Ambidextrous

Medlemmer
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ambidextrous

  1. Din kostplan er en insulin bombe der er tæt på at selvdetonere, du får næsten dobbelt så meget kulhydrat som protein & fedt tilsammen.

    Start med at halvere dit kulhydratsindtag, det er mere en rigeligt, med mindre du er maraton løber og er ude på at carbloade (men selv i det tilfælde er det nogle dårlige kulhydratskilder du bruger). Dernæst vil jeg anbefale dig at erstatte kulhydraten i din kostplan med sundere alternativer. Broccoli = fantastisk, bananer = super, men udover det er der ikke nogle overvejende gode kulhydratskilder i din madplan.

    Forsøg at holde dig fra grøntsager med stivelse, dog er sweetpotatoes helt fint, men ellers hold dig til: spinat, kålsorter, grønnebønner, asparges, tomater, gulerødder, selleri, alt der er grønt.

    Lige pt kører dit blodsukker som en ruchebane som starter med de 100g gryn & laktose (mælkesukker) om morgenen og slutter af med et festfyrværkeri som aftensmåltid.

    Juice er det værste du kan drikke inden du går i seng, det får dit blodsukker til stige i vejret som en raket, og tvinger din bugspytskirtel til at producere ekstra meget insulin for at få fjernet sukkeret igen.

    Når du sover forbrænder du ikke nær så meget som når du er vågen, derfor i stedet for at forbrænde sukkereret som glykose, bliver sukkeret lavet om til triglycerider, med andre ord, det sætter sig som fedt.

    Udover det indeholder juice en helvedes masse fruktose, som din lever nu skal kæmpe med at nedbryde præcis som den gør når den nedbryder alcohol. Alcohol og fruktose er noget nær molykulært identiske og for store mængder sætter din lever på overarbejde.

    Fruktose kan i modsætning til glykose kun blive nedbrudt af din lever, hvor glykose kan blive brugt som brændstof af samtlige celler i din krop, dog gør overdreven indtag af glykose at din krop bliver forceret til at opbevare det som fedt, da det er begrænset hvor meget du kan nå at forbrænde på en dag.

    Så den korte den lange er: stop med at spise sukkerig mad tæt på sengetid, ISÆR frugtjuice, da de manglende fibre (juice indeholder ingen fibre) som ellers er en del af appelsinen, gør at sukkeret bliver optaget lynhurtigt og dermed forårsager et kæmpe spike i dit blodsukker.

    I stedet for at drikke juice, vil jeg anbefale smoothies, da det er blendet frugt MED alle fibrerne, men dog stadig ikke lige før senge tid.

    Du spiser i øvrigt heller ikke noget fedt, formentlig det mest essentielle makronæringstof af dem alle. Begyndt at spise æg, smør (kan anbefale Osted's Mejeri smør, noget af det eneste Omega 3 rige smør du kan få i Danmark), kokosmælk, kokosolie, avokado, oliven, fed fisk, fiskeolie, valnødder, nødder generelt (dog ikke mere end et par håndfulde om dagen, da alle nødder undtagen Macademia er propet med Omega 6 som ikke er godt i store mængder).

    Frygt ikke at fedtet vil få dig til at tage på, fedt indeholder ikke sukker og har ingen signifikant indflydelse på insulin udskillelse, i modsætning til hurtige kulhydrater (juice, mel, pasta, brød).

    Selv for meget protein kan forårsage for meget insulin udskillelse, (pga aminosyrerne Leucine og Serine) men det er helt fint i forbindelse med træning, så længe du ikke også propper dig med kulhydrater så som gryn, pasta, brød, juice.

    Mht. til nat snack; spis en lille håndfuld mandler, evt. med havsalt / ristede, det stabiliserer dit blodsukker hvilket er perfekt lige inden du skal sove.

    Jeg kunne blive ved, men ved ikke engang om du svarer på denne her rant så indtil da klapper jeg i, kan sagtens komme med links og dokumentation hvis du vil vide mere :)

    Håber det kunne bruges,

    Go sommer!

  2. (er det mig eller ser han utroligt bloated ud?)

    Det var det første jeg tænkte da jeg så indslaget med ham, glad for jeg ikke er den eneste. Kunne næsten ikke genkende ham fra de billeder på klausriis.com hvor han ser vildt godt ud (lean)!

  3. Det jeg kan li' ved siden er at der er en meget detaljeret gennemgang (når man klikker på dem) af hver enkel frugt, grøntsag etc. Således at man kan læse sig til hvorfor div. er sunde i stedet for bare at sige "det og det er sundt".

    Også super fedt med alle de opskrifter på siden!

    Tak for linket Niske!

  4. Hejsa.

    Jeg sidder og kigger på noget udstyr fra en amerikansk side (http://www.elitefitnesssystems.com/) som har alt hvad jeg leder efter. Problemet er bare, at jeg er bange for at det bliver snuppet i tolden og så bliver det temmelig dyrt oven i varens pris samt porto.

    Jeg leder specifikt efter "Power Wheel" og "Power Pushup" udstyr, som jeg ikke har kunne finde i DK

    Den første er en ab træner som de fleste er ret begejstrede for (ikke TV-shop crap) Den anden er nogle bånd til at øge sværhedsgraden i pushups. T-Nation beskriver begge her: http://www.t-nation.com/readTopic.do?id=461110

    Nogle der kender en go engelsk webshop? Den behøver ikke at have ovenstående udstyr (men ville være rart!), leder generelt efter en go professionel side der har lidt af det hele - Som IKKE er fra USA, da jeg ikke gider at betale ekstra for noget jeg allerede har betalt for :innocent:

    Har selv søgt, men har ikke fundet andet fra UK end typiske all-in-one maskiner og vægt udstyr.

    Håber nogle kan hjælpe!

    Takker :wink:

  5. Du må da gerne forklare mig hvorfor det skal ligge om morgenen inden morgenmad? :smile:

    Altså sådan som jeg har læst mig frem til:

    Når du lige er stået op er dine energi depoter (glycogen) 'udtømte'. Så ved at dyrke motion før du fylder dem op igen (med kulhydrat) bruger kroppen i stedet fedt som brændstof da der ikke er mere kulhydrat at brænde af.

    Noget i den stil :smile:

    Så hvis man vil tabe sig er det sikkert smart nok.. men mon ikke der er nogle negative sider ved det også? F.eks. hvis kroppen begynder at bruge protein som brændstof også. Det er man vel næppe interesseret i!

    Nogen der kan svare på det?

  6. Hejsa ...

    Da jeg er helt ny i dette forum, ved jeg ikke lige om det er de rigtige emner ... men ...

    jeg har trænet i 1 1/2 år nu og er ret godt tilfredes, men ville gernne vokse bare lidt mer .. og tænkte på kreatin , men efter som jeg har tabe 8 kg , så var mit spørgsmål om ,hvis man ikke lige få trænet reglmæssige.. hvad sker der så hvis man drikker/spiser kreatin ???????? jeg tænker sætter det sig så som fedt eller ...

    Kreatin sætter sig ikke som fedt, men du vil med al sansynlighed tage på (alt efter hvor meget og hvor længe du tager det) da kreatin er væskebindende. Men det forsvinder når du stopper med at tage det.

  7. Nogen der har nogen råd til hvad jeg kan gøre for at tage kg. på.

    Hej simonsen

    At du skal spise mere kan du vel selv regne ud :tongue:

    Jeg har selv haft det "problem" men jeg løste det ved at begynde at tælle kalorier og bruge dette smarte program "Krop & Kost"

    http://allnatural.dk/visdata.asp?id=243&M=7.

    Find dit ligevægts indtag (bare ca.) og sørg for at være i kalorieoverskud (f.eks. hvis dit ligevægts indtag er 2500 kalorier pr dag så sørg for at være på + 200-400 kalorier, altså omkring 2700-2900 kalorier). Dette kan nemmere klares med shakes hvis du har problemer med at få maden ned. Personligt tager jeg en shake om morgenen og en lige før sengetid. Har jeg gjort den sidste måneds tid og det har virket glimrende!

  8. okay.

    er også lige begyndt med incline dumbell press, kan bare bedre lide det gamle :unhappy:

    Du kan sagtens udligne forskellen selvom du bruger barbell bench press, bare øv dig på at holde stangen lige (teknik) indtil det er på plads, og tag nogle kg af (på begge sider selvfølgelig) så din svage side kan følge med, så skal det nok udligne sig.

    Jeg har aldrig set en der havde så stor styrkeforskel i højre & venstre side af kroppen, som mig selv da jeg startede. Biceps, triceps, lats, skulder, alt! I bænk kunne jeg slet ikke holde stangen lige, men jeg kom til den konklusion at jeg måtte tage nogle kg af stangen (selvom det trist) da min venstre simpelthen ikke kunne følge med. I dag 6 måneder senere er jeg stort set lige stærk i højre & venstre bryst og kører stangen helt lige. :)

    Men det er sikkert nemmere at fixe med dumbells, siger bare det ikke er et must.

  9. Nu ved jeg ikke om jeg kommer til at overtræde foraets regler, men mærket er Pastalife. De kalder det Protein Pasta. De har en hjemmeside: pastalife.dk. jeg købte det i en sandwichbar på Frederiksberg

    Super, det er nemt at få fat i hvor jeg bor! :4thumbup:

    Tak for linket!

  10. Jeg har købt en pose idag. Den skulle indeholde 26 gram protein mod 12 gram for almindelig pasta og 59 gram kulhydrat mod 74 gram i almindelig pasta. Fedt er der 1 gram i mod 2 i lamindelig pasta. Altsammen pr. 100 gram. Det skulle være opnået ved at erstatte noget af durumen med soya. Det er selvfølgelig ikke noget man kan baserere sit proteinindtag på, men det er vel en klar forbedring i forhold til almindelig pasta.

    Det skulle tilligemed være meget velsmagende og skulle ikke falde sammen eller klistre.

    Jeg vil lave den i aften og så vil jeg beskrive mine indtryk i et indlæg i tråden.

    Men er der nogle, der har prøvet den. I relation til styrketræning må en sådan pasta da være et fund.

    Hey hvor købte du pastaen og hedder det bare "Protein Pasta" eller hvad?

    Tak :smile:

  11. Ang. de 2 gutter der forekommer deres form mig en anelse utrolig deres aldrig / træningserfaring taget i betragtning og især med deres viden om kost (eller mangel på samme) - med lad det ligge.

    Hvordan kan du konkludere at du ikke har tabt muskelmasse?

    Derudover tror jeg ikke på du er stærkere i bryst / triceps efter 1 måneds pause.

    Jeg kan heller ikke se hvilken relevans din post har til dette topic.

    Undskyld HenrikJ, så retter jeg mig selv. Jeg kan ikke 100% konkludere, at jeg ikke har tabt en par gram muskelmasse, blot at jeg tabte mig, fik tydeligere markeringer og at jeg ikke gik ned i nogen øvelse, tværtimod. Var det bedre? Hvorfor skulle jeg dog lyve? Jeg var selv overrasket over det, selvom jeg tog lidt armbøjninger i pausen. Men okay hvad du tror på er sådan set også mig ligegyldigt, når du svarer på den måde.

    Mit indlæg føler jeg er relevant da Syruskeen spurgte om det kunne lade sig gøre at få muskelmasse samtidig med at tabe sig, og jeg mente blot at det nok godt kan lade sig gøre, ud fra min egen beskedne erfaring (udnævner på intet tidspunkt mig selv som ekspert) men som jeg også nævnte i mit første indlæg kan det være et rent tilfælde. Havde ikke i sinde at genere nogen med min post, men det gjorde jeg tilsyneladende, beklager.

  12. Kan man tabe fedt og ha' muskelvækst samtidig? Nogen kan, nogen kan ikke?

    Her i December tabte jeg næsten 2kg (fedt) uden at jeg trænede (pause) andet end lidt armbøjninger derhjemme. Jeg spiste simpelthen mindre, men egentlig ikke med vilje mistede bare madlysten. Det resulterede i at jeg her i starten af Januar kunne se næsten hele min sixpack, hvor jeg før kun kunne se de øverste tydligt. Jeg tænkte, nå men så har jeg nok også tabt muskelmasse i denne måned hvor jeg har været i kalorieunderskud, men nej. Da jeg kom tilbage til træningen, kunne jeg tage lige så meget som 5 uger før, og følte mig endda betydeligt stærkere i triceps, skulder & bænk. Om det så har noget med armbøjningerne (få reps, mere modstand) at gøre kan da godt være, men stadig, jeg havde bevaret styrken i alle andre øvelser. Jeg sørgede dog for at være godt dækket ind med protein & fiskeolie den måned, det har sikkert også gjort en forskel. Eller er det alt sammen tilfældigt? Jeg skal ikke kunne sige det!

    Jeg tror det afhænger af ens gener, nogle er heldige (nogen meget) andre er knap så heldige. Der er jo nogen der bare kan æde hvad de har lyst til, og træne helt vanvittigt, men samtidig få sindssyge resultater ud af det! (Ikke at det gør dem spor sunde!)

    Der var 2 topics på fitforum som i sin tid fik min opmærksomhed http://www.fitforum.dk/viewtopic.php?t=12157 og her er hans bror http://www.fitforum.dk/viewtopic.php?t=12145 - Tjek deres form

    Værd at lægge mærke til hvor kort tid de har trænet, deres kost, træningsprogram, se det kalder jeg gode gener! :blink:

  13. Hvis i har lyst kan i kigge forbi hvidovre, der liger vist en tough styrkeløft klub. Der vil de helt sikkert gerne hjælpe jer, med nogle knæbind... :bigsmile:

    Tak for tippet L^P! Men vi venter med de knæbind der til vi melder os ind i en styrkeløfter klub en dag (hvis). De var næsten ulidelige at ha på. Min kammerat havde så ondt at han måtte tage dem af :blink: Fik en i centeret til at vise os det, men han vidste åbenlyst ikke hvad han lavede for det blev kun værre :laugh: Det gik op for mig at stort set ingen bruger knæbind i fitnessdk og lignende centrer? Spurgte flere forskellige som stod ved Squatten. Én sagde at han havde brugt, men stoppede da man blev alt for afhængig af dem...

    I øvrigt, respekt for din signatur! Rart at se der er andre der tænker på dyrene! Kendte slet ikke graeskehunde.dk men nu ved jeg hvor min næste hund skal komme fra :smile:

  14. Har selv gået og tænkt over dette for nylig. Kunne godt se en fordel i at drikke morgenmaden, har nemlig så forbandet svært ved at få mad ned lige efter jeg er vågnet. Kunne selvfølgelig stå tidligt op og spise, men jeg prioriterer søvn højt! :innocent:

    Tror jeg vil lave en shake til om morgenen. Men er der nogen der ved om proteinpulver tager skade af at stå i køleskabet, blandet med mælk og evt. frugt, i løbet af natten...? Mere for at spare tid så man ikke skal stå og rode med det om morgenen. Ved så ikke hvor lækkert det er.. :tongue: