samsk

Medlemmer
  • Posts

    56
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by samsk

  1. nej har udskiftet skoen under vejs, tror jeg har løbet 700km i dem, og er det ikke også kun knæet man får ondt i hvis det er skoen det er galt med.

    Jo, men spørgsmålene hang heller ikke sammen.

    Kan jeg se på mine sko om støddæmperne er slidt op og jeg skal have nye sko??

    Det er lidt forskelligt, som regel går støddæmpning ikke på én gang, kan du mærke forskel på højre og venstre?

    Kan man se på skoen om de skal skiftes ud???

    Hvis du er i tvivl så tag dem med ned til hvor du købt dem.

    I det at du har så ondt som du skriver, så burde du behandle det som en hver anden skade, altså: pause, aktiv pause osv.. Tror ikke at yderligere belastning af lægmusklen ville hjælpe i første omgang, prøv med noget hvile og se hvordan det ender ud.

    Held og lykke. :smile:

  2. Er det kun den ene lægmuskel du har ondt i?

    Og har du løbet i de samme løbesko i løbet af det år? Hvis man siger du løber 21 km om ugen i ca. 52 uger = 1092km <--- så burde du jo nok skifte dine løbesko ud.. :4crutches:

  3. Kort opsumering af linked: han har taget en pavel ladder og blandet sammen med noget german volume training. Hvert set er opbygget af 4 miniset:

    2reps, KORT pause

    3reps, KORT pause

    5reps, KORT pause

    10reps, KORT pause

    Og ovenstående gentages så 3-5 gange, fx. hvis man gør det 5 gange ender man med at have taget 100reps...

    Siden du allerede har fundet svaret på dit indlæg, håber det er i orden jeg lige spørger om noget mht. linket:

    Har selv læst linket igennem, men fik den opfattelse at det skal prøves af i en uge imellem ens normale program, ligesom for at se om det har nogen effekt, jeg står med en uge hvor jeg allerede har kørt mit FB program ud og skal til at begynde på split program, kan dette så bruges ind imellem de to programmer? Altså inden jeg starter på mit splitprogram?

  4. Har helt klart også sværest ved at tabe mig på maven. Er gået fra en vægt på 98 kg til 78 kg med en højde på 182 cm. Jeg er blevet pæn tynd, men kan stadigvæk få fat i en delle på maven med begge hænder.

    Det tror jeg da er de færreste der ikke kan, hvis de prøver at tage ordentlig fat - det er vel bare hudens elasticitet? :wink:

  5. Må jeg foreslå at du skruer nogle stafetter sammen? Du kan variere dem som du vil, med og uden bold, med løb eller med styrkeøvelser eller det hele på én gang. Hvis du f.eks. laver tomandshold hvor hver skal løbe et par ture så kommer det til at virke som intervaltræning, og der kommer et konkurrenceelement med så det er lidt sjovere (synes jeg i hvert fald).

    Tak for svar, og ja det lyder som en udmærket idé! Vil prøve at arbejde lidt videre med ideén, så jeg kan tilpasse den til den enkelte..

  6. nu kan jeg se, at det er dit første indlæg - HVORFOR? Hvorfor er det allerførste du skriver om, på et motionsfora, vorter? Tag dig sammen og gå til lægen.

    HAHA :laugh: , man kan jo lige så godt skrive om noget man har erfaring med :superman:

  7. Med chancer for at lyde arrogant og bedrevidende, så syntes jeg, at det forslag og dit link ikke er super godt... Se mit forslag nedenfor + konditionstræning er ikke den væsentligste faktor for fodboldsspillere.

    Til trådstarter:

    Hvis du skal arbejde med fodboldsspillere, så burde du lave en arbejdskravs analyse for dine piger, og hvad har de så brug for ifht. de krav, sporten stiller dem?

    Det er meget afhængig af niveauet, de er på! Alle fodboldspillere burde lave mindst mulige træning uden bold - og det er ekstra vigtigt for relativt unge spillere. Man kan sagtens lave interval træning med bold..

    Jeg har desværre ikke noget forkromet forslag, da jeg intet kender til niveau og lign., og det ville også være meget bedre, hvis du selv sætter dig ind i emnet, så du løbende kan justere på variablerne.

    Aerob og anerob træning af Lars Michalsik og Jens Bangsbo er et godt sted at starte - yderligere har Jens Bangsbo skrevet noget mere, der forholder sig direkte til fodbold.

    Tak for svar, og ja du har ret at de får 100x mere ud af at løbe med bolden end uden.. Hovedessensen er at hvis de eksempelvis spiller en FUTSAL kamp på 13 min, så bliver kampens sidste 5 minutter totalt spillet på modstanderens præmisser, da ingen har energi til at "spille" fodbold. Jo, jeg ved godt at der måske i dette tilfælde er en masse andre faktorer der spiller ind, såsom teknik, udskiftning osv. Indendørsfodbold ligger på et teknisk højt niveau, men teknikken er endnu sværere at mestre, hvis man har problemer nok med en dårlig kondition.

    Jeg må prøve at søge efter intervaltræning med bold, selvom jeg ikke har hørt om fænomenet før. Indtil da, må det blive korte de intervalpas.

    Mvh

  8. Hej MOL!

    Jeg træner ca. 12 tøser i alderen 14-15 år i fodbold, og har gjort det de sidste 5 måneder. En af de første gange jeg fik dem startede jeg med en coopertest, som viste at deres kondition kunne have været meget bedre. Her i dag udsatte jeg dem for en bip-test, som godt nok viste at der har været fremskridt i deres kondition, men stadigvæk halter det end del.

    I løbet af vintermånederne har jeg tilbudt at de kunne løbe med mig mandag og onsdag, og det er der også mange der har sagt ja tak til, dog havde vi en længere diskussion omkring brugen af kawasaki sko som løbesko! :mad:

    Da det stadigvæk er indesæson, efterlyser jeg nogle hurtige programmer, intervaller eller ligende som jeg kan bruge i forbindelsen med vores træning, vi har kun 1 time om ugen til rådighed til indendørs træning, derfor må det gerne være noget der lige kan fyres af, og som kan hjælpe på deres kondition.

    Jeg ved godt at et kvarter til en halv time om ugen hård konditionstræning ikke er det der batter allermest, men mit håb er at dette bare skal ses som en springbræt til enten selvstændig træning, eller en skærpet interesse for at holde sig i en bedre form..

    OBS! Jeg har ikke rigtig noget til rådighed udover kegler osv.

    Tak på forhånd.

  9. Har du nogensinde prøvet at køre rally? Har du nogen mekanisk erfaring?

    Du kan evt. skrive til den dansker der var med i Paris-Dakar, og høre hans plan eller fortid.. At du så ikke får noget svar er nok en anden sag.. :tongue:

  10. Hmm, synes du skal søge læge eller fys.

    Vrid i knæet og deslige kan være utrolig svære at sætte en præcis årsag på hvis ikke man står med patienten i hænderne, derudover er det meget forskelligt hvordan den enkelte føler sin smerte.

    Mvh