Ezee to be fitness

Medlemmer
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ezee to be fitness

  1. Sindbad: Jeg bliver også nødt til at rette indlægget! Jeg blev selv lige nødt til at studere emnet lidt nærmere.

    Iskiasnerven kan sagtens også have en indflydelse på skuldresmerterne. Da CNS løber fra hjernen og nedad columna. Derfor kan der sagtens forekomme strømninger i begge retninger, men selve iskiasnervesmerten behøver ikke umiddelbart at stamme fra en afklemning i m. piriformis. Det kan være et tryk fra de lumbale lændehviler der påvirker nerven og nedad/opad.

  2. "Sindbad" Jeg nævnte ikke på noget tidspunkt skuldren, da dette led er alt for specifikt til mine kompetencer og der højest sandsynlig kan være mange forskellige faktorer der spiller ind i de sammenhæng! Men, det ville ikke være først gang i historien, at jeg har hørt nogle der forbinder iskiassmerter med en tildels lænde smerte "Kropsforståelse"!

    http://www.eorthopod.com/images/ContentIma...mis_intro01.jpg

  3. Som du selv beskriver er det højest sandsynlig en afklemning af iskiasnerver, men som podz siger kontakt en fysioterapeut! Men har du stadig ofte strømninger? Hvis du kan mærke at dine strømninger ophører ved brug af denne øvelse http://www.drbackman.com/piriformis-standing-lga.jpg er der stor sandsynlighed for at det er en afklemning af iskiasnerveren, da nerveren løber igennem musklen piriformis og giver derfor strømningeer i knæ og muligvis føder.

    Jeg kunne desværre kun finde dette ringe billede, men strækket kan også udføres på gulvet! Som jeg helt klart vil råde dig til!!!

    Held og lykke.

  4. Nu har jeg ingen idé om, hvor mærket du er af din skuldreskade! Men som gribben tidligere har beskrevet er bevægeligheden i RC stor!, men stabiliteten lille! Derfor er det vigtigt at starte med lavest progresion. Den første progresion er tube ex/interal rotationer der efter arbejder man sig stille og roligt længere op! Cuba pres ser jeg som en af de sidste RC øvelser, da det kræver utrolig stor bevægelig og stabilitet for at kunne kører denne øvelse med god teknik.

    Endnu en stabilitetsøvelse for skuldren er krydser og cirkel på en dør eller endu bedre et whiteboard, hvor der bruges en karklud!

    Husk, at træn med 16-20 gentagelser for optimal stabilitet!

    Held og lykke!

  5. For at træne rectus abdominis skal der forkomme en sammen trækning af brystbenet og skambenet. Ved en sit up bliver rectus abdominis tildels holdt statisk, hvor i mod Iliopsoas overtager for at udfører hele bevægelsen.

    Jeg er selv stor fan af ab crunch på swissball (evt. med håndvægt på brystet :4thumbup: ), husk at træne maven ligesom som andre muskler 6-12 gentagelser.

    Gik lige lidt hurtigt skal under dynen

  6. Mit indlæg skulle nok snare læses som:

    Nu er jeg selv platfodet, og vil til hver en tid vælge et par løbesko med pronation fremfor et par flade sko uden indlæg.

    Så ja, et par VL sko med indlæg lyder som en god ide. Desværre er de fleste indlæg rimlig bløde, hvilket måske kan neglisere effekten af dem hvis du har rigtig mange kilo på nakken.

    WL sko eller bare fusser !!!

    Er selv platfodet, men kom igang med at træn selve fodmuskulaturen.

  7. Vores motionister i centeret er rimelig vilde med!

    1) Sten, saks, papir. (Taberen op og stå i 30 min i enkelt takt med hård belastning)

    2) Hold kørsel (Konges efterfølger)

    3) Pyramide træning 8 - 16 - 24 -32 - 32 - 24 - 16 8 siddende belastning på lidt over middel og stående hård.

    4) Hjul (Stik med en makker)

    Som i kan se kører jeg meget på det sociale.

  8. Hvor står erfaring har du med træning af rotatormanchetten? Jeg ville umiddelbart tro, at du skal starte med den laveste progression (normale ud/ind –rotationer med tube). Træn øvelse i 2-0-2 i en naturlig bevægelse ved 16-20 gentagelser! Husk på, at scapula er korrekt placeret!

  9. Nu håber jeg at det er i det rigtige forum jeg har postet dette. but here goes:

    Normalt når man er platfoden, vil man få en knæ skade hvis man løber, derfor skal man bruge specielle løbesko. Løbesko med pronation.

    Da squat er ligesom at løbe, bare hvor man har nogle få meget belastende gentagelser på knæet (hvorimod løb er mange små belastende gentagelser). så burde man i princippet bruge løbesko med pronation når man squatter??? eller hvad?

    Men jeg har så ladet mig fortælle at hvis man har noget under hælene, som løfter en lidt op (ligesom løbesko har en støddæmper ved hælen, så løftes hælen lidt op), bliver ens vægt hælt lidt mere forover og dermed belaster man knæende mere.

    suma sumarum

    skal man bruge løbesko når man squatter og er platfodet(eller generelt når man squatter), eller skal ens sko være så flade som muligt, således man ikke hælder forover??

    på forhånd tak for svaret!

    Det er ukorrekt at sige, at der vil opstå skader for platfodet ved løb, men det er korrekt at de fleste knæproblemer stammer fra dårlig fodholdning. Squat kan ikke sammenlignes med løbemønsteret, men tror du tænker på at squat kan være overførbar til løb. Det ville være en god idé at få et indlæg i ens sko/løbesko ved platfodhed, men ville umiddelbart ikke anvende det undertræning af benene. Træning i løbesko vil skabe en større pronation i ankelledet, og derved ligge en større belastning på knæet. Squated skal udføres med en solid fod i underlaget, jeg ville personligt ikke anvende vægtskiver under hælen, da belastningen vil blive større på patella senen. Ved brug af teknikken vil man automatisk kunne søge længere ned med røven, da fleksibiliteten bliver større i gluteus maximus og biceps femoris.

    Begynd hellere at træne selv fodsålen ved, at tage elementer op fra gulvet med tæerne samt kravle henover gulvet ved hjælp af dine tæer.

  10. hehe, jeg lever efter metabolic typement... Så jeg er næsten blevet konstant cuttet, jeg går efter det sidste af mit underhudsfedt denne gang :4thumbup: .

    Ellers laver jeg ED min power blanding... 1200 g oksefars + 1000 g grøntsager og bare ned i skuffen med lortet hen over hele dagen. Har mange kombinationer med forskellige grøntsager og kød...

    *Mums* Vil til at æde efter min hårde spinning time´.