eatsam

Medlemmer
  • Posts

    365
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    eatsam reacted to RuneB in Elite plan indenfor Triathlon   
    Når du nu har afklarede hvad målet er og deraf langt ambition niveaut kan det være en rigtigt smart ide at se lidt på processen:
    altså hvad kan processen giv dig og dit liv?
    og hvad skal du være opmærksom på i forhold til processen.
    der er meget langt til verdensmester, så du skal igang med at se og definere de små skridt da dit ambitionen niveau kræver at du holder en meget høj motivation igennem hele forløbet.
    først dele i processen er at søge hjælpe med:
    motivation: det kan være alt fra træningsmakker, til familie medlem du kan bruge som sparingspartner, idoler og mere erfarende udøver. Det super vigtigt at man pladsere sig i et miljø der består at et ambiøst team, med understregning under team. dvs. kan løfte i flok. Nogen gang kan det være nødvendigt med et mere proffesionelt samarbejde, med f.eks. en sports psykolog eller bare en der har noget erfaring med coaching eller lignende. læs evt. på reinhardt stelters bog, coaching
    træningsplanlægning: finde en træner der står med overblikket, der kan arbejde procesorienteret (dvs. forhold sig til hvad der sker i nuet, hvad der er af muligheder og begræsninger) og ikke blindt forhold sig til en eller anden plan. En god træner justere og evaluere træningen ofte, nogen gange hverdag. dvs. opjustere volumen hvis der tyder på du kan holde til mere, nedjustere volumen der ikke er nok kvalitet osv. En god træner hjælper dig med at blive bedre til justere planen selv... Athletic intelligence http://www.elitetrac...s/details/5004/ En god træner inddrager dig i processen.
    En god træner har et team af samarbejders partner dvs. kan finde ud af at bruge andre resourcer og spids kompentencer... det team består af træner der har god forståelse for hinandens kompentencer... dvs. styrketræner forstår fysioterapeutens arbejde, ved hvornår fysioterapeutens skal inddrages og kommunikere med fysioteraopeuten omkring problemstillinger. Det er et virkelig vigtigt samarbejde, jeg ofte ser gå galt. Er der ingen kommunikation hænger tingende ikke sammen.
    Finansering og strukturingen af hverdagen, herunder uddanelse osv. Det bør være det først du tager hule på. Her har jeg selv dumpet fælt... da jeg var udøver. Der var ingen plan og intet overblik. Jeg fik ik trænet optimalt fordi ting kom i vejen. I periode blev jeg syg når jeg kom hjem fra træning fordi jeg havde trænet i 3 timer og derefter skulle cykle en time, som sprinter!!! rigtigt dumt. Dvs. tænke over hvor du vil bo, kost, transport, udstyr, uddannelse, finansering.
    Skadesforebyggelse. Inddrag et behandler team der arbejder skades forebyggende fra starten. f.eks. jævnlig opsyn, massage, optimalt skotøj, forebyggende øvelser osv. Rigtigt vigtigt, de bedst udøver er dem der kan holde til at træne.
    ....det var vist lidt af en mundfuld.. mest for at provokere i forhold til at det kræver en hel del det du har sat dig mål om... det er ikke alt man nødvendigvis skal have styr på fra starten, selvom det er det mest rationelle... nogen gang skal man lige igang og opleve at det lykkes... men ovenstående er ting du bør overvejer efterhånden som du kommer igang... jeg tror det vigtigste til dig er løbedelen.. dvs. undgå skade og opbygge en pæn trænings volume efterhånden.