TLunau

Medlemmer
  • Posts

    5,307
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Posts posted by TLunau

  1. post-1183-0-88273500-1413196874_thumb.jp

    Træningstårn med 100kg, der kan justeres med spring på helt ned til 2,5kg. Stortset ubrugt og står derfor som nyt. Da dette tårn er meget solidt lover producenten livstidsgaranti, hvilket vil sige at det bliver repareret uden omkostninger.
    Kan bruges til et hav af øvelser da trissen kan justeres både op og ned.
    Nypris 15.000.kr, sælges for 10.000kr
  2. Nogen der ved hvem/hvor der er et sæt til salg i nærheden af Århus.. ønsker at få trænet lidt squats inden jeg skal i bjergene på Mallorca og cykle

    Du vil gerne købe squats? Hvor mange vil du gerne købe, jeg kan godt lave en del, skal vi sige 50kr stykket?

  3. Jeg kan klart anbefale dig IKKE at bruge alun.dk som forhandler. Mage til amatørbutik skal man lede længe efter.

    Jeg har haft bestilt et par Bikila hos dem og fik først et defekt par, dernæst et par i forkert størrelse. Jeg fik ingen tilbud om kompensation for de penge jeg brugte på at rette op på deres fejl (ved at sende de ubrugelige sko retur) - først efter to emails (hvoraf den ene blev ignoreret) har jeg fået refunderet 80kr (hvilket svarer til at sende skoene retur 1 gang).

    Jeg har nu sendt de sko tilbage jeg fik i forkert størrelse og bedt om at få mine penge retur, da jeg ikke er interesseret i at handle med folk der er så amatøragtige. Denne handel har kostet mig 80kr og to ture på posthuset. Tak Alun.dk....

    Brug i stedet www.vibramfivefingers.it hvis du kender din størrelse eller gå ind i Maraton Sport i KBH.

    Alun, er det ikke ham kvajet, der lukker lort ud på stribe?

  4. Nogen erfaringer med barfodsloeb/fivefinger loeb i forhold til skinnebensbetaendelse?

    Nogen fordele ved at loebe uden sko?

    Det der sker når du løber uden sko er, at du primært vil bruge forfoden. Det bevirker, at du vil stresse lægmusklen og deraf achillessenen noget mere, end ved løb med sko. Mit råd er derfor at planlægge en langsom progression, for at undgå inflammation i og omkring achillessenen.

    Jeg tør ikke sige om der er en fordel i at løbe uden sko, men mange er blevet glade for det. Derudover er der jo argumentet med at mennesker ikke er blevet født med sko på og derfor er designet til at løbe barfodet. Det lyder jo umiddelbart logisk, men derfor behøver det ikke at være sandt.

    Bottom Line: pas på dine achillessener og mærk på dig selv, om det føles rarere at løbe uden sko.

  5. Er den ikke bedre til gennemsnitsdanskere end til BB/styrkeatleter?

    Jeg tænker måske lidt, at det kan komme til at knibe med prots (selv om visse af disse jo godt kan komme fra grønsager, og således ikke alle behøver stamme fra øverste gruppe)?.

    Selvfølgelig er den bedre end gennemsnitsdanskerens diæt, der er jo hverken snickers, citronmåne, øl, rødvin eller chips i den fine trekant men er den optimal?

    Man kunne passende fylde bunden med magert kød, fisk af alle slags plus diverse grøntsager. Midten med alle diverse grove kulhydratkilder, nødder, gode olier, mælkeprodukter osv. Toppen skal indeholde al det madaffald vi bør holde på et minimum samt alkohol.

  6. Hey

    Jeg vil høre om der er nogle der har erfaringer med Pavels ladder, til opbygning ens max i kropshævninger, eller evt kan anbefale ande programmer?

    Mit max er pt på 30 reps, dette er selvfølgelig uden at svinge med benene.

    På forhnd tak

    Af ren nysgerrighed hvordan kan det så være at du vil kunne tage flere reps hvis du vitterlig kan lave 30 gode reps?

    Jeg havde valgt at fokusere på styrke og/eller one arm pullups

  7. Coca cola light, pepsi max eller lignende light-produkter, der ikke indeholder nogen (nævneværdig) energi, kan de alligevel "snyde" kroppen og påvirke insulin-niveauet, stort set på samme måde som hvis man drak den sukkerholdige version?

    Hvis ja...

    Er det aspartamen der gør det, koffeinen eller...?

    Det er der ikke evidens for men du kan jo lave din egen lille test.

    Køb et blodsukkerapparat, de er faktisk ret billige, så faster du nogle timer, måler dit blodsukker, drikker noget med aspartam, venter lidt og måler så dit blodsukker igen og ser om der er forskel.

    Jo flere gange du laver testen og jo flere gange den viser det samme, der har du dit svar.

  8. Jeg trækker mit statement tilbage. :)

    Dog vil jeg hævde at det er langt bedre at tælle kcal, end carbs. Kcal er en fin måde til at få et fingerpeg til hvor man ligger henne. Det er ikke præcist, men man har heller ikke nogen måde præcist at beregne en dags forbrænding på, for almindelige mennesker.

    Så kcal som fingerpeg vil i mine øjne være tilstrækkeligt, forudsat en ellers normal kost.

    Det sagt, så har jeg ingen uddannelse indenfor det. Dog ved jeg fra egen erfaring at man sagtens kan indtage MANGE (procentvis) carbs og stadig være super fit (fedtprocent under 10% for drenge).

    At sige at det er langt bedre at tælle kcal end carbs er ligså dumt som at påstå det modsatte. Der er faktisk god ide i at tælle carbs det skal bare gøres på baggrund at hvor mange kcal'er man indtager. I forbindelse med et vægttab vil man skulle nedsætte indtaget af det samlet antal kcal'er som du også er inde på og det der som regel afgør om man kan bibeholde motivationen eller dropper det hele igen er sultfornemmelsen. Det er langt nemmere at holde sulten i ave hvis man dropper de fleste carbs (pånær dem i grøntsager, som er meget vigtige af indtage) og istedet erstatter disse kcal'er med protein og eller gode fedtsyrer. På den måde holder du blodsukkeret mere stabilt og derudover vil en øget proteinindtagelse føre til øget mæthedsfornemmelse, begge dele meget vigtige iforhold til at mindske sult

  9. Jeg er en ung dreng på 80 kg. Jeg vil gerne ned og veje 70 kg. Hvad kan jeg gøre for det. Hvad skal jeg spise og hvor meget. Hvor mange gange om dagen skal jeg spise.

    På forhånd tak.

    Inden folk begynder at svine dig og det vil de fordi dette emne er blevet oprettet 500.000.000. gange tidligere og du har tydeligvis ikke brugt tid på at søge bare en lille smule så vil jeg gerne stille dig et par spørgsmål.

    Ved du hvad kcal'er er?

    Ved du hvad makronutrienter er? dvs protein fedt og kulhydrater og ved du hvad forskellen på dem er?

    Ved du hvad basal stofskifte er og har du en ide om hvad forskellige aktiviteter gør for din forbrænding?

    Ved du hvorfor livviddemål er et langt bedre mål end kropsvægt er og ved du hvorfor man aldrig bør tabe sig uden at styrketræne?

    Ingen af disse spørgsmål er for at nedgøre dig men du bliver simpelthen nødt til at sætte dig lidt ind i basal ernæring og menneskelig fysiologi hvis du vil have et varigt, sundt og flot FEDTtab

  10. Og hvis frontsquat er helt umuligt så kør Zercher istedet = endnu mere coretræning

    Gobletsquat med tung håndvægt er også en mulighed. Man skal i al fald koncentrere sig når man når op på 50-60kg og mavsen får ditto tæsk.

  11. Jeg skulle have udtaget noget rygmarvsvæske, og lægen prøvede at stikke 3 gange inden hun tilkaldte en anden læge som så prøvede at stikke to gange. Efter 5. stik gav de op og sagde at jeg måtte på deres røntgenafdeling så de kan stikke imens. Så på Onsdag skal jeg ind igen og stikkes lidt i.

    De er helt sikkert ikke vant til at stikke i muskuløse individer, gjorde det naller? :bigsmile:

    Må man spørge om hvad årsagen er til denne lumbalpunktur, det er jo ikke noget man bare gør for sjov :wink:

  12. Er det kun når du laver backsquat at problemet er der? hvis det er tilfældet så synes jeg helt at du skal lade være med at lave øvelsen også kun fokuserer på de squatøvelser jeg allerede har set dig lave og som går godt. Sålænge du ikke skal stille op i styrkeløft er backsquat fløjtende ligegyldigt :smile:

  13. Hvad skal der til for at blive 100 år?

    Hvor gammel regner du med at blive - eller er du dybest set ligeglad på nuværende tidspunkt?

    God artikel Morten men jeg tager vist ikke helt fejl hvis jeg skriver at du tager udgangspunkt i hvordan verden ser ud her og nu. Mange af os på boardet er jo yngre end 30 (selvom jeg godt nok er tæt på). Tror du ikke at gen-, nano -forskning mm. når så langt indenfor 30-40 år at de fleste af os bliver over 100 uanset om vi følger de råd din artikel omtaler :smile: