fyssen

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by fyssen

  1. Vi er to fysioterapeut studerende fra cvu-lillebælt som er i gang med bachelor opgave omkring H/Q-radio ved statisk arbejde.

    Vi benytter os af testudstyr fra HUR-lab, som er til rådighed her på stedet. Udstyret kan kun bruges til simpel måling af statisk styrke, og det tyder på, at resultaterne ikke er særlige valide.

    Vi har søgt div. databaser efter litteratur omkring statisk arbejde/styrke i UE, men må konkludere, at forskning på dette område er sparsomt, eller meget gammelt.

    Vi kan se ud fra vores søgning, at man i dag tester dynamisk frem for som tidligere mere statisk, hvad ligger til grund for dette ? Er det fordi, at statisk måling ikke fortæller os noget om en given dynamisk aktivitet ?

    Her tænker vi på, at det kunne virke forkert, at teste statisk på en boldspiller, når alt aktivitet foregår dynamisk. Kan statisk og dynamisk aktivitet overhovedet sammenlignes, og ved du om der findes litteratur om dette ?

    Håber der er nogen derude som kan hjælpe os

    Venlig Hilsen Martin og Michael

  2. Da jeg skal holde oplæg om idrætskader ville jeg gerne høre om der er nogen der har nogen gode historier om hvad man gør ved forskellige skader.

    tænker på skrøner som at man kan fjerne skindebenbetændelse med at gå i havet i vinter halvåret eller sove med lange sokker eller at man kan strække et firberskade væk osv

    Håber jeg kan få en masse forslag som jeg så kan be-eller afkræfte

    Hilsen Michael Stud fys

  3. hej dyrker selv rigtig meget thaiboksning

    du kan starte med at ta' 10 til 15 stk af 2 eller 3 sæt når du så får problemer holder du pause ved at stå med låste albuer og spænder i maven !

    hvis dette ikke går køre du på til du ikke kan mere og så går du tilbage og sidder på knæ tar' et åndedræt og ta' så 1 eller 2 armbøjning mellem hver pause eller flere til du når de 15

    det virker i starten

    du får mest ud af at gøre det så perfekt som muligt

  4. Min kæreste blev "færdig opereret" (der har været en masse probs med fejloperation osv.) for 2 år siden, efter at det lille stykke knogle som patellasenen hæfter på brækkede af.

    Hun har styrketrænet lige siden og har virkelig haft god fremgang. Hun har skånet knæet for alt for kraftig pres (knævandring ud over tæerne og knæekstensioner med belastning, isoleret) og det har gået rigtig godt!

    Men hun mangler at få sat lidt mere fokus på vastus mediale, så hun bla. kan få trænet lidt ekstra stabilitet omkring knæet.

    Ville det på nuværende tidspunkt, være en god idé?

    Jeg er nemlig lidt i tvivl, så før jeg rådgiver hende til noget, ville jeg lige hører JER Mol'ere :smile:

    Mvh Seb M

    hej prøv denne hjemmeside www.sportnetdok.dk