anderselling

Medlemmer
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by anderselling

  1. Hejsa,

    jeg har tænkt mig at skyde en PRtid af idag. Men, nogen der kender ruten? Den skal gerne være flad.

    Og nogen der ved om løbet rent faktisk finder sted?

    Jeg har kun fundet en kort beskrivelse via trimguiden.dk. Ingen hjemmesider eller andre omtaler gør mig lidt nervøs.

    Mvh Anders

  2. Hejsa,

    Jeg er efterhånden kommet til den konklusion, at jeg har ramt, hvad der bedst kan kaldes overtræning. Jeg holdte for kort pause efter Berlin marathon, som var mit bedst løb og det løb jeg klart har trænest hårdest op til. Jeg løb eksempelvis halv marathon for fuld knald allerede 14 dage efter. Jeg har de sidste par uger haft de tungeste ben nogensinde. Nærmest tungere end før jeg startede med at løbe for flere år tilbage. Jeg oplevede at gå kold på selv 10km ture og havde enormt meget syre i benene flere dage efter en alm tur. Nuvel, nu skal jeg se at blive klar til vinterens grundtræning, og dermed et forhåbentligt bedre udgangspunkt end nogensinde før. Fokus er til næste år Hamborg og New York marathon.

    Heldigivs er jeg forskånet for de mange andre symptoner, som jeg har læst mig frem til. Altså jeg er ikke overdrevet træt, har tabt mig, deprimeret etc. Det lader til, at jeg kun har smadret mine ben.

    Min plan er pt.

    - Jeg har stoppet min løbetræning fra i lørdags. Jeg har stoppet helt og det er min plan, at holde det stop 14 dage frem. Lyder 14 ok?

    - Motioner alternativt; gå ture, crawl svømning (med pull-boy for at spare ben) og lidt cykling. Eller er det bedre med et komplet stop?

    - Evt behandling. Kulde-varme behanlindlinger. Massage. Alternative tilgange. Hvad kan anbefales?

    - Kan jeg med god fornuft forsætte med at træne på vippebræt og bruge elastisk bind. Begge er med fokus på knæ og lysken, som jeg tidligere har haft problemer med, og det vil jeg gerne holde på afstand.

    Håber på lidt feed back ang min plan og ellers bare nogle gode råd.

    Mvh Anders

  3. Tak for dit svar.

    Jeg har skam trappet min træning langsomt igennem flere år. Det lyder jo flot, men jeg har, som alle andre, flere gange haft trænet for hårdt. Jeg mener dog ikke, at det er problemet længere, altså træningen er kørt igennem rigtig lang tid. Jeg har trænet til kbh maranthon efterfulgt af 4 ugers nedtrapning og nu frem mod Berlin. Det er primært min forebyggelse/restitutionstræning jeg har brug for sparring til.

    Mvh Anders

  4. Hejsa,

    Jeg tillader mig at starte min egen "se mig tråd". Jeg har nemlig flere forskellige spørgsmål omkring min træning. Først lidt facts; 29år, 189, 84kilo, løber 5gange pr uge (ialt 60-90km pr uge).

    Jeg har som de fleste andre løbere lidt problemer her og der. Jeg forsøger at afhjælpe skader ved at stå på vippebræt hver dag. Jeg står på et ben og bukker lidt i knæet og vipper frem og tilbage uden brættet rører jorden. Korrekt?

    Dernæst stiller jeg mig frem på vippebrættet (det rammer jorden foran, hvor min fod også hviler), her laver øvelser hvor jeg går langsomt ned i knæ (så langsomt som jeg kan) og op igen. Jeg kommer ikke ned i 90graders vinkel. Korrekt?

    Dernæst træner jeg akillescener på dørkammen ved at stille mig med bagfoden udover kanten og vippe meget langsomt op og ned. Korrekt?

    Til sidst bruger jeg en elastik til at træne min lysken, der i perioder, hvor jeg træner meget tempo bliver presset til det yderste.

    Jeg har tidligere haft problemer med løbeknæ og med den scene/muskel der sidder på ydersidden af låret og hæfter ned ved knæet. Det er efterhånden ved at være aflastet via udstrækning efter hver træning, at man ligner en tosse, når jeg strækker den yder-lårmuskel ud er så noget andet :)

    Løberknæ/knæ problemer er ikke noget jeg døjer med konstant. Det er primært noget jeg oplever, når jeg træner maks, og eftersom jeg gerne vil træne lidt mere pr uge, så har jeg brug for at styrke mig, jvf ovenstående øvelser.

  5. Hejsa,

    Jeg løbetræner en del, men har ganske pludseligt fået nogle semi stærke smerter i underlivet. Det startede igår morges, jeg havde løbet langt mandag, og de blev nok værre da jeg forsøgte at træne i dag. I nogle perioder kan disse smerter spejles ned i skridtet og give en lidt stikkende fornemmelse. Jeg ved ikke om det er sportsbrok, men det var min første (og eneste tanke). Udover det er jeg sund og rask.

    Nogen der kender noget til dette?

    Anders

  6. Hejsa,

    Jeg er begyndt at døje med det man kalder løberknæ. Altså irritation/smerte på ydersiden af knæet under knæskallen. Jeg har i den forbindelse købt sådan et bånd til at sætte om nedenfor knæet, og det hjælper en smule. Idag glemte jeg dog det bånd, og jeg fik faktisk ganske ondt - ikke pga det glemte bånd (bruger det ikke hver gang), men nok pga det var min tredje træningsdag i træk. Det er desværre nødvendigt i de her uger, er lige i starten af maks fasen af mit træningsprogram mod Chicago marathon.

    Findes der nogle øvelser, der kan afhjælpe det?

    Hvordan forholder det sig med træning med (lidt) smerte?

    Generelle råd?

    Håber på lidt hjælp og undskylder mine totalt manglende faglige termer :)

    Anders

  7. Først og fremmest vil jeg sige tak for de mange svar, der allerede er kommet.

    Men jeg er næsten ikke blevet klogere på min situation - desværre.

    Jeg har eksempelvis trænet bryst og tri idag (foruden svømning). Bryst:

    - trænede jeg bænkpress (4 x 5 - med maks vægt)

    - Øvre bryst muskler. Lidt som bænkpress bare lidt oprejst (4x5 igen med maks)

    - Nedre bryst muskler: Liggende på bænk, håndvægt holdes straks over hovedet og føres bagud og op igen (4x5 - maks).

    Tri:

    - Liggende på bænk. Vægt stang i strakte arme, bukkes i albueled og vægt køres ned mod panden og op igen (4x5 maks)

    - Træk i snor (altså fra sådan et tårn - igen 4x5).

    Et problem er, at jeg ikke ved hvad squad eller splitt er :4oops:

    Men derudover - hvordan ser sådan et program ud? Jeg er meget bange for at blive for tung - nærmest paranoid.

    Der blev spurgt til hvorfor jeg styrketrænede: 1) Fordi det er sjovt 2) Håber på det kan hjælpe mig til bedre resultater.

    Et sidste spørgsmål går på kost. Protein pulver? det vil vel bare ved med til, at gøre mig tungere - eller hvordan?

  8. Hej

    Jeg vil foreslå dig følgende:

    - Fullbody et par gange om ugen

    - Fokus på store øvelser; squat, dødløft, bænkpress, bend over row,

    - 3-5 sæt af 4-8 reps

    - Få styr på teknikken inden du begynder at løsfte tungt

    Grunden til at tung styrketræning anbefales, er at du netop herved kan blive stærk uden nødtvendigvis at blive kæmpe stor.

    Ved tunge løft trænes kroppen "nervesystem" i høj grad.

    Bemærk i øvrigt, at hvorvidt du vokser eller ej, primært styres gennem din kost.

    Det lyder fint. Jeg har allerede været igang en lille måned, og jeg er skam vokset. Jeg styrketræner ca 3 gange om ugen, eks:

    Tirsdag: ryg og bi

    Torsdag: tri og bryst

    Lørdag: skuldre og mave

    Ca 3-4 øvelser pr muskel gruppe, de enkelte øvelser køres i 3 omgange af ca 8-10 gentagelser. Hvordan lyder det?

    Jeg frygter primært at blive for stor og tung. Et lille ekstra spørgsmål; eftersom jeg løber og svømmer meget, så har jeg valgt ikke at træne ben - bange for at belaste for meget. Dum ide?

    Tak for hjælpen indtil videre :4thumbup:

  9. Hejsa allesammen

    Et lille dilemma; Jeg har løbet rigtigt meget gennem flere år, men har efterhånden behov for en ny udfordring og derfor begyndt med Triatlon og lidt styrketræning.

    I Gyldendals løbebog snakkes der om tung styrketræning, det synes jeg virker enormt ulogisk - man bliver vel større og tungere af tung træning..

    Men hvordan kombinerer jeg bedst styrketræning med konditræning?

    Hvor gentagelser skal jeg satse på?

    Hvilke muskelgrupper skal jeg fokusere på? eller er aal-round styrke bedst?

    mvh Anders