holmerz

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by holmerz

  1. I denne artikel har forfatterne udersøgt nedbrydningen af kreatin i vand ved 25 grader.

    http://www.sciencedirect.com/science?_ob=M...=/sdarticle.pdf

    krea1kc6.jpg

    Og omregnet:

    krea2gf4.jpg

    får man altså en nedbrydningsrate på 2.3% pr. dag.

    Dvs. man kan roligt forberede sin kreatin-opløsning dagen før man drikker den, hvorimod færdigblandede kreatindrikke ikke kan anbefales, da en stor del af kreatinen må formodes at være nedbrudt, afhængig af tiden selvføgelig.

    Hvorvidt nedbrydningsraten af kreatin opløst i mælk adskiller sig fra en vandig opløsning ved jeg ikke, men da pH for mælk er omtrent den samme som for demineraliseret vand (pH 6.6 - 6.8) ser jeg ikke umiddelbart nogen grund til at kreatin skulle nedbrydes hurtigere i mælk end i vand.

  2. http://aapspharmscitech.org/articles/pt040...25/pt040225.pdf

    CE = Creatine Edge: http://www.bodybuilding.com/store/fort/edge.html

    CC = Creatine Clear: http://www.bodybuilding.com/store/fort/clear.html

    Der er vist tale om det samme (di-creatine citrate), som ifølge producenten er bedre opløseligt i vand end kreatin monohydrat, hvilket den ovenfor nævnte puplikation også understøtter.

    Lige en tilføjelse:

    Denne undersøgelse belyser nedbrydningen af di-kreatin citrat og ikke kreatin monohydrat. Di-kreatin citrat bliver altså omdannet til kreatin monohydrat ved henstand.

  3. Jeg læste for en del år tilbage om et træningsprincip som går ud på at træne

    5 sæt af 5 gentagelser med rigtig tunge vægte.

    Det princip har jeg fulgt specielt til mine biceps, og kun biceps, siden januar

    2006, altså knap 9 måneder.

    Det virker ikke - overhovedet. :nonono:

    Der skal flere gentagelser til for at det skal have en effekt på biceps.

    Om det virker på andre muskelgrupper ved jeg ikke, har ikke prøvet.

    Nu er jeg gået tilbage til min gamle trænings rutine, med 4 sæt af 10 - 14.

    Jeg maa saa undre mig over, at du, paa trods af en tilsyneladende stor erfaring, ikke tidligere i forlobet bider maerke i den manglende effektivitet af 5x5 biceps-traeningen. Jeg mener 9 mdr. er sgu' lang tid. Du har tidligere ytret, at 2 mdr. med fullbody gav bedre resulater end 6 mdr. med et splitprogram. Hvis du tidligere har kunnet se resultater efter 2 mdr., hvorfor stoppede du saa ikke tidligere med 5x5 traeningen?

  4. jeg kan desværre ikke huske hvad de enkelte søljer betyder. Jeg er dog 100% sikker på at det var Luciferase, der postede billedet, og jeg mener endda jeg selv spurgte til CC og CE, men kan ikke finde tråden. :blush:

    http://aapspharmscitech.org/articles/pt040...25/pt040225.pdf

    CE = Creatine Edge: http://www.bodybuilding.com/store/fort/edge.html

    CC = Creatine Clear: http://www.bodybuilding.com/store/fort/clear.html

    Der er vist tale om det samme (di-creatine citrate), som ifølge producenten er bedre opløseligt i vand end kreatin monohydrat, hvilket den ovenfor nævnte puplikation også understøtter.

  5. Mit problem er at jeg ikke ved hvordan jeg skal ligge ME og DE ind i et program. Kender ikke alt det grundliggende omkring ME og DE, og vil meget gerne have en til at forklare det eller evt. linke til en artikel eller en tidligere tråd om det. Jeg har søgt på 3 forums uden held, og vil virkelig gerne have lidt hjælp.

    De største problemer:

    Hvordan skal jeg ligge DE og ME i programmet?

    Hvor mange reps og sæt skal jeg lave på henholdsvis DE og ME dage?

    Nogen øvelser det er bedre at bruge i end andre?

    Måske et dumt spørgsmål, men hvad står DE og ME for?

  6. Jo, belastningen på ryggen bliver større, men ikke nødvendigvis på den "usunde" måde. Sålænge ryggen holdes ret, så er der ingen problemer i at overkroppen fældes mere forover.

    Hvorfor er det egentlig det er usundt naar knaeet vandrer fremover foden?

  7. Jo, det er faktisk muligt. Hvis man står bredere og lænder sig mere forover, ganske som man normalt gør i et powerlifting squat, så vil skinnebenene for de flestes vedkommende være tæt på vertikale. Specielt for folk der ikke er særligt høje.

    Når det er sagt så er knævandring i et olympisk squat nødvendig, da man her squatter med mere oprejst overkrop. Det ændrer iøvrigt løftet totalt, hvor et powerlifting squat ofte er mere baglår-, røv- og lænd, er et olympisk squat mere lår.

    Ja ok, men som du nævner ændres bredden af stillingen og tyngdepunktet flyttes længere frem. Men flyttes belastningen (den usunde) så ikke bare fra knæene til ryggen?

  8. Er der enighed om at det er god stil? Knæene kommer jo en del ud over tæerne.

    Peter :hmmm:

    For mig at se er det praktiskt umuligt, at holde underbenene vertikale. Det ville betyde, at vinklen mellem foden og underbenet skulle være fikseret på 90 grader hele bevægelsen igennem. Hvis nogen er stand til det, vil jeg gerne se det!

  9. Jeg har trænet i IK99 de sidste par måneder og er meget tilfreds med stedet, men kan simpelthen ikke finde en fornuftig måde at træne lægmusklerne på.

    Hvad gør I andre, der træner der?

    Nu træner jeg ikke i IK99, men har benyttet mig af et smith-stativ og foden af en bænk at stå på, da der heller ikke findes en decideret lægtrænings maskine hvor jeg træner.

    Desuden kan James Flex Lewis' hyper set lægtræning anbefales.

    http://webcast.bodybuilding.com/fitshow/week30/week30wm.htm