LOEFT

Medlemmer
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by LOEFT

  1. Er ikke sart...!(...) Har I noget alternativt til havregrød?

    Ja prøv øllebrød, min 1½ år gamle datters morgenmad er:

    Opblød et rugbrød i vand natten over.

    Kog det ved svag varme i et par timer under hyppig omrørring

    Fryses ned og mikrovarmes efter behov.

    intet tilbehør - bare ned med det:-)

  2. Du har et ganske sundt raskt fint og almindeligt blodtryk.

    Blodtryk reagerer ikke som hvilepulsen ved at falde ved forbedret form.

    Hvis du har taget flere pålidelige målinger, og alt er som du beskriver,

    skal du bare være glad og helt roligt leve videre som du gør nu!

    :bigsmile:

  3. Der er ekstremt meget modstridende litteratur på det emne fordi den nyere forskning skaber en hel del tvivl om AT-tærskel mælkesyre, laktat osv. Flere større forsøg og undersøgelser er i øjeblikket på vej og indtil da (og sikkert længere) er der en del usikkerhed om hvad der er rigtigt og forkert. MEN der er ingen tvivl om at du bliver god til at arbejde hårdt ved at træne hårdt om det så hedder syretræning, natriumkaliumpumpetræning eller noget helt 3. er knap så vigtigt. Videnskaben har det ofte med at bevise noget trænerne har haft erfaring for længe.

    En god bog kunne være "aerob og anaerob træning" af Lars Mikalsik og Jens Bangsbo udgivet af DIF

  4. Vi har 100% den psykiske styrke til projektet. Ved cykelturen blev den psykiske styrke også virkelig sat på en prøve, da det regnede ligeså meget som på en hel måned mens vi cyklede - elendig timing, men vi gennemførte uden nogensinde at have trænet cykelløb før :blink:

    Vil det være realistisk at opretholde en gennemsnitfart på omkring 12 km/t og dermed bruge 10-11 timers non-stop løb, og 6-8 timers blandede (gå)pauser? Vi løber jo ikke efter nogen bestemt tid, derfor er alle hastighedsrekorderne ligegyldige for os - det skal bare gennemføres. Turen er primært på asfalt, i øvrigt.

    For at være ærlig, så har vi ikke prøvet at løbe langt før, men eftersom vi har et halvt år er det planen at begynde på det, for så til sidst at gennemføre det ekstremt lange løb - eller så meget vi overhovedet kan. Vi vil se hvornår kroppen siger stop, hehe.

    Tak for hjælpen so far :wink:

    Jeg kan ikke lade være med at synes I har et lidt naivt forhold til projektet. Der er altså forskel på 3-4 timer cykling i regnvejr og så en løbetur på måske 18 timer. 125 km er et flot og sejt drømmemål, men start med at nå 21,1 - 25 - 30 - 35 - 42,2 (12 km/t giver flotte 3 timer og 30 min på marathon) - 50 og måske lige lidt længere. Det bliver godt nok en opgave at gøre det på ½ år og risikoen for skader er altså overhængende.

    hilsen fra lyseslukkeren - sorry mates

  5. Bemærkelsesværdigt er at den danske rekord på 12timer faktisk er højere for kvinder end for mænd..Nu er det nok heller ikke den diciplin der bliver dyrket mest..

    12 t.: Anni Lønstad - Olympia Maribo, Geldrung 96. 134.339 km.

    12 t.: Jesper Olsen, World run, Lohja (FIN) Feb. 2004 129.351 km.

    Måske skal Jesper lige forsvares med at hans tid er sat på en 500 m rundstrækning indendøre (parkeringskælder) i Finland undervejs på sin lille tur

  6. Jeg tror desværre I skal stå tidligt op for at løbe 125 på 12 timer. Den danske rekord på 12 timer er 129,351 km. læs mere her,

    Min erfaring med ultraløb er at det faktisk ikke er så forskelligt fra hvad man kender fra marathon osv. Lang tids kontinuert og progressiv træningsmængde. Ultraløb er psykisk pisse hårdt så det handler også om at tro på det!

  7. Viden skader aldrig, men når du starter på fys studiet (regner med at du er optaget da dette er temmeligt svært) starter i med 100 kmt og hvis du har lidt baggrundsviden, kan det måske hjælpe dig de første uger, men tag ikk fejl af at niveauet på studiet meget hurtigt overstiger alt du selv kan købe dig til på det private marked.

    Mit råd, spar dine penge og sæt dig istedet evt. lidt i fysiologi og anatomi inden du starter, for det går stærkt fra starten..

    Morten Støve, Fysioterapeut

    Ja, det er godt nok svært :innocent: : http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_i...ioterapeut#w100

    Adgangskvotienter 2007 (opgivet efter 7-trins-skalaen)

    Kvote 1 Standby

    CVU Øresund

    7,7

    7,1

    CVU København og Nordsjælland

    7,5

    7,1

    CVU Syd

    6,6

    6,0

    CVU Lillebælt

    6,8

    6,4

    CVU Vest

    6,2

    5,3

    CVU Vita

    6,2

    5,5

    Jysk CVU

    8,0

    7,7

    Sundheds CVU Aalborg

    7,1

    6,6

  8. Kom nu Bjarne. Cykl over erkendelsens bjerg i stedet for at blive ved med at fedtspille ved foden af det. Du har jo næsten hele dit hold med dig :sneaky2:

    Det der er da ren Jørgen Leth! Fantasktisk metaforisk ekvilebrisme! :4thumbup:

  9. Men det er noget min træner bestemer, men jeg godt prøve at sige det til ham

    Jeg tillader mig lige at blande mig efter at have fulgt lidt med i den her debat....

    Jeg kender Kim Birk (sparta-træner) og er helt sikker på at han ved hvad han laver!

    Når man træner (grønne) ungdomsløbere er der mere end bare aerob/anaerobe processer at arbejde med! Løbeteknik, bevægelighed og træningskultur bør fylde rigtigt meget i jeres alder! Alt for mange løbere er håbløst koordinerede hvilket bevirker at de alt for hurtigt når deres potentiale på de kortere distancer og derfor rykker op på fx 5, 10, ½ mar osv. Hvis teknikken ikke er med hæmmer det farten så eneste mulige progressionsmulighed bliver på sigt mængden, som jo også for de fleste har et max!

    Derfor tror jeg I skal stole på Kim, han ved med garanti at det ikke er så vigtigt hvad I løber i år og næste år, men langt bedre at Sparta får nogle gode og dygtige seniorløbere på længere sigt!

    Go træning

  10. Hvis jeg var dig havde jeg meldt mig ind i en atletik eller løbeklub, da det er de færeste kvinder, der kan holde til den trænning, som du ligger for dagen, hvilket vil sige, at du vil kunne opnå rigitge gode placeringer i motions/elite løbekonkurrencer især når jeg ser på din lave alder. Tror du kan nå rigtigt langt, dog skal du huske, at skifte mellem 2 par sko ellers riskere du, at få en del problemer med knæene. :superman:

    PS "stop det vægttab"

    Nu stopper det her gøgl da.... :crazy:

    Hva bygger du den teori på? Eliteløbere/sportsfolk er vel for pokker da kendetegnet ved at de ved hvad der skal til for at nå derop. Kan planlægge langsigtet og er i stand til at lytte til sin krop! Hvilket jo er fuldstændig modsat dette (måske fake) ufatteligt amatøragtige pigebarn!

    OG... at hun er i stand til at løbe 45 min om dagen viser bestemt intet om hun er i stand til at løbe hurtigt. 6-7 min/km giver ikke gode tider på noget som helst!

  11. Ja, så er jeg lige kommet tilbage fra min egen læge, han startede med at måle på mine lår, og kunne konstatere at det venstre lår (Det ben hvor skaden er), er 3-4 cm mindre i omkreds, end det højre. Efter nogle undersøgelser, mente han at det er det bagerste korsbånd, som den er gal med, og jeg fik en henvisning til ortopædkirurgisk afdeling på Svendborg sygehus, så de kunne finde ud af helt ræcist hvad der er galt.

    Så er det nu jeg gerne vil høre om jeg er fucked, eller om man kan gøre noget :unhappy:

    Ja, det er flot at din læge at finde ud af dit lår er atrofieret efter 7 måneders knæsmerter! :tongue:

    Men jeg synes stadig du skal kontakte en fys allerede nu. Der er sikkert masser af ventetid før du kommer til på sygehuset og indtil da kunne det jo være at den rette træning vil kunne hjælpe dig.

    Og vil din læge ikke give dig henvisning til det findes der jo heldigvis fysklinikker der ikke er under sygesikringen og som kan deres kram mht idrætsskader

  12. Det er noget af en forbedring du går efter. Fra 4.07 timer til 2.49 timer.

    Jeg synes det er et godt emne. På hvilke hjemmesider eller i hvilke bøger forefindes der træningsprogrammer for sub 3 timer marathon?

    Enig! Det er en næsten for optimistisk målsætning. Træn fornuftigt vinteren over og løb så evt. et forårs marathon fx. Rom, Hamborg eller København for at finde dit potentiale. Det gør det også mere overskueligt at finde og holde et marathonpace i træningen fremover

    God læsning kunne være Daniels Running Formula. http://www.exrx.net/Store/HK/DanielsRunningFormula.html

    Masser af fokus på kvalitets træning og træning i marathon pace!

    Om 100+ km virkeligt er nødvendigt for at løbe 2.48 vil jeg nok tvivle på, men uanset hvad er det ikke realistisk at du når den træningsmængde på bare 11 mdr. Jeg tror du bliver skadet længe før du når så langt!

    go træning :4thumbup:

  13. Jeg tvivler på det virker og har i min egen praksis som fys ikke oplevet mange som har haft effekt af brug af fx glukosamin. Jeg skal dog ikke kunne sige om raske kan have effekt af det?

    Jeg kan anbefale at man læser http://www.fysio.dk/sw69352.asp samt udkastet til referenceprogram og knæartrose (slidgigt). På side 53 står der bla. om kosttilskud:

    "I den mest optimistiske udlægning har disse behandlinger en beskeden effekt, mens meget tyder på, at de ikke har langtidsvirkning. I alle tilfælde kan behandlingerne ikke erstatte de grundlæggende konservative behandlingesprincipper i form af vægttab til overvægtige med knæOA og træning til alle grupper"

  14. Hej! Vi skal træne en gruppe unge, overvægtige drenge og trenger derfor nogle råd og øvelser vi kan bruge i denne sammenhæng. Håber du kan hjælpe os med dette.

    Mvh. Simon, Søren, Morten og Ellen (fysioterapeutstuderende ved Sundheds CVU)

    Er jeg den eneste der sidder herude og tænker på hvilke ressourcer har i tilrådighed? Tid, penge, træningsfaciliteter (der er kommet mange gode øvelsesforslag men hvis I kun har en alm gymnastiksal bliver det vel svært at træne military press osv? Og er jeres evt deltagere motiverede til at træne styrketræning eller er der andre sportsgrene der trækker mere?

    Desuden kunne det være relevant at vide hvad formålet med træningen skulle være? Træning alene gør det jo ikke....

    læs evt lidt ny forskning (dog lavet med småbørn) http://dagensmedicin.dk/nyheder/nyhed/arti...orns-overvaegt/