AKLS

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by AKLS

  1. Og om der er en modig sjæl der vil ligge sin ansøgning ud så man har noget at gå efter...

    Du skal ved den afsluttende samtale redegøre for din ansøgning. Der vil helt sikkert komme spørgsmål vedr. det du har skrevet. Jeg tror man skal skrive sin helt egen, med ens egne ord. Tror ikke der er en magisk sætning der bare giver bonus. Hvis det var det du søgte? :smile:

    De siger at den bare skal formuleres som en almindelig ansøgning, så google på det. Der er en masse gode sider om ansøgninger.

    God fornøjelse :4thumbup:

  2. Hvis du er i tvivl om du får nok, så kan du evt. bruge den her hjemmeside http://www.nutris.com/helsevagten/internet/default.asp. Du kan prøve 7 dage gratis, derefter koster det kun 30 kr i måneden.

    Jeg bruger den til mig selv, for jeg har også svært ved at tage nok føde ind. Du starter med at skulle udfylde noget data omkring dig selv, højde vægt osv. På et tidspunkt skal du skrive hvad din ønskede vægt er og derefter ligger den egentlig et lille "program" for dig, så du kan se hvor meget du skal spise hver dag for at nå dit mål.

    Jeg spiste f.eks kun 2700 kcal. om dagen inden jeg fokuserede på hvor meget jeg egentlig "burde" spise for at tage på og nu spiser jeg 4000 kcal om dagen. I starten kan du måske godt føle dig lidt oppustet og utilpas, fordi der kommer så meget indenbords, men det forsvinder efter et par dage. Jeg tror bare lige kroppen skal vænne sig til det mere mad.

    Og hvis du er ryger, så prøv at stoppe med at ryge (ved godt det lyder lidt dumt). Så skal du se appetit.

    Det tager lige lidt tid i starten at lære det at kende og vænne sig til at veje alt hvad man spiser, men når man kan det, så tager det max. 10 min pr. dag.

    Efter min mening, 10 min, som er godt givet ud. :4thumbup:

    Og når du så efter nogle uger er blevet fortrolig med hvad tingene vejer og hvor meget mad din krop skal have, så kan du jo springe vejningerne over.

    Go´ appetit :4mewantfood:

    ------------- rettet -------------

    "Hardware-afhængig - Blandt toppen af tweaking i Scandinavien.. (top5)"

    Kan se du også har et godt forhold til din computer. :bigsmile: - Så må ovenstående jo være lige noget for dig, at gå systematisk til værks og samtidig bruge din computer :w00t:

  3. Jeg har slet ikke den samme appetit når jeg ryger. Derfor valgte jeg at stoppe. For mig er det stort set umuligt at tage på hvis jeg stadig ryger 10 - 20 smøger om dagen. Men det er vel individuelt. :4mewantfood:

  4. Zigsen >>>

    Hun var for et par år siden Sønderjysk mester. Kan ikke lige huske hvilken disciplin, men svømning det kan hun ihvertfald :bigsmile: Jeg tror hun har nogle gode programmer, men du er meget velkommen til at poste dine herinde hvis du vil (50 meter baner). Grunden til at vi satsede på løb istedet for svømning, var at vi troede at det forbrændte bedre. Men hvis I mener at svømning er ligeså godt, så er det da helt klart at foretrække. Så kan det køres 2 gange løb 2 gange svøm om ugen.

    Så kan jeg også komme ud og svømme lidt mere. :crazy:

  5. Mange gentagelser forbrænder ikke fedt.
    Så fik jeg det slået på plads. Tak ! :4thumbup:
    Det er langt vigtigere at den fastsatte distance kan gennemføres for at få succesoplevelser den vej.

    Jeg havde forestillet mig tiden skulle være faktoren for hvor langt hun skal løbe. Men det er bedre at løbe en tur i et godt tempo, og så sætte de andre dage derefter?

    Altså hvis hun nu kan løbe 8km. så tage den derfra og så ikke ligge så meget vægt på om det nu er den rigtige puls?

  6. Man kunne også med fordel inddrage intervaltræning i løbeprogrammet, men det er jo nok de færreste piger der har nosser til at gennemføre en hård intervaltræning!

    Jeg tror også at intervaltræning kunne være vejen. Vil lige se på hvordan det kan komme rigtigt ind i programmet. :smile:

    Ang. piger der har nosser, så må jeg nok sige at min kæreste har større end jeg har. Når hun sidder et mål, så når hun målet. Så interval træning vælter hende bestemt ikke af pinden. :wink:

  7. Jeg tror ikke du skal bruge så meget tid på at fokusere på hvad du spiser og hvad du nu vejer. Jeg ved godt det er lettere sagt end gjort, men er det virkelig mad, vægt osv. som det kommer an på. :blink:

    Jeg tror at de fleste spiseforstyrelser kommer pga. psykologisk påvirkning. Ting du har været ude for, ting i opdragelsen, måske en trend blandt veninderne. Ofte er det jo startet fordi man sammenligner sig med andre mennesker eller at man måske pludselig har fået noget opmærksomhed fordi man er blevet tyndere. Den opmærksomhed kan så have givet et negativt resultat. Nemlig det at man søger den opmærksomhed igen og igen.

    Det er måske blevet en levevej for dig, at måle, veje og se på sig selv med bedømmene øjne hver dag. Som før nævnt ved jeg godt at det er lettere sagt en gjort at lade være med at tænke sådan. Altså at omlægge hele din hverdag. Prøv istedet for at finde ud af hvad du vil med dig selv, hvilken person vil du gerne være? Hende der måler og vejer alt, eller hende som lever sundt og har et godt helbred. Det sidst nævnte giver også en klart bedre hverdag, med mere energi osv.

    Med mere energi og accept af sig selv, kommer der jo også mere selvtillid og du kan helt sikkert få opmærksomhed på mange andre måder end den vej du køre nu.

    Som du selv er inde på, så er det en klart begyndelse på spiseforstyrelse og hvis jeg har tolket det rigtigt, så er det vel også det du gerne vil høre? :unhappy:

  8. Først og fremmest, tak for den hurtige respons :smile:

    Jeg kan godt se jeres pointe med at det er svært at bedømme om programmet nu er godt eller for let eller hårdt etc. idet at I ikke har nogle mål og information om nuværene præstationer. Derfor vil jeg skrive det ind her, når hun har kørt det et par dage. Så er det måske også lettere at finpudse programmet.

    MaxPower

    I første omgang skal det naturligvis tilpasses styrken. Kan du lave 20 er det stort set spildt at lave 5 af gangen med mindre du laver rigtig mange sæt med korte pauser. Dernæst er det klart at foretrække med relativt tung træning, dvs en belastning der tillader et sted mellem 5 og 15 gentagelser. Start i den lette ende og arbejd roligt op imod det tungere. Der er ikke meget vundet ud over lidt styrke-udholdenhed ved at øge antal gentagelser.
    Gæder det også hvis det er til fedt forbrænding og ikke kun styrketræning. ?
    Flere fine artikler her, særligt denne. I denne tråd er desuden en masse forslag til træning helt uden særligt udstyr eller med meget begrænset udstyr.

    Super ! Der er helt sikkert et par øvelser som kunne passe ind i programmet.

    hvis det skal være løb tvivler jeg lidt på du kan holde de fastsatte pulsprocenter. Jeg er ikke i fantastisk løbeform, men jeg kan da løbe 10km uden at dø, og det er så godt som fysisk umuligt for mig at løbe med mindre end 75% af maxpuls.
    Hun har dog ikke prøvet at løbe med "pulsur" før, så vi ved ikke helt om det er muligt at holde de procent satser der er sat. Men du mener at det er umuligt at løbe med en puls der er så meget mindre en max puls? eller har jeg forstået det forkert ?

    Det gange hun har været ude at løbe, har det ikke været noget problem at løbe i 30-40 min, men da kendte vi dog heller ikke pulsen. Ang. stigningen i de forskellige uger, så kan det godt være at det er lidt let sat, men hun skal vel bare følge hvad kroppen siger. Om der skal mere eller mindre til.

    Zigsen

    Umiddelbart vil jeg sige at det ser lidt kedligt ud... meget ensformigt og løb er bare løb... eller er jeg forkert på den? Jeg ville sige at for at gøre det lidt mere motiverende kunne forskellige former for intervaltræning benytes. For et vægttab er det også bedre at lave intervaltræning idet du forbrænder så mange flere kalorier. Det samme gælder egentlig svømning.

    Kunne man forestille sig at der blev vekslet mellem intervaltræning og så de længere distancer. Så kunne en af dagene være intervaltræning. Hun er en virkelig god svømmer, så det kan måske være at vi skulle sidde 2 gange løb og 2 gange svømning på istedet. Jeg ved ikke om svømning forbrænder lige så godt som løb ? eller måske bedre?

    kan godt være at spørgsmålene er lidt "dumme", men vil helst ikke råde hende til at lave noget der er forkert eller noget der kunne gøres på en bedre måde. :blush:

    Tak for svarene so far :4thumbup:

  9. Er der virkelig ikke nogen der har noget at sige om ovenstående program? :blink:

    Så har jeg måske alligevel lavet et godt program uden nogen former for fejl eller steder hvor nogen kan tilføje noget :tongue:

    Er det fordi jeg har lagt den under den forkerte kategori ?

  10. Hej MOLér

    Jeg er ved at lave et træningsprogram sammen med min kæreste. Hun vil gerne til at træne efter et program, med løb som primær træning. Målet er vægttab, samt bedre form.

    Hun løber af og til, men ikke efter et program. Jeg har lavet et program til mig selv, men det er mere fysisk træning, med henblik på styrke og vægtforøgelse, så den type programmer her, er noget helt nyt for mig. :blush:

    Derfor kunne vi rigtig godt tænke os hvis I vil se programmet igennem, evt. komme med nogle forslag til ændringer. Det kan være I har fulgt lignende programmer før?

    Vi er lidt i tvivl om følgende:

    - Hvor mange gentagelser af armbøjninger, mavebøjninger og rygbøjninger er bedst, skal det være flere sæt med få gentagelser, eller bare mange gentagelser i få sæt?

    - Skal der lægges gentagelser til hele tiden? Ligesom hvis det var til styrketræning. Eller er det mere et spørgsmål om at forbrænde en hvis mængde hver gang?

    - Er der øvelser der er bedre end nedenstående? (til vægttab, som kan udføres derhjemme)

    - Er der for hurtig eller for langsom stigning i antal gentagelser?

    - Er det korrekt at man ca. skal tage lige så mange ryg/læn bøjninger som man skal tage mave bøjninger, for at holde en "balance"?

    - er der for meget løb?

    På forhånd tak.

    AKLS + Kæreste :wub:

    Uge 44 #1 Mandag Onsdag Lørdag

    Løb - 30 min.(60-70% af maksimalpulsen)

    Armbøjninger - 3 x 10

    Mavebøjninger - 3 x 20

    Rygbøjninger - 3 x 10

    Fredag - Svømning 20 min konstant

    Uge 45 #2 Mandag Onsdag Lørdag

    Løb - 35 min.(60-70%)

    Armbøjninger - 3 x 12

    Mavebøjninger - 3 x 25

    Rygbøjninger - 3 x 12

    Fredag - Svømning 20 min konstant

    Uge 46 #3 Mandag Onsdag Lørdag

    Løb - 40 min.(60-70%)

    Armbøjninger - 3 x 15

    Mavebøjninger - 3 x 30

    Rygbøjninger - 3 x 15

    Fredag - Svømning 25 min konstant

    Uge 47 #4 Mandag Onsdag Lørdag

    Løb - 35 min.(60-70%)

    Armbøjninger - 3 x 15

    Mavebøjninger - 3 x 30

    Rygbøjninger - 3 x 15

    Fredag - Svømning 25 min konstant

    Uge 48 #5 Mandag Onsdag Lørdag

    Løb - 40 min.(60-70%)

    Armbøjninger - 4 x 15

    Mavebøjninger - 3 x 35

    Rygbøjninger - 4 x 15

    Fredag - Svømning 30 min konstant

    Uge 49 #6 Mandag Onsdag Lørdag

    Løb - 30 min.(60-70%)

    Armbøjninger - 3 x 10

    Mavebøjninger - 3 x 20

    Rygbøjninger - 3 x 10

    Fredag - Svømning 30 min konstant

    Uge 50 #7 Mandag Onsdag Lørdag

    Løb - 45 min.(60-70%)

    Armbøjninger - 4 x 15

    Mavebøjninger - 4 x 30

    Rygbøjninger - 4 x 15

    Fredag - Svømning 35 min konstant

    Uge 51 #8 Mandag Onsdag Lørdag

    Løb - 40 min.(60-70%)

    Armbøjninger - 4 x 20

    Mavebøjninger - 4 x 30

    Rygbøjninger - 4 x 20

    Fredag - Svømning 35 min konstant