Anders Sand

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Anders Sand

  1. Det er der ikke noget hold i, de eneste måder hvorved du kan virke mere markeret er: Muskelforøgelse eller fedttab.

    Ok, tak for det. Det var også mit bud, når man tænker på teorien bag. Men skrøner har det jo med at overleve i laaang tid:)

  2. Vedr. skulderproblemet, tog jeg det op i alligevel, da SAS var inde på det. Men hvad er det du gerne vil have uddybbet? Når jeg skriver et 'hul', som mener jeg det sted, hvor der er et led mellem skulderen og armen. Det kan faktisk ses med det blotte øje, og det er lige meget hvilken arm man strækker ud.

    Lyder besynderligt. Kan ikke løses over nettet tror jeg.

  3. Men hvis vi lige kigger bort fra, at jeg skulle være helt 'grøn' på styrketræningsområdet, er det så forkert forstået, at man markere ved at træne med 3x15 eksempelvis, og styrker (gainer) ved 3x6?

    Gainer, forstået som større muskelvolumen, det vil du få ved 3x6 ja. Dog stadig svært for kvinder at øge muskelvolumen i samme grad som mænd kan pga. testosteron mængden hos de to køn.

    Fedtforbrænde og styketræne ville jeg anbefale hvis du ville markere dine muskler. På den måde kan du forbrænde fedt, så dine muskler evt. kommer til at fremstå mere tydelige.

    Men stadig, kvinder har jo fra naturens side mere fedtvæv end mænd, og din fedtprocent fejler da ikke noget! Men den hårdeste dommer over ens krop, er og bliver en selv:)

    Om 3x15 markere mere ved jeg ikke helt. Kan ikke finde ud af om det er en skrøne, eller der er hold i det. Tror der i en hvis grad er hold i det.

  4. Kan man både tabe fedt og styrketræne med tunge vægt, eks. 3x6? Jeg troet, at man skulle træne med lettere vægte, eks. 3x15, og cardio samtidig?

    Hvis du vil tabe fedt, skal du ikke træne cardio og styrketræning hjælper slet ikke på fedtet men musklerne.

    Cardio er for hårdt og du vil ikke fedtforbrænde så meget. Istedet træn lidt lidt lettere på f.eks løbebånd eller hvad du nu foretrækker. Du skal helst ligge mellem 50-70% af VO2-max for at fedt forbrænde effektivt, og dit træningspas skal helst op omk. 40minutter og gerne lidt over.

    3x15 er lige i overkanten af hvad man kan kategorisere som styrketræning. Det er lidt for mange gentagelser, og nærmer sig mere udholdenhed en regulær styrketræning. 3x6 er styrketræning, og det vil jeg klart anbefale frem for 3x15, med mindre du er helt nybegynder:)

    Gi gas!

  5. Hvis nu kroppen ikke når at optage næringsstofferne du indtager i måltidet inden, hvorfor er det så vigtigt at spise efter træningen?
    Efter træning er det en god ide at fylde på med nogle hurtig optagelige simple kulhydrater så som chocolade, tørret frugt eller glukose(druesukker)). Det er ikke et helt måltid vi snakker om af disse hurtigt optagelige kulhydrater, bare en smule. Når du så kommer hjem(hvis du i så fald ikke har spist et måltid med langsomt optagelige komplekse kulhydrater inden træning) så spiser du noget af det(f.eks pasta, müsli, ærter, bønner, rugbrød eller havregryn). Det er nemlig kulhydrater der kan bruges i mange timer, fremfor de simple hurtigt optagelige.
    Vil kroppen efter endt træning, så ikke bare optage det man spiste inden træning?

    Jo, det vil den. Men nogle hurtig optagelige simple kulhydrater i lille mængde lige efter træning, vil være godt, for så får kroppen noget "her og nu".

    Hvad med de 500-600g kulhydrat man almindeligvis siger kan lagres i kroppen, er de væk hvis man ikke får kulkhydrat lige inden træning?

    Hvis man ikke får kulhydrat inden træning, er det ikke ens betydende med depoterne er tomme (med mindre man ikke har spist noget i dage). Hvis de er tomme, så finder du ud af det, for det vil begynde at sortne for dine øjen, og du vil blive svimmel, have koncentrationsbesvær og din præstationsevne vil være MEGET forringet. Det er det man kalder sukkerkold eller "møde muren".

    Hvis man ikke spiser inden træning, kan man bare ikke forvente at depoterne er fyldte. Men de kan være fyldte nok til den træning man nu skal til at lave.

    Skulle jeg komme med et forslag, så spis 2-3timer inden din træning, og det skal være langsomt optagelige komplekse kulhydrater man finder i f.eks pasta, müsli, ærter, bønner, rugbrød eller havregryn. Hold dig fra at spise hurtigt optagelige simple kulhydrater en time inden træning. Det vil i teorien forringe din præstation.

  6. Pas på med at blive for ivrig fordi 1. løbetur var en succes... - kan snilt gå hen og blive farligt.

    Helt enig i dette!

    En af korsbåndenes funktion er at sikre musklerne arbejder korrekt omkring dit knæled. Hvis musklernes arbejde ikke koordineres optimalt, kan du risikere at slide dit knæ på længere sigt.

    Siger ikke det her, for at pille dig ned og sende dig tilbage til stenalderen. Det er sagt mere som en "pas nu på ikke at blive overmodig og tro du kan det hele nu" husketing:)

    Men lyder som om noget af den træning du har lavet inden operationen, hjælper dig nu:)

    Held og lykke med knæet fremover!

  7. Jeg vil desuden anbefale jer at spinne, 1-2 gange om ugen, så i kan smide lidt fedt/vand væk :)

    Spin I bare lidt, så i kan fedtforbrænde lidt. I vil ud over at smide fedt, også smide vand. Eller.... dvs. I vil svede en masse, og på den måde "smide" vand. Men det vand i "smider" under spinning timen, vil kun betyde et kort vægttab for jer. Væskebalancen skal reetableres bagefter, så det er ikke et permanent vægttab. Man kan kort sagt ikke tabe sig permanent ved at svede:)

    Alt efter hvor meget fedt der udgører hver jeres vægt, vil I måske endda tage på ved spinning.... I vil forbrænde fedt jo, men tage på i muskelmasse, og da muskler binder mere væske, vil I måke kunne opleve at stige i vægt. Stiger I i vægt, så kig på fedtprocenten og se om den er faldet (fedtprocent måling kan man evt. få foretaget i fitness centeret) eller kig i spejlet os se om de forkellige kilo har fordelt sig anderledes.

    Fedtprocenten eller spejlet siger mere end badevægten hvis I spørger mig:) Det er jo ikke interessant at se man vejer 95kg, men mere interessant at vide hvad der udgører hvad, på det 95kg tunge/lette hylster man dagligt slæber rundt på.

    Hep hey!

  8. Men har bare hørt man skulle vente en time efter mad for ellers vil du nedbryde en del af den mad du har i kroppen i stedet for faktisk at opbygge musklemasse.

    Tror også det er hvad AGV er inde på.

    Tæner du umiddelbart efter du har spist et kulhydratrigt måltid:), så vil kroppen ikke have optaget alle næringsstoffer fra maden endnu (hvis det f.eks er langsomt optagelige komplekse kulhydrater så som rugbrød, pasta eller havregryn). Og måske vil du i så fald træne uden dine kulhydrat depoter er fyldt ordentlig op. Det tager tid at optage disse nærringsstoffer så depoterne bliver fyldt op, og du vil evt. ikke præstere optimalt.

    Træner du lige efter et måltid vil kroppen stoppe med at fordøje maden og istedet fokusere på at levere energi til de arbejdende muskler.

    Men har du nok energi (gode fyldte depoter) så ser jeg heller ingen harme i at du spiser umiddelbart lige inden træning.

    Men.... Husk at spis lige efter, og gerne inden for den første time! Det minsker den tid din krop har brug for at restituere i, og du opbygger hurtigere en muskelmasse.

    God appetit og træning:)

  9. Davidolsen -> kvinder har også testosteron i kroppen (ligesom mænd har østrogen) bare i langt mindre doser - det er mængderne der adskiller mænd og kvinder.

    Derfor kan mænd også udvikle hængepatter ved at indtage anabole steroider. Det stimulerer nemlig til øget østrogen produktion. Ja i værste fald kan mænd danne brystmælk:)

  10. F.eks.

    5x5x30

    5x5x32.5

    5x5x35

    5x5x37.5

    osv (Hvis du ikke føler, du kan øge, så lad være, men hold pauserne præcise)

    Hvis du siger du er ret "ny" inden for styrketræning, så ville jeg nok fraråde dig at træne meget tungt i starten. Den store forøgelse af muskelvolumen ligger dog i den tunge træning, men hele dit muskel-sene apparat har brug for tilvænning. Træner du for tungt de første par mdr. uden tidligere at have erfaring med styrketræning, risikere du overbelastnings-skader!

    Uden at kende til dit basisprogram, vil jeg foreslå du de første 3 mdr. træner mindre tungt, dvs. gerne 3 sæt af 10 gentagelser (Fordi det ikke skal være tungt betyder det dog ikke at du ikke skal presse dig selv i de 3 sæt! Det skal være hårdt de sidste 2 sæt i hvert fald)

    Efter de 3 første mdr. kan du gradvist øge vægten og lave færre gentagelser (løfte tungere). På det tidspunkt kan din krop nemlig tolerere den tungere styrketræning.

    Når du når til den tunge styrketræning, så må du lige fortælle hvordan det ser ud med patterne. Tror det bare er et spørgsmål om tid:)

    God fornøjelse

  11. Som andre har været inde på, så er det langt svære for kvinder at øge muskelvolumen. Du kan øge muskelstyrken forholdsvis enkelt gennem din styrketræning med de 3x6 som jeg vil anbefale dig ligesom andre her gjort før mig. Du vil dog ikke umiddelbart øge din muskelvolumen (altså få større balder), men øge styrken pga. en bedre aktivering af din muskel via nerver.

    Umiddelbart, dog uden at kende noget til din fedtprocent, ville jeg nok anbefale at lave mere fedtforbrænding end styrketræning. Eller kombinere de to ting måske aller bedst.

  12. Jeg ved ikke hvad der præcist referes med 'kyllingebryst'?

    Det er brystbenets udseende. Hos de fleste er spidsen af brystbenet fladt, men hos nogle buer det en smule indad. Sådan er menneskets anatomi ind i mellem. Har selv en smule af det:)

    Hvis du ikke har haft det før, så er det formegentlig ikke det, da der ikke sådan lige pludselig sker tydelige forandringer af knoglers udseende "over night".

    Prøv med trisser, hvis det er muligt. Der kan du (hvis det overhovedet er muligt at træne enkelte fibre af pectoralerne) få de inderste fibre mere "med". Hvis det i så fald har med muskelvolumen at gøre.