Satchmo

Medlemmer
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Satchmo

  1. Vi kan alle blive enige om at det umættede og flerumættede fedt er godt for vores helbred. Vi kan også blive enige om at transfedt som findes i junkfood osv. er usundt, hvorfor man i Danmark har gennemført lovgivning omkring hvor meget transfedt færdigretter må indeholde.

    Men efter en gennemgang af diverse ernæringsartikler og bøger mangler jeg stadig et argument for at man bør holde sig til det sunde, umættede og flerumættede fedt når vi, isoleret set, snakker om muskelvækst? Kan mættet fedt fra dyr ikke være ligeså godt? Jeg ved det ikke.

  2. Hvis du ikke kan presse dig selv til at dykke 25 m uden afsæt fra kanten så er du ikke gjort af det rette stof og burde finde en anden sport. Alle de andre svar er meget fyldestgørende og burde let, hvis du applicerer dem, gøre dig i stand til at dykke 25 m.

  3. Det er fysiologisk umuligt at gaine muskelmasse når man er i kalorieunderskud så hvis du alligevel oplever at få større muskler så er det fordi du har ligget i kalorieoverskud i løbet af ugen. Med 500 kcal i underskud om ugen vil du nok opleve at tabe godt 500 gram om ugen, og i den periode kan du som begynder sagtens have taget lidt muskel på. Ellers gode svar du har fået fra de andre brugere. Vigtigst af alt er vedholdenheden og ikke de små detaljer ;)

  4. Jeg er i den situation at jeg ikke har trænet i tre måneder og nu har jeg lidt for meget fedt på maven. Fedt% = 15. Og ret lav muskelmasse. 186 cm høj. 175 lbs. Nu vil jeg gerne tage på i muskler og samtidig tabe fedt. VENT!! Man kan ikke gøre begge ting på samme tid for hvis man forbrænder mere end man indtager taber man sig og hvis man indtager mere end man forbrænder tager man på!!!

    Ja ja, slap nu af, det ved jeg godt. Mit spørgsmål er bare hvor stringent man behøver dele det op. Jeg kunne godt tænke mig at bygge det på således at jeg kører Full Body tre gange om ugen.

    Mandag: Full Body, og kalorieoverskud ca. 500 kalorier i overskud eller lidt mere

    Tirsdag: Cardio ca. 500 kalorier i UNDERSKUD eller lidt mere

    Onsdag: Full Body, og kalorieoverskud ca. 500 kalorier eller lidt mere

    Torsdag: Cardio ca. 500 kalorier i UNDERSKUD eller lidt mere

    Fredag: Full Body, og kalorieoverskud ca. 500 kalorier eller lidt mere

    Lørdag og søndag: Kalorieunderskud og cardio!

    Tanken er så at jeg over en uge indtager færre kalorier end jeg forbrænder hvorfor jeg vil tabe mig. Jeg håber så også at jeg i de tre dage hvor jeg træner og ligger i overskud, at jeg kan tage lidt muskelmasse på uden at forbrænde muskelmassen de andre dage. F. eks. ved at indtage godt med protein og spare på kulhydraterne.

    Hvad synes I? Er det for urealistisk at skifte kaloriebalance hver dag? Skal jeg nøjes med kalorieunderskud i weekenden? Hvis jeg kun er i kalorieunderskud i weekenden frygter jeg lidt at jeg slet ikke vil tabe fedt nok.

    Håber på svar :-)

  5. Nu har jeg undersøgt hvorfor man skal have de sunde fedtsyre, men ingen steder bliver det forklaret hvorfor

    man skal have det sunde fedt, altså de umættede fedtsyrer for at stimulere muskelvæksten.

    Helt ærligt, hvis vi udelukkende snakker om muskelvækst, er det så ikke ligegyldigt om fedtet kommer fra makrel, rapsolie, laks og mandler fremfor

    isdessert eller pommes-frittes?

  6. Der er mange der siger at variation m.h.t muskelforøgelse er vigtigt. Men i forvejen ved vi, at vi alle er skabt til at respondere på hård tung styrketræning. Hvorfor er det så ikke godt nok? Man laver biceps curls stående i noget tid. Så opdager man, at man er blevet stærkere og så forøger man vægten. Og dette medfører så større muskler! (sådan groft sagt)

    Hvorfor er variationen så vigtig når vi udelukkende snakker om muskelforøgelse? Er det ikke vigtigere at man forøger vægten for at vænne sig til tungere og tungere belastning?

  7. Ja, jeg mener 6-10 sæt af biceps. Husk nu på at der ikke skrives noget om, hvor mange øvelser det er delt over.

    Det kunne se sådan her ud til biceps:

    Ez curls: 3-5 sæt af 10 gentagelser.

    Hammer curls: 3-5 sæt af 10 gentagelser.

    Eller.

    DB curls: 3 sæt af 8 gentagelser.

    Scott curls: 3 sæt 10 gentagelser.

    Reverse EZ curls: 3 sæt af 12 gentagelser.

    Som forholdsvis ny, så ville jeg gå efter de laveste antal sæt jeg har anbefalet. Ligeledes må i huske på at det forholdsvis sådan jeg deler min træning op. Nogle har brug for flere sæt og andre færre, alt efter hvilke muskelgrupper der reagerer bedst på hvad.

    Mine triceps kan sagtens tåle at blive trænet meget lavfrekvent. Mine biceps og lægmuskler skal derimod gennemprygles så ofte som muligt, for at respondere. Og dette er MEGET individuelt.

    fair nok hvis det virker for dig, og det er rigtigt at vi alle har forskellig statur men vi er alle født til at svare positivt på hård fysisk belastning og som nybegynder havde jeg nok bare valgt DB standing curls: 3 sæt af 8 gentagelser som den eneste biceps træning. På den måde træner vi også vores underarm, da vi bruger kræfter på at holde om håndtaget

  8. Jeg fatter intet af at tage 10-20 sæt for hver muskelgruppe.

    Har jeg forstået det forkert eller mener I faktisk at man skal køre biceps fx 8 reps, af 10 sæt?

    Det er 80 løft? På den måde kommer man da aldrig ud af fitnesscentret. Jeg kører altid enten

    3-4 sæt pr muskelgruppe. Aldrig mere

  9. Det kommer jo alene an på hvad du hælder i. :smile:

    Vand med brus er kun usundt for tænderne.

    Mht til kallorier indeholder vand med brus, ingen.

    Jeg har en Sodastram og drikker altid kun danskvand. Men der fulgte noget koncentrat med, jeg ikke smed ud.

    Det indeholder 15 kcal/100ml og skal blandes 1:23.. Det er noget ala 40kcal pr liter.

    Næringsværdien er jeg ret sikker på er = 0, ligesom den er det, for det meste sodanvand.

    Hvordan er CO2 skadeligt for tænderne? Jeg elsker min sodastream maskine og bruger den også kun til at lave danskvand. Jeg køber 6 CO2 patroner ad gangen og så er der til 3/4 år ca. Tror jeg vil prøve den med Ribena :)

  10. Og hvad er det lige det skal gøre godt for?

    Du er jo heller ikke nød til at tage den dårligste rygsæk og smide for mange kg i, bare for at kunne presse sig selv.

    Start fra punkt 0, også langsomt byg kroppen op til at tilpasse til de tungere belastninger. Hvis man først begynder at få skader så ryger man langt tilbage i sit program.

    Det med at sulte sig selv, skal han nok nå på øvelser når han kommer i forsvaret.

    Hvis du læser B.S Christiansens bog skriver han, det folk ofte sprang fra når de skulle svømme i koldt vand for eksempel. Det er godt at prøve. Selvfølgelig skal man ikke møde op første dag og være udmattet og svag, men det er en god ide at prøve det. Som jeg skriver i første punkt bør man selvfølgelig være i bedst mulige form, men også psykisk og det kan trænes

  11. Det er jo bare dumt... Men skal nok have prøvet det for at vide hvordan det er, men ligefrem konsekvent altid at gøre det vil jeg ikke tro hjælper noget overhovedet, udover at man til sidst ikke gider at gå i bad mere ;)

    Ja, man kan sige det er dumt at sulte sig til man taber muskler og får et truende BMI. Det var nu heller ikke min pointe. Desuden er der andre ting man også bør gøre som forberedelse, såsom at stikke sig selv med nåle, Det SKAL man kunne gøre fx.

    Med hensyn til alle skræmmekampagnerne om kolleger i deres bedste form som ikke kunne tåle mosten vil jeg bare sige: Hvis folk siger at tungt falder hurtigere end let så gå ud og undersøg det, måske tager de fejl ;)

  12. Først og fremmest vil jeg sige at jeg har kæmpe respekt for dem der er i stand til at gennemføre

    jægerkorpsuddannelsen. Jeg drømte selv om det for nogle år siden, men jeg er gået fra det igen. Egentlig tror

    jeg heller ikke jeg har det der skal til. Jeg er utrolig distræt og glemmer altid hvor jeg stiller min min kurv når jeg skal finde et eller andet i supermarkedet. Det tager en krig for mig at finde den igen. Jeg glemmer også tit mine nøgler os sådan noget. Summa summarum, jeg vil tilslutte mig de andre; det med at være jæger er noget man ER (jeg har selv haft en tidligere chef hos et tømrerfirma som var tidligere jæger) alle jægere siger det "jæger i hjertet"

    Med hensyn til den rette forberedelse: Min chef sagde altid til mig at på aspirantkurset handler det hele om at spare så flest kræfter som muligt. Og det kan man gøre ved at:

    1: Være i den bedste form! (så man kan holde til en stor belastning)

    2: Kunne finde vej (o-løb osv, være god og hurtig til at læse kort)

    3: Vænne sig til langvarige udmattende situationer. (gå altid iskoldt i bad, prøv at sulte dig selv)

  13. Hej Vitala

    det er ikke mærkeligt at en del af kroppen er større end en anden. Mit venstre bryst er f.eks. også en smule større end mit højre, det samme med mine fødder. Så det er meget almindeligt at have små fejl her og der på ens bygning...

    For det meste bliver det også forstærket, hvis man står længe i spejlet og fokusere på samme område, på den møde ligger man mere og mere mærke til det, men for det meste er det kun noget man selv ligger mærke til og noget som andre slet ikke ser!

    Håber det var svar nok Vh. Viktor :smile:

    Og hvem siger i øvrigt at det skulle være en fejl? Alle ser jo forskellige ud :-)

  14. Jeg træner p.t i Fitness DK og får med jævne mellemrum målt min fedtprocent. De er jer som selv får målt jeres fedtprocent ved, at man får en seddes hvor der står en masse tal, så jeg tænker i måske kan hjælpe mig med at forklare hvad "impedance" "FFM" og "TBW" betyder? Mine seneste målinger viser dette:

    Dato 01/08-2010

    Body Type Standard

    Gender Male

    Age 22

    Height 186 cm

    Weight 75.7 kg

    BMI 21.9

    BMR 7918 Kj

    1893 kcal

    Impedance 584

    Fat% 15.1 %

    Fat mass 11.4 kg

    FFM 64.3 kg

    TBW 47.1 kg

    Desirable range:

    Fat % 8-20%

    Fat mass 5.6-16.1 kg

    Dato 29/08-2010

    Body Type Standard

    Gender Male

    Age 22

    Height 186 cm

    Weight 74.6 kg

    BMI 21.6

    BMR 7855 kJ

    1877 kcal

    Impedance 552

    Fat% 13.4%

    Fat mass 10.0 kg

    FFM 64.6 kg

    TBW 47.3 kg

    Desirable range:

    Fat % 8-20%

    Fat mass 5.6-16.2 kg

  15. Det største problem ved at træne på denne måde er for mig at jeg ikke kan tillade mig at bruge 4-5 maskiner samtidigt i mit motionscenter. Folk venter til tider på at komme til at bruge de forskellige maskiner og vægte og hvis man så oven i købet bruger flere maskiner af gangen er det ikke særligt hensynsfuldt overfor de andre.

    Med venlig hilsen

    Lars Hoffmann

    Det er ganske enkelt umuligt at optage 5 maskiner samtidigt, hvordan vil du dog gøre det? Hvis du mener at du hele tiden skifter fra maskine til maskine så er det bare fordi du udnytter tiden ligesom mig selv. Og folk kan ikke tillade at sidde ved en maskine og holde pause som om de har monopol ved maskinen, det kan de gøre et andet sted. Der er absolut ikke noget galt i at gå over til personen som sidder i maskinen og spørge om han er færdig

  16. Ja da! TAK for den artikel! Jeg printer som en gal og har tænkt mig at snige den op rundt omkring i mit fitnesscenter. Jeg er ved at blive sindssyg af folk, der sidder og slapper af på de maskiner, jeg skal bruge. Det tager mig 20 min ekstra at træne i eftermiddagstimerne fremfor om morgenen fordi folk holder på maskiner, de ikke bruger. Og sædvanligvis holder de så lange pauser mellem hvert sæt at jeg sagtens kunne nå at brænde mit ene af. Frustrationerne kammer helt over, når jeg får lov at stå og blive kold og ender med at gå i bad fremfor at varme op een gang til...

    Ih, det hjalp gevaldigt på mine frustrationer :sneaky2:

    Jeg kunne ikke være mere enig med dig!!! Jeg oplever den helt samme frustration i fitnesscentret. Men i stedet for at vente irriteret, går jeg over til personen der sidder og feder den af og spørger om han/hun er færdig med maskinen. Hvis ikke, giver jeg i kast med andre øvelser. ALLE som melder sig ind i et fitnesscenter bør tvinges til at læse denne artikel og ja, den bør hænges op på samtlige omklædningsdøre i landets centre!! BASTA

  17. Jeg har nu styrketrænet i godt 2,5 måneder. De første to måneder brugte jeg almindelige gulvøvelser plus frie håndvægte, dog ikke med fuld belastning. Nu er jeg så begyndt i Fitness.dk hvilket jeg er godt tilfreds med. Der er masser af lækkert udstyr hvad også er forventet til den pris :) Det sjove er imidlertid at jeg, imens jeg træner, bliver "taget" af adrenalinen. Jeg får simpelthen lyst til at spørge folk om de vil slås. Det skal siges at jeg aldrig har været oppe at slås rigtigt og jeg er absolut ikke voldelig af natur. Og så vil det jo nok ikke være en smart idé endelig at komme op at slås, da min statur ikke er vægtløfteragtig. Jeg tager ikke nogle steroider eller andre præstationsfremmende midler :)

    Så.. Er der nogle andre som har det på samme måde eller er jeg bare skør?

  18. For et par dage siden googl'ede jeg Mike Tyson og fandt ham på wikipedia. Ikke den mest troværdige kilde men den er nu meget nyttig alligevel. Derefter var jeg inde på youtube og finde nogle klip med ham, interviews, workout, kampe etc.

    Så opdagede jeg hvor interessant han i virkeligheden er. Hans benhårde opvækst, faren som skred fra familien, og moren som døede da han blot var 16 år gammel. En person som vel aldrig helt har fundet sig selv eller været rigtig lykkelig. Hvilken film kunne det ikke blive? Han er blevet gjort vældig meget til grin efter alt det, ja, lort han har lavet og de mindre heldige interviews han har medvirket i. Men jeg tror en spillefilm om ham som person og proffesionel bokser kunne være rigtig spændende. Helt sikkert noget guf for Thyboe, men jeg synes nu det skal være amerikanere der skal lave filmen. Thyboe kan så anmelde den bagefter

    Hvad siger I ?

  19. Jeg er i øjeblikket igang med et ambitiøst forsøg på at tabe så meget fedt som muligt. Jeg er 185 cm høj og vejer 76,4 kg. Selvom det umiddelbart ikke lyder af meget, så er mit problem at jeg er (har været) meget inaktiv og at der sidder en masse fedt på maven. Så nu er midt spørgsmål; hvis man udelukkende snakker om fedttab hvad er så det værste man kan indtage, fedt (altså olie og eller smør) sukker eller alkohol. Hvad feder mest? Og så et andet spørgsmål, hvad er mest hæmmende for muskeludvikling af de tre?