ReneJ

Medlemmer
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ReneJ

  1. Perfect ! :) jeg løber bare med normalt o-løb kort :)

    Hvor i landet kommer du fra :)?

    København, men jeg arbejder i Skive (ved IGR).

    Det kan være en fordel at træne med 2cm hærkort, hvis du kan få fat i sådan nogle. Scanmaps.dk forhandler den "gamle model" (vi fik nye kort hen over sommeren).

    Har selv min orienteringstræning delt op sådan her:

    2 O-løb om ugen med o-løbs kort, 30-90 minutter i idrætstøj og sko.

    Én march efter planlagt rute på 2cm hærkort, med rygsæk, uniform og støvler. (Jeg går ikke efter poster, men mere om at følge den rute jeg har planlagt. Søger at undgå veje og navigere efter højdekurver og andre naturlige ledelinjer).

    Hørte at på forkursus til JGK sidste hold, var de 6 bedste til O løb, dem der blev jægere i sidste ende.

  2. Hvordan træner du op til at kunne squatte din egen vægt gange halvanden uden at squatte? For mit vedkommende ville din tommelfingerregel begrænse mig til at lave andre øvelser end squat for at komme op omkring 190kg (BW=95kg). Pt. squatter jeg maximalt 125-130kg(x3-4) ikke noget nær de 195kg du vil have mig op på inden jeg begynder at squatte i det hele taget og jeg er fandme hårdt presset på de kilo...

    Jeg startede på omkring 50kg for et år siden og har ikke været særligt ambitiøs med at putte vægte på før inden for de sidste 5-6 måneder og er nu havnet på max 130.

    Er der nogen mulighed for at du kan forklare noget mere teori bag den tommelfingerregel, hvilke skader du mener man kan pådrage sig, hvorfor er det 1,5 osv. For set i lyset af min egen træning og sparsomme erfaring, så virker det sgu lidt tosset?

    For at blive god til at squatte, bør man naturligvis squatte.

    Jeg må have formuleret mig dårligt. For at undgå skader ved en plyometrisk øvelse som tuck jumps, squat jumps eller box jumps, bør man kunne squatte sin kropsvægt én gang med 1.5 gange BWT.

    Teorien bag det er, at du vil overbelaste dine knæ og ankler, da du eksploderer opad, idet du rammer jorden (og derved ikke når at få en pause). Det stresser muskler, sener og ledbånd meget - derfor er tommelfingerreglen inden for Forsvaret, at man skal kunne squatte 1.5x BWT - men set i lyset af min formulering, var det nok ikke det svar du var ude efter :-)

    Jeg prøver lige at redigere tidligere indlæg, så det giver mening.

    Så du læste ikke hele artiklen før du anbefalede den...?

    Jeg er ikke helt med på, hvad du spørger om. Chad fremhæver lige præcis, at en mand med ét ønske, og en kvinde med et andet, ikke bør træne på samme måde - men at de nogle gange bliver vejledt til at træne ens.

    "So Mr. X comes in and wants to build bigger quads, what are some of the parameters you'd choose?" One trainer said, "I'd have him perform full squats, walking lunges, and leg curls three times each week with 75-85% of his 1RM."

    I asked this same trainer what lower body parameters he would use on a female who was trying to slim down her hips and thighs. His answer? Squats, lunges, and leg curls.

    My point is that if you're a woman and you don't want bigger thighs, don't do what men do to build up their thighs. And if you want slimmer thighs, then do the things that men avoid when they're trying to build up their thighs

    At der står mand og kvinde i artiklen, er sådan set underordnet.

    Der kunne lige så godt stå "Hvis du ikke vil blive kæmpe stor, så lad være med at træne efter at blive kæmpe stor!"

    Jeg linkede den, fordi jeg (stadig) stiller spørgsmålstegn ved sætningen "træn som en mand". Med fare for at gentage mig selv, bør alle vel træne, med hensyntagen til deres mål, og ikke som alle andre?

  3. Når jeg nu starter som absolut nybegynder, skal jeg så presse mig selv til mit max, eller risikerer jeg at overbelaste/ødelægge træningen ?

    Skal jeg udelukkende bruge egen kropsvægt, men til max, og med mange reps. Eller skal kører med vægte/belastning og få reps ?!?

    For at sikre mig, at du er med på hvad RM er, så: RM står for repetition max, 1 RM er den belastning, du kan løfte præcis én gang og ikke mere. Din 6 RM vil så være den belastning, du kan løfte præcis seks gange. 6 repetition á 8 RM, betyder at du løfter en vægt 6 gange, men i virkeligheden kunne have løftet den 8.

    Jeg træner nybegyndere ud fra følgende:

    1.-2. måned (afhængigt af personen)

    10-15 RM, 1-3 sæt. Fokus på teknik og at glæden ved træning bibeholdes, således at man ikke kører surt i træningen, allerede inden man er kommet ordentligt igang!

    Mave og ryg øvelser må rigtig gerne foregå på en bold, således der aktiveres så mange stabiliserende muskler, som muligt.

    Hellere for let en vægt og korrekt teknik, end risiko for skader.

    Kører også gerne efter "2 i banken"-princippet, hvilket ofte betyder 10 reps á 12 RM. Dette er for at gøre restitutionen kortere og undgå skader. Man giver så lidt køb på styrkefremgang og muskelvækst, men det har ikke den store betydning i starten.

    2.-3. måned: 8-12 RM, afhængigt af formål med træningen, 2-3 sæt. Fortsat fokus på teknik, og de store løft (dødløft, squat, bænkpres). Det meste træning bør være frie vægte.

    4. måned: 4-12 RM, 3 sæt (afhængigt af formålet med træningen). Én gang om ugen køres styrketræning med fokus på core. Dvs. lodret pres øvelser (eksempelvis military press) køres som én håndspres, evt. på ét ben, for at skabe ubalance og derved få kropskernen til at stabilisere. Squat køres som front squat, osv.

    Når du begynder at styrketræne, vil du opleve at du den første måned vil opleve stor fremgang, da dit central nerve system hurtigt vil blive bedre til at aktivere dine muskler. I en øvelse som eksempelvis bænkpres, vil man hurtigt kunne komme mere vægt på. Problemet er, at sener og led, er 6-8 måneder om at tilvænne sig til træning, hvorimod musklerne er væsentligt kortere tid (1-2 måneder) om at tilvænne sig. Det betyder en øget skadesrisiko. Hvis du dog træner fornuftigt, og ikke bare kører på med 5 sæt á 5 RM, bør du være på den sikre side :-)

    Tænk: Det er bedre at træne med en lidt for lav intensitet, få en lille fremgang og undgå skader, end at træne med for høj en intensitet og få skader.

    Angående styrke kontra hypertrofi, så har nogle folk, der er væsentligt klogere end jeg, fundet frem til følgende:

    1-4 reps: Styrke

    6-8 reps: Styrke og hypertrofi

    10-12 reps: Hypertrofi

    15+ reps: Muskeludholdenhed.

    Desto færre reps og tungere man kører, desto længere pause skal man dog også have imellem ens sæt, så musklerne kan nå at restituere (med mindre man træner med et andet formål, og bare vil udtrætte musklen mest muligt, hurtigt). Jeg træner selv inden for området 6-8, og min kropsbygning minder noget mere om en gymnast, end en bodybuilder (dog også genetisk betonet).

    Jeg bruger ofte hård kredsløbstræning, til at tilvænne nybegyndere til styrketræning. Ikke med løb, men med kropsøvelser (som nævnt i mit tidligere indlæg). Dog ikke noget plyometrisk (eksempelvis box jumps). Tommelfingerreglen er, at man skal kunne squatte 1.5 gang sin egen kropsvægt, inden man begynder på plyometrisk træning for benene, for at undgå skader.

    Til dem, der mener den artikel fra T-Nation er noget fis:

    Jeg har slet ikke nok viden om emnet, til at diskutere hvad der er rigtigt og forkert, men blot at nogle kvinder ikke ønsker at blive særligt markerede. Blot fordi kvinder ikke bliver BB store efter et års træning, kan de sagtens få en krop, de måske ikke ønskede. Ligesom mænd ikke bliver BB store efter et års træning, men det vil (forudsat at træning og kost har været rigtigt sammensat) højst sandsynligvis kunne ses, mere end blot markering, men nok med lidt større arme og ben.

    At sige, at kvinder skal træne som mænd, forstår jeg ikke. Kvinder skal vel træne, ud fra det de ønsker? Ligesom mænd skal træne ud fra det de ønsker.

    Hvis en mand ønsker, at blive så stor som muligt (BB), skal en mand, der ønsker at holde en bestemt vægt og kropsstørrelse, men opnå maksimal styrke ikke nødvendigvis træne på samme måde.

    Ligesom en kvinde, der ønsker en feminin krop, ikke skal træne som en mand, der ønsker at blive så stor som muligt.

    Det jeg læser af artiklen på T-Nation, er at mange personlige trænere i fitness centre, bruger samme træningsprogram for mænd og kvinder (og tit kører isolerede øvelser i maskiner). Chad vil nok gøre trænerne opmærksomme på, at de skal skræddersy programmerne mere til kundens behov, end at køre efter "what works for me works for you"-princippet.

    Og så har kvinder og mænd ikke altid samme mål, når det kommer til træning. Derfor, bør kvinder ikke træner som mænd, og mænd bør ikke træne som mænd (hvis det giver mening :D), men en person bør træne, ud fra sine mål.

    Hvis en mand og kvinde, så har samme mål, ja, så bør de vel træne ens, der tror jeg ikke at vores kroppe er forskellige. BB mænd og kvinder, ligner jo hinanden med ens træning, ligesom gymnaster ligner hinanden, selvom de er mænd og kvinder.

  4. Start med værnepligten, og se om du stadig vil være jæger (du vil blive overrasket over hvor mange, der træner op til at blive jæger, ikke vil være det efter værnepligten). Under værnepligten, så fortsæt din træning og drøft det evt. med din kommende delingsfører, som måske kan hjælpe dig.

    Udover marchtræning, så suppler med coretræning og styrketræning - og læg din marchtræning på andet end lige vejr, gerne op ad bakker.

    Herfra er det lettere at søge, fordi du er "inde" (godt nok meget kort tid), og har lettere ved at forhøre dig om, hvordan det forholder sig med dårligt syn og JGK...

    Dårligt syn udelukker dig ikke fra, at starte på HBU! Jeg har set folk, der næsten var komplet blinde uden deres briller, gennemføre HBU...

    Ligeledes er der også farveblinde, folk med sukkersyge, overvægtige osv... Alle de krav, Forsvarets Rekruttering stiller er rigtig fine, men virkeligheden er noget anderledes :-P

    Personligt vil jeg anbefale at du tager på sergentskolen eller tager en tur ud med reaktionsstyrkerne til Afghanistan, for at finde ud af om du 1.) Kan lide arbejdspladsen 2.) Har det der skal til, for at være væk lang tid hjemmefra og måske se folk omkring dig betale den højeste pris.

    Søg et kamptropsregiment eller til ingeniørerne.

    Til inspiration har jeg lagt Forsvarets Fysiske Tests op på nettet. Så kan du se, hvor du skal du forbedre dig. Coretesten er især rigtig vigtig hvis du vil søge ind til JGK.

    Træning af coren bør dog ikke være statisk (som testen), men dynamisk. Søg evt. efter coretræning på google :-)

    God træning!

  5. Langt hen ad vejen, kan du godt træne fitness som mænd, som der bliver nævnt - men du bør ikke styrketræne som en mand. Med det mener jeg, at du ikke bør træne på præcis samme måde, som en styrkeløfter eller en person, der træner for at blive stærk - ikke stor/få et bestemt look.

    Hvis du har lidt tid, kan jeg anbefale at læse følgende: Britney Spears Syndrome

    Desuden, så forstår jeg ikke helt dem der skriver her, at du skal træne som en mand - hvordan træner en mand? Jeg er sikker på, at mænd træner på mange forskellige måder, afhængigt af hvad de ønsker.

    Et udvalg af øvelser kunne være:

    Push-ups, evt. på knæ (arme, bryst)

    Lunges (bagdel, lår)

    Mavebøjninger m. benene i 90 grader (mave)

    Rygbøjninger (ryg)

    Renegade row (arme, ryg, core stabilitet)

    Tag så mange som du kan af de øvelser, hvor du bruger kropsvægt, og find en håndvægt til renegade rows som du kan løfte mellem 12-15 gange i øvelsen, gentag det 2-3 gange med hver øvelse. Hvis øvelsen er for svær at udføre, så kan du lave bend over row istedet :-)

    Efter en måned til to, og du føler dig hjemme med øvelserne, så juster ned til ca. 8-10 gentagelser, og kom evt. vægt på kropsøvelserne (en håndvægt i hver hånd mens du laver lunges, en rygsæk på ryggen under push-ups osv).

    Hvis du ikke ved, hvordan de forskellige øvelser udføres, så søg efter dem på google eller youtube.

    Hvis du vil kombinere det med noget kredsløbstræning (vil jeg anbefale!), kan du forsøge med noget, en japansk læge har fundet ud af skulle det være mest effektive kredsløbstræning, ifht. tiden investeret:

    Udfør øvelsen Burpees i 20 sekunder, hold 10 sekunders pause. Gentag dette 8 gange.

    Kan også kombineres med de øvrige øvelser, vil så anbefale at du max kører fire øvelser, altså:

    Burpees

    Lunges

    Mavebøjninger m. benene i 90 grader

    Rygbøjninger

    20 sekunders arbejde, 10 sekunders pause, 8 gange, pr. øvelse. Tag 60 sekunders pause mellem hver ny øvelse.

    Søg evt. efter "Tabata" på google for mere information.

    Ellers kig på bodyrock.tv :-)

    Der er mange måder at træne på, men hvad jeg har lært, så er det ikke så vigtigt HVAD du træner de første to måneder, men HVORDAN - altså at øvelserne udføres korrekt, at du rammer de større muskelgrupper i hele kroppen. Om du så kører Squat, Lunges eller benpres er ikke så vigtigt, så længe din teknik er i orden.

    Når du sætter dit styrkepas sammen, så tænk på følgende (hvis du træner hele kroppen): Træk, pres, mave, ryg, ben.

    Altså der skal være en form for træk, med dine arme (rows), en form for pres (bænkpres), noget til maven og ryggen, samt en øvelse for dine ben.

    Tænk også, at 3 sæt er bedre end 2, 2 er bedre end 1, og 1 er bedre end intet. Så hvis du føler dig uoplagt, kan du "lokke" dig selv med at nøjes med 1 sæt. Det er bedre, end ikke at lave noget!

    Med hensyn til gentagelser, så vil jeg ikke bekymre mig så meget om det i starten. mellem 12-15 den første måned eller to, og spørg så til råds igen - eller også har du til den tid selv fået viden nok, til at kunne sammensætte dit program.

    Hvis du skal til at lave squat eller dødløft, vil jeg anbefale at du laver det i et center eller har en makker, der ved hvad han/hun snakker om, således at din teknik kan blive rettet.

    God træning.

  6. Og lige en sidste ting. Frokosten som du forslår skal bestå af salat og rugbrød, hvilke pålæg vil du anbefale til rugbrødet og hvor mange skiver rugbrød ? :)

    Afhængigt af din træning, så kan du komme ost, avacado, diverse fisk mv. på. Generelt så tænk fornuftigt, hvis valget står mellem en skive laks eller en mad med leverpostej, ville jeg nok vælge laksen! Men en skive med leverpostej, er bedre end en pizza med salatdressing! Det er svært at komme med et bud på hvor mange skiver, det er jo helt afhængigt af dit aktivitetsniveau og hvor meget energi du bruger på en dag - gør det fornuftigt. En lille tommelfinger regel der virker for mig: Hvis jeg føler mig bombet efter et måltid, så har jeg spist for meget. Hvis jeg skal direkte på tønden, efter et måltid, så har jeg spist for meget. Hvis jreg er sulten efter et måltid, tager jeg et mellemmåltid, som oftest fuldkornsrugbrød med ost.

    Lyt til din krop! Aller helst vil jeg jo råde dig til, på dage uden træning, at spise én rugbrøds mad kl 10, en kl 11, en kl 12 og en igen kl 13, for at fordele maden mest muligt ud over dagen.

    Tænk på kroppen som en arbejdsplads. Dine celler er arbejderne, og den energi du indtager, er murstenene.

    Om morgenen spiser du morgenmad, så lad os sige at du leverer én palle mursten til dine arbejdere. Den palle arbejder de med, og lige så snart de tager den sidste sten, begynder du at spise frokost og du giver dem derfor en ny palle de kan arbejde med. Når den slutter, spiser du aftensmad, og de bygger videre.

    Hvis du så sprang frokost over, men istedet spiste dobbelt så meget aftensmad, ville det se således ud:

    Arbejderne bygger på din morgenmad med den første palle, men løber tør for sten - du oplever sult, og din krop kommer i energi underskud (hvilket for sig er godt for vægttab, men ikke for dine arbejdere). Om aftenen leverer du så TO paller istedet for. Dine arbejdere kan slet ikke arbejde med så mange paller, og bruger den ene mens de stiller den anden palle på "lager" (den oplagres som fedt).

    Når dine arbejdere ikke har nogle sten at bygge med, gør de som alle andre arbejdere og sætter sig ind i skurvognen og kævler bajere. Hvis du derimod gav dem en lille smule sten, jævnt fordelt igennem hele dagen, har de hele tiden noget at lave. Giver du dem for mange sten, stiller de dem op lageret, hvor de bliver til fedtdepoter.

    Og køb fuldkornsrugbrød frem for normalt rugbrød - "normalt" rugbrød er faktisk hurtigt at forbrænde, næsten på højde med hvidt brød...

  7. Tusind tak for det fine svar :)

    Men vil du mene at jeg burde spise mindre kød etv, for at tabe mig mere, eller er det en tilpas mængde?

    Nej ikke nødvendigvis mindre kød! For at tabe dig, skal du indtage mindre energi, er du bruger. Om du gør det, ved at spise mindre kød, drikke mindre cola, spise færre grøntsager eller øge din træningsmængde, således at du forbrænder mere er for VÆGTTABETSSKYLD sådan set underordnet.

    Men 500g kød i løbet af en dag er måske lige rigeligt nok, hvis du spiste salat og rugbrød til frokost, tror jeg det ville se bedre ud.

    Men kød er vigtigt, da der er proteiner i - og så smager det fantastisk. Du skal jo helst ikke gå på slankekur, for en slankekur er kun midlertidig - du skal gerne lave en livsstilsændring, således at du generelt er sundere! Og det betyder også, at maden skal smage godt - vi skal jo helst ikke gå på kompromis med livskvalitet, bare fordi vi vil være sunde! :-)

  8. Vægttab handler, som skrevet over, om at indtage mindre energi end det du bruger.

    Der er dog tit folk, der "glemmer" at registrere nogle af de ting de indtager. En cola engang om ugen, en kakaomælk efter træning osv... Det er jo også energi, der skal forbrændes ;-)

    Men det ser ikke helt sløjt ud, det du har gang i, du er på det rette spor i hvert fald. Jeg ville nok spise noget mere varieret og gerne fisk en gang om dagen, hvis du har mulighed for det (fuldkornsrugbrød med makrel i tomat efter crossfit med en banan ved siden af, er guld værd!). Rent vægttabsmæssigt vil det ikke have så stor effekt, men sundhedsmæssigt er der noget at hente! Jeg synes også du mangler mere fuldkorn, hvis du vil gå efter at være sund (Slank er ikke det samme som at være sund).

    Du kan også ændre din træning, så du istedet for at løbe 10km, løber noget intervaltræning. Det er sandt nok, at løbetræning med omkring 70%'s intensitet ligger i "fedtforbrændingszonen", og ved højintensitetstræning (træning over VO2 max), vil kroppen bruge glykogen istedet for fedt som brændstof, MEN! 1.) Vi bruger mere energi ifht. tiden brugt ved intervaltræning og 2.) Du kommer i større iltgæld ved højintensitetstræning, så du EFTER din træning, vil forbrænde fedt.

    Om man får mest ud af aerobe eller anaerobe intervalpas, ved jeg faktisk ikke - men begge ting taler for at være bedre træning i forbindelse med vægttab.

    Og så mener jeg vist det er usundt at tabe mere end 1 kg om ugen, så du skal ikke få det til at gå alt for stærkt!

    God træning!

  9. Jeg har selv kun kørt på hardtail, men prøver alligevel at hjælpe.

    Cyklerne har præcis samme gearsystem, og det er helt fint.

    Gaflen på AM cyklen er lidt bedre, end XC - men Recon Gold er en rigtig god gaffel, ingen tvivl om det.

    Navet på AM er mere holdbart, end den på XC, men er dog stadig et "XC" nav (Deore XT).

    Kender ikke så meget til baggaflerne, så dem vil jeg ikke kommentere på - men umiddelbart tror jeg de er OK.

    Resten er der ikke så stor forskel på, eller er lette udskiftelige dele (styr, frempid, bremser, dæk mv.)

    AM cyklen er nok lidt i den billige ende, hvis du får meget luft under cyklen (store spring), men til det løb du beskriver, tror jeg den er rigtig god.

    Synes begge cykler ser fine ud til XC, forskellen er ca. 1.500 kr, måske noget du kan forhandle dig til (10% fra AM cyklen og så er du der næsten). I sidste ende, kommer det ned til rammen. Jeg kender ikke selv til de rammer der bruges, så der må du ud og prøve selve cyklen, for at se hvad du bedst kan li'. Personligt foretrækker jeg stivhed frem for alt, så robusthed og derefter vægt. En stiv cykel kører og reagerer bare hurtigere :-)

    Konklusion: Prøv dem af, den billige af dem er bestemt ikke dårlig, ligesom den dyre af dem heller ikke er en "world class" cykel.

    Hvis du kan "nøjes" med en hardtail, så kig på denne. Samme pris som AM cyklen, blot med noget virkeligt lækkert udstyr.

  10. Som supplement til de øvrige svar:

    Jeg ved ikke hvordan det kører i Varde, men både i Slagelse og i Skive kan HBU'er godt "snige" sig ned i motionsrummet, bare husk dit eget træningstøj, så det ikke er så let at se, at du er fra HBU.

    Den første uge er der næppe tid til træning, men det skal nok komme.

    I løbet af dagene skulle du gerne komme igennem min. 3 mikrotræningspas, der er justeret efter hvor hård dagen er. Hård dag = mindre hård træning og omvendt. Hvis du ved siden af dette styrketræner 2-3 gange om ugen på 80% (2 reps i banken), skulle du være fint kørende uden fare for overtræning.

    Desværre er der en overvægt af folk i dårlig form i HBU, og derfor sigter træningen efter at få folk fra 0 og op på et nogenlunde niveau, så de kan minimere den relative belastning. Folk, der er i god form når de kommer ind, bliver nødt til at træne ved siden af, for at vedligeholde styrke/kondi :-)

    Men faglærer idræt et af HBU kompagnierne i Varde er selv en meget ihærdig idrætsudøver, og jeg er sikker på han nok skal få lagt en masse træning ind i dagligdagen :D!

  11. Jeg kender ikke optagelseskravene til MP, men jvf. FVR er det ikke så galt,

    Det burde alle i en nogenlunde form kunne klare. Det er en RIGTIG god ting, hvis du har overskud når du starter, da træningen er rigtig hård (har lige været på 4 måneders kursus med en tidligere MP, han sagde det var hårdt).

    Lidt marchtræning er heller ikke af vejen, hvis du ikke vil bukke under på deres pres-tur, Klør Knægt. Bare en enkelt stroppe-tur om ugen skulle være rigeligt. (Mit gæt). Du kan evt. begynde din marchtræning, når du starter i Aalborg.

    Hvis du ikke allerede er i Forsvaret, så er kravene for at score MAX i forsvarets fysiske prøve fra Center For Idræt følgende:

    Styrke:

    8xDødløft m. 100kg.

    8x Pull-ups m. 10kg belastning

    8x Dips m. 10kg belastning

    40xLunges m. 50kg

    2 minutters planken, m. 20kg på lænden

    Løb/Hurtighed:

    3km på under 12 minutter

    66 ture i speed test (30 sek løb, 30 sek pause x 10. Udføres mellem to punkter i en afstand af 20m. En tur er 20m. Halve ture tæller).

    Jeg brugte 8 måneder på gå fra absolut INTET, til at maxe prøven, så det er bestemt muligt.

  12. Hej,

    Min nuværende løbeform er "OK", men jeg mangler kilometer i benene. Mit mål er at gennemføre et marathon på under 4 timer. Tiden er ikke så vigtig, bare den er under 4 timer :)

    Jeg vil dog helst ikke miste for meget eksplosivitet eller sprintevne, så vil gerne beholde minimum et kort interval pas pr. uge.

    Løber lige nu omkring 3200m på en Coopers, og 65,5 ture i Forsvarets Speedtest (for de uindviede: Sprint mellem to punkter m. 20m afstand.30 sek arbejde, 30 sek pause, x10. ).

    Har ikke løbet længere end 5km i omkring et år, da jeg har trænet specifikt op til Forsvarets tests. Dog har træningen ikke bestået af meget andet end 1-2 interval pas om ugen, og ét ugentligt cirkeltræningsprogram (cross-fit inspireret).

    Jeg er ingen mester i at lave programmer, men har strikket følgende sammen ud fra Navy Seals kategori 1 og 2 program:


    Uge 1:
    MAN: 1 km opvarmning, 200m*10 (1:2)

    ONS: 5 km
    FRE: 3 km fartleg

    Uge 2:
    MAN: 5 km
    ONS: 3 km fartleg
    FRE: 30 sek *6 (1:1)

    Uge 3:
    MAN: 4 min*6 (2:1)
    ONS: 5 km
    TOR: 3 km fartleg
    FRE: 5km

    Osv...

    Målet er så gradvist at øge, så jeg i uge 16 løber 3x10km, 1x8km og 1x 200m*10 (1:2), altså i alt 40km, og hele tiden løber mindst ét interval pas om ugen.

    Ved siden af min løbetræning har jeg tre styrketræningsdage (to i hverdagene og et i weekenden).

    Hvordan lyder det, eller er det helt sort snak?

  13. Da du er blevet afprøvet og fundet egnet i 2009, skal du ikke til fornyet afprøvning, men vil kunne forvente at blive indkaldt til forkursus i uge 38"

    Det er jo for fedt. Jeg håber det vil gå dig godt!

  14. Hej Champ

    Den skulle meget gerne stå på forkursus-1 her d. 20 september. Hvad er dine planer?

    Det sgu fedt nok, godt kæmpet.

    Jeg gør RESOFF uddannelsen færdig, tager et HBU hold og ser så om jeg vil på HO og blive RIGTIG officer.

    Har snakket med en fra min DEL om at søge enkeltkæmperkursus i 2011, men vi er lidt usikre på om vi kan få lov til at komme i betragtning, da resoffer generelt er elendige enkeltkæmpere (af hvad jeg har set i hvert fald).

  15. Fedt at se du stadig giver den gas med træningen Augustinus :-) Drømmer du stadig om at blive jæger eller frø?

    Hilsen,

    Jacobsen fra 4. DEL, dengang i HBU tiden.

    Hvad er din opfattelse af reserveofficersuddannelsen? Og endnu vigtigere - hvad er din mening om de delingsfører der kommer ud af den?

    Jeg tillader mig lige at svare.

    Jeg startede på RESOF uddannelsen i februar, og må sige at det ikke er nogen specielt god uddannelse, hvis man vil være soldat. Fokus ligger på, at blive instruktør og at kunne give befalinger. Enkeltkæmperfærdighederne i delingen er generelt rigtig ringe.

    Uddannelsen er til for at lave HBU delingsførere, og det bærer den præg af. Af hvad jeg har hørt fra det første hold, der gennemførte uddannelsen, vil forsvaret meget gerne rekruttere reserveofficererne til hærens officerskole, og derved lave "rigtige" officerer.

  16. Ved ikke ummidelbart hvad AT-eksamens synopsis er. Er det på universitetet, seminariet eller andet ? (hmm falkultet lugter af uni).

    Er bare lidt nysgerrig. Ikke desto mindre har du vel nogle undervisere/vejledere der kan hjælpe dig med at finde den relevante litteratur, nu du selv finder det svært. Det kan i hvert fald virke lidt som at lede efter en nål i en høstak at gå på "pubmed-opdagelse".

    Hvis du bliver lidt mere konkret er jeg sikker på at jeg kan hjælpe dig (på det naturvidenskabelige område), hvilket en del andre herinde helt sikkert også vil kunne. Så fyr bare løs :wink:

    Det er kun på gymnasie niveau, så det er ikke noget heeelt vildt.

    Men jeg takker for hjælpen, selvom jeg fandt ud af noget info et andet sted.

  17. Tak for svaret, ærgeligt for mig, men ikke desto mindre god information :)

    Jeg skriver AT-eksamens synopsis lige for tiden, og desværre skal man skrive sin opgave inden for to fag, fra hver deres fakultet. Jeg skriver så i psykologi og idræt, og prøver derfor at tvinge noget naturvidenskabeligt fra idrætten ind i det, da det simpelthen er et krav fra Undervisningsministeriets side.

  18. Hej igen,

    Jeg sidder stadig og bakser med min opgave om skiftet fra eliteidræt til en civilkarriere, og tænkte på om der er nogen nævnværdig forskel i hormonproduktionen hos eliteidrætsudøvere, i forhold til almindelige motionister.

    Jeg mindes at ha' læst en artikel her på mol, om at motion er godt mod depresioner, kunne det så ikke tænkes at hvis man får større/flere endofin-kick ud af at dyrke idræt på elite plan end normalt, så vil man "mangle" de her ekstra endofiner, selvom man dagligt motionere som en "normal dansker"?

    Kunne forestille mig at det var som at gå fra at ryge 40 smøger om dagen til at ryge 10, hvis I forstår hvad jeg mener. Man ryger stadig, får stadig ens nikotin, men bare ikke hvad man plejer.

    Kan det være rigtigt at testetoron niveauet også vil være højere hos mandlige eliteidrætsudøvere, sammenlignet med den gennemsnitslige motionist?

    Har I nogen anelse om hvor jeg kan læse mere om dette? Jeg har ledt og ledt på biblioteket, men uden held.

  19. du kan vel prøve at kontakte victor feddersen ... (mener jeg han hedder) .. en Roer der har vundet OL-guld i 4- ... og senere hen har fået en høj stilling inden for Team Danmark så vidt jeg husker. :)

    Jeg har tænkt på idéen med at kontakte tidligere idrætsudøvere, især da min skole har kontakt til en tidligere håndbold spiller der nu er erhverschef-ståhej i Danske Bank - det er dog desværre gode historier, og en "dårlig overgang" er jeg meget mere interreseret i - i hvert fald skal det indgå, da jeg ellers vil få et helt galt billede af hvordan det ser ud, og kan så kun snakke om gode overgange (og må så postulere at der også har været nogle dårligere).

    Men tak for tippet og det hurtige svar :)

  20. Hej,

    Jeg er igang med at skrive opgave om overgangen fra eliteidrætten til det civili liv bagefter, og det er meget småt med læse materiale.

    Jeg tænkte at der så måske var nogen herinde der havde noget viden omkring dette emne.

    Jeg ved at der er skrevet et speciale i dette emne, jeg kan bare ikke finde det nogen steder - hvis I har nogle tips så sig endelig frem. Jeg har ledt på ifi.ku.dk og kum.dk, og kan ikke finde noget omkring det.

    Jeg er desperat :D

  21. FCK? Er det ikke et håndbold hold?

    Selvfølgelig vinder cirkusartisterne fra manchester, PSE vil ikke få et ben til jorden. Manchester er bedre end Thisted, og Thisted kunne få 1-1 mod PSE, så der er ingen tvivl. *Zapper over på 3+*, og den står sørme også 2-0 efter 46 minutters spil.

  22. Nu har jeg læst tråden igennem, og skal forsøge at holde det her på et fornuftigt niveau. Hmm.

    Hvorfor skulle det være sundt at sulte sig selv? Jeg kan måske se idéen i at faste én dag, hvis man har levet af såkaldt "junkfood" i flere uger i streg, men omvendt kan man lige så godt æde en omgang pastasalat..

    Ikke underligt at folk taber sig, man forbrænder jo ting uden at få noget indenbords. Desværre måler mange sig efter deres massefylde, hvilket er underligt. Hvad betyder vægt? Det er bare tal. Jeg kan se en fordel i det hvis man dyrker kampsport (har selv lige nået toppen af min vægtklasse, skulderklap mig selv), eller man dyrker noget gymnastik hvor folk kaster en op i luften, men i det normale liv? Gælder det ikke om at være så tung som muligt, så man kan stå imod? At nogle mennesker så ofte er overvægtige er jo en helt anden sag, fordi de har en masse overskuds fedt, og det vejer jo selvfølgelig. Men at måle sig efter en vægt er jo en meget underlig ting, istedet burde man få sig 2 spejle, stillet op modsat, så man kan se sig selv forfra og bagfra, og dømme ud fra hvad man ser (hvis man træner for at få "ideal" kroppen).

    Men hvis sultekure var så effektive uden at være usunde, hvorfor var de så ikke mere udbredte? Jeg mener, det er noget nemmere at holde op med at spise end det er at indtage noget der står i en slankekoge bog (hvor ingredienserne koster en milliard).

    Kroppen behøver jo brændstof for at fungere, der skal protein til for at danne aminosyrer, kulhydrat for at skabe glukose, fedt for at lave fedtsyrer og glycerol.

    Uden at vide for meget om anatomi og lægeviden skab, ville jeg da mene at både leveren, tarmene og ens muskler vil blive sat ud af spil med tiden.

    Derimod ville en god kur vel være en masse små måltider. Øges ens stofskifte ikke når man spiser mange måltider?

    Nu vi er ved stofskiftet, burde det så ikke virke omvendt ved sultekure? At kroppen forbereder en på man ikke får mad, og derfor sparer på alle resourcer, hvilket nok medfører at man er træt, svag og generalt bare mangler energi. Sikkert også koncentrations problemer.

    Jeg kan ikke leve uden mad, og det er der heller ikke nogen af jer andre der kan. Stop med at faste, og lev et sundt liv istedet. Det er ikke usundt at ha' fedt på kroppen, det er først usundt når det bliver i overdrevede mængder. Det er derimod meget usundt at være en smule undervægtig.

    Edit:

    Og hvis der er nogen der skal sige noget om at muslimer faster for at rense kroppen så ti stille. De gør det for at leve ligesom fattige mennesker.