Konsulent

Medlemmer
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Konsulent

  1. mange tak for svarene :smile:

    Jeg tror at jeg prøver at dele det op i et split-program, så må jeg se om det virker for mig :4thumbup:

    Jamen det var da så lidt og ellers kan du altid spørge noget mere hvis det ikke virker for dig hvis vi evt. kan hjælpe med små rettelser så det kommer til at virke for dig...

  2. - Hvor mange dagen har du i din uge?

    Jeg har ikke flere end dig.

    Træning mandag.

    pause tirsdag.

    træning onsdag.

    pause torsdag.

    træning fredag.

    pause lørdag.

    pause søndag.

    Er der nogle steder hvor der ikke er 48 timer imellem træningerne? Nej vel...

    Fra mandag til onsdag er der 48 timer og fra onsdag til fredag er der 48 timer og fra fredag til mandag er der 72 timer...

  3. Med al respekt kommer min viden ikke fra at læse på forums men på at læse til læge.

    Sort.

    Du havde også lidt for mange fine ord til at de kom fra din svigermod men forstå mig nu ret... Min viden kommer ikke fra forums og det er læger/forsker der har skrevet det som jeg udtaler mig om og har læst de samme ting flere steder fra og har været på kurser osv...

    Men har kommenteret det en gang tidligere lige for et øjeblik siden så den kan du jo lige læse...

  4. konsulent --> du mener den eneste undersøgelse der nogensinde er lavet der viser en sammenhæng mellem hypercholesterolæmi og atherosclerose er en undersøgelse der stammer fra en forstad i USA mange år tilbage af et par imbecile forskere?

    Hvis du havde været i idrættens hus i Brøndby fredag d. 17. feb 2006 mellem kl. 18-22,30 hvis jeg husker rigtig kunne du have hørt et foredrag om kolestorol af Dr. Uffe Ravnskov. Til en lille pris af 695 kroner.

    I hans analyser af kolesterolkampanjens skrifter har han blandt andet vist hvordan mange forskere ignorerer alle ufordelagtige resultater eller citerer dem som om de var positive.

    Han har skrevet en bog der er udgivet på 4 sprog (The Cholesterol Myths) og skrevet mere end 80 kolesterolkritiske artikler i internationale medicinske tidsskrifter, blandt andet British Medical Journal, Lancet, New England Journal of Medicine, Circulation og Science.

  5. Når der indtages et måltid mad absorberes næringsstoffer fra tarmen igennem såkaldte enterocytter... i enterocytterne samles frie fedtsyrer bl.a. til triacylglyceroler eller triglycerider som man kalder dem... disse transporteres gennem lymfen i såkaldte chylomicroner til det perifere væv (muskler og fedtvæv) hvor de binder sig til den såkaldte LPL (lipoprotein lipase) receptor ... når chylomicronerne bindes til lpl overføres dele af deres indhold til det væv hvortil de er bundet.

    De triglycerider der fremstilles af leveren til opbevaring bl.a. i det adipøse væv transporteres i partikler der kaldes VLDL (very low density lipoproteins) der består af en kappe af de såkaldte apoproteiner (der fungerer som en slags antigener) og cholesterol... inden i kernen findes de hydrofobe triglycerider og cholesteryl-estre ... efterhånden som disse partikler igennem dets apoproteiner binder sig til perifert væv afgives triglyceriderne til vævet - og densiteten (massefylden) af partiklen øges ... nogle af disse partikler bindes herefter til leverens såkaldte scavenger receptorer og nedbrydes (i form af ILDL) - nogle omdannes til LDL - LDL partikler er rig på cholesterol og kaldes derfor populært for LDL-cholesterol ... vil bare lige pointere her at der ikke findes to typer cholesterol ... denne cholesterol i form af cholesteryl afgives således til fra leveren til forskellige væv ...

    cholesterolkæden kan ikke nedbrydes af den menneskelige organisme og må derfor udskilles ... her kommer HDL partikler ind ... de produceres i leveren og fyldes ved overflow i cholesterol pathwayen op af cholesterol fra forskellige celler ... herefter ændres konformationen af apoproteiner og den fylde HDL partikel kan nu optages af leveren - hvorefter cholesterol kan udskilles i form af galde...

    når de forskellige typer partikler nu er på plads så kan man sige at den totale mængde af cholesterol nødig skulle overstige de 6,2mmol/L.. og helst være under 5.... mængden af cholesterol bundet i LDL (eller rettere mængden af LDL partikler) skulle nødig være over 4,1mmol/L og gerne under 2,6 .... endelig skal mængden af HDL partikler nødig være under 1mmol/L og gerne over 1,6mmol/L ... en HDL på 4,5-5mmol/L er helt i skoven.

    med hensyn til brugen af cholesterol i kroppen kan man selvfølgelig diskutere hvad der er vigtigst ... men skal vi nu ikke starte med at sige at brugen af cholesterol i cellemembranen er helt essentiel og nok derfor er det vigtigste når alt kommer til alt... udover det bruges cholesterol ikke blot til d-vitamin og kønshormoner men derimod alle steroide hormoner ... deriblandt kortikosteroiderne der som bekendt er ret nødvendige for at overleve ... det bruges i øvrigt også i metabolismen af alle de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K...

    vigtigste faktor for niveauet af cholesterol i blodet er omdiskuteret men de fleste er enige om det ikke er kosten (som laush for øvrigt også skrev i hans indlæg) ... derimod mener mange det drejer sig om genetiske faktorer da det som sagt er leveren der 100% styrer produktionen og udskillelsen af cholesterol ... selvfølgelig kan mængden påvirkes ved ekstreme store indtag af cholesterol ... omvendt har meget små indtag af cholesterol ikke så meget at sige på en eventuel mangelsituation ... og at koble tallet cholesterol direkte sammen med fedt-indtaget er direkte forkert... sorry.

    Det fanger ikke pointen.

    Du kalder det for LDL og HDL partikler men de partikler vi har snakke om er kolestorol og inden for lægevidenskaben vil man ikke kalde det partikler men for LDL-kolestorol og HDL-kolestorol. Der er hermed det samme vi snakker om og derfor er det jo ikke forkert det jeg siger så lad hver med at sige at der ikke er noget der hedder det bare fordi du måske har læst noget i et forum hvor de ikke kalder det hvad lægevidenskaben gør det. Hvis jeg kom med et latin ord for det ville det jo heller ikke blive forkert af den grund.

    Det er bl.a. kostens indhold af fedt der afgør, hvor meget kolesterol, leveren laver og for meget kolesterol i blodet skyldes oftest en uhensigtsmæssig og fed kost.

    (denne kommentar kommer os fra lægevidenskaben så har du spurgt din gamle svigermor om kosten har nogen indflydelse som du siger den ikke har?)

    For det andet skrev jeg eksempler på hvad kolestorol bliver brugt til og ikke kun hvad det bliver brugt til. Jeg skrev at det blandt andet bliver brugt til ...

    Den samlede mængde Kolestorol skriver du at den højst må være 6,2 og helst under 5 hvor jeg skrev at den samlede helst skulle være på 4,5 (lægevidenskaben igen)

    Hvor min så ligger på 3,6 samlet.

    LDL-kolestorol skriver du at den helst skulle være under 4,1 og helst under 2,6 hvor min ligger på 2,1.

    HDL-kolestorol skal helst være mellem 1 og 1,6 hvor min er på 1,5.

    (det kan godt være at de fleste læger ikke måler forskellen mellem LDL og HDL. det ved jeg ikke noget om men ved at min læge gør det.)

  6. Det er vel ønskværdigt at have så høje HDL værdier som muligt mhb på at mindske risikoen for kardiovaskulære sygdomme, eller er jeg helt fejl på den `? :blink:

    Mennesker med et lavt kolesteroltal bliver nøjagtigt lige så åreforkalkede som mennesker med et højt.

    Ideen om, at et højt kolesteroltal skulle være farligt for hjertet, kom oprindeligt fra Framingham, en forstad til Boston i USA, hvor forskere har fulgt flere tusinde raske mennesker i mange år. Allerede efter nogle få år så forskerne, at kolesterolet hos dem, der fik hjerteinfarkt, i gennemsnit var lidt højere end de andres. Ikke meget, men alligevel. Da de fleste tilfælde af hjerteinfarkt opstår hos mennesker, som har forkalkninger i hjertets kranskar, og da kolesterol indgår som en af mange bestanddele i åreforkalkningen, var det nærligende at betragte kolesterolet som den egentlige årsag. Man mente, at når kolesteroltallet var for højt, så aflejres kolesterolet i arterierne.

    Når et hus brænder ser man ofte brandmænd; jo større ildebrand, desto flere. Få mennesker tror dog, at det er brandvæsenet, der har sat ild til huset. Der findes mængder af beviser på, at det heller ikke er det høje kolesteroltal, der er årsagen til åreforkalkning og hjerteinfarkt. Lad mig nøjes med at nævne de vigtigste.

    For det første har man i alle obduktionsstudier fundet, at der ikke er nogen forbindelse mellem graden af åreforkalkning og kolesteroltallet. Mennesker med et lavt kolesteroltal bliver nøjagtigt lige så åreforkalkede som mennesker med et højt.

    Åreforkalkning og hjerteinfarkt skyldes ikke et højt kolesteroltal.

    Alle studier af døde viser at mennesker med et lavt kolesteroltal bliver lige så åreforkalkede som mennesker med et højt, og i alle studier hvor man har kunnet bremse udviklingen af åreforkalkning eksperimentelt, har effekten været den samme uanset hvor meget eller hvor lidt kolesteroltallet har ændret sig. Et højt kolesteroltal er ikke en risikofaktor for mennesker som har passeret pensionsalderen, den aldersgruppe der svarer for mere end 90 % af alle dødelige hjerteinfarkter, og i de kolesterolsænkende eksperiment har effekten været den samme .

  7. Hmm...

    Der er godt nok mange forskellige ting i denne tråd så vil lige prøve at opsumere de forskellige ting.

    Sagt kort er der som sagt mange forskellige programmer man kan vælge imellem til at støtte sig til som ny, men når du nu træner 3 gange i ugen er det bedst hvis du træner hele kroppen hver gang og helst har 2 dage imellem hver træning.

    Du bør MAX tage 10 gentagelser men hvis du vil køre endnu mere på at blive stor bør du køre med større vægte og evt. tage 10 - 8 - 6 gentagelser så du tager mere vægte på for hvert sæt.

    Nogle vil sige at du kun skal tage få sæt men da du ikke har trænet så længe og er tynd ville jeg ikke gøre det, for at din krop kan venne sig til at lave noget mere og for at passe på dine led.

    Håber det hjalp lidt på at samle op på det.

  8. Det er jeg godt nok uenig med dig i...

    Her kommer lige en større uddybning for at få slået de forskellige ting på plads.

    For at tage det fra en begyndelse af så bliver vi født med et kolesteroltal på ca. 2½ mmol/l. (samlet volume på HDl og LDL kolestorol), og det er den mængde kolesterol, som er nødvendig for de processer, hvori kolesterol indgår. Alt herover er overskud.

    Det vi bruger kolesterol til er det blandt andet danner kønshormoner, galdesyrer og vitamin D.

    Der forskel på om det er HDL-kolesterol eller LDL-kolesterol og en anden ting man kigger meget på er forholdet der imellem.

    Det samlede-kolesterol jeg snakker om som skal ligge på 4,5. Der er godt nok nogle der bare vil sige under 5 men da alt over 2,5 er spild (hvis fordelingen mellem LDL og HDL er rigtig) så er 4,5 sundere end 5. Men det skal dog ikke ligge under 2,5 da det er direkte farligt da vi blandt andet bruger det til at danne kønshormoner, galdesyrer og vitamin D. (ved godt jeg gentager mig selv men det er en vigtig pointe)

    Det er bl.a. kostens indhold af fedt der afgør, hvor meget kolesterol, leveren laver og for meget kolesterol i blodet skyldes oftest en uhensigtsmæssig og fed kost.

    Det meste kolesterol producerer kroppen selv, i leveren. Levnedsmidler fra dyr som kød, fjerkræ, fisk, æggeblommer og mejeriprodukter supplerer kroppens egen produktion.

  9. Du kan i de fleste tilfælde bruge kolesterol-tallet som retningslinje for at se om du får fedt nok. Hvis det er meget under 4,5 så er det klart at man får for lidt.

    Du har dog ret i at leveren selv kan danne det men hvis vi nu "leger" at leveren laver noget og den stadigvæk er meget under 4,5 så er det da helt sikkert at man får for lidt fedt.

    Og det skal ikke bare ligge under 5 du kan også have for lavt kolesterol-tallet og det anbefalede er 4,5!

    Du kan spørge din læge, sygehuse med mere det vil sige 4,5 som det optimale...

    Men der findes ingen regler uden undtagelser og der er sikkert nok nogle få af de dyre målere der viser forkert men der er også dem der er mere nøjagtige. Min første jeg fik før en tang var der 2 % udsving på.

  10. I starten kørte jeg selv fullbody-program fordi jeg ikke havde tid til at træne så ofte så der var der slet ingen grund til at dele det op men nu har jeg splittet det op i to træningsdage og 4 dages træning i ugen og 5 i de uger hvor jeg har tid.

    Men jeg har dog mindst 48 timer til at restituere på den måde jeg har valgt at køre det på:

    Mandag: Judo.

    Tirsdag: træning 1.

    Onsdag: træning 2. (teknisk judo om aften)

    Torsdag: Fri dag.

    Fredag: træning 1.

    Lørdag: træning 2.

    Søndag: Fri dag. (søndag kan jeg godt tage træning 1 igen hvis jeg har tid og føler for det)

    Men for at få mest ud af det skal du træne ben/ryg på første træning da du frigiver ekstra mængder af naturlige homoner i kroppen som du så får gavn af dagen efter hvor du laver træning 2. Det ville jo være en skam at de homoner skulle blive brugt på en afslapningsdag ;)

    Så placer de muskelgrupper som du vil gaine mest i på andendagen ;)

  11. Er enig med at du ikke kan stole på den maskine.

    Der er dog nogle der kan være sådan rimelig til at skole på men de koster også en del men en almindelig købt i bilka, harald nyborg og hvor man ellers kan finde dem holder bare ikke.

    En fedttang er meget bedre og der laver du typisk målinger 3 steder på kroppen mindst for at få et gennemsnit.

    Det er ikke direkte skadeligt at have en lav fedtprocent hvis du bare får indtaget nok fedt som din krop har brug for... Man kan sagtens have en lav fedt procent også lige nøjagtig få det fedt som kroppen har brug for uden at tage på, men i nogle tilfælde vil tynde folk indtage for lidt fedt og det går ud over bl.a. led når man styrktræner så det er en skidt ting i det tilfælde. En anden ting er hvis du går hen og bliver syg hvor du ikke rigtig spiser i en periode så har kroppen ikke rigtig noget at tage fra...

    En ting du kan gøre er at tage op til din læge og få taget en blodprøve så han kan måle dit kolestorol også ud fra det kan man se hvor meget fedt der er i dit blod om du får nok. Den skal ligge på 4,5 på den skala de bruger. (Min lå selv på 3,1 sidst jeg fik den målt så skal til at bruge noget mere fiskeolie Omega 3, 6 og 9 som suplering til led)

  12. Det er ikke fordi jeg er bygget andeledes end andre og det er noget jeg har lært på kurser og har hørt det samme fra flere forskellige personer, ved forskellige kurser.

    Men jeg kom til at kalde det noget forkert men det har jeg rettet i indslaget nu.

    Det er bronkierne i lungerne den udvider så man øger iltoptagelsen ;)

    Men jeg kan også personligt mærke at min puls ikke bliver så høj under træning når jeg bruger dem som hvis jeg ikke gør så der er noget om det.

  13. Zorn.

    Hej Zorn.

    Mit billede siger ingenting om jeg ved noget eller ej og det var slet ikke sådan at det skulle forståes.

    Jeg har skrevet med en anden om det og det var fordi jeg ikke lige kunne finde det sted "avatar" at jeg havde smidt et billede ind midt i det hele...

    Har først lige oprettet en profil her inde i dag så skal jo lige finde ud af det ;)

  14. Det er rigtigt at det er spild af penge at tage alt for meget...

    Men ja det er en mindre detalje som ikke har noget med hans konkrete spørgsmål at gøre og derfor skrev jeg det ikke. Ikke fordi det andet ville forvirre meget jeg svarede bare så konkret som muligt.

    Keep it simple.

    Men det med billedet kan du jo spørge dig selv hvad vi skal bruge billedet af dig af?

    Du har et billede af dig selv og jeg har et af mig ;)

  15. Den måde jeg læste hans spørgsmål var overordnet "skader det at få for meget" og nej det gør det ikke...

    Mine svar var i første omgang meget "forenklet" og tog det mere overordnet for ikke at forvirre mere end det skulle gavne.

    I stedet for at komme med lange forklaringer om at det ikke skader at få for meget, og hvad det restende kan blive brugt til, sagde jeg bare at det ikke skader og at hans krop ville udskille det han ikke bruger (modsat i forhold til fedtdepoter) men at han så kan bruge proteiner til andet end muskelopbyggende er så en mindre detalje i forhold til hans spørgsmål...

  16. GH er ikke lige frem det eneste homon der findes og bare fordi et enkelt homon ikke giver en stor effekt kan du ikke gå ud fra at alle ikke gør det.

    Hvis du der imod havde taget IGF-1 levels ville der ikke være nogle der var i tvivl om at det har en effekt og hvis en stor dosis er der mange der kan tage 5-7 kg på ved 14 dages træning...

    Det kan godt være at der er nogle folk der måske kun vil få en forøgelse på ekstra 20 % og nogle måske 35 % men det er helt sikker at der vil være en effekt ved det.

    Gh virker måske heller ikke direkte men der er mange stoffer der stimulere andre, forbedre eller nedsætter optagelsen af andre stoffer.

  17. Okay må gi dig ret i at jeg ikke kan gå ud fra hvad han spiser men det er heller ikke efter en "perfekt" kost som man har brug for men bare ud fra det folk i snit spiser hvis de ikke tænker over det med han størrelse.

    Men da det ikke kan skade at han får for mange proteiner må du give mig ret i at jeg godt kan tage det som et forbehold og antage at han mindst får det så jeg ved hvad han "max" behøver at tilføre for hvis han komemr til at tilføre for meget sker der ikke noget ved det. Hellere tilføre for meget ind at indtage for lidt... Enig?

    Så da han mindst får de 72 gram plus et x antal da han siger at han spiser godt med kød. Så 85 gram er lavt sat men hellere sætte det til det end 110 gram f.eks. også han kun får 100 så han mangler ti gram.

    Vi er ikke uenig om hvad der sker med proteinerne bag efter jeg sagde bare at han ikke kunne lagre dem hvilket jeg har ret i men at han kan udvinde noget energi ud fra dem inden han udskiller dem ændre ikke på at han ikke kan optage dem og gemme dem i hans krop. Det hjælper jo ingenting hvis man indtager 200 gram proteiner den ene dag og 50 den anden dag dete giver ikke et snit på 125 gram.

    Enig?

  18. Jamen du har ret i at det er logik at dem der træner ben selvfølgelig den vej igennem vil tage på af muskelmasse men den skulle ikke være indregnet i det.

    Der er kun på bestemte muskelgrupper de har sammenlignet hvor der har været den 30 % forøgelse i vækst men hvordan de er kommet frem til den ved jeg ikke.

    Men deres fremgang i den vægt de løfter i f.eks. bænkpres er steget mere ligesom alle de andre øvelser og de 60% flere frigivede homoner de har målt kommer jo os et sted fra og giver logisk set også en effekt.

    Det giver selvfølgelig ikke ret meget i forhold til diverse krudt som øger det med 400-500 % hvis det er noget kraftigt noget men de 60 % er helt klart værd at tage med også er det på en naturlig måde.

  19. Nu tæller jeg ikke kalorier til dagligt, men jeg kan uden større vanskeligheder indtage mindst 150g protein uden brug af tilskud.

    Det med proteinerne er pudsigt, for jeg har ellers lige læst en detaljeret beskrivelse af hvordan aminosyrer optages, og hvordan leveren kan frakoble nitrogen-gruppen (urinstof) og derfra bruge den resterende del som glukose i kroppen generelle energiomsætning.

    Ud over at musklerne jo er vores proteinlager, så er det da rigtigt hvis ikke har et kæmpe proteinlager der bare kan udvides efter behov. Glykogen-lagrene har jo også en begrænset størrelse (omkring 500g er det vist)

  20. Nej det sker der ikke noget ved.

    Det med bumser er ved billig weightgainer hvor der er meget fedt i eller ved dårlige proteiner hvor fabrikanten ikke har fået tørret proteinerne ordentlig så der er et højt indhold af fedt.

    De store folk du sikkert ser i træningscentrene som har bumser er typisk på den ene arm/skulder og det kommer ofte ved indtagelse af krudt. (diverse homoner og steoider)

    Proteiner er proteiner og det kan ikke omdannes til noget eller lagres i kroppen. Så hvis kroppen ikke har behov for det ryger det bare ud igen gennem tarmen.

    Der hvor man kan få luft i maven er når kroppen har brug for proteinerne og de bliver omdannet til aminosyre som os er proteiner bare i mindre bestandele eller hvad man skal kalde det.

    Testetoron er et homon som du ikke kan påvirke ved almindelig kost med mindre at du får ekstremt høje mængder magnesium og zink i de rigtige blandingsforhold 200-600 % mere end det daglige behov ca. men kan ikke lige huske blandingsforholdet men det ligger der omkring.

  21. Jeg ville klart vælge at løbe om søndagen hvis jeg var dig men i starten måske løbe det kortere så du ikke er øm om mandagen når du skal til at træne igen også øge din længde af træning.

    Men det er rigtigt at din kondition ikke vil blive voldsomt meget bedre ved kun at tage en tur i ugen så du burde mindst tage to ture.

    Så du kunne tage og løbe en tur om torsdagen hvor du kun presser dig ca. 50-60 % også når du er ude at løbe om søndagen så presse dig 80 % for der er du næsten færdig med at restituere hvis du ikke allerede er det.

  22. Indtag af mad er meget forskelligt fra person til person så hvis du kommer med nogle dataer omkring dig selv vil det være meget lettere af snakke med om...

    (vægt, højde, alder)

    Det man spiser har os stor betydning for hvis du ikke bruger proteintilskud og du vil bygge muskler op er det nødvendigt at spise meget kød men der hjælper pasta og kartofler ikke for det er ikke stivelse og kulhydrater men proteiner du skal have.

    Men selvfølgelig skal man os have noget energi osv.

  23. Så længe det er den samme dag har det ikke indflydelse direkte men hvis man deler ens træning op i to trænings pas vil der være forskel.

    Men der er selvfølgelig en lille forskel for hvis du køre dig død i en muskelgruppe som du os bruge ved det andet løft har du et "svagt" punkt som i nogle tilfælde vil gøre at du ikke kan løfte helt så meget og derfor ikke nedbryder så meget af den næste muskelgruppe du skal til at træne.

    Det vil i de fleste tilfælde ikke have ret stor betydning men for en sikkerhedsskyld kan du altid træne øvelser i den rækkefølge som du helst vil styrke mest først.

  24. Der er ikke kæmpe udspring i de værdier.

    Med hans størrelse vil folk i snit spise 72 gram proteiner også har jeg givet ham 12 gram ekstrer hvilke svar til ca. 60 gram mere kød.

    Det jeg mente med at han udskiller det, er at han ikke optager proteinerne og laver dem om til aminosyrer så hans krop kan optage dem men bare sender det ud gennem tarmen igen. Vi har ikke reserver af proteiner ligesom vi har fedt depoter.