. 3km) løbetur, og stopper på ruten for at lave chinups. søndag svømmer jeg lidt, og laver maveøvelser (fire foreskellige , tre til abs og en til de skrå mave muskler).. og det er sådanset det..

    Jeg overvejer at rykke rundt på maveøvelserne og skulder øvelserne, fordi jeg syntes det virker som om jeg underperformer i skulderøvelserne pga. lidt træthed i armene forudsaget af bryst øvelserne. Altså med andre ord, jeg syntes tit det er triceps/armene der virker til at blive træt først og ikke skulderne. Hvis jeg eksempelvis kører skulder før brystøvelserne, kan jeg køre en smule(10 kg på milipress) mere vægt med samme reps.

    Anyhoo, nogle forslag/kommentare? Jeg er pænt trist over tilstanden af mit øvrebryst som jeg overhovedet ikke virker til at få samme resultater med som resten af koppen (som indtil vidre (jeg er ret ny i "gamet") har reageret fint på træningen.

  20. jeg træner p.t hver anden dag, og har løbet lidt på mine hviledage. men altså, jeg er ikke helt sikker på om det er en super god ide? jeg mener, hviledage er vel alt andet lige til at hvile i. Så mit spørgsmål er sådanset bare, hvordan kombinere man smartest lidt konditions træning med sit styrketrænings program?

    Jeg har overvejet at bruge løb og lidt sjiipning som opvarming en enkelt træningsdag om ugen, og så eventuelt springe squat eller dødløft over den dag (eller måske bare lave dem med lav(ere :P) belatning)..

    Hvad siger i?