Projac

Medlemmer
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Projac

  1. hej..jeg er netop startet på en slankekur for lidt over en uge siden og har da også tabt mig 3,5 kg...men vil gerne forbrænde flere kalorier..jeg har indtil videre cyklet og er startet lidt på løb, men har måtte tage en pause fra løb da mine ben ikke lige kunne følge med endnu...jeg overvejer da om en romaskine er en god måde at forbrænde kalorier på?..har i evt andre forslag til hvordan eller hvad jeg burde træne for at forbrænde så mange kalorier som muligt?

    på forhånd tak.

    3,5 kg på lidt over en uge, og du vil gerne forbrænde endnu flere kalorier?!? Sørg nu for at dit vægttab ikke bliver for voldsomt, da du risikerer at miste muskelmasse hvis du går for hurtigt frem. Romaskine er en udmærket træningsform, idet den ud over kardiovaskulær træning også træner dine muskler. Det kan dog hurtigt blive ret så monotomt efter min mening. Den træningsform, der giver det mest effektive resultat for mig, er cykling. Den er tilmed relativ skånsom, hvis du ikke er vant til at træne.

    Held og lykke.

  2. Det er en maskine, jeg ved ærlig talt ikke hvad øvelsen hedder, men maskinen hedder Chest Press. Er bænkpress sundere for kroppen da?

    Det eneste forhold, som jeg har til bænken er, at den er umådelig populær hvor jeg træner.

    Bænkpres er en basisøvelse som involverer flere muskler end bare brystet. Alene af dén grund bør du vælge bænkpres. I modsætning til maskinerne giver bænkpres en mere funktionel træning, fordi det kræver langt mere af dine muskler at jonglere rundt med en stang end i en maskine. Dette krav om stabilitet mobiliserer langt flere muskler end hvis du blot skubber en fikseret stang på en makskine.

    Om bænkpres er sundere? Nja, umiddelbart stiller det større krav til f.eks. skuldrene, men på længere sigt er der klare fordele. Hvis du føler at øvelsen er for hård ved f.eks. skuldrene kan du træne med færre kilo.

  3. På mandag (eller første bænk dag) skal du løfte følgende:

    1x5x20 (tom stang)

    1x5x25

    1x5x30

    1x5x35

    De fire første sæt er 'opvarning'

    1 sæt af så mange som muligt med god form x40kg

    På fredag (eller anden bænk dag) skal du løfte følgende:

    1x5x20

    1x5x25

    1x5x30

    1x5x35

    1 sæt af så mange som muligt med god form x42,5kg

    Næste mandag (tredje bænk dag)

    Opvarmning (4 sæt)

    Her tager du 1 sæt med 42,5kg (de 40kg fra i mandags + 2,5kg) og kører så mange som muligt med god form.

    Næste fredag (fjerde bænk dag)

    Opvarmning (4 sæt)

    1 sæt med 45kg (de 42,5kg fra i fredags + 2,5kg). Så mange som muligt med god form.

    Sådan fortsætter du med at smide 2,5kg per uge, indtil du ikke længere kan tage 5 gentagelser om mandagen eller 3 gentagelser om fredagen. Når det sker, tager du din tungeste 5'er og trækker 10 kilo fra og begynder igen.

    "God form" betyder at du selv skal klare alle gentagelser samt at din form/teknik ikke bryder sammen.

    I dine støtteøvelser (skrå bænk eller whatever) skal du køre 4x12. Gerne håndvægte.

    Det er et nyttesløst forslag, hvis han ikke kender principperne bag progressiv loading og dekonditionering, hvilket jeg ikke tror er tilfældet.

  4. køre 4 - 5 sæt alm bænk

    og 4 - 5 sæt skrå bænk (skråbænk med 40 kg)

    Træner du kun bænk?

    Et optimalt udbytte af træningen kræver kendskab til basale træningsprincipper og ernæring. Du skulle gøre dig selv en tjeneste at sætte dig ind i dette, og herefter træne udfra hvad du gerne vil opnå.

    Uden at gøre det alt for kompliceret, så skal du sørge for at være i konstant kalorieoverskud, dvs. indtage mere end du forbrænder. Masser af proteiner og generelt masser af sund mad. Så er du godt på vej. Dernæst skal du passe din træning. Sørg for at træne så tungt som muligt, hvis dit mål er at blive stærkere hurtigt. Hvis du ikke kan tage mere end 50 kg, 5-6 gange, så fordel træningen over flere sæt, f.eks. 5x5. Husk nu at det er meningen, at du engang imellem skal presse dig selv for at øge. Og så skal du sgu træne andet end bænk. Det nytter ikke at ligne et stankelben med massiv brystkasse. Hvis du træner skulder og triceps seperat kan de hjælpe dig til at blive bedre i bænk.

  5. I hvor lang tid varer de 2 perioder så? Cut = Ingen styrketræning og en masse konditionstræning. Bulk = Ingen konditionstræning og en masse styrketræning?

    Nej!

    Cut = en masse styrketræning, mere fokus på cardiotræning, kcal-underskud

    Bulk = endnu mere styrketræning + mindre fokus på cardiotræning, kcal-overskud

    Længden af perioderne er individuel. Du vurderer selv hvornår du har tilpas muskelmasse til at cutte, og omvendt. Fedtprocenten bør ikke overstige 15 % i bulkperioden, og bør ikke komme under 6 % i cutperioden.

  6. Passer ikke har fået nogle private beskeder som har hjulpet tak til de personer, og tak til alle andre som har svaret mig med gode og hjælpsomme svar. Synes selv det hjælper mere at snakke med nogen som selv har prøvet det end bare en psykolog som kun har læst om problemet.

    Jeg vil stadig fastholde, at dette forum ikke er egnet til at diskutere psykiske problemer af den karakter. Du har en psykisk sygdom. Det er ikke noget der løses ved at give gode råd. Du skal gennemgå intensive terapiforløb hos en professionel for at løse dit problem.

  7. Jeg skal til laegen her paa mandag men har snakket med hende adskellige gange saa ved ikke hvad det vil hjaelpe, hun fortaeller mig bare hvad der er sundt selvom jeg rent faktisk ved det men alligevel ikke toer spise det.

    altsaa : spis fisk, frugt og groent, fedtfattigt koed og groft broed osv, det ved jeg men det er ikke det der er mit problem.

    saa jeg tror jeg selv skal ud af det paa en eller anden maade, jeg taenkte paa hvis jeg nu taber mig ca. 5 kilo mere saa vil jeg veje 51 ja det er maaske for lidt men maaske vil det faa mig til at lade vaere med at spekulere saa meget paa vaegten altsaa saa er der jo ligesom plads til at tage 5 kg paa uden det betyder noget.

    Jeg synes ærlig talt ikke dit problem er egnet til et motionsforum som dette. Standardsvaret fra os vil være, at du skal tage dig sammen, tage en tudekiks, spise mere mad og eventuelt opsøge en psykolog. Du fotjener bedre svar end disse, men det er dette forum bare ikke egnet til. Du har tydeligvis en psykisk lidelse, og den kan en psykolog og derefter en professionel kostvejleder sikkert hjælpe dig af med.

  8. Hej Peter.

    Når jeg læser et indlæg som dit (og mange andre også) så undres jeg lidt. Hvorfor pokker skal du vide, hvor du ligger i procent også.

    Det er da yderst relevant at vide hvor man ligger procentvis. Jeg mener at have godt styr på min træning, og jeg bruger udelukkende %-funktionen når jeg løber.

    @ Peter: Jeg tror de fleste - hvis ikke alle - pulsure har en %-funktion.

  9. Den bedste måde at forbrænde kalorier på er ved cardiotræning.

    http://www.lidtfedt.dk/pulstraening.php Her kan du læse lidt mere om, hvor din puls skal ligge for at forbrænde fedt.

    Hey Pinstripe. Det der link er da nada brugbart. Linket beskriver pulsforbrændingszoner, og er tilmed skrevet til overvægtige så vidt jeg kan se. TS er mig bekendt ikke overvægtig. Så hvorfor vender du pludselig på en tallerken og taler om højintensitetstræning, når linket beskriver det modsatte?

  10. Hej Stewart,

    Som du kan fornemme er det en broget flok herinde, der er både folk der ved hvad de taler om og gerne vil hjælpe, og så er der dem der bare vil vise at de ihvertfald kan gennemføre kure der ikke er for tøsedrenge...

    Hvis du er så opsat på det som du siger, vil mit råd være at få lagt en kostplan af en prof, og så holde nogle opfølgende møder (jeg ved ikke helt hvordan det foregår men der er forskellig modeller) det koster selvfølgelig nogle tusinde kroner men jeg tror det er givet godt ud.

    Ikke et ondt ord om det her forum der er masser af gode råd og inspiration at hende, men hvis du er helt på bar bund, så ville mit forslag være at "starte" et andet sted. I det center hvor jeg træner, er der kostvejledere tilknyttet, tror de hurtigt ville kunne hjælpe rigtig meget.

    Et andet råd er at sørge for at holde dine mål realistiske, de der "nu går jeg fra junkfood og playstation, til kylling og grøntsager skyllet ned med kildevan light og 2timers daglig træning" kure plejer ikke at holde alligevel, på sigt er det MEGET bedre at få lavet en realistisk kostplan (hvor der også er plads til et glas vin eller en pizza i ny og næ) og så stille og roligt vente på at ens vægt kommer til at passe til ens nye livsstil.

    Pøj med det.

    Enig

  11. Cirkeltræning kan udføres på mange måder. Med eller uden vægte. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Det handler i bund og grund om at udføre forskellige øvelser hurtigt efter hinanden uden pauser. Der er et program på forsiden af MOL, som giver råd til cirkeltræning uden vægte. Personligt er jeg glad for bronzecirkler. Hvis du har været i mili kender du måske konceptet, ellers kan du google det.

    En anden træningsform der kan anbefales er crossfit. Virkelig effektiv styrke- og kardiotræning. De større byer har crossfit-klubber. Du kan få inspiration på http://www.crossfitcopenhagen.dk/

  12. Til Mask1

    Min kritik går ikke på selve det at omlægge sine kostvaner. Det er ikke sundt at spise sig fed i junk, heri kan ingen erklære sig uenig. Jeg har selv valgt at være forholdsvis disciplineret omkring min kost og træning. Jeg spiser stort set aldrig slik, chips og fastfood. Sodavand rører jeg sjældent, og alkohol holdes i moderate mængder og kun i weekenden. Det er noget, der virker for mig, men ikke nødvendigvis for andre. Samtidig er jeg dog meget bevidst om at nyde livets glæder. En god hakkebøf, et glas rødvin og en flæskesteg repræsenterer for mig livskvalitet på linje med gode rejser og oplevelser, og noget jeg sætter pris på ved særlige lejligheder. Sådan er det for de fleste mennesker. Som jeg har forstået din kur, så er "gode ting" lukket land under slankekuren. Hvis du i en lang periode nægter et menneske at røre god mad og ikke skeje ud engang imellem, så berøver du vedkommendes livskvalitet, og det vil for mange betyde at de mister gejsten. Så vil jeg hellere anbefale dem en vedvarende livsstilsændring og bede dem sætte sig ind i basal ernæring, og så acceptere at det måske tager lidt længere tid at opnå gode resultater, men til gengæld er de vedvarende og psykisk sundere.

    Jeg har ved selvsyn konstateret, at de af mine venner og bekendte, der har været igennem en slankekur som ligner den, du promoverer, simpelthen har tabt gejsten i forløbet. En af mine gode bekendte, en kvinde midt i tyverne, formåede at tabe sig en del ved hjælp af en kur bestående af protein, frugt og vand. Det holdt dog kun et par måneder, fordi kuren ikke gav hende mulighed for at skeje ud og være social. I hendes tilfælde ville jeg være overbevist om at en varig livsstilsændring var vejen frem.

  13. Til Mask1

    Du promoverer en slankekur, som i mine øjne er fanatisk, forkert og i værste fald farlig.

    Jeg kan godt forstå, hvis nybegynderne herinde føler sig forvirrede af debatten. MOL er en værdifuld kapacitet bestående af velargumenterende og trænings- og ernæringskyndige medlemmer, der plejer at være garant for saglighed. Det skulle MOL gerne fortsætte med at være fremover.

    Det er meget muligt, Mask1, at du har opnået fine resultater med din såkaldte kostplan. Men som du selv skriver, så er din kostplan "ikke for tøsedrenge", og kræver at brugeren nærmest lader sig undergå de værste pinsler gennem mange måneder. Det er simpelthen ikke holdbart at anbefale din slankekur til almindelige mennesker. I bedste fald taber brugeren sig 20 kilo på 4 måneder ved at følge kostplanen, hvorefter hun ikke ved hvordan hun overgår til livsvarig livsstilsændring, og derfor tager alle kiloerne på igen. I værste fald bliver vedkommende demotiveret inden der er opnået resultater, hvorefter hun for evigt er skræmt fra vid og sans, og aldrig tør indlede et vægttab igen. Jeg har et par bekendte, som burde fremstå som de værste eksempler på denne slags fanatiske slankekure.

    Jeg vil ikke håbe, at debatten på MOL fremover skal domineres af selbestaltede sundshedsguruer med fanatiske slankekure. Jeg troede vi var blevet enige om, at sådan noget ikke virker. Videnskab krydret med fornuftige og langvarige kost- og træningserfaringer er vejen frem.

    Så en opfordring: Drop fanatiske slankekure! Et sundt, motiverende og permanent vægttab opnås bedst gennem livsstilsændringer, initieret af individuelt tilrettelagt - og fornuftige - trænings- og kostplaner.

  14. Jeg synes under alle omstændigheder at et vægttab på 11½ kg er flot. Blot du husker at fastholde den sunde livsstil, er jeg overhovedet ikke i tvivl om at du inden længe vil se en forbedring i maveregionen.

    Keep up the good work!

  15. Fedt har det desværre med at sætte sig rigtig godt i fedtdepoterne i maveregionen. Der er ikke rigtigt andet at gøre, end at blive ved med at tabe sig. På et tidspunkt skal du nok se en forbedring. Du kan ikke tabe fedt specifikt i maveregionen gennem maveøvelser, desværre.

  16. Hvilket produkt (proteinpulver) ville så være godt at vælge, hvis det ikke skal være for dyrt og det skal indeholde meget valle-protein? :)

    Tak for svarene.

    Tja, nu må man jo ikke nævne navne på produkter herinde, men prøv at google valle (whey) proteinpulver eller kig på reklamerne på MOL's forside.

    @ MaxPower: Det er meget muligt at der er lavet forsøg, der modbeviser den gængse opfattelse. Det vil jeg ikke bestride. Men min væsentligste anke er fortsat sukkerindholdet. Det er simpelthen for højt i forhold til de udmærkede alternativer, der findes på markedet.

    PS! Men jo, kakaomælk smager godt :-)

  17. Der er sådan set korrekt, at kakaomælk kan være udmærket til at stimulere muskelvækst. Proteinet tilfører aminosyrer til muskelvæv, og kulhydraterne øger insulinproduktionen. Problemet med kakaomælk er bare, at det er meget sukkerholdigt. En liter mathilde indeholder ca. 100 g sukker. Desuden er jeg ikke enig i, at kakaomælk indeholder det "rigtige" protein. Proteinen i kakaomælk er overvejende kasein, som tager længere tid at optage i blodet. Valle, derimod, optages hurtigere i blodbanen, hvilket er at foretrække umiddelbart efter træningen. Prøv et proteinpulver med højt valleindhold. Det er langt bedre, hvis formålet er at udnytte den forøgede proteinsyntese umiddelbart efter træningen.

  18. Hej folkens

    Lige et hurtigt spørgsmål.

    Jeg kører et fullbodyprogram to-tre gange ugentligt med to deciderede brystøvelser, flyers og bænkpress. Bænk køres som regel med dumbbell, når jeg træner alene. Jeg tager tre sæt af hver.

    Er det nødvendigt eller optimalt at køre to øvelser, der jo i bund og grund begge rammer pectoralis major, i samme træningspas?

  19. Hej petersen39. Velkommen til MOL!

    Der er rigtig mange mennesker, som går rundt med smerter i knæene efter skader eller overbelastning, og som stadig dyrker regelmæssig motion. At få en skavank er hverken en hindring for dyrke motion eller en undskyldning for at undgå det. Løb er nok den form for kardiotræning som belaster knæet mest, og det bør du nok undgå hvis du får tilbagevendene smerter.

    Der findes et væld af motionsformer som udfordrer dit kardiovaskulære system, og som samtidig er langt mindre belastende for ledene end løb. Det kunne f.eks. være svømning, cykling/spinning osv. Når du cykler/spinner skal du dog være opmærksom på at cyklen er korrekt indstillet, og at du ikke kører med for lav kadence, da det kan forværre en knæskade.

    Held og lykke