ronnie99

Medlemmer
  • Posts

    1,105
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Reputation Activity

  1. Like
    ronnie99 reacted to Oksen fra Århus N in Okse-loggen!   
    Hvordan er en logebroder klædt?
    I Order Terra hed påklædningen:
    Smoking: Sort.
    Butterfly: Sort.
    Skjorte: Hvid.
    Strømper og sko: Sorte.
    Frimurere bruger, i nogle tilfælde, kjolesæt og høj hat.
    Formålet med denne uniformering er dels at udviske sociale skel mellem brødrene, og dels at fremhæve, at en loge-aften er noget særligt.
    Hvad laver man så i logen?
    Her bliver jeg knapt så meddelsom, idet disse forhold er omfattet af tavshedspligten. Men kort fortalt er en loge-aften opdelt i to dele: En rituel del, som foregår i selve logen, og derefter det såkaldte brodermåltid i efterlogen, hvor man spiser sammen, imens snakken går. Til tider afsluttes aftenen med et foredrag eller lign.
    Den rituelle del styres af en embedsmandsgruppe bestående af:
    Overmester.
    Mester (som desuden er vært i efterlogen)
    Ceremonimester
    Skatmester
    Skriver
    Loge-vagt.
    I en periode sad jeg selv som skriver.
    I totalitære stater er loge-aktivitet forbudt, og det var også tilfældet under Besættelsen her i DK.
    Når mit medlemskab af logen til sidst ophørte, skyldtes det nogle interne splittelser, som jeg skal undlade at komme nærmere ind på. Jeg vil godt understrege, at jeg ALDRIG har oplevet uhyggelige, okkulte tiltag, som man ser på film, og læser om i bøger. Hvis man tror, at loge-liv handler om sex, okkultisme og konspiration, så bliver man skuffet. En del journalister var ved at komme i bukserne, da de så nogle brandmænd redde en ligkiste ud af det brændende Odd Fellow Palæ i Kbh. i 1992. Alt er imidlertid ikke, som det ser ud til. Kister, kranier og lign,. kan, ganske enkelt, tjene til at minde os om alle menneskers dødelighed og/eller til at symbolisere døden som overgang til et andet stadium. Men teorier om okkultisme sælger jo nok flere aviser. En skandale, hvor medlemmer af den romerske frimurerloge P2 viste sig at være inde med Cosa Nostra har heller ikke giver logerne et bedre rygte.
    Jeg håber, at nogen fandt ovenstående værd at læse!