Rubiz

Medlemmer
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rubiz

  1. Man skal bruge den indbyggede målefunktion.

    Man kan ikke gemme sine egne kort, og måle distancer på disse. Det indbyggede kort skulle også gerne dække hele Danmark.

    Ja, nogle små veje mangler desværre stadig, men så vidt jeg kan forstå er kortet stadig under udvikling, så man kan da håbe på at de kommer med. I mit område er kortet dog meget fyldestgørende.

  2. Jeg overvejer at løbe North Sea Beach Marathon d. 29/6. Problemet er at jeg også skal være med i DTU Adventure Race d. 26-27/7.

    Det vil sige jeg kun vil have en måned til at restituere efter marathon løbet.

    Er en måneds restitution efter et marathonløb tilstrækkeligt, før man deltager i et 24 timers multisportsløb? :confused2:

  3. Jep, DTU Adventure Race kan helt klart anbefales.

    Der bliver lavet 2 løb i år. Et i juli måned, og et i oktober.

    Bare det ikke bliver lige så koldt som sidste år. Vi var nogle stykker der ikke var forberedt på grødis i drikkedunken. :( Der viser Camelback'en sin styrke. :bigsmile:

    Vi skal med igen i år, og håber på suverænt juli vejr... B)

  4. Hej,

    Er du en pige på over 18 år?

    Kan du løbe 10 km?

    Kan du cykle 65 km?

    Kan du padle 3 km i kano?

    Tager du uventede opgaver med et smil?

    Kunne du tænke dig at prøve kræfter med adventure sporten?

    Vores hold mangler en pige til at deltage i Køng Multisport d. 24. maj (ja, det er snart...)

    Vores faste kvindelige holddeltager er desværre forhindret pga. eksamen. :4oops:

    Den forventede vindertid for løbet er sat til 5 timer.

    Hvis du kan svare JA til ovenstående, så svar på dette indlæg hurtigst muligt, eller ring 40936139.

    Håber at høre fra Jer!

  5. Jeg ville vælge en spinningtime på fuld gas en gang om ugen, og køre en eller to længere ture på Principiaen om ugen. Når du er i god form i forvejen skal du bare vænne musklerne til det nye bevægelsesmønster. Det giver måske lidt ømhed i starten, men går hurtigt over.

    Jeg kører selv en hel del spinningtimer, og kombinerer det med nogle længere løbeture hver uge. Med den forberedelse kan man sagtens hoppe ud på raceren/mtb'en uden de store gener.

    Jeg skal selv løbe med på søndag. Jeg er spændt på min præstation, da jeg var på Polterabend i weekenden. Udover alkoholen skulle jeg prøve at bryde med en pige :blink: . Jeg var øm i hele kroppen flere dage efter, men sjovt det var det... :tongue:

    God fornøjelse på søndag...

  6. Jeg er lidt uenig med CoqRouge!

    Nu tror jeg ikke, at det er helbredsmæssige årsager der ligger til grund for beslutningen om at gennemføre et marathonløb. Det er et mål man sætter sig, som en naturlig afprøvning af sine egne grænser. Man tager en beslutning om at kæmpe for at nå et bestemt mål, og så træner man sig op til at klare det.

    Selvfølgelig er det mindre nedslidende at gennemføre en halv marathon, men der er udfordringen jo også "kun" det halve. Men personligt er jeg interesseret i at opnå nogle resultater/mål med mit løb og cykling, ved at deltage i diverse løb. Jeg sætter hele tiden nye mål, og træner ikke kun af helbredsmæssige årsager. Det ville blive for kedeligt for mig, hvis jeg ikke testede min egen formåen engang imellem...

    Det er en FED fornemmelse at løbe over stregen og tænke "Yes, jeg gjorde det...". Så er det ligemeget om det er 1, 10 eller 42,195 km. bare man når sit eget mål.

    Om det så er sundt at løbe et marathon kan man jo diskutere. Jeg mener ikke at man tager specielt skade af at løbe et marathonløb med en fornuftig forberedelse. Selvfølgelig føler man sig lidt slidt i dagene efter løbet, men med en ordentlig restitution er man hurtigt ovenpå igen. Desuden er der vel ingen former for elitesport der er direkte sundt? Men alligevel stræber mange efter at blive så udholdende/hurtige/dygtige som muligt, og sætter nye mål og grænser for deres egen præstation. Ikke for at prale over for andre, men for at teste sig selv.

    :)

  7. Det er selvfølgelig svært at sige hvor hurtigt du kan træne dig op til at løbe marathon. Men ligesom de to andre siger, så er der gode muligheder for at du allerede nu, rent fysisk, vil kunne klare et marathon løb. Men rent mentalt skal du også være klar til at blive ved, når benene bliver tunge. Og det gør de...

    Den længste distance jeg havde løbet i et stræk før mit marathon var 18 km. Og jeg løb ikke 20 km. om ugen. Til gengæld havde jeg fået trænet psyken og viljen til at gennemføre under min tid som værnepligtig.

    Jeg havde aldrig løbet før min værnepligt, og jeg er bestemt ikke bygget til langdistance løb (174 cm - 83 kg.). Men mit mål var at gennemføre, og det gjorde jeg på 4 timer og 3 minutter.

    Så hvis du "bare" vil gennemføre, så er det bare om at holde de ugentlige kilometer oppe, evt. krydret med nogle længere ture, og så få sendt tilmeldingen afsted. Så er beslutningen taget... :bigsmile:

    Nyd turen!

  8. Hmm...

    Tak for svarene, men jeg håbede egentlig på nogle helt konkrete argumenter imod at køre på denne måde.

    Men jeg kan høre at der er lidt for og lidt imod. Og så er der selvfølgelig også det aspekt at give kunderne noget de kan lide. Men jeg mener stadig at man skal kunne forsvare (rent træningsmæssigt, og ikke underholdningsmæssigt) den måde man kører på som instruktør.

    Er der nogen der sidder inde med nogle flere konkrete guldkorn for eller imod ovenstående måde at cykle på?

  9. Er der nogen der kan give en god (videnskabelig) forklaring på, om cykling på en spinning cykel, hvor man læner sig langt frem over styret eller tilbage over sadlen overhovedet giver noget rent træningsmæssigt?

    Og hvad med den hvor man kører "statisk", altså holder hele overkroppen fuldstændig i ro, mens man står op og cykler? Og den sidste, den hvor man cykler baglæns?

    Jeg har både hørt for og imod disse øvelser, og bruger dem ikke selv, da jeg mener at det er en akavet og unaturlig måde at cykle på. Jeg kan da godt mærke at man syrer hurtigt til, når man kommer ud i disse stillinger, men har det nogen effekt på ens træningsudbytte? Giver det ikke lige så meget at tage noget mere belastning på, og så syre til på den måde, mens man cykler "normalt"?

    Bliver man bedre til at cykle af disse øvelser?

    Bliver man stærkere af disse øvelser i forhold til normale spinning øvelser?

    Forbrænder man flere kcal ved disse øvelse?

    Kan det forsvares/anbefales at bruge disse øvelser i en spinning time?

  10. Find ud af så meget om løbet som muligt, i god tid, og tilpas træningen herefter.

    Vurder i hvilke discipliner der er mest tid at hente, og træn denne disciplin mest. Nogle discipliner er mest med for oplevelsens og variationens skyld, så dem får man ikke specielt meget ud af at træne. Et basiskendskab er nok.

    For mit eget vedkommende har vi altid prioriteret løbetræningen højest, da den plejer at udgøre en relativt stor del af racet. Væn Jer til at løbe med rygsæk på, og få mange kilometer i benene, så i får opbygget en god udholdenhed. Derudover synes jeg at det er vigtigt at træne SAMMEN. Det er en fordel at have løbet og cyklet sammen før racet, så man er enige om tempoet og kørestil.

    Udover selve den fysiske træning op til løbet, som selvfølgelig skal være i orden, er det vigtigt at have en taktik. Alle på holdet skal være enige om hvordan man laver de enkelte discipliner, hvordan man forholder sig ved punkteringer og andre uheld. Tiden tikker, og det er frustrerende at skulle diskutere fremgangsmåder ude på ruten.

    Til de fleste Races i Danmark, mener jeg at det er nok at koncentrere sig om løb og cykling i sin træning op til et race. Hvis man ved der er klatring og kajak/kano med, kan man krydre træningen med noget styrketræning, og evt. en enkelt prøvetur med holdet.

    Håber du kan bruge det til noget. Det er svært at komme med et præcist træningsprogram, når man reelt ikke ved hvad der trænes til. Men en god grundform skulle være nok til fysisk at gennemføre de fleste danske løb. Dertil kommer erfaringen som er en stor del af et race. Navigation, forplejning og minimalt udstyr, er også ting man skal tænke på op til et race.

    God fornøjelse! Det kan være vi ses derude...

  11. Hej...

    Er der nogen som kan forklare mig forskellen på iltoptagelse og udnytningsgrad???

    Som jeg har forstået det, er iltoptagelsen defineret ved forskellen på iltmængde i indåndingsluften og iltmængden i udåndingsluften.

    Men denne forskel er vel den mængde ilt som musklerne udnytter til forbrænding. Altså udnytningsgraden!:huh:

    Er forskellen ens? Eller er jeg helt galt på den??? :retard:

    Håber der er nogen som kender, og kan forklare forskellen.

    MHV

    Rubiz

  12. Prøv evt. at finde noget vedr. musklen adductor magnus. Den sidder på indersiden af lårbenet, og hjælper blandt andet med til at strække hofteleddet. Mit gæt er at det er denne muskel, du kan mærke.

    Dette var den meget korte udgave, da mit kendskab til anatomi stadig er begrænset.

    Så du er nok nødt til selv at lave den sidste research, men jeg håber at dette indlæg kan sende dig i den rigtige retning.