la Cour

Medlemmer
  • Posts

    147
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by la Cour

  1. Har spekuleret en del over hvordan vinter træningen skal forløbe og er nok ikke helt afklaret omkring det endnu. Har været til lidt spinning og jeg må nok indrømme at det overhovedet ikke motiverer mig at skulle træne indendørs. Det eneste brugbare alternativ på hverdagene jeg kan komme i tanke om er løb og det har jeg ikke tidligere haft gode erfaringer med at kunne opretholde træningslysten ved. Men nu prøver jeg og ser om det ikke kan lykkes den her gang. Planen er 2 ture i løbet af ugen og så MTB i weekenden.

    Jeg har selv tænkt lidt over hvordan vinterperioden skal forløbe. Jeg har lidt samme holdning til spinning som dig, men ser det som et godt alternativ. Jeg regner med at komme i skoven min 2 gange per uge og resten skal bestå i kørsel på landevej samt spinning.

    Lyder spændende med din tur til mallorca næste forår... kan man få lidt mere info om den tur :wink:

  2. Jeg vil bruge 20-30 min på opvarmning med en lettere start, og så køre nogle intevaller med højere intensivitet ind i mellem og til sidst give den gas for at få pulsen op...

    Der er mange forskellige måder at opvarme på, men i bund og grund er det vel bare at blive varm i kroppen...

  3. Vigtige effekter af opvarmning:

    1. Øget muskeltemperatur giver bedre ydelse

    2. Øget puls giver højere iltoptagelse fra starten

    3. Pulsen øges hurtigere som svar på belastning = hurtigere tilpasning af kredsløbet til løbstempo efter start.

    4. Øget AV differns = den procentdel af tilgængelig ilt i blodet, en muskel optager når blodet strømmer igennem (tager vistnok ca. 10 min før det virker)

    Til den distance ville jeg tage ca 10-15 min. opvarmning. På en så lang distance er det ikke essentielt at komme højt op i intensitet under opvarmningen, men mere vigtigt at undgå tidlig opbygning af mælkesyre og undgå at brænde for meget energi af. Jeg ville starte stille og roligt med 110-130 i puls de første 2-3min, holde pulsen omkring 120-130 et par minutter sænke tempoet til bare at trille, tage et kort interval på ca 140 i puls, ned i fart igen, et kort interval på 150 (bare 10-15 s), lidt ned i fart et stykke tid og en kort tur op på 160 i puls (igen kort tid) 1-2 min før start og derefter trille lige så stille og så holde klar på mållinien de sidste 30 s. Jeg plejer at drikke et par små slurke vand ca 5-8 minutter inde i opvarmningen.

    For at du kan bruge mine pulstal skal du "oversætte" din egen max/løbspuls (d.v.s. være på samme procent af din maxpuls). Jeg har max. ca. 188 og ville køre 1t 10 min på ca. 168-170 i gennemsnitspuls hvis jeg gav den fuld hammer. Ved ikke om min opvarmning er fysiologisk optimal, men den har virket OK for mig.

    Det var da til at forstå. Tusinde tak... Det er fedt at høre om hvad andre gør for at forberede sig op til løb. Det skal helt sikkert afprøves på søndag...

  4. Opvarmningen bør ofte (ved ikke hvor lange løb du deltager i) starte stille og roligt.

    Men hele ideen med opvarmning er at gøre dig klar til at køre med din løbsintensitet.

    Derfor bør opvarmningen som minimum indeholde korte stræk hvor du er nær denne intensitet.

    Hvis du blot varmer roligt op, vil kroppen stadig "blive overrasket" når startstudet går...

    Den er taget til eftertanke... tak

    Løbet på søndag vil vare cirka 1 time og 10-15min (18-20 km skovterræn)... og det vil være med høj intensitet hele vejen igennem.

  5. Hej.

    Nu ved jeg ikke lige hvad du præcist mener med at få styr på åndedrættet.

    Mit bud er at det er et fysiologisk problem, og at der er overgangen fra at du arbejder anaerobt til at du arbejder aerobt, der volder dig kvaler.

    Så vidt jeg husker skulle kroppen først komme rigtigt i gang med at arbejde aerobt efter et kvarters tid.

    Ved ikke lige hvordan man gør det på cykel, men en god opvarmning, der får pulsen op, eller at starte stille og roligt er et bud.

    Tak for dit svar. Som sagt så er det også mit bedste bud... Du satte bare nogle finere ord på. :smile:

    Men det vigtigste at huske er at der SKAL være tid til at varme ordenligt op inden et løb. Det er jo også logisk... Andet ville være dumt. Jeg er bare blevet overrasket de sidste par gange jeg har kørt løb da jeg slet ikke kan styre åndedrættet og jeg pruster og hoster... og som sagt så er det pludselig væk... underligt :dry:

    Men jeg må jo prøve på søndag (løbsdag) at varme godt og grundigt op ved at cykle en stille og rolig længere tur (længere end jeg plejer)... og mærke efter forskellen...!

  6. Det er da ikke helt dårligt gået eftersom du satsede på 1 time. Jeg har ikke selv haft fornøjelsen af at køre i Rold skov endnu så jeg kender ikke ruten, men den lyder til at være god... Jeg har hørt den blive omtalt et par gange. Jeg kunne godt selv tænke mig at trille en tur igennem den på et tidspunkt.

    Men fedt med din tid... :4thumbup: uden at kende dit niveau kan jeg da høre, at helt rookie er du ikke når den også kan køres på mere end 2 timer(hvis altså der er tale om samme rute)

    Ses i sadlen

  7. Jeg skal høre om der er éen som kan give en forklaring på følgende... I forbindelse med mine MTB løb bruger jeg meget tid på at få styr på åndedrættet i starten af løbet. Det er så slemt at mine lunger nærmest er ved at hoppe ud(bare for at overdrive lidt :smile: ) Det underlige er så at cirka efter 15-25 minutter med høj intensitet falder det hele til ro i kroppen igen og jeg kan så først der fokusere mere på at træde hårdere i pedalerne og holde fokus på ruten.

    Problemet i dette er stort for mig, da jeg taber en masse tid i starten som jeg ikke kan nå at indhente i den sidste del af løbet.

    Mit spørgsmål: (som også lidt er min egen fortolkning)

    Bunder dette "bare" i en dårlig kondi???

    Eller er der tale om for dårlig opvarmning???

    Er spændt på at høre om der er nogle med samme oplevelser. Måske ikke indenfor MTB men så løb, landevejscykling eller lign.

  8. Hey -=Nosa=-

    Det kunne godt være at dette spørgsmål kræver en tråd for sig selv, men må jeg spørge dig hvorfor du hellere vil køre fully? Jeg har selv købt en med full suspesion og må indrømme at hvis jeg skulle gøre købet om ville jeg have valgt en hard tail. Men det er selvfølgelig en smagssag samt hvilket slags løb der skal køres. Jeg kører aldrig med suspension bag når jeg køre XC. Bruger det sjællent en gang imellem når jeg kører længere "hygge" ture for at skåne ryggen... Jeg overvejer faktisk grundigt at købe et andet stel :smile: Da jeg ikke bruger det, er det jo bare overflødige kilo på cyklen... De er jo lige lidt tungere de fully´s

    Men som sagt... det er en smagssag :smile:

    Held og lykke med salget... :wink:

  9. Og kan så iøvrigt konstatere at mørket falder på allerede omkring 19:30 så man skal være tidligt ude hvis man skal nå nogen kilometre.

    Det er surt at mørket er over os nu. Så er det fremover weekenderne man skal satse på at komme i skoven... og i hverdagene må det så være spinningslokalerne som er alternativet :dry: Men bedere end ingenting selvfølgelig.

  10. Jeg havde godt nok lidt betænkeligheder da min makker havde foreslået Rold skov men han havde talt med en af de "lokale" som havde forsikret om at ruten ikke var specielt mudret..... Han tog fejl.

    :laugh:

    Selvfølgelig tog han fejl... vejret byder ikke på andet end regn for tiden... :smile: Jeg var selv afsted i går i skoven og jeg var selv pakket ind i mudder. Det er ski%¤# hårdt når cyklen lige "falder" ned i et blødt underlag på vej op ad en bakke. Men på den anden side er det jo ret fedt at bare fræse rundt i skoven smurt ind i mudder :blink::tongue:

  11. Jeg melder mig lige ud som skabslæser...

    Jeg har læst adskillige sider i din log, og jeg kan se det er dig jeg skal læne mig op ad når der skal findes ekstra motivation til spinningstimerne. Nu er det for mit vedkommen snart tid til at søge ind i lokalerne da vinteren snart er på vej. Jeg har ikke spinnet ret meget tidligere så det skal blive spændende at komme igang. Beneren´ skal jo holdes igang... :smile:

    Så nu ved du at jeg lurer a´ og til :wink:

  12. 16 september

    ca 500 m crawl med focus på teknik. Ellers gik tiden med at lege med ungerne på vipperne.

    :laugh: At skulle overgå den ene "bombe" og maveplasker efter den anden... Det er noget af den bedste træning der findes :4thumbup:

  13. Jeg har hørt / ladet mig fortælle, at man skal holde sig fra det som hedder deore? Er det rigtigt, eller blot en påstand?

    Det er noget pjat da de fleste Shimano dele hedder Deore. Det er de efterfølgende bogstaver som eksempel LX, XT eller XTR som fortæller kvaliteten samt hvilket niveau komponenten er i Shimano´s sortimentet.

  14. Højdekurven for en spinningstime bliver nok lidt kedelig ....men der er trodsalt nogle stykker herinde der forvilder sig udenfor engang imellem og cykler lidt IRL.

    Men alvorligt talt indeholder det hvad jeg har brug for så spørgsmålet for mit vedkommende er egentligt bare hvor valide dataene er og hvor ofte der samples. Ellers smutter der for mange småbakker inde i skoven.

    Jeg kan godt lide at det er ur formet og da man dermed osse kan bruge det hvis man forvilder sig ud på en løbetur og når man skal på cyklen spænder man det bare på holderen på styret. Til 1500kr er det trods alt noget billigere end polar urene der sjældent ses til under 2000kr. Prøver lige om man kan finde nogen anmeldelser af dem.

    /

    Lars

    Jeg har det lidt på samme måde... Det er rart at kunne spænde det på armen og bruge det til andre formål end MTB. Men uret er selvfølgelig også cirka 3 gange så dyrt som for eksempel Sigma´s top model inden for cykelcomputere ( ved dog ikke om den kan udregne grafiske kurver )

    Lad mig høre hvis du finder nogle anmeldelser af uret.

  15. Kan du ikke lige købe og teste det her og fortælle mig om det er godt?? :tongue:

    Ciclosport HAC5

    det har fornuftige funktioner set fra et cyklemæssigt synspunkt.

    Af alle brugere her på MOL vidste jeg bare at du vil være den eneste til at kommentere på et emne som dette... :bigsmile::blink: Emnet var nærmest dømt på forhånd. Det er jo ikke ligefrem altimeteret der bliver brugt oftes i de svedrige træningslokaler :laugh: Der er åbenbart kke ret mange der triller rundt i skoven på 26" hjul herinde i forumet... :bigsmile:

    Jo Lars... Jeg bestiller det lige med det samme, så har du en anmeldelse sidst i næste uge :tongue:

  16. Jeg søger et ur eller cykelcomputer som har altimeter og samme tid skal det kunne udskrive en grafisk kurve over ruten.

    Jeg har haft Polar S725X i sigte i et stykke tid. Men har nu også set der er kommet en ny serie fra polar til cykelbrug hvor der er et ur som hedder CS600. Ud fra hvad der er at læse på Polars hjemmeside har de begge altimeter, men kan de lave grafiske udskrifter?

    Jeg vil høre om der er nogle MOLére som har erfaringer med disse ure, og om de kan lave disse grafiske udregninger som jeg søger.

    Hvis der er nogle der hellere vil anbefale fastmonteret cykelcomputere som Garmin eller lign. er jeg også klar på at høre erfaringer derfra.

  17. Så blev cyklen valgt og bestilt.. Det blev til en ny Cube Ltd Team 2007. Håber den kommer til mig snart så jeg kan komme ud og prøve. Tak for alle de venlige svar og for den gode hjælp. Nu må jeg bare vente og se om hjælpen har været god eller om jeg er skuffet over cyklen ;)

    He he, Jeg tror bestemt ikke du vil blive skuffet... og hvis du gør, så find den cykel til de 2499 kroner du kiggede på til at starte med og trille en tur på den... Så vil du blive glad igen over dit valg af Cuben :wink:

    Ses i sadlen

  18. Takker!

    Endte på en 27 plads ud af 46 startende og kan se at jeg kørte ret stabile omgangstider.

    Herre 00:11:53 00:23:15 00:35:03 00:46:39 00:59:25 01:11:52

    Den førende overhalede mig på 4 omgang men han tilhører så vidt jeg ved osse eliten i danmark. Hans tider var til sammenligning:

    Herre 00:08:07 00:16:58 00:26:00 00:35:15 00:44:33 00:53:48 01:03:24

    Havde jeg stillet op i veteran ( Ja - jeg er gammel nok :crazy: ) var det iøvrigt blevet til en 6 plads ud af 14.

    Århus bliver desværre ikke en mulighed grundet arbejde!

    Så altså klart hurtigere omgangstider.

    Det er sku flot... Jeg kunne ikke have gjort det bedre. Men det betyder vel bare at selvom du har haft pakket dine "skovben" væk i en periode virker de stadig :bigsmile:

    Flot kørt...

  19. Jamen efter moderat pres fra La Cour :tongue: måtte jeg jo hellere stille op i GhostCuppen når der nu blev kørt så tæt på hjem adressen.

    Der var pænt fremmøde og ruten der var sat sammen i dagens anledning var ikke så krævende som jeg havde frygtet men så absolut heller ikke en "walk in the park" rute. Kørte faktisk hele løbet siddende på melemste klinge så der var ikke mange steder hvor man kunne "strække" ud.

    Ghost cuppen er alle mod alle kun opdelt i køn og så en ret grov alders sortering ( børn-ungdom-voksen-veteran ).

    Eftersom jeg mest var med for sjov lagde jeg ikke særligt hårdt ud velvidende at det betød at jeg på første omgang ville komme til at skulle overhale en del af dem der havde lagt for hårdt ud for at komme først til single tracken. Har man ikke kørt MTB løb før skal det lige forklares at det er ret vanskeligt at overhale når man er på singletrack så starten på et MTB løb ligner som regel starten på en 100 m distance. Alle der vil noget spurter simpelthen hen til singletracken hvor man ofte kommer helt ned og må klikke ud for at alle kan lines op. De værste og længste stigninger var pillet fra men der var tilgengæld en del korte stejle stykker og ret teknisk svære da de var meget snoede. Dette gjorde at der var en del afstigninger på første omgang da ikke alle kunne klare de stejle bakker siddende på cyklen. 2 og 3 runde gik starks bedre da jeg nu havde mere eller mindre fri bane. Efter 4 runde blev jeg lappet af en af den førende rytter :blink: men det er vel typisk for MTB kørsel at der er markant forskel i tempo på rytterne alt efter niveau. Eftersom jeg var blevet lappet kunne jeg idet mindste glæde mig over kun at skulle køre 6 omgange.

    Tiden på de 6 omgange blev ca 1:12 men placeringen har jeg overhovedet ingen fornemmelse af. Den må komme senere når ghost cup får opdateret deres hjemmeside.

    Over and out!

    Sådan Lars... Fedt at du kom afsted :4thumbup:

    Jeg er meget træt af at jeg ikke kom med i går men glad for at høre at du fik gjort noget ved sagen.

    Jeg syntes Ghost Cuppen er et fedt løb, netop fordi alle kører mod alle (begynder som elite) Det er sundt at køre sammen med nogle der ligger flere niveauer over éen selv. Det giver éen lyst til at give den en tand mere saft til træningen dagen efter. :smile:

    Placeringen er ikke så vigtigt når man ikke køre elite syntes jeg, det vigtigste er at man er med og ikke falder helt ud.

    Godt kørt Lars :wink:

  20. Hvis du har mulighed for at købe en lettere og næsten ubrugt LTD ville jeg købe den frem for Acid (hvis prisen er fair vel og mærket)

    Forgaffel samt mange mindre sliddele er lige en tand bedre på LTD modellen.

    Da jeg købte min cykel viste jeg heller ikke ret meget om de forskellige dele, men efter adskillige timer på nettet samt en masse "mingle" blandt MTB folk gik det hurtigt op for mig hvad der var hot og not. Det samme vil ske for dig når du nu har købt din første cykel og kommer ud på sporet :bigsmile:

    Men jeg vil mene at du roligt kan købe en af de omtalte cykler... De kan jo altid skiftes ud senere når interessen stiger yderligere :blush::innocent:

  21. Lige nu er valget mellem Cube Acid, Cube LTD Pro og Cube LTD Team..

    Jeg syntes du har lavet et lille hop med hensyn til dit max buget :bigsmile:

    Forskellen mellem de 3 cykler kan du se på dette link til en tilfældig forhandler jeg lige faldt over på nettet...

    http://www.fabin-ikast.dk/MTB/Cube.html

    Jeg syntes ikke man kan sige at den ene bike er bedre for dig frem for den anden med det omtalte behov du har. Det er vist bare hvilken éen du syntes ser bedst ud :wink: Men fede cykler er de alle i hvert fald :smile:

    Ser frem til at høre hvad du får købt... :bigsmile: