eatsam

Medlemmer
  • Posts

    365
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by eatsam

  1. Det jeg vil med underarms træning, er egentlig bare at træne mine underarme, både for styrke og størrelse :) jeg har et eller andet med underarme :)

    Fedt at du vil træne underarme, det er også et rigtig spændende område.

    Du skal i hvert fald ikke lytte til kloge hoveder her i tråden, der siger at underarme ikke kan blive stærke.

    Dyrk f.eks. personer som:

    http://www.adamtglass.com/

    http://twitter.com/#!/JeddJohnson

    og

    http://en.wikipedia.org/wiki/Grip_strength

  2. Hej med dig,

    Barfodsløb betragter jeg som en modedille, som er opstået i kølvandet af de sidste 10 års udvikling af løbesko. Udviklingen af de traditionelle løbesko har gjort, at det efterhånden er ligemeget hvilket skomærke man vælger det er stort set ens (det er priserne også). En kraftig stabil sko til en tung løber (+85kg) koster typisk 1500kr. (i butikkerne i DK).

    Hvis skoproducenterne skal friste os løbere må de jo finde på noget andet. Derfor har Nike, Ecco og Newton "opfundet" det de kalder free sko, barfodssko, forfodsko osv.

    Jeg har selv prøvet Newton og Nike free og det var da meget sjovt men heller ikke merre end det. Personligt synes jeg der er gået lidt for meget barfodsindianer i al den snak om barfodsløb og pose running. I DK er vejene og klimaet ikke til barfodsløb, og ja jeg ved godt at man ikke løber på bare fødder! De fleste danskere der løber begynder deres løbeliv i en sent alder. 60-70% af alle danskere har en let til moderat overpronation og har aldrig løbet på bare fødder. De er ikke indianer eller afrikaner. De er danskere og typisk utrænet og lidt tunge i det.

    Jeg kender kun en HURTIGLØBENDE dansker der har løbet lidt i Newton og det er Dennis Jensen (Endurance Sport). Manden er forfodsløber. Har stort set altid løbet i Nike skylon (neutral temposko). Manden har stadig den danske rekord på 5km (13:26) og løb 2:25 i Berlin (2009)(har løbet 2:17 New York 2005) på 50km træning pr. uge.

    Alle os andre almindelige mennesker bør kigge os selv i spejlet og spørger os selv om vi ikke bare bør vælge en traditionel løbesko der gør træningen lidt mere komfortabel? Hvis vi skal blive hurtigere løbende skal vi træne, vi kan ikke købe os til alt og vi er ikke kenyanere. Vi har ikke ekstrem tynde underben og fedtprocent i nærheden af 5% Vi træner ikke 3 gange om dagen og har gjort det siden vi begyndte i skole.

    Jeg vil hellere anbefale alle at bruge de mennesker der ved noget om løbestilsanalyse til at finde den/de sko der suplere jeres løbestil bedst. I skal i stedet for gå i Løberen, Marathonsport eller Endurancesport og få hjælp til dette.

    Husk at løbesko er svære at købe på nettet, med mindre man har prøvet skoene først. Og lad nu være med at prøve skoene i butikken få at købe dem på nettet. Det er sku spild af tid for ekspedienterne (løbeeksperterne) og det stinker af dårlig stil ala Netto-krejler-taber stil.

    Held og lykke.

    Der er vist en der arbejder i løbesko-butik ?

  3. Det er ikke lige smukt hos alle, men man må også gå ud fra flere af dem kommer lige fra gaden og næppe har lavet hverken front squats eller thrusters før, og set i det lys er det vel bedre end at sætte sig ned og køre concentration curls og trampe stepmaskine.

  4. Overhead-styrke er vel en del af en generelt god form efter min mening. Det ville være meget misproportioneret ikke at kunne presse noget vertikalt, men kun horisontalt. Overheadtræning udfordrer jo hele kroppen fra tå til hoved og er ikke blot et udtryk for kraftudledningen i skuldrene. Posterior og core har jo enorm gavn af overhead-arbejde.

  5. Bill Star skriver i artiklen "Overhead is Rising" (fra CrossFit Journal) bl.a. :

    5. Protects rotator cuffs

    The area of the back that get the most sore is usually

    the middle or right over his shoulder blades. Gaining

    and maintaining strength in this latter area is extremely

    beneficial since this is where the muscles that constitute

    the rotator cuffs are located. Back when the overhead

    press was the primary upper body exercise, rotator cuff

    injuries were unheard of. We didn’t even know there

    were such muscles. But when the bench press replaced

    the overhead press and the lifters failed to do specific

    work on their upper backs and therefore the rotator cuffs,

    injury rates soared for those small but critical muscles.

    In this regard, I should add that the very best way to

    rebuild a slightly damaged rotator cuff is by doing overhead

    presses. Start with dumbells, gradually work up to

    the barbell and proceed from there. It takes a bit of time,

    but eventually you will be able to strengthen those small

    muscles. It sure beats the alternative of surgery.

    og

    Correct form is absolutely key for all overhead exercises,

    whose balance component requires a much higher skill

    level and more practice than exercise performed closer

    to the core of the body. For the record, the overhead

    press is a safe exercise when done right. Those very few

    who did sustain some type of lower back injury while

    performing a heavy press did so because of leaning back

    excessively. Some were able to lean so far backward

    that the lift resembled a standing bench press. It goes

    without saying that this outlandish maneuver should

    be avoided, but the truth of the matter is, this move is

    almost impossible to achieve unless it’s practiced for a

    number of years.

    A slight backward lean is acceptable, even beneficial in

    helping to keep the bar over the base of power, yet in

    most cases, the athlete has trouble bowing his back at

    all. It’s not a natural move. I’ve never had any athlete hurt

    his back doing an overhead press because of leaning too

    far backward. The problem is getting them to bow their

    backs in perfect timing and coordination with the drive

    and rapid follow through.

    In regards to injuries, the bench press ranks the highest

    of all exercises in strength training, but no one has ever

    suggested that this popular lift be removed from any

    program. Ugly form is tolerated, even encouraged by

    strength and sports coaches so that they can boast of

    x-number of 300-pound benchers. Quite often, bad

    technique is coupled with gross overtraining on the

    bench and as a result, elbows, wrists, and shoulders pay

    the price.

    Altså kort sagt kan man vel blive enig om, at der er en risiko i alle øvelser. Når man ser på alle de gavnlige ting, der er i overhead er det da helt absurd at sidde og overanalysere en teoretisk risiko for at blive skadet, der alligevel er i samtlige ting man kan foretage med sin krop.

  6. Det er nu en affliate model de bruger hvilket ikke er det samme som et franchise. Desunden er det trænerne der betaler for certificeringerne og ikke udøverner.

    Tak for rettelsen. Affiliate ja, men stadig årlig betaling for brug af et brand. For mig er det det samme. Trænere _skal_ have cert og udøver opfordres til.

  7. Ja, det er essensen, man kan netop selvfølgelig diskutere hvad man synes er "fit" hvilket gør CrossShits over-the-top selvpromovering komisk. "Vi gør det rigtigt, I gør det forkert". H.I.T. om igen. Mener du alle de forskellige former for/skoler indenfor træning selvpromoverer sig på samme måde som CrossShit?

    Nej, CF er meget bevidst om at det også skal fungere som en franchise-forretning, som det jo i bund og grund er. Afdelingerne betaler for mærket og atleterne betaler for "certificeringerne". Der bliver helt klart tjent penge, og det skyldes den smarte og agressive markedsføring.

    Hvis det ødelægger det for én, kan man jo stjæle alle idéerne og træne derhjemme istedet. Det meste af den viden man træner omkring er jo sådan set gratis tilgængeligt på crossfit.com. Jeg vil ikke kalde CF for hverken "kult" eller lignende.

  8. Det jeg synes er irriterende og skærer i øjnene og det jeg gætter på de andre også opponnerer imod er den forheligelse af CF der foregår fra folk der dyrker det. Crossfittere har det med at "se lyset" og tro det er den bedste motionsform i hele verden - hvilket jo er langt fra sandheden. Det er enerverende at høre på frelste folk og crossfit-frelste folk er mindst ligeså enerverende.

    Jeg er til dels enig med dig. Jeg synes man skal se Crossfit som hvad det er: En samling vejledninger til hvordan kroppen skal udfordres træningsmæssigt og med en hvis intensitet osv. Lærer man dette kan man jo sådan set kalde sin træning hvad man vil. Mange atleter har uforvarende "crossfitted" hele deres liv og klaret det fint uden at vide nogle ville kalde det CF en dag.

    Men ikke alle der dyrker CF er "fanatiske". Man har fra brandets side været gode til at køre et image igennem, som man jo ikke behøver tage med selv om man godt kan lide træningsformen.

  9. Så kan jeg jo også definere "fit" som at løfte x og y antal kilo under betingelser A og B.

    Ja man kan selvfølgelig diskutere hvad man synes er "fit", men jeg synes da CF giver et godt bredt bud på det. Man kan i hvert fald sige, at CF ikke tager højde for bodybuilding-delen, men den funktionelle og helbredsmæssige side. Er det éns mål synes jeg CF er et rigtig godt bud til trådstarter.

  10. ...

    og fik at vide, at jeg skulle skyde min skuldre mere tilbage for at opnå en ret ryg.

    Mit spørgsmål går således på, hvor meget skuldrene skal skydes tilbage i de to øvelser - skal de "bare" strammes op så man spænder brystkassen op, eller skal man prøve at få skulderbladene til at gå imod hinanden?

    ...

    Så en video med Mark Rippetoe hvor han forklarer hvorfor det er en meget dårlig ide at skyde skuldrene tilbage under dødløft. Det er fordi den tunge vægt vil trække dem tilbage på plads med en større kraft, og dermed vil du opnå en meget usund effekt, som du nok kan regne ud.. "they're gonna tear.."

    Tænk på skulderbladene stående i en statisk stilling, holdende armene, holdende stangen.

    http://media.crossfit.com/cf-video/CrossFi...ulaDLFinish.wmv

  11. Tillykke til jer alle sammen.

    Jeg fik også det længe ventede brev idag og skal starte sammen med jer andre d. 1 august :bigsmile:

    Var det noget med der var oprettet en gruppe på facebook? Kunne være sjovt at se hvem man evt. skulle gå i klasse med!

    Tillykke. Stor succes for dem der har optrådt i tråden her efterhånden :)

  12. Desværre bliver ikke i denne omgang. Har valgt at vente lidt og se på markedet.

    Jeg har en Ghost 5100 fra 2006, den har kørt ca 350 km så det er ikke alverden, den står helt standard dog har den sram bagkassette samt kæde og så er der monteret barends på styret samt 2 flaskeholdere.

    Jeg har både eggbeaters og alm crancbrothers bmx pedaler til den.

    Mulighed for at få et sæt mudderdæk med, saddeltaske med pumpe, multitool og en slange. Jeg har også et par sko, specialized str 44 med klamper til eggbeaters hvis det har interesse.

    Der medfølger selvfølgelig kvittering på det hele, på lidt over 10 000 kr mener jeg det er. (cyklen alene uden pedaler kostede 8800 kr)

    Lidt info om cyklen:

    Modell: HTX 5100

    Rahmen: 7005 T6 DB Disc URGE SCL

    Vorbau: GID light Laser

    Gabel: Rock Shox Tora 318 Air + PopLoc

    Steuersatz: Ritchey Semi

    Lenker: GID Rise light, 620 mm

    Pedale: Ghost light Alloy

    Sattelstütze: Ritchey

    Sattel: Ghost VL 1133G

    Schaltwerk: Shimano XT

    Umwerfer: Shimano Deore

    Bremshebel: Shimano Deore Disc

    Schalthebel: Shimano Deore Dual Control

    Innenlager: Shimano Octalink ES 30

    Kurbelsatz: Shimano Octalink Deore

    Bremsen: Shimano Deore Disc

    Reifen: Schwalbe Racing Ralph 2.25

    Felgen: Mavic XM 117 Disc

    Speichen: DT Swiss 1,8

    Naben: Shimano Deore Disc

    Kassette: Shimano Deore

    Gewicht: 12,6kg

    Farben: blue/white

    Det er en str 52 og jeg har sat den til 5500 kr uden tilbehør lad mig høre hvad du siger så finder vi en pris på det der har interesse.