Gudderman

Medlemmer
  • Posts

    366
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Gudderman

  1. Hvad er ideen i at træne eksplosivitet i forbindelse med triatlon-træning?? Den slags træning kræver lang restitutionstid, hvilket ikke er noget man har lyst til med de træningsmængder triatlontræning kræver.

    I triatlontræningen skal du tænke på kroppen som en dieselmotor. Den er ikke videre eksplosiv, men den kan blive ved og ved og ved og ved! Der er jo ikke det store spurtbehov i en triatlon.

    Som skrevet ovenover får du alt for få kulhydrater!!! Pasta er din bedste ven!

  2. Jeg tror ikke der er ret mange herinde på MOL, der kan hjælpe dig. Det lyder meget som et medicinsk/kirurgisk problem det du kæmper med, for sådan som du beskriver det, burde du ikke være særlig overvægtig. Hvis du spiser det som du skriver, og du bevæger dig som du beskriver, burde du være normalvægtig.

    Folk har dog en tendens til at tro at de spiser mindre end de rent faktisk gør, så prøv og gå din kost igennem grundigt, og find ud af helt præcis hvor mange kalorier du får smækket indenbords i løbet af et døgn. Så har du noget at gå ud fra.

  3. Et vægtudsving på et par kilo er ikke noget at råbe vagt i gevær for. Det er formentlig væske der er skyld i de udsving du oplever. Bare tænk på hvor meget du sveder under en løbetur. Hvis du ikke får drukket den væske som du har svedt ud, vil vægten naturligvis svinge.

  4. Nej du skal ikke droppe morgenmaden!!!

    Du spiser fornuftigt og sundt (hvis du tænker dig om ved du nok godt hvad det betyder) løbende hele dagen. Det gør at du hele dagen kan holde et højt energiniveau hvilket i sidste ende vil forbrænde flere kalorier.

  5. Du skriver at du er ny inden for træning og at du lige har fået nye løbesko.!

    Er det sko der er blevet udvalgt til dig af en kvalificeret ekspedient i en løbebutik, eller er det en sko fra tilbudskassen i den lokale kvickly? Forskellen er enorm, og kan sagtens være grunden til at du får ondt i skinnebenene.

    Det behøver ikke absolut at være skinnebensbetændelse endnu, men det føles aldrig rart når sener og muskler i underbenet belastes på en uhensigtsmæssig måde.

    Find ud af om du overpronerer, underpronerer eller om du har en neutral fodstilling når du løber, og køb så sko ud fra det.

  6. Det behøves jo ikke at være enten eller med hensyn til træningen. Du kan starte med at skrue træningstiden ned til en time om dagen (eller noget lignende), og så se om ikke det retter op på menstruationen.

    Med hensyn til dine data, synes jeg ikke at det ser vildt ud. Trænet ja, men ikke usundt!

  7. Med det aktivitetsniveau du har er du nødt til at få skovlet rigtig mange kulhydrater indenbords. Hvis du bibeholder fitness/styrketræningen samtidig med at du træner til maraton, bør du indtage mange flere kalorier, end det lyder til at du gør. Hvis ikke vil dine kulhydratdepoter løbe tør lynhurtigt, hvilket vil føre til den sultfornemmelse du også føler nu. Mangel på kulhydrater som energikilde vil føre til generel træthed, og dermed mindre lyst til den træning der er vigtig i forbindelse med det maratonløb du træner til.

    Når du i forbindelse med træningen begynder at løbe de længere ture, vil du opdage at der skal indtages rigeligt med kulhydrater både før og efter, for ikke at få det decideret dårligt rent fysisk.

  8. Du nævner det jo selv. Hvis din kost er dit største problem, så er det jo et godt sted at starte. Skær det fra der ikke kan retfærdiggøres som sundt, dog uden at kamme helt over. Der er ingen grund til at gå helt i selvsving over lidt kost-forandringer.

  9. spis nogle flere grøntsager. Stop et kilo grøntsager i din kødsovs så mætter den bedre og den rækker også meget længere. I det hele taget så spis noget der mætter noget mere. Iceberg salat og agurker er ikke i den mættende kategori. Ting med masser af fibre i, som rugbrød, grøntsager, grove havreprodukter (her tænkes der havregryn) er ganske gode.

  10. Du kører kun de enkelte øvelser i dit program en gang i løbet af ugen. Det er ikke den helt store træningsfrekvens for den enkelte muskel. Du kan godt træne den enkelte øvelse mere end en gang om ugen. (Med mindre der er nogle forhold din instruktør yager hensyn til) Squat, bænk og død kan godt køres en 2-3 gange om ugen, og så kan du jo supplere med de "mindre" øvelser efterhånden som du får mere overskud.

    Du dør heller ikke af at tage en tur på cyklen/kondicyklen et par gange om ugen. Det er en fin måde at brænde fedt af på, og det smadrer ikke kroppen fuldstændig.