L_Bjørn

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by L_Bjørn

  1. Nu har jeg ingen idé om, hvor mærket du er af din skuldreskade! Men som gribben tidligere har beskrevet er bevægeligheden i RC stor!, men stabiliteten lille! Derfor er det vigtigt at starte med lavest progresion. Den første progresion er tube ex/interal rotationer der efter arbejder man sig stille og roligt længere op! Cuba pres ser jeg som en af de sidste RC øvelser, da det kræver utrolig stor bevægelig og stabilitet for at kunne kører denne øvelse med god teknik.

    Endnu en stabilitetsøvelse for skuldren er krydser og cirkel på en dør eller endu bedre et whiteboard, hvor der bruges en karklud!

    Husk, at træn med 16-20 gentagelser for optimal stabilitet!

    Held og lykke!

    Så du siger at tørre en tavle (whiteboard) af med en klud faktisk er godt for træning af stabilitet i skulderen? :bigsmile:

  2. Har planlagt at droppe BP i nogle uger og så starte let ud igen. Kunne f.eks. starte på en step cyklus….

    Når det kommer til disse rotator cuff øvelser har jeg en vis skepsis om hvorvidt de kan forbygge en reel skade.. Alle vil vel døje med skulder skader på et tidspunkt især hvis de ofte kører tungt? Folk læser artikler der beskriver hvordan du kan forbygge skuldre skader og tænker fedt nok (alle døjer jo med det lort), men er disse øvelser særlige effektive i f. eks bænkpress (praksis)? Ingen ønsker jo at bruge tid på noget der ikke er nyttigt.. Måske ligger problemet bare i, at folk har en mani når det kommer til tunge presse øvelser og de tror vejen uden om er at forbygge det igennem forskellige metoder og ikke droppe bænken engang imellem…

  3. Jeg har efterhånden læst Flere artikler på div. Forums, der omhandler hvordan man kan forbygge skuldre skader igennem div. Øvelser til rotator cuffen. Jeg overvejer selv at sætte det ind i mit program, da jeg pt. Har en skulder skade. Jeg kan se de fleste sættere det ind lige efter deres bryst og skulder træning. Disse RC øvelser går naturligvis ind og rammer rotator cuffen rent og kan det evt. sætte skade potentialet op? Fx efter en hård dag med bænkpress og så yderligere belaste sine skuldre med disse øvelser.

    Generelt vil jeg gerne bare høre folks erfaringer med dette…

  4. Normalt er det smart at træne videre med andre øvelser eller med mindre vægte for at øge restitutionen, men er der smerter, bør man overveje at holde helt pause.. hvilke øvelser gør ondt?

    Well.. Generelle øvelser som BP og ISÆR military press som jeg mener, har været hovedårsagen til skaden.

  5. Som så mange andre lider jeg under en Rotator Cuff Skade - det betyder naturligvis pause fra alt træning indeholdende presse øvelser. Træner derimod de fleste træk øvelser dvs. Bent rows, chinups osv - Mærker ingen irritation/smerter overhovedet. Mit spørgsmål er selvfølgelig hvorvidt disse øvelser skulle kunne forværre min nuværende tilstand i skulderen? Kan se at dette spørgsmål tidl. er blevet stillet, men foreløbig ingen svar.

  6. [Mandag: Bryst, Skulder & Triceps

    Bænkpres

    Incline dumbell presses

    Military presses

    Dumbell side laterals

    Dips

    Pushdowns

    Mave (frit valg på hylde 1)

    Tirsdag: Ben, Ryg & Biceps

    Squat

    Rumænsk dødløft

    Bent over rows

    Pullups

    Dumbell rear laterals

    Barbell curls

    Lægge (frit valg på hylde 1)

    Torsdag: Bryst, Skulder & Triceps

    Incline bænkpres

    Dumbell bænkpres (flad bænk)

    Seated dumbell skulderpres

    Cable side laterals

    Close grip bænkpres

    Fransk pres

    Mave (frit valg på hylde 1)

    Fredag: Ben, Ryg & Biceps

    Front squats

    Dødløft

    Dumbell rows

    Chinups

    Cable rear laterals

    Dumbell curls

    Lægge (frit valg på hylde 1)

  7. Har fået noget irritation i højre skuldre når jeg kører BP. Andre øvelser som f.eks. skulderpress og frontraise mærker jeg intet. Vil tage en pause fra BP, men kan min skuldre tage yderliger skade hvis jeg forsætter med skulderpress m.m. Irritationen opstår kun når jeg kører bryst øvelser.