dissing

Medlemmer
  • Posts

    53
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dissing

  1. Har omformuleret til dette: I den stående stilling er det primært de posturale muskler, der via postural tonus sørger for at opretholde stillingen og modvirke det posturale svaj. De posturale muskler består nævnt oppe fra og ned, af m. erector spinae, m. iliopsoas, m. gluteus medius, m. tensor fascia latae, m. triceps surae og m. tibalis anterior. I den siddende stilling er det primært m. erector spinae og m. iliopsoas der er ansvarlige for den posturale kontrol

  2. Hej alle

    Jeg har pådraget mig en lille irriterende "skade" som jeg umiddelbart ikke lige sådan kan komme af med..

    På løbe ture på over 4-5 km eller nogen gange også kortere begynder jeg ofte at få ondt på ydersiden af mit højre knæ og en lille smule under selve knæet.. Somme tider starter det med at jeg først får ondt oppe foran i min højre side af lysken, men det er lidt on / off.. det værste er knæet..

    Sørger for at varme godt op og smøre på med varme creme osv, da jeg har erfaret at problemet bliver langt værre hvis jeg ikke er ordenlig varm.. jeg strækker ligeledes meget ud, og har lavet lidt elastik og stået lidt på "vippebræt", dog ikke kontinuerligt eller med nogle specifikke øvelser osv..

    Nogen der har haft samme problem eller kan hjælpe mig med dette, eller er jeg nødt til at skal forbi lægen og ha en tid hos en fys??

    På forhånd tak...

  3. Der fås IMO ikke meget bedre funktionel træning end med KBs. Så de er også super fede. Men med 5x5 efterfulgt af 10 singles. så er man godt fucket i sit bryst ex og det samme er gældende for de 3 andre store. Progressionen skal vel og mærke regnes ud fra dit 1RM for hhv. 5x5 og singlerne. Dernæst ligger du ud på 72,5% af dit 1RM i uge 1. Så 75, 77,5 mv indtil du i uge 8 når 90% RM.

    Dernæst efterfulgt af de 2 support øvelser, hvor du sagtens vil kunne indrage brugen af kropsvægtsøvelser, KBs mv for at gøre det mere funktionelt og dertil put lidt core træning på. Men ellers er kroppen dækket rigtigt godt ind og tro mig når du kommer op imod uge 6 så er du glad for du ikke har mere på..

    Programmet var et jeg fandt her på MOL eller en anden side engang udfærdiget af en Canadisk styrkeløfter, hvis navn jeg så lige har glemt. Never mind. Er ihvertfald et supert godt program med fokus på 4-split :)

    Derudover er det en god ide, hvis alle gentagelserne i de store øvelser kan udføres så eksplosivt som muligt i den koncentriske fase for, at opnå mest mulig fiber aktivitet. :)

    Det lyder rigtig spændende må jeg indrømme. Hvis jeg bare lige prøver at stille et hurtigt forslag op efter nævnte model:

    Dag 1:

    Bænk 5x5 + 10x1

    a1: Skrå bænk dumbell

    a2: Eksplosive armbøjninger af forskellige slags

    Coretræning: fx russian twist, barbell rollout, planken m.v. m.v.

    Dag 2:

    Squat 5x5 + 10x1

    a1: Calf raise

    a2: Haser

    Evt ingen core pga. masser af core ifb. squat, istedet:

    Jump squats, plyometriske øvelse fx depth jumps, verticals eller lign.

    Dag 3:

    Frivend 5x2

    Pushpress 5x5

    a1: Kettlebell swings

    a2: Anden kettlebell øvelse evt snatch eller lign.

    Coretræning: fx russian twist, barbell rollout, planken m.v. m.v.

    Dag 4:

    Dødløft 5x5 + 10x1

    a1: BOR

    a2: Den hvor man tager en armbøjning på en dumbell og efterfølgende trækker den op til brystet (hvad er det nu den hedder)? hehe

    Jump squats, plyometriske øvelse fx depth jumps, verticals eller noget helt andet???!!

    Hvad siger i til dette? For meget, for lidt, passende?

    Ideer til øvelser, ændringer eller anden inspiration modtages med kyshånd, og så er jeg lidt usikker mht sæt og gentagelse på hjælpeøvelserne m.m?

  4. Kousgaard: Tak for dit input.. Det er netop noget i den dur jeg tænker. Stor fokus på hovedøvelser efterfulgt af lidt hjælpeøvelser afsluttende med noget coretræning evt..

    vil du tro at man kommer musklerne og øvelserne nok igennem på sådan en uge, og hvad siger du til hvis der skal smides lidt eksplosive og plyometriske øvelser ind...

    Jeg har også mulighed for at benytte kettlebells hvilken jeg for tiden er helt vild med så det er også en mulighed at smide det ind i cyklussen?:D

  5. Hej alle

    Jeg har trænet i nogle år nu, og har altid trænet fullbody programmer 2-4 gange i ugen så nu synes jeg simpelthen det er ved at være tid til at der skal prøves lidt nyt.

    For det første synes jeg efterhånden det er ved at være lidt trivielt med 1-2 timers træning af hele kroppen 2-3 faste dage i ugen og derudover vil jeg gerne prøve noget nyt for at forhåbentlig opnå ny styrke og motivation.

    Mit tidsprogram er en lille smule stramt, men mit spørgsmål er om det vil være en ide at træne en 5-6 dage i ugen (over en periode på 1-3 mdr), af ca. ½-1 times varighed hvor man så deler muskelgrupperne op istedet for at træne hele kroppen den dag? I så fald, hvordan ville i bygge det op mht. øvelser, sæt sammensætning m.v. m.v.

    Jeg træner primært for styrke, eksplosivitet og ikke mindst funktionalitet.

    Jeg håber i kan hjælpe med lidt inputs her. På forhånd tak

  6. Af manglende motivation til at køre de gode gamle "3 store", samt diverse typiske hjælpe øvelser uge efter uge, kunne jeg godt tænke mig at prøve noget nyt.

    Derfor har jeg samlet en liste over nogle af de "alternative" øvelser jeg kunne komme på.. (er meget modtagelig efter flere forslag og andet)!!:

    - Jump squat

    - Box squat

    - Lunges

    - Push press med squat (barbell thruster)

    - Back extension

    - Box jump

    - Frivend

    - Pull up

    - Ball slams

    - Snatch

    - “Sure opstød”

    - Dips

    - Opvarmning: Sjippe

    - Front squat

    - Kettlebell swings

    - OH squat

    - Kettlebell snatch

    - Turkish get up

    - Barbell rollout

    - Russian twist

    - Rack pull

    - Hanging leg raises

    - Kettlebell rows

    - Kettlebell floor press

    - “Madmaker”

    - Renegade rows

    - Goodmornings

    - Plyometriske øvelser…??

    Jeg kunne godt bruge jeres ekspertise til at hjælpe med at dele disse øvelser ind i 2-3 træningsdage i ugen, således at jeg for den passende mængde belastning på hver muskelgruppe de forskellige dage, også hvad angår gentagelser og sæt osv.

    Fokus og formål med denne træning skal først og fremmest være eksplosivitet og bare generelt en masse sved på panden. Det er ikke et must at træningen skal vare 1½ time hver gang. Hellere 45 min, og så brænde alt af!!

    Håber i kan hjælpe mig. Er efterhånden kørt lidt død i det andet!!

  7. Ja doh, jeg havde self ikke lige set at der faktisk var en pinned tråd omkring netop dette emne.. Men tak for opvækningen :)

    Efter at have kigget lidt rundt i logs og diverse tråde herinde, har jeg skrevet de øvelser jeg lige kunne komme på ned, så kommenter og tilføj endelig. Det er selvfølgelig blot ideer og i så fald programmet skulle blive til noget kunne jeg også godt bruge hjælp til hvordan øvelserne skal fordeles på en 2-3 dages træningsuge osv..

    - Jump squat

    - Box squat

    - Lunges

    - Barbell thruster

    - Back extension

    - Box jump

    - Frivend

    - Pull up

    - Ball slams

    - Snatch

    - “Sure opstød”

    - Dips

    - Front squat

    - Kettlebell swings

    - OH squat

    - Kettlebell snatch

    - Turkish get up

    - Barbell rollout

    - "Ab twister"

    - Rack pull

    - Hanging leg raises

    - Kettlebell rows

    - Kettlebell floor press

    - “Madmaker”

    - Plyometriske øvelser…??

  8. Jeg har nu kørt 2 perioder a ca 8 uger med fokus på de tre store: bænkpres, dødløft og squat hovedsageligt 5x5.

    Er efterhånden ved at køre lidt sur i det traditionelle 5x5 system, idet at det tager forholdsvis lang tid og at jeg efterhånden føler jeg bliver langsommere af (det skal dog siges at jeg rent styrkefremgangsmæssigt har opnået rigtig gode resultater i de 2 perioder).

    Men for at få lidt mere fart og eksplosivitet og lidt mere sved på panden kunne jeg godt tænke mig at køre 1 periode eller 2 med noget crossfit lignende kombineret med div funktionelle øvelser, kropsøvelser og eksplosive øvelser såsom frivend, kettlebells, stem m.m... bare alle de gode hårde øvelser :blink:

    Nogen der har nogle gode råd og erfaringer? og evt ideer til øvelser og sammensætning af program til 2-3 forskellige dage i ugen..

  9. Når jeg løber døjer jeg ofte og meget med spændte lægmuskler og til tider søvnige fødder, og har i den forbindelse prøvet et utal af forskellige sko uden nogen længerevarende virkning..

    Efter at have læst lidt på nettet, og også her på MOL ( http://www.motion-online.dk/kost_og_kostti...rtment-syndrom/ ), virker mine symptomer meget som dem der beskrives i forbindelse med en mild form for kompartment syndrom.

    Mit spørgsmål er så, hvorledes jeg skal prøve at gribe prolemet an?

    Jeg er klar over at jeg skal gå stille frem, men er der nogen der har nogle mere konkrete ideer?

    Er der nogle forebyggende øvelser jeg kunne foretage mig i styrkecenteret og er der nogle sko der er specielt ideelle til netop dette.. Sko er selvfølgelig utrolig individuelt osv, og planen er da også at tage til en ekspert indenfor løbeskos området for at få taget en løbetest og få et par ordentlige sko en gang for alle.. Nogen ideer hertil??

    P.t har jeg et par NB med supination, idet at en løbetest i den lokale sportsforretning øjensynligt viste at jeg landte på ydersiden af fodden, især på højre fod..

    Kom endelige med jeres erfaringer eller input til probemstillingen.. :)

  10. Programmet er langt fra det bedste at køre. Det er en omgang cookie-cutter bæ shit.

    Det er dog for mange en fin approach at gå i krig med da mange ikke selv er i stand til at komme op med noget bedre.

    Hold dig i et reprange fra 3-5. Du kender intet til periodisering så derfor bliver din opgave at arbejde udfra dagsformen og forøge din maximale styrke ved at køre i en intensitetszone mellem 70-90 %.

    Joe har dedikeret et helt kapitel i hans artikel, der berører in-season træning her

    Tak for link. Spændende artikel.

    Kapitlet omkring in-season træningen er vel henvendt til mere eller mindre proffe atleter der træner deres sport hver dag og som blot skal vedligholde styrke in-season.

    Eftersom at jeg hverken er eller bliver prof atlet og blot spiller noget "mellem-seriøst" håndbold 2-3 gange i ugen plus kamp i weekenden, vil det så være forkert at mene at man godt kan træne styrke en smule mere end det Joe lægger op til med hans atleter? fx 3 gange ugenligt, og i hårde uger evt kun 2?

    Faldt over dette forslag af "Lithium" fra bb.dk fra dette link http://www.bodybuilding.dk/viewtopic.php?t=18456 som jeg synes så interessant ud????

    Fredag kunne også varieres med noget kettlebells/plyometrisk træning?..

    Mandag:

    ME Squat/dødløft - uge 1-2 Sumo-dødløft, uge 3-4 Box squat - lowreps op til 1 max single

    DE Bænkpres - 10 x 3 @ 70-80 % 1 rm

    Div. Hjælpeøvelser

    Onsdag:

    ME Bænk - uge 1-2 Floorpresses, uge 3-4 Incline bænkpres - lowreps op til 1 max single

    DE Squat 10 x 2 @ 70-80 % 1 rm

    DE Dødløft 10 x 1 @ 70-80 % 1 rm

    Div. Hjælpeøvelser

    Fredag:

    Squat 5 x 2 @ 75-80 % 1 rm

    Bænkpres 5 x 2 @ 75-80 % 1 rm

    Dødløft 10 x 1 @ 75-85 % 1 rm

    Div. Hjælpeøvelser

    --------

    Ang ME dagene, sku lowreps så ændres til det du siger med reprange 3-5 inden for 70-90 % af 1RM istedet for ovennævnte forslag?

    På den måde trænes både styrke, eksplosivitet/teknik og masse/stabilitet via hjælpeøvelserne

  11. Programmet er ok offseason. Nu kommer der et par bud fra 52 og jeg på at gøre det bedre for dig.

    Jeg torr det er et sjovt program at køre. Brænde igennem på den første øvelse og så hjælpe øvelser bag efter. En del variation og aggression i program oplægget.

    Ja og i skal have mange tak for jeres bud, men jeg beklager at jeg altså ikke er helt sikre på hvad i konkret mener?

    Hvad skal jeg gøre i ME øvelserne i stedet for at køre tungt, skal jeg slet ikke køre tungt i programmet, eller bare mindre tungt og flere reps? Og er programmet i bund og grund slet ikke det rigtige at køre? I så fald, er I i hvert fald nødt til at hjælpe :laugh:

    At jeg skal bevare øvelserne og først skifte når jeg føler jeg ikke kan forbedre mig mere i denne omgang, forstår jeg selvfølgelig og det vil jeg ta ind i programmet..

    Hvis programmmet kun er ok offseason, hvad vil opskriften så være inseason istedet?

  12. Med al respekt, så står de ting du spørger om i artiklen.

    David har ret. Skift af øvelse giver ømhed hvilket ikke er optimalt. Derfor vil jeg anbefale du først skifter øvelsen, når du ikke kan få fremgang længere.

    Det er kun 8 uger, så der skulle ikke være behov for et hav af øvelser.

    De ting jeg spurgte om var ikke til selve WSB FSB programmet, men til de ting som #52 mente jeg sku ændre, og mit spørgsmål var så hvordan han mente rep/sæt, % af ?RM så skulle se om.. Fik ikke lige formuleret mig korrekt..

    En anden ting der forvirrer mig ptpoul, er at du giver David (går ud fra at #52 er David), når du i denne tråd http://www.motion-online.dk/fora/index.php...45957&st=20 selv er den der anbefaler mig at køre WSB for skinny bastards.. I tråden spørger jeg endda også for en sikkerhedsskyld om det er korrekt forstået af mig at ME øvelser skal skiftes hver 2./3. uge, hvilket ikke bliver afkræftet - men altså står i den artikel du selv har henvist til: http://www.defrancostraining.com/articles/...es_westside.htm

    Det med de 8 uger, det fik jeg vist også smidt ud lidt for hurtigt. Med mener jeg self at jeg i de 8 uger vil, hvis folk råder dette, prøve og køre programmet og se om det har nogen nævneværdig virkning og derefter tage det op til overvejelse om jeg skal fortsætte og på hvilken måde..

    Med det sagt, synes jeg også der er mere logik i at man fortsætter med ME øvelser i det antal uger man kan blive ved med at stige..

    Lige kort, angående de mange øvelser i excel programmet, så er det jo bare forslag til øvelsesvalg, og som jeg skriver i trådstarten er dette kun et EKSEMPEL, og ikke et program jeg er påbegyndt endnu..

  13. Du føler dig aldrig infleksibel når kroppen også er ramt af en massiv ømhed? :smile:

    Den fysiske forberedning må ikke tage energi væk fra selve sportsudøvelsen. Dette vil være tilfældet med max-effort arbejde og en frekvent øvelsesrotation.

    Jo, det har du selvfølgelig ret i.

    I og med at programmet er ment som et program inden sæsonstart om ca 8 uger, mener jeg godt at den fysisk forberedning må opprioriteres en smule og derfor nødvendigvis tage lidt af energien væk fra selve sporten.

    Men er stadig interesseret i hvordan hovedøvelserne skal køres.. sæt/reps, % af ?RM osv.

    Og hvad med supplementsøvelserne?

    Hidtil, har jeg også ofte i diverse styrkeprogrammer kørt få rep og derved tungere løft, hvilket har fungeret fint for mig og ikke gjort mig mærkbart stivere, tværtimod - netop derfor jeg også fandt WSB principperne tiltalende..

  14. Primært hovedøvelserne. Auxiliary øvelserne behøver dog heller ikke skiftes ud særligt frekvent.

    Og? Tænk ikke i WSB men i concurrent periodisering. WSB systemet er designet med hensigt på styrkeløft og ikke på sportstræning.

    Jeg vil desuden stærkt råde dig til at skippe det hyppige max effort arbejde over 90% og primært arbejde mellem 70-90% i dine hovedøvelser.

    Kan jeg få dig til at forklare hvorfor variationen og fornyelse i øvelsesvalg gør mig mere stiv? Jeg er bestemt ikke nogen kloge-åge indenfor dette, men det virker da for mig som at variation og fornyelse burde gøre mig mindre stiv, da man undgår at køre fast i de samme bevægmønstre eller hvad kan vil kalde det. Ømhed er uundgåeligt når man skifter nye øvelser ofte, det skal selvfølgelig opvejes om det er det værd. Gør den ømhed at man bliver ekstra stiv eller?

    At ændre mit ME arbejde fra 90% til 70-90%, hvordan vil det rent praktisk se ud i programmet så.. bare lige for at være helt sikker..

  15. Mit råd er at du såvidt muligt undgår en rotation af øvelsesvalg da dette vil femprovokere stivhed og ømhed.

    Gælder det både ME øvelserne og selve supplements øvelser med højere reps?

    Og så falder hele konceptet med WSB systemet jo lidt fra hinanden, eller...?

  16. Efter anbefalelse af flere herinde på MOL, har jeg prøvet at stykke et stks WSB for skinny bastards program sammen. Programmet vedhæftet i excel fil WSB_for_skinny_bastards_eksempel.xls skal blot ses som et eksempel på en køreplan/program som jeg håber i vil kommentere konstruktivt på. Fx er øvelses valgene nogenlunde korrekt, er sæt/rep sammensætning ok, er valg af antal uge ok osv?

    Programmet skal bruges som supplement til håndboldtræning (2-3 gange i ugen) og skal bruges først og fremmest inden den rigtige sæsonopstart, til at give lidt ekstra størrelse samt styrke og eksplosivitet (især i ben og ryg) hvor jeg halter efter.

    Udover dette program vil jeg, hvis tid og kræfter rækker, køre en lille smule plyometrisk træning ved siden af.

    Håber i vil kommentere og komme med gode råd både til og fra..

    På forhånd tak.

  17. Det er skam ikke for at genere dig. Rep arbejde vil være hårdere for dig, så det er heller ikke for at give dig lettere træning. Det er bare en god idé at holde sig til så basale træningsmetoder som moligt så længe som de giver tilfredsstillende resultat. De er basale fordi de er dem der virker bedst.

    Det her forstå jeg slet ikke, der er massere af squats i programmet

    Squats er en fin øvelse til at øge benstyrke, men hvorfor fokusere på squats når din fokus bør være på at få stærkere ben?

    hvis du fokuserer på squats fokuserer du på en metode frem for dit mål. Hvis du ser på dit mål og gør hvad der skal til for at nå dertil vil du være langt mere effektiv.

    Du får det hele til at lyde så let :), men det er jo i bund og grund fuldstændig korrekt.. Stærke ben så kommer resten også af sig selv.

    Hop på WSFSB og start med at bruge Frontsquatten... :smile:

    Hehe... Det ville jeg gøre. Har god erfaring med mod. WSB programmer og Frontsquat som øvelse.

    Tak, det vil jeg stærkt overveje at gøre også. godt med nogen der har haft erfaringer med programmet, kommenter endelig :).. og evt med råd til mod.

    Det er dumt at sætte sig begrænsninger.

    Det er primært derfor jeg siger som jeg gør :smile:

    Mentale begrænsninger vil gøre det umuligt at gå frem, så man skal helst forvente at man bliver meget stærkere end nu.

    Dertil kommer også at man er meget langt fra at være "stærk nok" til at fokusere på de mere avancerede ting (plyometri, DE, ME work), hvis man ikke er stærkere end det.

    Træner man i de rette omgivelser bliver man meget hurtigt stærk. Eksempel 80kg på dødløften på under et år, 20kg på de første 6 uger i en styrkeløftklub for mig.

    Squat og Dødløft bør være en del over bænkpressen. Bænkpressen er jo slet ikke skidt, men de to andre er ikke for gode, der er piger i 67,5 kg klassen der løfter mere raw i dødløft og er tæt på i squatten.

    Dine løft er rigtigt fint klaret på egen hånd, de er bedre end langt de flestes! -og hvis du fik god coaching er jeg overbevist om du ville blive MEGET stærkere hurtigt.

    Hvad dine venner løfter kan du ikke bruge til noget. Alle er slappe!

    De er slappe, fordi de lader sig begrænse mentalt eller bare ikke gider!

    De fleste af de piger jeg har trænet som PT er hurtigt blevet stærkere end den gennemsnitlige mand i SATS, hvorfor? Fordi de ikke lader sig begrænse, fordi de kan mærke jeg ved at de kan blive meget meget stærkere, det smitter og får dem til at tro på det.

    Amit Selberg fra Sverige (blandt andet 300kg squat i 67,5 kg) talte om hvorfor han var blevet så god som han var i styrkeløft. Den vigtigeste årsag mente han var den klub han havde trænet i. En lille styrkeløftklub i Dalarna i Sverige. Et område med 30.000 indbyggere leverede en stor del af landsholdet og havde 2 tidligere verdensmestre i klubben. Det fjernede alle begrænsinger. Intet var umuligt. Selvfølgelig kunne man blive verdensmester! Det er godt at vokse op med.

    Et utroligt langt indlæg for at forklare jeg ikke vil knocke folk ned, bare gøre dem klart, at MEGET mere er muligt end de tror. Træn med de rigtige mennesker, så rykker du hurtigere end forventet.

    Min dødløft hoppede 20kg på 6 uger og 80kg på under et år i en styrkeløftklub. Nu er jeg i hvidovre styrkeløftklub og forventer PR's til stævnerne, jeg skal med i til efteråret.

    Fin pointe.. Skam heller ikk fordi jeg begrænser mig selv, jeg er klar over mine svagheder og vil meget gerne arbejde med dem. og med jeres hjælp sætte mig nogle realistiske mål vha nogle redskaber og programmer m.v. Jeg vil højst sandsynlig gå igang med WSBFSB hurtigst muligt.

    Mener du bar ejeg skal køre dem som programmet som fra hjemmesiden uden at lave den personlig for mig i visse henseender eller er det noget man selv skal mærke sig frem til?..

    Fx hvorfor i ME dagene, skal man arbejde sig fra til max af 5 reps i lower body men kun max af 3 i upper body.. ville det ikke passe bedre fx at tage max af 3 reps i begge? bare lige en tanke :D

  18. Du er så tilpas lav i niveauet at et basalt program der øger din muskelmasse vil være den bedste vej til øget styrke.

    Du er sådan en flink mand ptpoul, men det er godt nok jeg skal jo bare ha smidt realiteterne i hovedet hehe.. hvis det kan være nogen trøst testede jeg 140 i squat max idag, så det hjælper da en meget lille smule :)

    Spørgsmålet er også om du vil være god til at squatte eller om du vil have stærke ben.

    Svaret er jo lidt svært. Som jeg har altid har forstået det er vejen til stærkere ben: Squat squat squat, selvfølgelig også med varianter. Mangler bare at forstå hvorfor ikke squat fx eller dødløft er en del af programmet?

    Måske er jeg bare dum? :) det tager jeg gerne på mig

  19. Lige ét til spørgsmål til:

    Hvis min squat er så fatal ringe, er jeg måske ikke helt forstående overfor hvorfor denne slet ikke skal køres i WSBFSB programmet og ligeledes med dødløft. Er klar over at diverse lign. varianter køres med er det ligeså godt eller bedre?

    En anden ting: Det nævnes på http://www.defrancostraining.com/articles/...es_westside.htm at "Remember that this modified program was put together for athletes who lack muscle mass", hvilket jo ikke på nuværende tidspunkt er mit hovedfokus?

  20. Prøv at læse min tidligere post om DE metoden og hvorfor den som den køres i WSb ikke er relevant for dig.

    Derudover er WSB for skinny bastards for begyndere ædret i forhold til traditionel WSb af en årsag.

    DE er pillet ud da det ikke er lige så effektivt fysisk for uerfarne løftere. De har mere gavn af rep arbejde og tungt arbejde end DE arbejde.

    Du er jo idrætsudøver, så er ballistisk og plyometrisk arbejde mere specifikt for dig. Dette er der også fokus på WSB for skinny bastards.

    DE bænk, squat og dødløft vil aldrig have det samme potentiale for styrke og eksplosivitetsudvikling som plyometriske og ballistiske øvelser. Hvorfor så køre dem når det eneste du får ud af dem er bedre teknik i de tre store?

    Nu har jeg læst artiklen for WSB for skinny bastards (meget interessant) og prøvet at vælge en af øvelserne i til hver af muskelgrupperne på de pågældene dage. Se vedhæftede word fil. WSB_for_skinny_bastards.doc

    Nogen kommentarer, noget der vil være en fordel at ændre mht til min sportsgren osv?. Og har jeg forstået det ret at øvelserne skiftes ud hver 3. uge?

    Et eksempel på en uge kunne komme til at se således ud:

    Mandag: ME UPPER BODY

    TIRSDAG: FRI / Hal-træning

    ONSDAG: ME LOWER BODY

    TORSDAG: FRI / Hal-træning

    FREDAG: REP DAY

    LØRDAG/SØNDAG: En dag fri og en dag med plyometriske øvelser

    ????

  21. Yes, men på nettet er det svært med posture korrektion, og jeg ville aldrig bevæge mig ud i en komplet analyse uden at få penge for det og arbejde hands on.

    ME er det ikke, der er SUBMAX vægte til failure.

    DE anbefaler jeg ikke, men enkle ballisiske øvelser.

    Der er også kropsvægtsøvelser involveret.

    Opvarmningen til WSFSB er dynamisk opvarmning.

    WSFSB er concurrent træningsmetodik = fint til en kort periode op imod sæsonstart.

    Alt i alt mange af de komponenter du omtaler :smile:

    Energisystemet går jeg ud fra trænes med holdet eller slet ikke, kender ikke mange boldspillere de rpå egen hånd ville arbejde med dette.

    Summa sumarum, hvor er problemet? Er det optimalt? Nej, men det er ikke langt fra og enkelt nok til a tkunne blive formidlet over nettet :smile:

    Nu er det så snart at jeg bliver tabt bag vognen og bliver forvirret. Hvis ikke i mener jeg skal benytte DE dagene, så går luften vel lidt af WSB ideen?

    WSFSB er concurrent træningsmetodik = fint til en kort periode op imod sæsonstart. - Hvad er dette? :)

    #52: Du skriver flg: "Hvorfor dog benytte et system designet for styrkeløft til at øge sportspræstation? Det er retarderet"

    Hvad er din mening så.. Throws, jumps forstår jeg og dette køres jo også i hallen og bl.a. også gennem plyometriske øvelser. Bodyweights øvelser, såsom dips, chinup, pushup osv?

  22. Med al respekt, det hele er svagt. Men dine ben er rigtigt langt bagefter. Det ville vær eok hvis du vejede 20kg mindre og var 3 år yngre.

    Hvorfor siger jeg det? Fordi mentalt er det vigtigt at angibe sine svagheder med en forventning om at man blive mange gange stærkere hurtigt.

    Det er fair nok.. Det er vel også en af fordelene ved WSB. At arbejde med personlige svagheder. Det er et spørgsmål om at angribe det rigtigt for jeg ved at med det rigtige program og rigtige redskaber kan øge min squat og dødløft. Viljen er der i hvert fald. En forbedring i squat vil vel narturligt også forbedre min springstyrke?