Razoor

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Razoor

  1. Hey alle.

    Er der nogen der har kendskab til et regneark, hvor man kan indtaste flere data fra forskellige sportsgrene? Kunne godt tænke mig at holde styr hvad jeg laver så jeg kunne lave en "total" når året er slut og se hvad jeg egentlig har lavet i løbet af året.

    Jeg løber primært, men jeg gad godt holde styr på hvor langt jeg cykler både udendør og indendørs(tid), ror, styrketræner osv.

    Evt. et godt regneark som jeg bare kunne lave lidt om i så det passer til de individuelle ting :-)

  2. Jeg er selv ikke den store fan af løb udenfor om vinteren, da jeg ikke synes mit udbytte af træningen bliver stor nok. Derfor søger jeg gerne indendørs i vinterperioden på løbebåndet.

    Når jeg starter op udendørs igen, har jeg som regel samme problem med at blive øm omkring skinnebenet. Jeg har fået det hver gang, jeg er gået fra indendørs til udendørs. Er ikke lige ekspert, men vil da tro at det skyldes at der er flere faktorer der noget at sige udendørs som f.eks. underlag, vind og vejr. Udendørs skal man jo også flytte sig selv hvor man på bånd kun skal flytte benene.. så vidt jeg har forstået det.

    Flere gange under opstart udendørs har jeg grebet mig selv i at tro, at jeg kan løbe i samme tempo udendørs som på løbebåndet, hvilket jeg ikke kan. Der er forskel på løbebånd og the real world. Min ømhed plejer at forsvinde efter et par uger med mere roligt løb for lige at komme igang igen.

    Det bedste råd jeg kan give dig er, af erfaring, tag det stille og roligt og få vænnet benene til løb udendørs. Smør evt. noget muskelcreme på. Det plejer at give mig et par kilometer mere før ømheden kommer.

  3. Et led af gangen, du løgger boldene under din ryghvirvel og laver 5 reps, flytter boldene et hak videre osv.

    Aaaarh smart ;-) Så prøver jeg lige at finde mine tennisbolde fra igen!

    Lav de øvelser jeg foreslog i den første post. Der er flere grunde til at jeg anbefaler dem

    Det glemte jeg helt at sige - dem laver jeg hjemme sammen med de to øvelser jeg fik at min fys.

  4. Hej igen.

    Vælge ikke at kommentere jeres lille fight ;)

    Men har til gengæld prøvet nogle af jeres råd af!

    Har "varmet op" til hver eneste træning med nogle lightweigt rygøvelser. Få kilo - 25 - 30 reps i pulldowns og rows med bredt og smalt greb, hvor jeg har fokuseret på at presse skulderbladene sammen. Umiddelbart virker det ikke helt dumt, så det bliver fast rutine fremover!

    Selvfølgelig har jeg også fået øvelserne med ind når jeg træner ryg med lidt flere kilo og mindre reps. Ind til videre har det ihvertfald ikke gjort nogen skade, så det må jo betragtes som godt! :D

    Derudover har jeg spurgt min fysioterapuet til råds om nogle øvelser jeg kunne lave herhjemme. Jeg fik to, som hun mente ville være særdeles gode. En hvor man ligger på maven - trækker vejret ind så ryggen bliver bred - puster ud mens man spænder i det nederst af maven. Den anden er lige svær at forklare ;-)

    Er nok blevet en smule mere fokuseret på holdning i ryggen. Har fået stillet min stol ind her ved computeren, så jeg sidder ordentligt.

    ptpoult

    Den video hvor han bruger tennisboldene - den fatter jeg altså ikke helt? Er det meningen at han flytter dem, eller er han bare ikke ret godt til det ?

  5. Hey igen.

    Får du nogensinde tilbuddet om at komme ned på Idrætshøjskolen, så gør det! Alene oplevelsen med at komme derned og prøve en masse forskellige træningsformer er virkelig fedt!

    Godt at du er kommet i gang med løb igen! Hvis du ikke er igang med intervaltræning, så start stille ud. For nogle år siden da jeg startede med at løbe, brugte jeg en del tid, før jeg gik op til 2 intervaltræninger. I starten var jeg totalt i benene dagen efter, så mit råd er at starte stille ud med det, men det er dælme også noget der virker! Husk det kan også sagtens laves på løbebånd. Op med farten, men også stigningen! Har du et puls ur? Hvis ikke, så køb et! Det et absolut ikke spildte penge!

    Af hensyn til vægttræning, vil jeg anbefale træne med mange reps. Jeg havde også problemet med at syre enormt meget til selv når jeg trænede med alt under 8 reps. Det duer simpelthen ikke for mig! De sidste 2 månender er jeg så småt startet op med vægttræningen igen, og træner med 15 - 20 reps pr. sæt. Det har virket rigtig godt for mig på banen! Dog kører jeg gerne efter styrke i benene, så mer' vægt og færre reps der!

    Træner mest med vægte - er ikke så meget til maskiner. Træner gerne squat, dødløft, bænkpres, skulderpres, og chin-up's som faste øvelser. Der udover træner jeg gerne et par øvelser mere for ryggen og maven.

  6. Tak for svar.

    MaximusMaximus

    Den med ret ryg har jeg hørt før! ;-) Har dog en tendens til at komme til at sidde og hænge meget synes jeg. Specielt i skolen eller sådan lige tilfældige steder hvor man sætter sig. Herhjemme går det noget bedre, da jeg har indstillet stolen, så jeg sidder bedre. Hvad plejer du at gøre for at huske ret ryg ?

    Ang. øvelser syntes jeg ikke squat har givet mig problemer indtil videre. Er først lige startet på dødløft for nogle uger siden, men kører med meget lav vægt her i starten - udelukkende for at lære teknikken. Rows vil jeg køre nogle flere sæt af så! Hvad med reps? Skal man tage hensyn til det ?

    ptpoul

    Har faktisk lige været hos lægen i dag, og fået en henvisning til røngent.

    Men kan vist med sikkerhed, siger at min sidder øverst, for hvis jeg bøjer/læner mig forover, er det rimelig tydeligt at det er det øverste af ryggen der bliver rund!

    - Hvilke øvelser bruger du ?

    - Hvad har du af erfaring der er dårligt og godt for ryggen ?

    - Hvad skal jeg passe specielt på med ?

  7. Hejsa.

    Kører selv cross, og træner selv efter samme formål som dig - god kondition!

    Jeg har været på Sønderborg Idrætshøjskole hos Sjøholm og få lavet diverse test og programmer osv.

    En af de ting, jeg ved de fleste får med dernede fra, er et løbeprogram. Du skrev du havde svært ved løb - det er en skam!

    Kan du cykle?

    Det jeg har lagt fokus på med min træning, er træningspas der er mindst lige så lange som heatene. Der skal både være noget udholdhedenstræning og noget træning hvor du får pulsen op i det røde felt! En god ide vil være at anskaffe et pulsur!

    Min uge består af følgende:

    Løb:

    1xUdholdenhed - 40 min ved puls 70-80%

    2xIntervaltræning - 25 min

    Intervaltræningen består af 5 min. med opvarmning og derefter "fuld gas" i 2 min, så 2 min hvor man får pulsen ned igen, og så starter man med 2 min "fuld gas".

    Udover løb har jeg som regel 2xStyrketræning i løbet af ugen, med fokus på ryggen og benene, men selvfølgelig også resten af kroppen.

    Da du siger du ikke er så "hardcore" til løb, kunne svømning og spinning måske være en mulighed for dig? Jeg har selv brugt svømning nogle gange hvis jeg synes jeg har haft energi til mere træning. Her kan intervaltræning fra løb sagtens overføres. Jeg har dog som regel svømmet efter baner i stedet for tid - men stadig mindst 25 min.

    Derudover har JEG også haft held med roning og cirkeltræning. Roning for at få noget mælkesyretræning til armene og cirkeltræning til hele kroppen. Grunden til at jeg skriver JEG, er at nogle af de andre jeg træner med, der også kører cross, IKKE har haft samme reaktion på mælkesyretræningen. De synes deres armpump er blevet værre. Så prøv dig frem med det.

    Angående dit spørgsmål: Jeg har til tider synes 5 træninger om ugen var for let - andre uger for hårdt. Prøv dig frem! Føler du dig total udmattet og smadret om fredagen, er det højst sandsynligt for meget. Føler du dig til gengæld frisk, så kan det også være din træningsmængde er for lav. Lyt til din krop - den har for det meste svaret på om det er for meget eller for lidt har jeg erfaret.

    Håber du kunne bruge det til noget. Hvis du har brug for noget inspiration til noget cirkeltræning eller andet, så spørg endelig.

  8. Hey alle.

    Har over den sidste måneds tid været hos fysioteraut med smerter i ryggen pga. styrt.

    Her har min fys så fundet ud af, at hun muligvis tror jeg har det der hedder en "Scheuermann"

    Er der nogle herinde der har nogle erfaringer med Scheuermann? Genoptræning, styrketræning, øvelser, hvad skal man passe på med og hvad skal man ikke.. osv.

  9. Nu er jeg selv ejer af samme type pulsur, og det har en funktion der hedder "Test" i menuen.

    Det bruges til at udregne noget der hedder Own-indeks (læs mere i manualen om hvad det er for noget) og der kan man samtidig sætte den til at måle max puls.

    Dog undre jeg mig meget over, at testen bliver lavet ved, at man ligger helt stille, og derved får man sin max-puls? Det forstår jeg ikke helt, men den ramte nu min meget godt.

    - Er lige hjemvendt fra træningsweekend på Sønderborg Idræthøjskole, hvor jeg fik lavet konditest. Der blev min maxpuls målt til 197 og urets test siger 194, så om det er et totalt tilfælde at uret har ramt tæt på, eller om det rent faktisk er en ret pålidlig test skal jeg ikke gøre mig klog på..

    Men går ud fra at der også fulgte en pulsbælte med til dit ur, så du kan jo prøve at teste dig selv. Der er postet link i tidligere indlæg til hvor man gør på løbebånd og cykel. Har du rådighed til motionscenter, har du sikkert også løbebånd og cykel til rådighed, og disse maskiner vil ofte opfange dit pulsbælte's signal og vise værdierne på skærmen. Har ihvertfald ikke mødt nogle der ikke kunne endnu. Så kan du jo prøve at lave nogle de test hvis du er frisk.

    Håber der var lidt der kunne bruges?

    Mvh. Rasmus

  10. Det er en flot form for alle andre end løbere! 3.30-3.45 min/km er godt.

    Den forstår jeg ikke lige. Er det en flot form jeg har hvis jeg ikke løber eller hvad?

    Mandag 10-15km omkring 3.45-4.00

    Onsdag opv. 10*350m (uden trappetrin) maks hasstighed med 45 sek pause og nedvarm

    Torsdag 5-10 km omkring 3.45-4.00

    Lørdag opv. 6*1000 (alt. 4*1500) maks hasstighed med 2-3min pause og nedvarm

    hvis du vil løbe mere må det have karakter af rolige restitutionsløb... fx 5km med 4.30 templo

    Det lyder faktiks som et helt fint prog. Jeg løber normalt 3 - 4 gange om ugen. Det vil jeg lige overveje til næste uges start!

    Jeg er ikke interesseret i at løbe mere, for jeg træner ikke til marathon eller ½marathon, så jeg har faktisk bare brug for en godt kondition, men alligevel også noget udholdenhed.

    De heat vi køre lyder på 20 - 25 min, og der har jeg brug for at kunne presse mig selv 100% for at lave de bedste resultater. Der køres normalt 2 heat + tidskval på en løbsdag.

  11. Ja, overskriften siger nok lidt om emnet.

    Jeg har brug for et seriøst løbeprogram eller nogle gode tips, som kan give min kondition det sidste kick.

    Jeg vejer omkring 66 og er 180 høj. Jeg kører cross (nogle mener det umuligt kan være hårdt, men prøv det lige), og det er her jeg skal bruge min kondition.

    Sluttede 2006 af med at begynde min løbetræning i uge 38. Kom sent igang fordi man kunne blive ved med at træne cross i længere tid pga. det gode vejr.

    I foråret og sommeren 2006 løb jeg smule og cyklede en hel del.

    Jeg har nu fået bygget et rigtigt godt "grundstadie" i mit løb og min kondition. Løber cirka 8 km på 28:30 - 30:00 min. Min rekord er 27:58.

    Min styrketræning og løbetræning har været super god i vinterhalvåret, men nu da jeg snart skal igang igen, mangler jeg det sidste kick i min konditionstræning.

    Jeg har ruter på hhv. 1,5 - 8 - 12 km. Er der brug for længere distance, kan alle disse ruter kombineres med hinanden efterfølgende. Udover det har jeg mulighed for noget seriøs bakketræning i terræn. En rute på omkring 350 m cirka som ender ud med 100 trappetrin. Der er dog også mulighed for at løbe ved siden af.

    Er der nogle som kan hjælpe med at lave et seriøst løbeprogram som virkelig sparker røv ? eller bare har nogle rigtig gode tips som kan hjælpe mig?

    Og er det oplysninger der mangler eller spørgsmål til noget, så svarer jeg gerne! :-)

  12. Jeg tror det stereotype svar du leder efter, er det her:

    reprange på:

    1 - 3 = hurtighed og eksplosivitet

    5 - 6 = styrke

    8 - 12 = hypertrofi / muskelstørrelse

    men en meget firkantet måde at beskue tingene på, der sagtens kan gøres uendelig meget mere kompliceret :bigsmile:

    Præcis sådan noget i den stil jeg regnede med.

  13. Tænkte mere på om der ikke var en basis regel - eller noget lignende.

    F.eks. at hvis man tog 5x5 så gav det styrke, eller volume ?

    Mere den slags svar jeg ledte efter. Der må jo være en grund til at nogle tager 5x5 og andre 3x12 i samme øvelser?

  14. Efter at have overhørt diverse samtaler om antal sæt og reps, er jeg snart blevet helt forvirret.

    Der er altid folk der skal gøre sig kloge, men jeg ved sku snart ikke hvem jeg skal lytte til.

    Så mit spørgsmål er meget enkelt:

    Hvad er hensigten med 5x5 , 3x8 , 3x12 ?

    På forhånd tak! :-)

  15. Hej alle.

    Jeg har brug for hjælp til en godt træningsprogram som træner underarmen, overarmen (biceps triceps), bryst og mave.

    Da jeg løber meget, og ikke ønsker jeg ikke at blive alt for stor, da det vil sænke min fart. Jeg kører cross og har derfor brug for udholdenhed i musklerne, da de har det med at syre til sidst i løbet.

    Er der nogle der kan hjælpe med et godt træningsprogram udfra de detaljer?