Procuratio

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Procuratio

  1. Hey folket på mol,

    Jeg har prøvet at søge på emnet, men kunne ikke finde noget relavant. Er der nogen kloge hoveder som kan svare på hvad det gavner ved kroppen ved at gå med tung oppakning over længere periode? Umiddelbart vil jeg mene sener, led og konditionen. Man får vel også lidt muskelvækst, da jeg tror at man "narrer" kroppen til at tro at den er tungere end sådan så. På den side, så er dette bare mine tanker og jeg har ingen videnskabelige artikler til at bakke det op hehe :smile: . grunden til spørgsmålet er at jeg er begyndt til triathlon og vil høre om marchtræning vil trække mine resultater i en negativ retning mht. triathlon træningen.

    p.s Jeg kan ikke helt udelukke at jeg senere i livet vil søge ind til en af militærets elite-korps :cool: .

    Fra Tranen

  2. Jeg er enig med ptpoul, da jeg ikke vil forcere flere kg på min krop hurtigst muligt ved at gå på ædegilde :smile: . 10-15 kg er meget for en gut som mig. Især fordi at mine knogler heller ikke er så tykke, hvis der er noget som det findes? Sådan som jeg ser det og har læst rundt omkring så er det umuligt at stige i styrke uden at stige lidt i muskelmasse. Dertil kræver det at man er i kalorieoverskud. Med tiden tror jeg at vægten automatisk vil forøges, da jeg er i kalorieoverkud. vil bare ikke på nogen fedekure...ret mig endelig hvis jeg tager fejl.

  3. Det vil være en mangeårig process at ramme 95-100 kilo med en fornuftig fedtprocent.

    Enig. Målet med træningsprocessen og vægtøgningen er ikke en hurtig fremgang men en moderat og stabil en.

    Trådstarter:

    Hvor stort et kendskab har du til ernæring? Du bør sætte dig ind I carb rotation.

    Jeg har stort set kun kendskab til almen sund ernæring. Ikke kure. Vil i hvert fald sætte mig indi i card rotation og lige se på det. Jeg vil også lige kigge på Bill Stars anbefalet af Søren W. Vil bare sige at som RB fortæller min coach at speed & agility er alpha omega, da jeg i forvejen er lille så jeg skal satse på at undvige taklingerne fremfor at bare brase igennem de 100kg+ linjemænd

  4. Well, det burde ikke være så svært. Dog er jeg lidt forbløffet over du har trænet i +5år, og stadig kun vejer 65kg? Allerede her burde alarmklokkerne for længst være begyndt at ringe for dig. Som RB bør du veje en 75-85kg med din højde. Det kommer ikke i træningslokalet, men ved spisebordet :wink:.

    Det er netop svært. Derfor diskuterer vi det frem og tilbage på denne hjemmeside... Mol ville se kedeligt ud, hvis vi alle var enige :smile: . Egentlig havde jeg det fint nok med at veje så lidt i forhold til hvad jeg kan præstere i max. men kan godt se din pointe. Jeg bliver sværere at vælte omkuld med 10 kg oveni. Til gengæld vil jeg ikke gå på kompromis med min nuværende acceleration og speed.

  5. Løft i hvilket, som helst tempo, der falder dig naturligt ind.

    Bibehold hvilken, som helst form for bicep curls i dit program.

    Lyt ikke til folk, der religiøst abonnerer på enkelte non-specifikke øvelser.

    Jeg formoder at din fysiske forberedelse er ringe og dermed kan hovedbestanddelen af din træning, med fordel, fokuseres mod elementær calisthenics, spring, sprint, kast med medicin bolde, høj volumen abdominal arbejde, mobilitetsøvelser, power speed øvelser, ekstensive tempo løb, oxidativt arbejde, holdningsmæssige øvelser med lav belastning osv.

    Hold vægttræningen submaximal for nu.

    På denne tid er året (sæsonen) er absolut styrke desuden ligegyldigt. Hold belastningen i vægttræningen mellem 50-70%.

    Indenfor sportstræning er vægttræning den simpleste del men trods dette utrolig misforstået.

    okay men jeg føler bare ikke at det er muligt at holde den i submaximal...skal altid give mig lidt mere i centeret. Det er bleven en vane. Jeg bliver nok nødt til selv at føle mig frem på basis af det I/du har sagt. Man kan åbenbart let blive forvirret i den her verden af vægttræning og sport :wink:

  6. Tænkte også sådan noget som kosttilskud. Skal jeg begynde at smide noget weight gainer i mavsen + kreatin og andet gejl? Jeg træner trods alt hårdt 5 gange om ugen (hvoraf de to gang er amerikansk fodbold). Nogle gange er der også kamp i weekenden...

    -Tranen

  7. Hvorfor de 2 øvelser? Har ingen relevans for dine mål. Drop dem.

    Herefter er det osse vigtigt med din tilgang til de forskellige øvelser. Du skal lære at træne Dynamisk, dvs accelerer igennem hele bevægelsen. Bruge meget tid på Squat og Frontsquat, senere hen bør øvelser som frivend, stødvend, træk-hiv og stød-hiv være en del af træningen.

    Det er selvfølgelig meget forsimplet, men der skal ikke ret meget til for at give dig 10-15% ekstra. Desuden kan du eventuelt søge efter DeFranco på google, han er meget anerkendt i forhold til at træne NFL-aspiranter op til try-outs. Eventuelt kan du maile ham.

    Jeg har lige kigget på Defranco's hjemmeside. Det ser rigtigt hardcore ud, men no pain no gain som man siger :devil: . Han ser ud til at have styr på sit shit. jeg vil lige se på cable cross og hammer curls. Stærke biceps er gode at have når de prøver at rykke bolden ud af min arm, ellers kan jeg ikke lige se nogle andre fordele.

  8. Du burde foretage nogle søgninger på James Smith og Performance Training Center. Et program for en amerikansk fodboldspiller bør/skal indeholde meget andet, end styrke træning og intervalløb :)

    Skal jeg nok. Det kan være at jeg finder hoved og hale i det her træningsjungel

  9. Det er heller ikke det jeg mener, men du kan ikke køre 5x5 i så mange compound øvelser og så tit, med nævneværdig vægt, uden hurtigt at brænde af. Hvis det kører uden problemer i længere tid har du for lidt vægt på.

    ok så er jeg med. Det kan være at jeg skal længere ned i reps og højere op i vægt. Hvad plejer man at køre mht de store øvelser som squat, bænkpress og dødløft?

  10. Jeg var lige ved at skrive et svar, men så BAM: windows crash! så det bliver lidt kort svar. Jeg vil straks indføre frivend og løbe intervaller i træningen. Den havde jeg ikke lige tænkt på, så det var ikke så indlysende for mig :tongue: . Military pres ved jeg ikke lige hvor relevant det er? ellers må jeg erstatte træk til nakke med det. Jeg vil gerne fokusere mere på læg musklen, da jeg erfarer at det er den man bruger meget af. Kan bare bare ikke lige komme i tanke om flere effektive læg øvelser og hvor den skal kunne fitte ind i programmet.

    Til Søren W: Jeg har skrevet at mit primære mål er styrke og ikke muskelmasse. Med det sagt, så skal muskelmassen nok også forøges gennem tiden, når jeg får mere styrke. De stats jeg angiver er mine max stats. ikke noget jeg kører 5x5 af...alt for meget for min 65 kg krop. jeg kigger straks på den bog du har anbefalet!

    -Tranen

  11. Aloha Mol.

    Har efterhånden lyttet passivt til diverse tråde på siden, hvor der til tider kommer guldkorn og sjove kommentar. Nu har jeg selv valgt at smide en tråd ud omhandlende træning der gavner sport.

    Jeg har for et stykke tid siden startet som Runningback i Århus Tigers, hvilket jeg er meget glad for. Jeg søger derfor et træningsprogram primært til styrke og ikke muskelmasse. Desuden yderligere relevant runningback træning vil også være fedt.

    Nuværende kører jeg et fullbody program 3 gange om ugen:

    Squat 5x5

    dødløft eller læg 5x5

    Bænkpress 5x5

    cable cross 5x5

    Hammer bicep curl 3x8

    Hyperextension eller Træk til nakke 3x8

    Dips 3x8

    pullup 3x8

    +noget mave

    Mine stats:

    Bænkpres 115kg

    Dødløft 180 kg

    Sqaut 160 kg

    Vægt: 65 kg

    Alder: 21 år

    højde: 170 cm

    Styrketrænet i > 5 år.

    Sprinter en gang imellem (kører ikke efter noget program her)

    Kosten besår hovedsageligt af sundt mad, da jeg næsten aldrig spiser junk eller drikker sodavand. (har en mor der går øko-amok). Af samme grund har jeg aldrig indtaget hverken proteinpulver, kreatin eller andet kosttilskud.

    Jeg vil gerne

    -Sprinte hurtigere

    - øge acceleration

    - være hurtigere til at "cut" moves (skifte retning)

    - eksplodere lige i face på modstander :) og skubbe dem med mere kraft

    Vil gerne høre jeres input,

    Takkere fra Tranen ;)

  12. hej bjrn,

    godt at høre andre der skal til optagelsesprøven. nødflytning af en person må foregå på land, da det relaterer til når du har reddet en person op ad vandet og skal slæbe ham det sidste stykke fra vandkanten. Det fik jeg at vide af min træner, selvom hun kan har taget den lille livredderprøve. Det jeg har gjort er at melde mig ind i en svømmeklub. Det er motiverende og du får en god feedback fra din træner fordi det kan nogle gange være svært at se sine egne fejl under svømningen. Samtidig styrketræner jeg 3 gange ugentlig. Min erfaring hidtil har været, at man skal være særlig opmærksom på de muskler som normalt ikke bliver trænet. I mit tilfælde gik det ud over venstre læg muskel under brystsvømning. Det føles som om man stikker en nål ind i den muskel...av :wink: . mht ABC øvelsen du foreslår så vil jeg straks prøve den! det bliver loco! :bigsmile:

    Ja, det er sgu hårdt at redde liv :smile:

  13. tak for de fine svar. jeg har fået snakket med en instruktor om det. problemet er at min teknik skal forbedres meget, da jeg skaber meget viskositet i vandet og derved bruger en masse unødvendig energi. jeg er overrasket over at teknikken betyder så meget i svømning. :wink: . er der egentlig nogen af jer der søger ind som kystlivredder? så kan det jo vi svømmes ved :smile:

  14. Hej folket af mol.

    Som passiv loyal lytter af de kloge mennesker fra mol er jeg selv stødt på noget udfordring. Her inden jul er der optagelsesprøven for kystlivredder uddannelsen 2008 og den er efter sigende intenst. Faktisk sådan som det ser ud nu, så står jeg ikke til at bestå den, Argh!

    Hvis I ligger inde med nogle gode svømme-programmer så spring frem fra skjulet eller har nogle gode råd til svømning, alt modtages med håndkys.

    Kravene er

    400 m fri på <7,5 min

    25 m polocrawl efterfulgt af 25 m undervandssvømning på <50 sek.

    150 m bjærgning af dukke

    25 m nødflytning af en person (max 80 kg)

    Mine stats

    400 m fri på >10 min :unhappy: heh

    25 m polocrawl+20 m undervandssvømning på 50 sek

    nødflytning af person kan jeg godt

    bjærgning af dukke har jeg ikke testet.

    Hjælp...! peace out, peter :smile:

    P.s jeg er opmærksom på at det hedder kystlivredderen og ikke kysselivredderen, men det var bare for at fange din opmærksomhed :tongue: hehe