Keith

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Keith

  1. Hej Folkens

    Jeg sidder og mangler noget statistik over de forskellige trænere i superligaen fra '99 til i dag.

    Er der nogen, der har en idé om, hvor man kan finde en oversigt over den slags?

    Jeg skal bruge for samtlige klubber, så jeg kan ikke bruge hjemmesider for de enkelte hold.

    På forhånd tak

    Ps. det er til en opgave :tongue:

    -

  2. Hej.

    Jeg har mangeårig erfaring i træning i koldt klima. Inden for udholdenhedsidræt har man fastsat en nedre grænse på minus 18 grader som det koldeste hvor man må dyrke konkurrencer. Dette gælder eksempelvis i langrend, hvor man har nået frem til denne grænse gennem mange års forsøg, og lægevidenskabelige erfaringer.

    Imidlertidig gælder denne grænse jo for konkurrencer, hvor belastningen jo er enorm. Man må nok slutte analogt mht. intervaltræning. Hvis man f.eks. bare løber en tur i roligt tempo skulle der ikke være noget galt i at træne i koldere end minus 18 grader.

    Det er dog værd at bemærke, at man kan få såkaldt kuldeastma af for hård træning i koldt klima, en diagnose mange, især norske (nordligt bosiddende) langrendsløbere har fået stillet. Bl.a. derfor planlægger den norkse langrendsløber Jon Kristian Dahl sine intervalpas efter vejrudsigten, en model som måske også kunne være nyttig for dig.

    Hvis man vil sikre sig mod kuldeastma, kan man i Norge og Sverige købe en filter/maske, som man monterer med elastik rund om hovedet. Denne maske opvarmer luften, så du med garanti undgår kuldeastma. Masken kan købes i enhver sportsbutik på en hvilken som helst langrendsdestination i Norden til under 300 kr.

    God træning i kulden!

    -K

  3. Kære allle

    Jeg har, som overskriften antyder, problemer med at skifte glas i mine solbriller. De er som sagt af mærket Rudy Project, og modellen hedder Rydon - tror jeg nok. Men den er vist fra før RP introducerede deres "Quick Change System".

    Det er vist noget med, at men kan bøje selve stellet - det skulle så vidt jeg husker have et svagt punkt, men jeg kan altså ikke finde det...

    Er der nogen, der er rutineret i et hurtigt glasskifte, hører jeg gerne fra vedkommende.

    På forhånd tak

    -K

  4. Hej alle

    Hvordan tilrettelægger man sin squat, så man får den største skyrkemæssige effekt uden, at man vokser så stor, at man skal investere i en hel ny jeans-garderobe.

    Jeg har gennem længere tid kørt 4 sæt med 8 gentagelser to gange om ugen, hvor jeg går relativt dybt (lårene lidt under vandret).

    Selv om jeg selvfølgelig er blevet stærkere, har jeg også fornemmelsen af at gainet en del. Dette er imidlertid ikke, hvad jeg ønsker, da jeg bruger squat med henblik på anden sport.

    Derfor spørger jeg: Hvordan kan jeg tilrettelægge min squat, så jeg så vidt muligt kun opnår en styrkemæssig forbedring? Skal jeg have mere vægt og så mindre dybt eller tage færre reps? Skal jeg lave en eller anden form for cyklus mht til squatten?

    Nu er det jo også sådan, at jeg helst ikke vil risikere (overbelastnings-) skader osv..

    Og hvordan er det i grunden mest hensigtsmæssigt at træne squat med henblik på funktionalitet?